• 2016-03-11, 13:00
  • 56

Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker väldigt mycket. Man får tycka, jag tycker också mycket. Men jag älskar skönhetsbehandlingar och allt man kan tillföra eller förändra. Står för det till 100%. Handlar inte om dålig självkänsla eller dåligt självförtroendet, i mitt fall handlar det om intresse och det är kul som 40+ att fixa sig lite. Skönhet har alltid funnits, även som barn tycker vi om skönhet. Vi gillar att sminka oss, vi lånar mammas kajalpenna och kladdar både på dockor och oss själva. Klipper av håret på barbien, vem har inte klippt sig själv någon gång?

Får man tycka det är härligt att känna sig snygg? JA det får man. Man får tycka om att göra sig fin, det ligger i vår natur. Tänk när man tex varit sjuk en vecka med feber och eländig. Hur mår ni efter en dusch och fått fixa ordning sig lite? Man mår redan mycket bättre. Kropp och själ hör ihop, det är bara så. Att få göra sig fin gör att du blir piggare. Jag älskar också att gå osminkad, har nästan aldrig smink på dagarna, mest helgerna. Men jag blir helt klart piggare med lite makeup.

Skriver gärna om skönhet, tipsar om roliga behandlingar på seriösa skönhetskliniker. Jag vill hellre framhäva dom som är proffs, utbildade och man kan känna sig trygg för det är många läsare som undrar. Jag tycker det är helt förfärligt när man ser misslyckade operationer eller behandlingar på Skönhetsfällan på Tv3. Akta er för oseriösa kliniker.

Jag ska nedan skriva om några spännande behandlingar jag tycker om och har testat. Dom flesta har jag nog redan skrivit om men ska sammanfatta det lite då jag fått massor med frågor kring detta. Unga tjejer, unga kvinnor som mår dåligt, självklart är det tragiskt om man ser lyckan i tex botox. För det funkar inte så. Långt ifrån. Sedan vet jag dom som har stora komplex, har opererat tex näsan eller öron, tagit bort jobbiga ärr mm, fast man är ung. (Över 18) Det är en helt annan sak. Man måste få göra som man vill, ofta får man också träffa en psykolog eller prata noggrant med läkaren innan, dom seriösa klinkerna kastar sig inte på kniven och opererar. Man tar först reda noggrant på orsaken varför man vill operera.

Det är många som gör botox, flera bloggare, även många jag känner. Men man väljer ju själv även där om man vill prata om det. 

Jag var 35 när jag gjorde min första behandling i ansiktet. Då fyllde jag min argrynka i pannan på kosmetisk kirurgi i Falköping. Bästa jag gjort, för där försvann även min spänningshuvudvärk. Jag förstod att det även kan hjälpa medicinskt. Jag såg alltid arg ut även fast jag inte rörde ansiktet. Dallrig, trött och tränade inte alls lika mycket som idag så allt hör ihop. Hemskt… 

2009

bild2

Foto: Aftonbladet

Jag har varit flera gånger på Löfvingkliniken i Göteborg. (Flera gånger även hos duktiga Danielle i Sthlm men svårt med avståndet) Har stort förtroende för Håkan (Ansvarig Läkare och Neurolog) Jenny är sköterska och Caroline som är hudterapeut. Vi har gjort allt möjligt spännande, om vi börjar med botox som jag tror dom flesta hatälskar att läsa om. Antingen gillar man eller också hatar man. För mig finns inte “DET ÄR FEL”. För mig har alla rätt att göra precis som man vill. Jag dömer ingen för det. Värsta kommentaren jag vet är när någon skriver till andra: Vi ska åldras med värdighet, det är tragiskt att man måste göra behandlingar för att vara nöjd.

Nej. Det som är tragiskt är att inte låta andra göra som man vill. Kritisera ditt egna utseende istället för andras. Vill man inte ha massa rynkor behöver man inte. Vill man ta bort, jag då gör man det. Vill man göra lite grann, ja då gör man det också.

Glöm inte att botox är ett läkemedel som hjälper svårt sjuka barn på bland annat Drotting Silvias barnsjukhus men man pratar hellre om kändisarna som sprutar botox. Listan är långt vad man använder läkemedlet till inom sjukvården.

Eftersom jag ibland har svår huvudvärk gör jag även botox i pannan, ibland käken. Det är helt fantastiskt att det går bort genom att musklerna slappnar av, (tror mig, dom flesta har testat det mesta för att bli hjälpta med migrän innan innan.) Håkan behandlar många migränpatienter som får ett bättre liv utan den svåra huvudvärken. Nu var det ett glapp mellan gångerna jag gjorde botox, det är viktigt att det inte går för långt i mellan. (För migrän) Ibland funkar 5 månader men gör oftast efter 3-4 mån just för huvudvärken. Bästa jag gjort!

 

Jag lägger även lite “dutt här och där” för att få en jämnade hud tex öven pannan, jag vill dock inte ha en slät, blank panna som tynger ner. Tycker det kan se hemskt ut när ögonlocken som tynger efter botox och en jätteblank panna som är för slät mot det övriga i ansiktet. Men även där bestämmer man ju själv. Jag gillar ändå en naturlig look fast man piffar lite. Jag tycker det blir fint, känner mig så nöjd varje gång och den djupa rynkan i pannan jag hade är ett minne blott. Den har försvunnit men det handlar också om att man slappnar av.

Vet ni, ett dygn efter behandlingen försvann den tunga tegelstenen som satt i pannan efter migränattacken i helgen som var. Helt underbar känsla.

Till några underbara ansiktsbehandlingar! Jag går ganska ofta hos Caroline på Löfvingkliniken. Nu under vintertid så är min hy väldigt torr, säkert många som känner igen sig. Ibland gör jag Mesopeeling, en kemisk behandling som är en lätt avskalning av huden som börjar efter ca 2 dagar till 7 dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Jag är toknöjd efter varje gång och man kan upprepa flera gånger. Huden blir så fin efteråt, slät och mjuk.

Så här ser man ut dag 2 :)

IMG_3756-670x893

Men efter 1-2 veckor är det som du har en ny hud.

DSC_0208-670x445

Men jag gör även mycket fuktbehandlingar som blir riktigt bra efter. Min hud suger åt sig fukt just nu. Efter jag gjort behandlingarna har jag blivit av med det torra, fått mindre blemmor och mindre plitor.

IMG_2509

Blank blir man kan jag säga direkt efter ;-) Det försvinner sen.

Den här gången använde Caroline en fuktbehandling med Hyaluronsyra, optimal återfuktare som binder fukt 1000 ggr sin egna vikt i vatten och fungerar som stötdämpare i tex leder. (Ingen syra som peelar huden) Passar alla hudtyper! Har även en “plumpingeffekt som slätar ut”.

Jag har blivit såld på Image produkterna så dom har jag nu på min hylla i badrummet. Caroline har använt dom när vi gjort behandlingar och dom luktar så där gott som det bara gör när man gör behandling. Ger massor med fukt, bra för oss lite äldre. ;) Det är andra omgången jag har den här serien och den är hur bra som helst. Gillar när man märker produkter funkar.

IMG_6856.JPG

Ska skriva om vad dom gör i nästa inlägg om ni vill veta mer. Caroline hälsar att ni får 20% rabatt på Image serien när ni bokar en klassisk ansiktsbehandling 60 eller 90 minuter. Vet ni, hon gör även massage på axlarna, nacke ner mot ryggen, armar och händer medan ni har ansiktsmasken. Jag ryser och njuter får topp till tå, maximal avkoppling. Caroline kan ni boka eller rådfråga på: 070-979 91 53  Håkan som gör andra behandlingar hittar ni på hemsidan HÄR.

Ps. Håkan, Jenny och Caroline svarar gärna på era frågor om ni undrar något. Skriv frågan här under inlägget så kan ni få svar från både läkare och ansiktsterapeut! 

IMG_7129.JPG

Mobilbild från bilen igår, idag är det lika fint väder! Fredag och allt!

Nu blir det Bodypump!

Kram på er

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Victoria 3 år sen

Hej Johanna. Vet att detta är ett äldre inlägg, men jag hoppas ändå att du kan svara 😊 Jag har min första botoxbehandling av pannan inbokad. Kan du förklara vad du menar med att ögonlocken tyngs ner? Är det något som Botox av pannan kan orsaka?

Skulle verkligen uppskatta ditt svar ❤

Heja dig! Du är grym!

Susanne mansfeldt 4 år sen

Hej Håkan jag har stora problem och då menar jag stora problem med mina så kallade hamster påsar och nedre delen av ansiktet med rynker och hamtetpåsar vid mungiporna jag har försökt med det mesta. Botex olika folkets trådlyft utan kirurgi men inget hjälper vad rekommenderar du att jag ska göra snälla svara jag mår väldigt dåligt av detta blir 50 år till hösten jag har väldigt mycket muskler runt munnen har dom flesta sagt rör mycket mennröker inte

Ella 4 år sen

Underbart och vackert!
Jag tycker att det är verkligen viktigt att ta hand om sig själv, träna, äta gott, göra allt som gör en glad asså för att älskar man sig själv oavsett vem man är och hur man ser ut så är man på rätt väg i livet!
Love you self unconditional!
Love, peace and joy!

Ulrika 4 år sen

Jag har en undran vad man bäst kan göra för att göra så att “hamsterkinder” syns mindre? nedre delen är mest framträdande på mig.
MVH Ulrika

Marie 5 år sen

Hej själv skulle jag aldrig hålla på med botox har inte råd , jag har även rosacea o går på ansiktsbehandlingar för det o för mycket sol , cigaretter , alkohol , stress o gener är nog det som påverkar huden o hur vi är som personer , min mamma är 70 år o har så slät o fin hud o ingen tror att hon är 70 o där kan man kalla det för att åldras med värdighet mvh Marie

claudia 5 år sen

Bra inlägg Johanna!! Supersnygga solisar också!!! Märke?

//Claudia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Det är carrera, hittade dom på NK och är favoriter för dom är både sportiga och eleganta- sköna framförallt.

kram Johanna

Anna 5 år sen

Tack så mycket för ett mycket bra inlägg, Johanna och väldigt bra svar, Håkan! Vad sägs om ett erbjudande med rabatt på botox (och ev övriga injenktionsbehandlingar) om man beställer nu och uppger kod Johanna Toftby? ;-)

Vänligen,
Anna

Svar på kommentaren:
Sandra 4 år sen

Hej, det låter väldigt bra men gäller erbjudandet fortfarande?
Behöver göra något men inte vågat än…

Evanna 5 år sen

Hej! Tack för bra inlägg. Har tidigare provat botox och restylane men pga ekonomiska skäl fick jag sluta fylla på, men har nu tanken att återuppta detta. Kliniken jag varit till är Eriksbergsklinken och tycker Karin där har varit väldigt duktig, men känt att jag inte riktigt fått naturligt utseende, har du något tips på klinik i Stockholmsområdet eller uppöver Norrlandskusten? Jag vill se som Johanna nämner naturlig ut med inte helt slät panna och lite mindre argrynkor och vid ögon. Är Restylane ett bra komplement till botox och att fylla lite på läppar (dutta) lite här och där i ansiktet? Idag har jag inte supermycket rynkor osv då jag försöker sova 7 timmar och har ändrat på kost och träning så min hy har blivit både bättre och lite inte slätare men inte lika “gammal”. Har även testat botox för “mindre” lyft av halspartiet som har en tendens att ge mig “hamsterlook”. Tack på förhand!

Anna 5 år sen

Hej Håkan!

Du skrev i ett svar beträffande botox “Så den medicinska säkerheten är extremt hög. I motsats till fillers. Så man kan nog våga..” Inte hög säkerhet med fillers? Någon som helst risk att man skadar ögat vid botoxbehandling av glabella? Vid annan botoxbehandling? Finns minsta lilla risk att man skadar ögat vid fillersbehandling precis under ögat (hålighet, mörka ringar)? Är det på något sätt bättre att bli behandlad av en läkare än av en sjuksköterska beträffande injektionsbehandlingar (måste väl vara ovanligt med läkare som jobbar med detta)?

Mycket Tacksam för svar! :-)

Med vänlig hälsning,
Anna

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Anna!
Jodå säkerheten med fillers är hög. Men trots allt inträffar komplikationer som kan ge upphov till skador och men vid ca 1 på 2000 behandlingar. Vid Botoxbehandling av Glabella är risken noll. Vid annan Botoxbehandling kan skada inträffa. Det är i 2 situationer. 1. Botox dämpar körtlar såväl som muskler – vi behandlar t ex svettkörtlar. I vissa fall behandlar man bl a ögats tårkörtlar som sitter “klistrade” på själva ögat, inne i ögonhålan, och om behandlaren är oskicklig kan hen naturligtvis slinta med nålen och skada ögat. 2. Vid behandling av yttre ögonmuskler (vid skelögdhet), där ju musklerna är fästa vid ögat och långt in i ögonhålan, kan samma sak inträffa, dvs man kan sticka i ögat om man är oskicklig. Nu har inte Botox använts mot skelögdhet på 25 år eftersom resultaten då inte var så bra..
Vid fillerbehandling under ögat i “mörka ringarna” dvs “tårringarna” dvs “tear troughs” gäller samma sak. Själva fillern kan inte skada men en oskicklig behandlare kan naturligtvis tänkas slinta och sticka in i ögat eftersom man är så nära. Man måste kunna tekniken utan och innan.
Överlag är det självklart mycket lägre risk att bli behandlad av läkare än sjuksköterska. Vi har ju 13 års total utbildning jämfört med sjuksköterskan 2-4. Så något borde man väl lära sig på de åren :-) Men även där, en läkare, vilken som helst behöver inte i alla lägen vara bättre än en skicklig sjuksköterska med lång erfarenhet. Det är inte alls ovanligt att läkare gör injektionerna. Så är det t ex här hos oss. Utöver det, läkare är skolade att handlägga ev komplikationer som uppstår, sjuksköterskor är det inte. Oavsett om sjuksköterskan har en läkare “bakom sig” så är komplikationer ofta något som måste handläggas på minuten. Och då är det inte till någon hjälp med en läkare som finns någon annan stans, kan vara svår att få tag i och tyvärr ofta har ytterst tveksam reell kompetens.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Lisa 5 år sen

Jag drabbades av Stroke 2013 fick en ansiktspares Hö sida , har blivit bättre men är fortfarande insjunken på den sidan. Lider av detta när jag ser mig själv. Har en blödningsdeffekt med låg koagulation. Vad kan göras Fillers går det ? Har nu fyllt 60 men alltid sett mkt yngre ut.
Har du något förslag på behandling
MHV Lisa

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Lisa!

Ansiktspares innebär en hel eller delvis förlamning av musklerna i ena ansiktshalvan. Fillers kan inte göra något åt det.
Däremot kan man med Botox “jämna ut” skillnader i ansiktshalvorna. Det blir ofta riktigt bar och jag har många sådana patienter.
Det kräver dock att man vet vad man gör, och ofta är det helt andra muskler än vid estetiska behandlingar som man injicerar. Och alla muskler har olika känslighet så man måste ha en nästa extrem detaljkunskap om allt detta. Det är därför jag har sådana patienter från bokstavligen hela Sverige och Norden.
Man kan uttrycka det så här: Det kan vara svårt nog att få till ett bra resultat på en frisk person. Om det sen kraschar in en nervskada i det hela så får man problem om man inte är synnerligen insatt i en mängd detaljer om hur allt fungerar och sitter ihop och reagerar.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

alexandra 5 år sen

Jag använder botox sedan många år. Började vid 35 års ålder i NYC (dyrt!) numera bor jag i BCN. Det är prisvärt att lägga botox i Barcelona http://www.bellezadegotas.com Min doktor är väldigt duktig, jag behöver rätt mycket botox men jag får inte inte stel-opererad looken;-) Rekommenderas om ni besöker staden!

Anette 5 år sen

Jag skulle inte tveka till att göra detta men har inte de pengarna. Det kostar några tusen,men har man råd så är det ju bara att go for it.
Lika med träning,börjar man tidigt så har man inte en chans att träna innan jobb,jo vet vissa gör det ,,och är man borta i snitt 9 timmar om dagen sen mat etc så liite svårt få ihop det.Du kan styra dina tider så det är stor skillnad.
Önskar jag kunde få in mera träning för allt det du skriver stämmer,man mår bättre,piggare.fräschare och gladare.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Anette! Förstår vad du menar. Jag har arbetat med fasta tider mycket, då tränade jag alltid direkt efter, eller också på lunchen. Man måste hitta det som passar in i sitt egna liv, vill man träna kommer man få in det. Lovar ;) Sedan är det fullt ös med barn, jobb, hämta lämna kanske mm mm. Är man ledig på helgen kan man tex lägga mycket träning där så har du tre pass klara och kanske kan köra något på veckan.
Kör hårt! kram Johanna

Anette 5 år sen

Det har du helt rätt i,ska försöka ta mig i kragen och börja PW om helgerna och sen går jag till jobbet i alla fall::)
Tack för svar och för du ger pepp,det behöver jag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt!!

Anni 5 år sen

Jag tycker det är helt ok med botox. Mot migrän verkar det kunna göra underverk. Uttrycket åldras med värdighet är nog mest en omskrivning av att trycka ner andra till att inte förhäva sig. Jag tycker varken man ska kritisera sitt eget eller andras utseende. Som tur var är jag väldigt förskonad mot rynkor trots att jag är en bra bit 40 +. Vad jag inte fattar är varför många är så rynkiga nuförtiden i unga år? Tycker många verkar bli rynkiga vid 30 med ränder i pannan, kråkspark och argrynkor. Kan det vara föroreningar i miljön eller allt solande och för hård belastning på huden med produkter? Mina föräldrar eller mor och farföräldrar blev ju rynkiga vid 60+. Nu är folk i vår ålder ibland rynkigare än min mor och svärmor som båda är över 70. Fast de ser ju gamla ut på annat sätt.

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Jag håller med dig. “Åldras med värdighet” är ett olämpligt uttryck. Jag tycker det är trevligare att säga som en av mina Botox-patienter säger: “Rynkor ger karaktär – men det kan bara vara lite måtta på karaktären” :-)

Att fler är rynkiga i lägre ålder beror mest på några få faktorer. Genetiska förutsättningar är viktigt. Naturligtvis solvanor. I viss mån föroreningar i miljön men främst, tror jag, livsstilsfaktorer. Produkter och olika hudvårdsbehandlingar tror jag bara är positiva, de hjälper snarast huden. En produkt som orsakar rynkor tror jag inte skulle bli så populär.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Anna 5 år sen

Hej,

Jag läser att man efter botoxbehandling inte får träna eller massera området på 24 eller 48 h. Varför då, risk för att det tar på icke önskvärda områden, dvs flyttar sig? Kan man helt utan risk träna, massera, ha ridhjälm, sova med barn (kan innebära en fot i pannan), gå på ansiktsbehandling etc efter det första dygnet eller är fortsatt försiktighet önskvärd? Andra risker/oönskade effekter? Fillers under ögonen för att ta bort insjunknad och mörkhet, vad finns för risker med detta? Vilket fillersmaterial används då?

Med vänlig hälsning,
Anna

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Anna!
Allmän träning spelar ingen som helst roll. Att man inte ska gnugga i behandlat område beror mycket riktigt på att man kan flytta det. Det är bara intressant för injektioner mellan ögonbrynen, det vi kallar glabella! Om du gnuggar i kråksparkar eller panna är nog snarare positivt – då jämnar man bara ut behandlingseffekten. Efter 17 timmar har all Botox bundit in men vi brukar för enkelhetens skull säja första dygnet. Lättare komma ihåg. Efter det dygnet kan du göra vad du vill.
Men du måste gnugga rätt intensivt. En barnfot osv spelar ingen roll. Heller inte om något bara trycker, som en ridhjälm, skidglasögon eller vad som helst. Att trycka flyttar inget. Det är kringgnuggandet som kan flytta.
Andra risker för oönskade effekter har du inte.
Fillers under ögonen har tidigare varit besvärliga. Nu för tiden har vi två produktutvecklingar till hjälp. Dels trubbig kanyl, dvs man gör bara ett stick per sida och går genom hålet in med en trubbig tunn nål. Det betyder att man närapå aldrig får blåmärken, väldigt lite svullnad och att man kan fördela ut fillern jättebra. Vassa nålar skadar vävnaden och för att man inte ska få blåtiror kan man inte “mäla” underhuden lika fint som med de trubbiga som ju puffar saker åt sidan istället för att skära igenom dem. Det andra är att vi nu har en specialfiller designad för just bara tårringar. Den har precis rätt tjocklek, efterfyller inte och flyter ut precis som flytspackel. Den heter Teosyal Redensity II.
De risker som finns med den är som med alla fillers,man kan vara överkänslig, man kan få en infektion och man kan (om man fyller oförsiktigt) få störningar i lymfflödet under ögat så att påsar uppkommer. Men tekniken och produktens karaktär minimerar de riskerna så det uppkommer väldigt sälla problem med rätt teknik och rätt filler.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Ullis 5 år sen

Var och en har absolut rätt att göra det som känns bäst för en själv. Alla har har också rätt att ha en egen åsikt. Därför säger jag det jag tycker: skönhet kommer inifrån. Det har mycket med personlighet att göra. All botox i världen kan inte ändra på det. Men som sagt, det är min åsikt. Att sedan botox kan lindra migrän tycker jag är underbart.

Katja 5 år sen

Jag säger funderar rynka ( arg rynkan) haha
Ja, precis sprutas Botox på rätt ställen hjälper det mot migrän.
Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Precis. Många får som “positiv biverkan” att migrän, men framför att spänningshuvudvärk förbättras “i förbifarten”. Svenska Migränförbundet har t om ett Botoxforum på sin hemsida!

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Marita 5 år sen

Superbra inlägg Johanna . Har faktiskt funderat mycket eftersom jag är göraansiktsbehandlingarberoende :)) funderar skarpt på en Messopeeling , ska bara hitta en bra klinik i Skåne. Har du förslag så får du gärna skriva ut här. Önskar dig en underbar helg med mycket sol ❤️

Jag lider också av hemsk migrän till och från men upplever inte att det kommer från “bekymmersrynkan”. Smärtan sätter sig alltid på vänster sida över ögat/tinning och över halva huvudet. I samband med det blir musklerna stenhårda på vänster sida av nacken och ner i axel/skuldra.
Jag har provat akupunktur men jag är så hård så nålarna hoppar tillbaka….
Man vill bara ta en kniv och hacka sönder musklerna så de ska släppa på krampen!
Usch det är vidrigt!
Måste vara underbart att ha hittat en metod som hjälper dig.
Själv skulle jag inte våga använda botox men tycker självklart att det är upp till var och en.
Intressant att läsa om i alla fall.

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Det är helt rätt. Når man behandlar migrän lägger man injektionerna i ett schema i panna, tuggmuskler, nacke och skuldror. Argrynkan försvinner mer som en “biverkan”.
Vi har använt Botox som läkemedel i 27 år. Utvecklingsfasen var 25 år. Dvs vi har i år 52 års erfarenhet av injektion på människa. På hela den tiden har man inte ens haft något fall av ens allergi eller överkänslighet. Den enskilda person jag behandlat längst har jag behandlat i 20 år nu och det går lika bra och hon är lika frisk och välmående nu som 1996. Så den medicinska säkerheten är extremt hög. I motsats till fillers. Så man kan nog våga..

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Eva 5 år sen

Äntligen en bloggare som skriver ärligt, man ser på många bloggare som har gjort det men ändå inte säger något. tycker det är intressant och vill gärna veta mer!

Petra 5 år sen

Jättebra inlägg!!
Har funderat på att testa botox pga min kroniska huvudvärk och mina migränanfall, men även för att se lite fräschare.
Får man fråga vad en behandling kostar ungefär.
Tack för en bra blogg!!

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Om man ser det som en medicinsk behandling så kostar den här hos oss 1500:-. Sen tillkommer läkemedlet, Botox, som dock vid migrän går under högkostnadsskyddet på Apoteket. Det innebär att man aldrig betalar mer än 2200:- per år totalt för alla sina läkemedel. Så om du t ex har en annan åkomma (eller mycket andra migränmediciner, som kan vara rätt dyra) och kommer upp i, eller väldigt nära högkostnadsskyddet ändå så blir Botoxkostnaden endera ingen eller väldigt lite.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Anna 5 år sen

Hej Johanna, vilket bra och intressant inlägg för oss som gillar skönhet på olika sätt.
Ett provocerande inlägg för många så starkt av dig att ha öppet kommentarsfält som du har men min fråga är vidare: varför väljer många bloggare att ha ett stängt sådant?
För oss läsare känns det inte lika intressant att kommentera hos någon som först ska godkänna det som skrivs. Märkligt för mig men kanske inte för alla andra. Nyfiken att höra vilka anledningar som döljer sig bakom val av att inte godkänna direkt.
Tack för all inspo!

Svar på kommentaren:
Linda 5 år sen

Undrar också det där med kommentarer som inte visas, verkar vara olika det där. Varför har en del bloggare kommentarfält där det står “Din kommentar inväntar granskning”?
Känns kanske som om mycket inte visas…..

Kramar från en som undrar

Lena 5 år sen

Men är det inte bättre att fråga de bloggare som har ett stängt kommentarfält som du syftar på ? Det finns kanske olika anledningar till det :)

Malin 5 år sen

Så bra skrivit Johanna och intressant!
Det var jag som undrade om skin rollern :) Använder du fortfarande den emellanåt? Tänker det vore ett alternativ för mig då jag inte har råd med behandlingar. Var köpte du din? Åter igen tack för en inspirerande och trevlig blogg!

Camilla 5 år sen

JÄTTEBRA inlägg Johanna! :) Jag som gått och funderat länge på sånt här. Jag fyller 38 år i maj och har det senaste året noterat en del mindre trevliga förändringar i ansiktet. Var hos Caroline i julas för mesopeel och blev jättenöjd. Köpte även Image-produkterna och de verkar kanon plus doftar ju LJUVLIGT! Jag är nu sugen på att göra fillers i ansiktet men vet inte vart jag ska vända mig, känner mig tryggare när du rekommenderar kliniken och att du själv gjort injektioner där. Får se om jag vågar mig dit. Som en av kommentarerna ovan så ser jag gärna inlägg om makeup framöver också – och ännu mer hudvård, behandlingar och andra saker man kan behöva i vår ålder :) Jag är generellt väldigt ouppdaterad om vad som finns att göra så information från dig är verkligen kanon! Jag undrar också över t ex hur man sminkar/sminkar av sig med lösfransar. Är det inte svårt med t ex skugga och eyeliner när man har fransarna, och sliter man inte på dem i onödan om man måste använda remover till skugga och eyeliner på kvällen? Jag hade fransförlängning i ett år men sminkade mig aldrig på ögonen då eftersom jag var rädd att gnugga för mycket på fransarna både vid makeup men också vid rengöring. Och sen tyckte jag att det blev för lite smink med bara fransar och tog bort dem. TACK för en härlig blogg! PS. Träningsinlägg kan jag heller aldrig då nog av ;) KRAM

M 5 år sen

Använder du Restylane också, eller andra fillers?

Erika 5 år sen

Hej!
Osminkad är jag lite rödflammig i ansiktet, vilken typ av behandlig rekommenderas för att få bukt med det????

Svar på kommentaren:
Caroline Karlsson 5 år sen

Hej Erika!
Rodnader och brustna kärl i ansiktet behandlar jag med IPL (intensivt pulseranade ljus) eller laser för att få en jämnare hudton. Kroppens egna processer avlägsnar sedan den behandlade vävnaden, samtidigt som tillväxten av kollagen stimuleras. Jag rekommenderar dig också att använda c-vit i dina hudvårdsprodukter.
Vänliga Hälsningar
Caroline Löfvingkliniken

Anna 5 år sen

Vad får du ge för varje botox besök? Hade gärna gjort det men d är ju inte gratis direkt.

Annika Nykvist 5 år sen

Botox mot migrän alltså. Aldrig hört! Men låter intressant. Jag som lider av detta då och då. Men jag är ju så jäkla spruträdd. Nu ligger jag nedbäddad med förkylning från……. usch, trodde jag klarat mig, men inte. Typiskt när man precis kände sig på topp och livet leker. Intressant läsning idag. Som sagt har inte provat något sådant och är nyfiken på att prova. Ha en fin helg! Kram från Annika. Martin hälsar också och till Janne förstås.

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Googla orden “Botox” och “migrän” så finns det hur mycket som helst att läsa!
Angående spruträdsla kan jag bara trösta dig med att på de 25 år jag gjort injektioner har det aldrig hänt att någon avbrutit. Inte ens den mest fobifyllda 18-åring med dubbla MP3-spelare i öronen. Nålarna är samma som används är de samma som till för tidigt födda barn vid injektion, dvs extremt tunna.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken.

Cecilia 5 år sen

Hjälper botox mot spända käkar? Jag har fått tinnitus pga spända käkar så jag funderar om detta kan vara ett alternativ….

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Cecilia!
Vi får ett stort antal patienter hitskickade från Klinisk Bettfysiologi, Oralkirurgiska kliniker och Oral medicin. Oftast är behandlingseffekten väldigt god. Om din tinnitus beror på muskelspänningarna så brukar den försvinna samtidigt. Tinnitus som beror på muskelspänningar prukar man kunna ändra tonen/frekvensen på genom att bita ihop olika hårt. Prova!

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Åsa 5 år sen

Hej! Har faktiskt gått och tänkt på detta med botox, har för mig att du skrev att de hade behandling mot tandpressning. jag har skena men den går bara inte att använda…vaknar av att jag tagit ut den i sömnen ;-D

Hur ofta måste man göra sprutor? Var sprutar man någonstans?

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Åsa!
Ja då. Vi behandlar mycket tandpressning. Man måste tänka på att bettskena skyddar tänderna! Den gör inget positivt för tanpressningen. Ibland förvärras den pga att käken hamnar i ett annat läge och man biter mer.
Man sprutan i tuggmuskulaturen, dvs i käkvinkeln och i tinningen (tinningmuskeln är faktiskt den starkaste bitmuskeln).
Hur ofta man behöver behandla varierar lite men oftast var 3:e-4:e månad.

Håkan Löfving, Löfvingkliniken

Maria 5 år sen

Jättebra inlägg! Jag kör också botox och det har hjälpt mig så mycket!
Heder till dig som skriver om allt och lämnar ditt kommentarsfält öppet. Så många bloggare som anser att de ska få bestämma vad som får sägas och inte. Hur tänker de då? Kan man inte bemöta eventuell kritik ska man inte blogga! Trevlig kväll!

Anna-Karin 5 år sen

Botox??

N 5 år sen

Hej Johanna!
Tack för ett jätte bra inlägg.
Håller helt med dig.
Och löfving kliniken e fantastiskt bra.
Håkan är seriös följer upp sina behandlingar och tar sig tid.
Dessutom e han fruktansvärt kompetent.
Här får man hjälp att Underhålla sitt vanliga utseende.
Med ett naturligt resultat som gör att man känner igen sig.
Vill man slippa att se ut som Kalle-anka ska man definitivt
Vända sig hit.
Jag är helt trygg på den här kliniken.
Kram N

Jenny 5 år sen

Jättefina solglasögon! :-)
Vad är det för märke?

Maria 5 år sen

Det skulle vara roligt med tips om make-up i bloggen. Gärna steg-för-steg i bilder då man gärna fastnar i det gamla och gör som man alltid har gjort.:) Tack för en kul och inspirerande blogg!

Lotte 5 år sen

Jag är intresserad av att veta mer om dina ansiktsprodukter, är det “bara” dessa du använder? Måste man gå på konsultation för att få köpa dom? Såg en annan produkt jag va intresserad av men då va man tvungen att göra konsultation men det ha jag långt till närmsta ställe :-( Är intresserad av produkter som förebygger ålderstecken

Lotte 5 år sen

Jag vill veta mer om vilka ansiktsprodukter du använder! Är det “bara” dessa du visade här? Kan man köpa de utan att behöva gå på konsultation innan? Jag såg på en annan blogg om en produkt jag ville köpa men då måste man gå på konsultation och jag ha ju långt till närmsta ställe :-( Jag är intresserad av produkter som motverkar ålderstecken!
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Camilla 5 år sen

Tack Johanna för jätte bra inlägg.
Kram :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…