• 2016-04-01, 12:30
  • 13

Paolo Robertos Italienska köttbullar i tomatsås. Dagens tips! Det var så gott, detta gjorde vi igår och tjejerna äskade det. Han har parmesan och bröd i köttfärsen, jag tog bort brödet och tog även bönpasta istället för vanlig. Ni måste göra detta. Vilka smaker!

DSC_0690

DSC_0693

DSC_0694

Recept Paolo Roberto 

Ni hittar hans recept HÄR. Köttbullarna slår alla andra…….parmesan och persilja… så gott. Jag tog bort brödet, tog pyttelite ströbröd istället.

Hade bönpasta istället för det är mer protein och tycker det är bättre på veckorna. Helgen kan jag unna mig tex vanlig pasta eller annat gott. Jag gillar Paolo riktigt mycket, tycker han har grymma värderingar och hans sätt att se på träning mm. Men just det där med att tränar man massor kan man äta massor funkar inte. Du kommer inte tappa i vikt om du inte förbränner mer än vad du får i dig. Väldigt enkelt men tänk vad svårt det är ändå.

Jag tror faktiskt efter hört många som kämpat att man måste ha mer koll på sitt kaloriintag. Handlar inte om bantning och väga allt. Men sätter du dig in i vad faktiskt maten innehåller i kalorier om du viktminskar kommer du få ett hum om hur det fungerar. Det hjälpte mig mycket och gör även idag. Alkohol tex, ni anar inte hur mycket kalorier det innehåller. Ett glas hit och dit, kommer lägga sig på hullet. Varför tror ni många går upp i vikt på sommaren trots man äter mycket fräsch mat som sallader mm.. Man dricker mer alkohol under semestern.

Jag föredrar ett glas vin till maten före dessert, hellre det än en stor påse godis. Men det är ändå kalorier som man ska tänka på om man vill gå ner i vikt.

Ha en riktigt go fredag så hörs vi snart! Idag ska jag ner på Svenska Mässan och dela ut pris, det ska bli skoj!

KRAM

 

 

2016-04-01 Johanna Toftby

Kommentarer

Taina 4 år sen

Supergoda köttbullar. Tack för reseptet, också till Paolo :). Må väl. Hälsningfar fr Helsingfors.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Visst är dom goda?! Roligt med läsare i Helsinki!

Helene A 4 år sen

Gott, tack för tipset! Jag lagade dessa köttbullar igår (fuskade och köpte färdig tomatsås) men det blev jätte gott och nu ser jag fram emot ett par goda lunchlådor på jobbet:-)

Magdalena 4 år sen

Jag gillar dina recept, speciellt dina smoothies. Har du funderat på att skriva även hur många kalorier de innehåller?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack vad roligt! Om läsarna vill det kan jag absolut göra det.

Kram!

Agneta 4 år sen

Tack för dina tina tips på god mat! Håller med om just räkna kalorier, bra att ha koll!

Elin 4 år sen

Goda!! :-)
Jag har dock uppfattat Paolo på det sätter att han menar att man kan äta “allt” om man rör på sig. Inte att man kan äta mycket av allt? :-) I vilket fall så är det en bra inställning att man ska hitta det som passar bra för en själv, oavsett vad man väljer att äta för MAT. (!) Alkoholen brukar ofta få den där unnar-stämpeln och “några glas vin/öl/cider etc är jag värd” osv.. Behöver lyftas mer vilka hälsoproblem det kan medföra om man inte tänker sig för… Bra att du lyfter det :-)

Åsa 4 år sen

Jag räknade kalorier i många år men gick upp ändå, trots många och svettiga pass på gymmet och långpromenader. Det var först när jag började begränsa kolhydratintaget som vågen snabbt började peka neråt och då äter jag mycket mer kalorier än tidigare eftersom jag ökat fettintaget. För mig är det utan tvekan kolhydraterna som är boven. De omvandlas alla till blodsocker i levern hur “hälsosamma” de sägs vara. Ett ökat blodsocker leder till ökad insulinproduktion som ju är ett extremt effektivt fettlagrande hormon. Jag är nuförtiden allergisk mot ordet kalori eftersom kalori in verkligen inte är detsamma som kalori ut. Det är vilken typ av mat man stoppar i sig och hur de påverkar kroppen (som att kolhydrater leder till ökad insulinutsöndring) som spelar roll, inte hur många kalorier de innehåller.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Förstår precis vad du menar.
Men dricker man tex många glas alkohol i veckan kommer Du sjävklart inte gå ner i vikt.
Det är massor med kalorier.
Äter du 5000 kalorier fast enbart bra fett och protein kommer du också gå upp i vikt.
Det finns ingen sko som passar alla i detta för då hade vi inte haft några viktproblem.
Läste mycket om just detta när jag gick kost och hälsoutbildn på Safeutbildningen plus egen erfarenhet.
Vissa måste ha koll på kalorier för annars går man upp.
Vissa inte.
Vissa skjuter i höjden av för mkt fett, vissa inte.

Man måste pröva sig fram, sjävklart går man inte ner om man får i sig för mycket av både fett och kolhydrater. Vissa mår bättre att få lite “mer koll” man behöver inte räkna eller väga som jag skrev.
Men ändå har så många svårt för att gå ner.
Regelbunden motion är också A och o för det kommer stabilisera blodsockret, därmed faller man inte lika lätt för stoppa i sig något onödigt.
Dessutom mycket hormoner som också stabiliserar nivåer i kroppen.

Härligt att du äntligen hitta en bra nivå som passar dig och din kropp! Det är det viktigaste.

Trevlig helg!

Ann-Sofie 4 år sen

Hejsan!
Dessa köttbullar har jag gjort många ggr nu. Helt fantastiskt goda!! Håller helt med dig att bara för att man tränar mycket så kan man äta massor. Nej nej det funkar inte om man inte tränar på elitnivå. Jag har märkt att jag måste dra ner på portionerna trots ett hårt träningspass. Jag är inte 20-30 år längre. Tycker du har en bra inställning och jag gillar också Paolo och hans inställning i det mesta. Ha en fin helg. Själv ska jag kurera min förkylning som jag tyvärr dragit på mig. Jag som hade jättebra form i min träning nu. Men men…
Ha en fin helg!! Kram Ann-Sofie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Exakt så är det. Dom flesta tränar inte många timmar om dagen 7 dagar i veckan så vi behöver självklart tänka på kalorier.
Jag måste också kämpa, men det blir en “vardag” man lär sig vad kroppen klarar av och inte. För stora portioner och för mycket gott hela tide funkar inte.

Visst är det galet trist när man är i toppform och sedan smäller det till.. jag sprang långa distanser för några veckor sedan sedan började jag känna i halsen. Blir bra när solen och värmen kommer, då brukar de flesta förkylningarna och den hemska influensan försvinna.

Ha en riktigt go helg!

Kram!

Madde 4 år sen

Såg jättegott ut. Visst handlar det om kalori in-kalori ut om man inte ska öka i vikt. Som du skriver, alkoholen är nog en stor bov i det hela. Under min egna viktresa där jag inte uteslöt någonting lärde jag mig mycket om kvalitet framför kvantitet. Bra grejer gjorde att man blev mättare och även mer tillfredsställd. Så mycket bubbel och så mycket fin choklad har jag aldrig stoppat i mig tidigare, men kostade på mig det jag gillade i små mängder och var nöjd med det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Precis så är det…. man tror man kan hälla i sig bubbel och drinkar men det är oerhört mycket kalorier. Lagom är bäst. I det mesta…. :)
Bättre äta dyrare som du skriver för då äter/dricker man med andakt, haha!

Trevlig helg på dig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…