• 2016-04-02, 16:19
  • 4

Igår var jag nere på Vin och Delimässan i Göteborg. Jag gjorde ett roligt jobb som prisutdelare i Årets Munskänkare tillsammans med Fransmannen Adrien Duboeuf!Han är barnbarn till Georges Duboeuf som 1964 startade Les Vins Georges Duboeuf som har betytt oerhört mycket för den svenska marknaden och vår uppfattning om vad bra vin, och framförallt regionen Beaujolais.

Jag och Adrien Dubeuf delar ut pris!

Jag och Adrien Dubeuf delar ut pris!

Valid WINES är importör med Johan Adlén som är VD och konceptet vi gjorde heter Vin Smart.

Jag hade även ett annat proffs vid min sida, Nicklas Tuomela som är sommelier och arbetar med Spin the Bottle AB, har alltså Georges Duboeuf som kund som vi alltså skrivit om här inne på bloggen tidigare. Dom där lätta röda vinerna ni vet jag tipsade om, som har lägre alkoholhalt, nästan inget socker alls (det lilla grammet är naturligt socker) och det är förstås ekologiskt.

IMG_9194

Nicklas är superduktig. Han har även drivit Sturehof i många år så han kan restaurangbranchen. Det var väldigt roligt att få ta del av hans kunskap igår. Vi stod på scenen lite senare på kvällen också och pratade om tre olika viner, vad man kan servera till och vad smaken kan förändras beroende på vad man äter till. Jag fick sträcka på mig extra mycket då han och hans fru läser min blogg för dom gillar mina maträtter härinne och min syn på hälsa. Tack, jag blev så glad för fina ord.

GRATTIS Berit Hindgård och Erik Grödahl som fick pris för “Årets munskänk” som bidragit extra mycket till vinvärlden i Sverige.

IMG_9240

IMG_9228

Erik kommer även ha en trevlig vinprovning här i Skaraborg i slutet av April som jag fick en inbjudan till. Så kul att sedan kunna tipsa er. Ser fram emot att smaka på viner som kanske kostar över 4000kr styck så där tänker jag inte spotta kan jag lova, haha!

Erik pratade en hel del om kvalité, att vi borde vara bättre på att dricka ett utvalt, finare fin men dricka hälften så mycket. Visst stämmer det? Precis det jag skrev om igår. Man väljer något finare vid utvalda tillfällen istället för unna sig hit och dit.

IMG_9256

Efter prisutdelningen tog vi som jobbade en trevlig “After Work” på mässan ;) Dessa ostron vad bland dom godaste jag smakat och hela tre stycken mumsade jag i mig. Ett utvalt gott glas champagne till gjorde det ännu godare.

Ett par timmar senare var det dags att stå på scen igen för att prata om vårens hälsomat ihop med lättare vin eller rosé. Jag gav mina bästa tips om man ska ha gäster, min kärlek till matlagning och Nicklas gav oss mer vinkunskap. Så intressant och kul.

IMG_9264

Tips- Kolla in detta…trevligt fint Rosé som passar till tex sallader men också till Salmalaxen jag brukar göra, Sashimilax med en lättare soja till är tydligen magiskt.

IMG_9270

Minuty Prestige Rosé 139kr
Nr79353

Jag gillar torrare viner, har svårt för mörkröda och för söta eller för kraftiga. Men jag ska tipsa er mer om detta efter jag fått lära mig av Niclas och när jag varit på fler vinprovningar.

Här kommer fler bilder från mässan. Ni måste verkligen besöka den om ni är i Göteborg eller ta en tur dit nästa år. En toppenmässa som var väl arrangerad från början till slut. Trevlig stämning, det var som man gick i en stor saluhall i något annat land.

Tack för att jag fick detta förtroende för det här jobbet. Det var en ära att få jobba med all proffs. Tack också till alla bloggläsare som var framme, det är alltid lika roligt att träffa er.

Kram Johanna

 

2016-04-02 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Lina 5 år sen

Du kan väl dra ihop en vinprovning för oss läsare! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Det hade varit något!! :)

Annika Nykvist 5 år sen

Är ingen vinkällare, men älskar att prova nytt och nyheter. Så roliga uppdrag du får göra. Om du behöver någon som vill följa med på vinprovningen så ställer jag genast upp!!! Haha. Kram kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Haha! Visst är det kul?! ska ha dig i åtanke ;)

Ja verkligen, det är roliga jobb!
Babblar gärna dessutom ;)

Ha en fin lördagkväll!
Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…