• 2016-03-31, 08:09
  • 12

Sötsugna efter Påsk? Här kommer ett supertips på proteinpulver hos MMSports. Man kanske har ätit lite mer av allting. Jag är en av dom, stoppar i mig choklad, lite mer av det mesta, unnar mig mer när det blir familjekalas, middagar mm. Men vet ni, ta kontrollen. Återgå direkt till din nyttiga vardagsmat som gör att du håller dig mätt och mår bra av. Livet ska njutas, att leva på en strikt mager diet mår ingen bra av. Men fokusera på bra mat under veckorna, så kan du äta något extra gott till helgen. Om man kan och inte “fastnar kvar” i godisträsket. Vissa mår bättre av att skippa det helt för man kommer inte ur ekorrhjulet.

Smoothie tex är super mellan måltider om du blir sugen och är perfekt efter din träning. In med protein och kolhydrater till musklerna så kommer ditt blodsocker, ämnesomsättning bli ännu bättre. Jag har äntligen hittat ett galet bra proteinpulver som dessutom är svenskproducerat.

DSC_0440

Proteinpulver är alltid bra att ha hemma. Du blir mättare, får i dig protein och blir en bra smak i tex smoothie eller en shake efter träning.

DSC_0444

Denna gjorde jag efter morgonrundan. Smoothie med jordgubbar och proteinpulver med gammaldags vanilj. Precis som Milkshake! Sååååååå gott det blev!

Vill ni få tips på fler smoothie? Skriv i sökrutan längts upp eller etikettsnurran längts ner i bloggen.

Recept 

1 dl kvarg
1 dl lättmjölk
2 dl frysta jordgubbar
8 myntablad
1 msk kokosolja
1 tsk Nyponpulver
1 skopa Whey proteinpulver, Gammaldags vanilj

Mixa allt, späd med mer vätska om du vill ha den tunnare. Jag vill ha den fluffig som milkshake. Nyponpulver är super för lederna om du har det hemma, har du inte det funkar det ändå. Proteinpulver PureSwe  Whey hittar du HÄR. Bra pris till hög kvalite! Finns även jordgubb och choklad som är goda också.

Gör ni smoothie eller dricker en proteindrink ibland? Det finns en djungel men detta är verkligen ett högkvalitativt och laktosfritt proteinpulver som produceras och packas i Sverige.

Flera har önskat tips på just detta men även om viktresan jag gjorde. Det kommer!

Kram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-03-31 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Issa 4 år sen

Hej igen !
Du har skrivit om proteinpulvret som smakar choklad. Din dotter gör chokladpudding av den. Kan jag få recept? Kram

Linda nordin 4 år sen

Hej! Vad använder du för nyponpulver i din smoothies och vart köper man det?

Issa 4 år sen

Hejsan! Ska precis göra denna shaken. Undrar bara hur mycket är en skopa proteinpulver? Ska det finnas i påsen? Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej!

Vad gott! Man kan isf köpa till en skopa, står det på påsen kanske? Ta ca 1–2 msk så blir det bra!

Hoppas du gillar :)

kram Johanna

Issa 4 år sen

Oj,oj,oj så gott det var!! Jag tror att jag lägger ner all annan mat o lever på det här…
Jag gjorde en till min 24-årige son ikväll och även han blev såld!
Stoooor kram till dig från Issa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Men så kul! Ja, visst blir det galet gott!!

Ha en skönt söndag, kramar Johanna

Lotta Ohlson 4 år sen

Hej!
Det såg verkligen smarrigt ut!! Jag läser din blogg dagligen och älskar den! Men……du får gärna förklara varför kokosoljan är så bra i allt. Jag var nyligen på 50-årskontroll, och då hade jag lite högre blodfetter än normalt. Fick då frågan om vad jag äter för fetter, och jag använder ju bl.a kokosolja. Tydligen innehåller den rätt mycket mättat fett, vilket inte är bra om man får problem med höga blodfetter. Det behöver ju inte vara det som är boven i mitt fall, men det väcker ju en tanke i alla fall.

Lena 4 år sen

Hej

Den ser smarrig ut! Om man äter frukost lunch o nåt mellanmål sen tränar spinning el skivstång en timme vid kl 17/18 funkar det att bara ta en sån här milkshake med proteinpulver i efter eller bör man få i sig mer en hel måltid el så på kvällen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag tar den direkt efter!
Sedan tex omelett eller något lättare …
Ingen tung måltid sent men allt beror också på vad du har ätit på dagen.

Jag äter mer kolhydrater på morgonen och mindre på lunch och nästan ingenting på kvällen.
Denna är super som efter träning så får du i dig mycket protein efter passet!

Lycka till :)

Kram Johanna

Isabelle Carlsson 4 år sen

Hej Johanna,
Toppenbra med lite extra pepp så här efter påsk när jag lyckats stoppa i mig lite väl mycket onyttigt och nu fastnat i sockerfällan igen. Jag behövde verkligen en spark där bak för att komma igång och tänka i rätt banor och bli piggare igen.
Jag har inte något problem med min vikt, utan mitt problem sitter i att jag dras till allt vad socker heter. När jag började följa dina recept och nu börjat med daglig träning har hjärnan liksom börjat ställa om sig. Det är så häftigt!
Jag undrar om det är så att jag behöver mer energi i mig om dagarna? (jag blir lätt trött och då ökar sockersuget) Jag tränar på min lunch varje dag och gissar att jag behöver något tillskott innan min träning eftersom jag äter frukost kl 7 och lunchen blir först vid 13-tiden. Har du några tips på vad jag kan stoppa i mig som ger mig rätt energi?
Kram kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej Isabelle! Denna kommentaren hade hamnat i skräp… konstigt!

Ja socker kan jämföras med droger så det är inte konstigt man dras till det lätt. Det sitter mycket i hjärnan och försök hitta andra saker som är bra men inte massa socker.
Efter träning behöver kroppen mat. Har du ingen möjlighet att äta riktig lunch direkt skulle jag tagit en proteinshake med protein i. Det är super! Sedan mat. Har du tillräckligt med protein i kosten? Även mycket fett som mättar (Rätt fett som fisk, avocado mm)
kanske ska äta något mellanmål so en smoothie med kvarg och bär? Eller ta med lite nötter (Lagom)
Äter man regelbundet med rätt näring behöver man inte något mellanmål om man inte gör av med vansinnigt mycket energi.

Jag skulle ätit lunch direkt efter din träning men också något före eftersom du äter frukost så tidigt.

Lycka till! kramar johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller adlinks för MMsports  Lägger in ett snabbt inlägg om mina träningskläder ni har frågat efter. Shortsen och linnet är Reebok och kommer från MMSports. På rean! Skynda er, det finns några…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…