• 2016-03-10, 23:00
  • 9

Färsk ananas, passionsfrukt och mango med kokos, lime och ingefära. Woooohoooo säger jag! Vilken fräsch kickstart. Den gjorde vi i morse och stod mig tills 15 då jag åt lunch. Här har ni ett enkelt, men nyttigt mellanmål eller till frukost.

DSC_0835-2

Jag äter inte ofta frukt, desto mer bär. Har ni tex minskat på socker, eller det “onödiga” på veckorna men kanske sötsuget ändå är jobbigt att bli av med? Ha tålamod! Det kommer gå över, jag lovar. Det gäller bara att hålla i. Man kan säga nej när det bjuds. Var stolt över dig själv istället och lockas inte av alla som tjatar på att du måste ta en kaka. Under veckorna är det inget onyttigt som gäller (om du bestämt dig för det) och jag lovar, det kommer gå bra. Klarar du av att fika, ta något sött ja då gör du det och inget dåligt samvete för det. Vet du med dig att det inte går, att du mår dåligt, vill äta ännu mer, mm. Då får du fundera över om den där kakan var värt det?

DSC_0821

Tänk på att kanske vara lite försiktiga med för mycket frukt, den vanligaste orsaken att man inte minskar i vikt om man viktminskar. Man byter ut godis mot massa frukt. Banan eller tex vindruvor, äpple.. det är massor med fruktsocker som triggar dig att vilja ha ännu mer sött. Ät hellre tex mer bär, hallon, björnbär eller blåbär som är super

Exotiska frukter är dock bättre, det har jag i smoothie ibland om jag ska ha frukt i. (Gör oftast på bär)  När dricker jag smoothie? Jag kan ta det till frukost, ihop med tex ägg om jag inte äter gröt. Jag kan ta det efter träning, men med proteinpulver i. Eller om jag är vansinnigt sugen på något men det kanske är långt till middag. Jag försöker också att inte dricka smoothie i “onödan”. Har du kilon du vill gå ner ska du även räkna in denna i ditt dagliga kaloriintag. Men jag tycker det är mycket bättre än att man tex ska dyka ner i kakburken, tror många känner igen sig. Man stillar suget.

Tjejerna gör det gärna som mellanmål, tex efter skolan när dom är trötta efter en lång dag, ska ladda inför träning eller sitta och plugga mycket.

Exotisk smoothie 2 port
2 dl ananas, jag hade skivad färsk (finns även fryst)
1 dl mango
1 passionsfrukt
1 dl kokosmjölk
2 dl osötad mandelmjölk
1 pressad lime plus rivet skal
2 tsk riven ingefära
1 tsk Nyponpulver (Har man inte hemma, gör ändå. Bra för leder, mina knän är bättre)
Nypa vaniljpulver
1 msk kokosflingor

Mixa samman allting i en blender en stund, servera iskall och njut! Späd med mer eller mindre vätska för önskad konsistens. Jag gillar när den är riktigt fluffig som milkshake.

DSC_0828

Strör även lite kokos över, den var så hysteriskt god så jag måste göra en till i morgon fredag.

DSC_0837

Nu ropar sängen, hoppas ni får en riktigt fin fredag och gillar dagens Smoothie.

Pöss!

 

 

 

2016-03-10 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Ingela Persson 5 år sen

Hej Johanna,
Var hittar jag dessa snygga och behändiga glasburk liknande glas,har börjat med proteindrinkar för ett tag sen.Vill ha såna som dig vet du <3.
Du har så mycket bra grejer och ideer Johanna så himla bra att få tips.
Kram från bakande godisråttan Ingela

Sara 5 år sen

Ska testas! Ser ut som en god efterrätt :)

Ulrika 5 år sen

Ser god ut med frukterna men kokosmjölk gillar jag inte. Vad kan man ta istället? Ser att du även har kokos och kokosmjölk i maträtter rätt ofta. Kan man ta något annat?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Ulrika! Har ju även mandelmjölk, det är bara att ta mer av det!
Nej kokos i maträtter ofta har jag inte men i en rätt =) Du menar den med kyckling tror jag.

Bara att ta bort, kokos är ju bara en smaksättare och gillar man det inte tar man enkelt bort det.

Trevlig fredag och hoppas du gillar smoothien!

Anne-Lie 5 år sen

Wow! Denna skall testas! Tack för att du delar med dig ❤️
//Anne-Lie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Den är god ;)

Barbro 5 år sen

Nu är ingredienserna uppskriva på notan så i em kommer att testa den.
Ha en bra fredag // kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt!
Ha en fin dag du också! kram Johanna

Barbro 5 år sen

Måste ju tala om för dej-vilken god smoothie.Tog lite mer kokosmjölk o minde mandelmjölk.
Kram o tack för alla goda recept.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg