• 2016-04-20, 21:30
  • 23

 

I morse fick jag ett sms från en glad men väldigt nervös Annica som påbörjat den nya behandlingen mot cancern idag. Immunterapi! Helt ny behandling som nu blir en ny fight. Hon har varit på Sahlgrenska och då passade hon på att skriva till er under tiden hon fick behandlingen. Underbara Annica, jag vet ingen som sprider så mycket glädje och energi.

Kom igen nu och anmäl er i loppet Spring för livet! Annica springer för er, läs med info nedan. Jag ska självklart också springa!

Här kommer Annicas hälsning till er. Har ni frågor kring den här nya behandling är det bara att fråga. Hon kommer gå in och svara er som undrar.

Kram Johanna

//

Idag skiner solen och den blåa himlen gör att det känns vår i hela kroppen. Jag hade längtat så enormt efter den här våren och sommaren. Men nu sitter jag här på sahlgrenska tittar ut genom fönstret och känner mig ganska så liten. Tänker på något helt annat än glass, fågelsång och blå himmel.
Det är många tankar som far omkring i huvudet på mig. Försöker tänka den bra sortens tankar men något försöker hela tiden fokusera på allt det tråkiga, jobbiga, det som vi inte vet. Alla dessa skitbesked som kommer från och till. Rädslan över skitbesked. Jag har precis blivit inkopplad med det nya revolutionerande läkemedlet immunterapi av min fina goa sköterska Elwira jag tycker så mycket om.

Bästa Elwira sätter en nål i porten.

Bästa Elwira sätter en nål i porten.

Jag har haft cellgifter nu i 9 månader dvs 45st behandlingar. Och innan det hade jag bromsmediciner. Båda de har gjort att metastaserna har krympt och försvunnit. Nu är det dags för att ta ett nytt stort steg i min cancerresa. Ett steg som skrämmer mig, men samtidigt inger MASSOR av hopp. Ca 30 procent svarar på den här behandlingen. Min läkare berättade i måndags när Jag var på kontroll och även fick en blodtransfusion att 40st får den här immunbehandlingen bara på sahlgrenska. Om man tar och bollar lite med siffrorna så av de 40, så är det ca 13st som svarar på behandlingen. Typiskt mig att tänka så. Å snälla gode Gud, låt mig vara en av dem!!!

Forskningsstudier visar och ger hopp på de nya läkemedlen, som de procenterna som de funkar på, fungerar det RIKTIGT bra på. Då OM det fungerar, då finns det stora chanser att bli “frisk”! Nu måste jag bara våga tro att jag kan vara en av dem.
Cellgifter som jag hade innan, tar bort metastaser men förstör även bra celler. Immunterapi jobbar istället med immunförsvaret och ser till att immunförsvaret förgör cancern. Och de celler som är bra förstörs inte som det gör med cellgifterna. Mycket färre biverkningar (tjohooo) än cellgifter. Man kan däremot få reaktioner i samband när man får immunterapi. Detta försöker de motverka genom att sätta in allergimediciner som jag fick ta 1,5 timma innan de sätter droppet.

IMG_1193.JPG

Dessutom går de in titt som tätt för att se hur jag mår. Jag känner inget än, sitter ju här och skriver till er istället!
Varför är jag rädd?

Om det inte fungerar märker vi det först om några månader. Det tar tid innan det visar om det fungerar. Läkaren har redan förvarnat mig om att det finns en ökad chans att metastasen växer, och i värsta fall att det hinner sprida sig. Jag känner mig redan nu som en sprängfylld bomb. Både av känslor men även av skiten som vill härja vidare i kroppen. Det som hade försvunnit så mycket. EN ynka skit centimeter av cancer är kvar i lungan som kan ställa till så förfärligt mycket. Jag måste försöka tänka goda tankar, försöka!!! Men det är SÅ svårt när det gäller mig själv. Jag är bäst på peppa andra!

Jag med fantastiska Elwira

Jag med fantastiska Elwira

Jag är så oändligt tacksam för min tro. Jag förstår inte hur jag skulle orka om inte min kristna tro fick bära mig genom allt det jobbiga. Det får mig att ändå dra upp på mina mungipor och våga tro på en framtid tillsammans med min man och våra tre gossar.

Sen så är det otroligt roligt och ärofyllt att jag får springa för så många andra som inte har möjlighet att springa  “spring för livet”! Målet hade varit att träna innan så jag kunde skutta in i mål lätt som lilleskutt. Men mina blodvärden har hindrat mig från detta och nu efter denna nya medicinen pumpat in i mm kropp så ska jag faktiskt börja träna. Har tom tagit med mig löparskorna hit till Göteborg. Har ju trots allt en vecka på mig.

I mailen jag fått av alla härliga människor är det SÅ många som bär på världens tyngsta cancer ryggsäckar, som inte kan springa pga skador från alla dessa tunga cancerbehandlingar, anhöriga till otroliga fighters som fått gått före. Allt det mina vänner får mig kämpa vidare! Alla mina medkämpar jag träffar här på Sahlgrenska, det får mig att vilja KUTA genom hela loppet. Nu På lördag 23/4 är sista anmälningsdagen. Anmäl ditt namn på 5 km på www.springforlivetskovde.se och efter det maila mig om du vill att jag ska bära din nummerlapp i mål: [email protected]

IMG_1190.JPG

Kostar 100:- för 5 km och går OAVKORTAT till Cancerfonden!
Om inte detta lopp fanns, om inte pengar kom in till cancerforskningen hade jag garanterat inte suttit här idag. Denna medicinen som förhoppningsvis ska rädda mig, den kom ut förra året! Förstår ni?! Det gäller att att “ha tur” om man får cancer i “rätt tid”, där det finns “rätt mediciner”! Om inte denna behandling fungerar då måste något nytt komma. Så jag har möjlighet att springa som FRISK nästa år! Detta är mitt tredje år som jag springer som cancersjuk. Andra året som jag blir lappad av andra som inte har själva möjlighet att springa. Förra året hade jag 84lappar på kroppen. Jag lovar det var varmt!

IMG_1191.JPG

Jag springer för mig, min familj, för mina vänner som gått före, för mina kämpande vänner som just nu måste genomlida kampen. Och för alla, just nu över 150st människor som gett mig äran att springa in i mål med deras nummerlapp! Tänk på mig nu både med behandlingen att den fungerar men också att loppet går bra den 1:A maj! Jag vill ha just DIN nummerlapp om du själv inte kan springa. Varenda krona är viktig! För tillsammans krossar vi cancern och räddar liv, bl.a. MITT liv!

Kram Annica

 

2016-04-20 Gästblogg, Johanna Toftby

Kommentarer

Anette 5 år sen

Vad underbart att det börjar gå framåt med forskningen om olika behandlingsmetoder.
Jag hoppas att du Annica kommer svara positivt på immunterapi behandlingen,och att den blir bestående med inga återfall av nya härdar. Jag vill ingjuta hopp o tålamod hos dig. Glöm inte bort att du är älskad och värdefull.
Bra att det görs flera insatser med att sprida informationen om cancern, och att det finns framför allt ett hopp.
För de som kan och har möjlighet va med och SPRING FÖR LIVET eller va med i någon annan hjälpinsats.
Ps: Tack Johanna för att jag fick ta del av denna infon. via din Spar Hotell utlottning.

Helena 5 år sen

Hej, jag skall inte springa med skänkte 350 kr här:
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/spring-for-livet-skovde-2016

Kram Helena

Jessica 5 år sen

Heja dig Annika! Jag tänkte bara höra om du fått hjälp med kosten också av någon kunnig? Det vi äter har väldigt stor inverkan på cancer som redan finns i kroppen. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

jag vet att hon har börjat kolla mycket kring det nu. Har gett henne mkt tips! Socker måste bort, men det är hon själv som sagt så jag tror hon vill göra allt nu. <3

Jessica 5 år sen

Jättebra! Finns otroligt mycket forskning kring kost och dess påverkan på kroppen kopplat till cancer. Hälsa henne så gott <3

Sofia 5 år sen

Kära Annica!
Jag hoppas & ber att denna behandling hjälper dig att bli frisk♡♡♡
Jag har bokat en plats i “Spring för livet ” så den lappen får du bära med dig då jag själv inte kan springa!
Stor kram och all lycka önskar jag dig & din familj

Ingrid 5 år sen

Tänker på dig, och håller tummarna för att det ska funka.

AnnaE 5 år sen

Kämpa på Annica! Du kommer fixa detta! Det har jag bestämt! :) ♡ ♡ Kram

Elwira 5 år sen

Annica- tack för dina fina ord! Det är så roligt varje gång du och Krille kommer. Ja kan inte sätta mig in i hur du känner varje gång du sätter dig i massagestolen och får din behandling men lovar göra mitt bästa för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Du anar inte hur mycket jag tänker på dig och din familj. Du är fantastisk och så sprudlande varje gång vi ses. Du kommer bli frisk och den här behandlingen kommer att funka! Stor kram från din Elwira pst.. Glöm inte att fasta imån.. Det är ju fredag.. Hihihihi

Erika 5 år sen

Mängder med kramar till dig Annica. Vet inte riktigt vad jag ska skriva som kan ta bort din oro. Tänker på dig och hoppas innerligt nya behandlingen hjälper dig.

Katja 5 år sen

All styrka till dig Annica och andra som kämpar!

Cissi 5 år sen

Håller både “tummar och tår” för att behandlingen hjälper dig ❤️
Styrkekramar i massor ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack <3

Sara 5 år sen

Du är en fantastisk kämpe Annica! Jag håller tummarna stenhårt för att din behandling ska funka! Har precis betalat in till Spring för livet och det är en ära att du springer åt mig! Kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tusen tack!!

Agneta 5 år sen

Men vilken bra behandling! Håller tummarna det funkar nu. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Den verkar super!!

Ha en fantastisk dag fina du!
Hos mig kan du nu tävla om smycken från OXXO design – kolla gärna in! :)
Kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Jag har lite svårt för reklam under ett sådant här inlägg, tycker du inte det själv? kram Johanna

Barbro 5 år sen

Många styrkekramar till dej och familj.Tänker ofta på er.
Ha en bra dag.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla Barbor. kram

Emma 5 år sen

Många kramar till dig! Du är fantastisk Annica, glöm aldrig det! Tänker på dig. Du är en stor inspiration för mig, ha en fin dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ska hälsa henne <3
kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg