• 2016-04-17, 10:00
  • 5

Chokladbollar med nötter gjorde Lisa-Marie i helgen, dom var goda när det var lite större bitar i. Har ni godissug men hellre vill göra något “nyttigare godis” tycker jag dom här är bland dom bästa. Det går snabbt att svänga ihop och man är nöjd med en eller två. Gillar man att baka som jag finns det ändå mycket gott man kan göra utan för mycket socker.

DSC_0345

Har gjort ganska många varianter, man kan smaksätta med vad som helst. Laktrits, jordnötssmör, saffran, kokos mm. Grundrecept HÄR. Köp hellre färska dadlar i lösvikt, dom är goda och smakar kola. (Smakar inte dadlar för er som tycker dadlar inte känns gott)  I receptet ovan är det hasselnötter, L-M tog även mandlar och grovhackade dom.

Fredag kom Janne upp! Lite bubbel och enkelt med tacos var gott.

DSC_0304

Några bilder från helgen, Janne är den stora favoriten. Herregud vad Lucy gillar honom!

DSC_0367

Hon hade Håkan som sin allra favorit (uppfödaren Husse) Jag är övertygad det är också därför hon bara älskar Janne redan. Mansrösten.

DSC_0368

DSC_0370

Mina kärlekar <3

IMG_0754.JPG

Som tittade länge efter han åkt. Snyft.. Desto roligare när vi ses om några dagar igen.

DSC_0344

Nu är hon 11 veckor och har varit hos oss exakt två veckor. Känns som om det är månader… Lillan korven. Hon sover fortfarande hela nätterna, nästan så jag väntar på att något ska hända men hon känns trygg och sover så bra. Uppfödarna har gjort ett enormt jobb! Kan inte fått bättre start. Hon har lärt sig “stanna” vid dörren utan att gå iväg när jag tar på jackan mm. Tänk vad fort dom lär sig… hon börjar även lära sig “sitt”. Känns kul att redan nu börja med träning för en ännu bättre kontakt med henne. Hon har lugnat ner sig lite, vi har börjar lära oss hur vi ska hantera dom här galna spelen hon får när hon är övertrött. Precis som småbarn som inte kan sova tar vi upp henne och bryter. Då blir hon lugn och kan somna direkt.

Hon sover oftast i in lilla bur. Kryper in där efter hon somnat någon annanstans.

DSC_0364

Finns det något ljuvligare än sovande bebisar och valpar? Eller män med bebis och valp ;)

DSC_0346

DSC_0327

DSC_0368-2

Det hon har ändrat på är maten. En dag bara vägrade hon torrfoder. Slukat i sig men ville inte hur vi än gjorde. Vi testade blöta upp det, (hon gillade inte det i början) men nu går det bra. Men hon vill bara äta när hon står på bordsbenet som är hennes favoritplast. Ska se om jag hinner lägga upp film på när hon åt i morse. Skrattar ihjäl mig! Hon tar en bit, går ett varv runt benet sedan ställer sig som en kung på bordsbenet som är 10 cm. Där tror hon att hon är ganska stor =)

DSC_0315

Även leksaker är kul under bordet. Susanne sa att ändrade rutiner kan påverka maten men det är ingeting sånt, hon ökar i vikt varje dag så det känns lugnt. Men man blir nojjig när något förändras.

DSC_0324

Efter släpat runt filtar, sängen och leksaker somnade hon på två röda. Då satte vi oss och åt en lördagsmiddag. L-M var med kompisar så det var jag och Marilyn.

DSC_0350-2

Igår blev det plankstek!

DSC_0351

Hittade bra oxfile på Maxi igår, det var riktigt bra kött. Älskar rött kött men vi har minskat ner betydligt, äter mest fisk och kyckling men en gång per helg blir det gärna kött. (Svårfotat när det är mörkt) Jag gjorde Per Morbergs recept på plankstek! Har ni gjort det? Sjukt gott!

L-M var nästan ledsen över att missa planksteken då det är hennes favorit. Men det står en i kylen som är klar för att värma så hon får sin idag.

Idag känner jag mig riktigt pigg mot veckan som varit, herregud vad trött jag är även om hon sover hela nätterna. Hur hade det varit om hon varit vaken på nätterna också. Hjälp.. Glömt bebistiden tror jag och det ÄR stor skillnad på att vara 42 och 23 och vara inne i valp/bebistiden. Men kärleken och det starka bandet är obeskrivligt.

Dags att sätta fart, idag ska jag förstås med Janne och kolla hockey. Dags för match två, extra kul efter segern igår!  Ska ni dit? Jag ska ner över dagen, tjejerna är hemma med Lucy så det går finfint.

IMG_0755-0.jpg

Haha! Min duktiga kund Jenny har virkat ybercoola mössor. Nu ska hon även få virka något till Lucy. En tröja kanske det blir :)

Kram på er alla så länge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-04-17 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…