• 2016-03-29, 21:30
  • 12

Vilken fest vi var på igår, ord räcker inte till…. det var så roligt och bra arrangerat så jag smäller av! Ylva fick en fantastisk 50-årsfest med näraoch kära och allt var underbart från början till slut. Har så mycket bilder så det tar någon dag att fixa ordning alla. Överraskningar, champagne, uppträdanden, skaldjur och massa kärlek. Vi var över 100 personer, alla var så fina. Ylva strålade! Har hur mycket bilder som helst och idag är det en trött bloggerska så det tar lite tid att fixa ordning alla men dom kommer. Är tacksam över vad vi fått vara med om, det lever vi på länge.

Till något annat många efterfrågar. Hudvårdstips!

Tänkte jag börjar med hudvård och fondation så kommer sminket i annat inlägg. Jag älskar skönhet! Tycker det är roligt och är ett stort intresse, det finns inget skönare med en skön ansiktsbehandling och goa krämer. Hudvård är viktigt att man anpassar efter sin hudtyp, bara för jag tycker något fungerar kanske den inte fungerar på din. Det får ni reda på om ni gör en ansiktsbehandling och ber terapeuten tittar vilken hudtyp du har. Just den här tiden är jag extremt torr. Min hy är allra bäst på sommaren då det är en annan luftfuktighet.

Vill ni läsa om vilka ansiktsbehandlingar jag gillar kan ni läsa mer HÄR. (Även botox mm)  Man kan också skriva in i sökrutan längts upp så får ni fram allt.

IMG_8172-670x5021-980x733

Går regelbundet hos Caroline på Löfvingkliniken, ibland klassisk behandling med extra fukt, ibland kanske vi kör mesopeelingen, den man flagar och “byter hud”.(Yttersta lagret) Blir så bra efter och är en snäll kemisk peeling. Gör ibland också den ovan på bilden, man “dammsuger” huden med små kristaller som också rengör på djupet, eliminerar även linjer och jämnar ut. Också en favorit.

Det man ska satsa på är en bra rengöring. Att rengöra är A och O för att få en fräsch hud och lyster. Tänk vad mycket som bara tex finns i luften…

Tycker om produkter som dessutom doftar fräscht och valet föll för Image serien efter prövat mig fram ett tag. Testade deras produkter för något år sedan, det är även dom Caroline jobbar med och säljs inte på andra ställen än hos Hudvårdsterapeuter eller läkare. Serien är fantastiska produkter och stora i USA. Dom håller en hög kvalite, tillverkade utan mineraloljor, parabener och andra kemiska konserveringsesämnen. Dom är oparfyrmerade men doftar gott av de rena essentiella extrakt som används.

Prisvärda och dryga. Doften är precis som när du är hos hudterapeuten…. denna serie jag har doftar lite apelsin/ citrus och passar dom flesta hudtyperna, även känslig hy eller om du är väldigt torr. Mina produkter är från Löfvingkliniken där dom finns till försäljning.

DSC_0577

Dessa fyra har jag just nu. Rengöring till vänster, en mjölkrengöring som ger fukt och rengör bra. Tvättar två ggr och masserar i cirklar. Efteråt en droppe serum som ger mycket näring, antiage. Nummer tre, en bra ögonkräm som också är fukt, bra för linjerna och om du är känslig under ögonen. Lyxig känsla.

Avslutar med dagkrämen Hydrating intense moistuzer. (Aldrig under ögonen) Doftar underbart och huden känns slät och ger en fin lyster.

DSC_0547

Har haft en hel del från Sensai också, favoriten är deras sköna ansiktsvatten. Oljan har jag enbart före rengöringen om jag har makeu up som sitter. Ganska dyra så där blir det ett minus. Men lyxiga, sköna produkter.

DSC_0574

Mirakelkrämen. Clarins Baume beauty flash tar jag ibland under fondation, efter dagkrämen som en primer nästan, men det blir smashing! Fondation får ännu mer lyster utan att bli blank, om du ska tex vara iväg en lång dag eller gå på fest. Man får sjukt snyggt skimmer som ser naturligt ut. (Inget glittrigt eller blankt)

En riktig måste ha produkt. Den bredvid är en peeling som jag kör ibland. Som en mask men man skrubbar bort den så blir det små smulor man drar av. Den är bra om du tex vill rengöra ordentligt och få bort orenheter mm. Skön efteråt.

DSC_0572

Fondation. Finns en djungel och jag lägger gärna lite extra hellre för att den ska hålla en hög kvalite. Mats tipsade mig om By Terrys produkter och nu är jag fast. Herregud vilka superprodukter! Jag köpte mina på NK i Sthlm. Täcker men ändå lätt, du får snygg hy. Anti- Wrinkle och även serum. Tycker även det är viktigt tex hur en fondtion blir på bilder när man fotar. Viktigt som ni förstår ;) Vissa ser jag ibland som är kritvita, bleka fast i verkligheten fin ton. Den till höger är en lättare fondation från Sensai, jag varvar dessa två beroende på vad jag ska göra. Fluid finish passar också lite mogen hy, mycket fukt, lite lättare. Blir riktigt snygg.

DSC_0570

Mirakelpennan! Kan vara den bästa jag haft. En hyllad concealerborste som döljer mörka områden och ojämnheter som rynkor och fina linjer. Täckande och lystergivande. Tar bort påsar under ögonen, tar bort skuggor och ojämnheter. Älskar den! Ganska dyr, har för mig över 400kr men hittar man något som är så bra är det värt det. Dryg.

DSC_0568

Sist men inte minst, hudlotion till kroppen. Där varierar jag lite efter årstiderna, men just nu har jag denna från Nuxe.

DSC_0545

Tycker Nuxedofterna är underbara. Hudlotion kladdar inte, är lätt att smörja in och går in ordentligt. Sedan Nuxe skimmer oljan i guld…… åh visst är den bäst! Kanske mindre av den nu till vintern om man inte ska på fest på kvällen, men har den ofta när man är lite brun. Nackdel om man råkar tappa ut några droppar…. Janne tyckte inte det var roligt på hans badrumsgolv. ;)

Så där, nu fick ni mina favoriter jag gillar just nu. Hoppas ni fått lite tips om produkter och hur man använder dom. Fråga annars om ni vill veta mer. Just smink kommer i ett eget inlägg. Ska försöka visa lite hur jag lägger på makeupen om ni vill. Tips om man vill förminska eller förstora mm. Sånt är kul.

Ska krypa ner här nu, inte många timmars sömn i natt, kom i säng vid 03 men självklart vaknar jag tidigt ändå, men helt klart värt det efter årest roligaste fest!

God natt på er, hörs i morgon

 

 

 

2016-03-29 Johanna Toftby

Kommentarer

Sara Johansson 4 år sen

Hej! Tack för ditt svar =)
Jag har hittills använt mig av mineralpuder men kan det vara så att det är bättre att använda flytande foundation för att dölja linjer? Har du någon erfarenhet av detta? Tänker att det är svårare att få det jämnt och tar mer tid men kan det ju vara värt om slutresultatet blir snyggare.
Har även läst att du gör en del behandlingar, finns det någon särskild som du kan rekommendera för att få bort fina linjer eller är det botox som gäller?!
Tack på förhand! Kram!

Annika 4 år sen

Hej fina du, tänkte beställa by Terrys foundation nu ikväll på nätet, tänkte höra med dig vilken färg du har på den?
Tacksam för svar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! Jag har Anti -rides serum fondation. Så grym!
Färg Honey glow. Men alla har ju olika färg…
jag är tex ganska gul i min ton. Inte rosa och inte choklad, ganska gyllene gul/brun.

Hoppas du blir lika kär i den som jag. Ursnygg lyster!

Sara 4 år sen

Hej! Tack för bra inspiration, så roligt att få tips som man kan testa!
Jag är sugen på By Terrys produkter och tänkte testa foundation, fanns ju flera varianter och lite svårt att välja. Varför valde du just denna? :) jag vill ha en som inte lägger sig i rynkor, ger lyster och ändå täcker ganska bra. Kan du rekommendera din då? Använder du något puder över?
Tack för en jättebra blogg! /Sara

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag bad tjejen som expedierade mig om råd…. talade om vad jag gillade och inte gillade. Får inte lägga sig i linjer, den måste ge lyster och även passa min hy som är lite torrare. Då blev det denna. Som är SÅÅÅÅ galt snygg!
Drar lite solpuder över faktiskt på kindebenen, alltid gillat det. Sedan även by terrys vita puder över hela ansiktet som fixerar och reflekterar så det blir fantastiskt tex på kort.

Hoppas du gillar dom!
Glad över att du trivs här inne.
Kram Johanna

Lotta 4 år sen

Hej Johanna,
Tack för bra hudvårdstips. Lite nyfiken på vad dina Imageprodukter kostar. Tittade in på Löfvingsklinikens hemsida men hittade inget om produkterna.
Tack på förhand, och för härlig inspiration!
Friska hälsningar
/Lotta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Osäker just nu vad dom kostar exakt, men maila dom och fråga? runt 300 styck kanske? Minns inte tyvärr…

Dom är så sjukt bra!

kram Johanna

Linda 4 år sen

Tack snälla för detta inlägg, så kul med tips!

Caroline 4 år sen

Hej Johanna,

Trevligt med tips på hudvård, alltid skoj att läsa om.
Har för mig att du någon skrivit om den så kallade bekymmersrynkan mellan ögonbrynen. Gjorde du något åt den eller hur var det nu? Vill gärna ha tips på detta :)
Tack för en bra blogg!
/Caroline

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack!

Den gjorde jag för många årsedan i Jönköping på Kosmetisk kirurgi, blev så sjukt nöjd! Tog restylane eftersom den var ganska djup… behövde ingen botox då men nu tar jag även lite botox där eftersom den hjälper även mot huvudvärken.

Kul att du trivs här inne, kramar!

Ramona 4 år sen

Det tackar vi för :) Alltid skoj med hudvårds tips. Vad härligt att ni hade skoj på festen.
Hoppas du får en fin dag, kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja visst är det kul!
Vi hade det underbart i Sälen. Kram och ha en fin dag du också!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…