• 2016-05-17, 09:56
  • 25

Detta som har hänt är för jävligt. Jag fattar det inte! Jag blir förbannand, arg och riktigt ledsen. Min uppfödare har fina framgångar med sina hundar, dom har inga sjukdomar, friska och fina stamtavlor. Susanne är helt underbar med hundarna som dom lever för. Jag har fått så mycket hjälp och stöd när vi köpte Lucy, det har jag även hört från många andra som har köpt från dom. Jag letade i hela Sverige, även utanför Sverige för att hitta den rätta men valet blev hos Susanne och Håkan. Det är jag idag oerhört tacksam över, för vilken liten fin hund vi har här hemma.

Nu till detta vidriga jag vill lyfta fram som hände förra helgen i Lidköping Arena.

Dom ställer ofta ut sin fina hund Grace och dom har stora framgångar. Hon har vunnit många gånger och Grace kan vara den vackraste Pommen jag sett. Förra söndagen var det utställning i Lidköping som arrangerades av Skaraborgs Kennelklubb och lockades av många enligt Susanne.

Citat från Borås tidning: 

– Jag hade fått en bedömning av Grace och var på väg ut från tävlingsområdet när tre damer kom marscherande mot oss. När de var ett par meter ifrån oss pekade en av dem på mig och sade med arg och hög röst: “Du ska ut härifrån, du har tävlingsförbud och har inte rätt att visa din hund eller vara här”.

Enligt Susann ska kvinnan, från Skaraborgs Kennelklubb, även ha tillagt att hundens bedömningsresultat skulle strykas.

– Jag blev jättechockad och frågande om de inte tagit fel på person, men nej – kvinnan hävdade att jag hade ett disciplinärende på mig.

Susann efterfrågade om kvinnorna hade något skriftligt beslut, men det ska inte ha presenterats och Susann och Håkan beslutade sig för att lämna arenan.

– Vi fick åka hem med svansen mellan benen. För oss är det här en stor kränkning, jag låg vaken hela natten och grät. 

Paret Olhage är välbekanta profiler inom hundkretsar, dels föder de upp pomeranians och har kammat hem flera utställningstitlar. Samtidigt driver de Dog News – Sveriges största hundblogg, med flera tunga sponsorer.

VAD i hela friden är detta? Jag blir så förbannad så det finns inte ord. I några dagar har jag gjort efterforskningar kring vad som hände, jag har pratat med Susanne som fortfarande är helt knäckt. Tänk er själva att stå mitt bland allt folk, precis fått en bedömning och helt plötsligt kommer det fram tre damer som gapar högt att hon måste ge sig därifrån.

Hemskt! För det FINNS inget tävlingsförbud. Varför skulle det finns det? Sussanne har ingenting som skulle ens kunna vara i närheten! Dom hade inga papper att visa upp, ingen hade något svar. Susanne hade förstås heller inte gjort något fel, det finns även ett vittnesord kring detta som har lämnats in. Där står det samma sak, att dom har betett sig illa och gjort helt fel.

Med stöd från flera vittnesord har hela händelsen anmälts till SKKs Utställningskommitte´.

Svaret är detta:

IMG_4042.JPG

Detta dom har gjort strider mot många av SKKs regler. Det är många som därför undrar hur man kan göra något sånt här fruktansvärt helt utan anledning. Att hundvärlden är tuff har jag förstått. Det är ett hårt klimat, avundsjukan och missunnsamheten är stor. Men man får inte bete sig hur som helst. Man får inte hänga ut folk, man får inte kasta ut folk och bete sig illa. Har man inte det hyfset eller sociala kompetensen ska man jobba instängt på ett kontor ensam.

Tänk om jag hade skrivit precis ALLT om folk eller vad jag tycker och tänker om allt och alla. För självklart tycker även jag. Har också varit med om situationer, samarbetspartner som lätt skulle behöva få sig en rejäl känga och mycket som jag skulle kunna publicera om saker jag har…. eller om jag tycker illa om någon. Men nej. Man GÖR INTE SÅ. Har man lite innanför pannbenet tänker man en, två, tre gånger innan man beter sig eller trycker på publicera. Det skadar bara sig själv i slutändan.

Därför en sån här grej gör mig väldigt upprörd. Jag gillar inte orättvisa. Jag har själv blivit utsatt, men valde att bemöta hela skiten med tystnad. Man vinner på det. Den som beter sig står sedan helt ensam.

Men när det gäller andra kan jag inte hålla tyst. Jag vill hjälpa till att stötta.

Susanne har stora framgångar, har ett bra rykte och grundade  även den största hundbloggen i Sverige Dog News.

12019754_10153878507791777_9072665534335665201_n

Ni kan läsa mer om hela händelsen i Borås Tidning HÄR. 

Svenska Kennelklubben bekräftar att Susanne inte har tävlingsförbud och har skickat en anmälan till arrangören för ett yttrande. Susanne har också tagit kontakt med ordföranden men utan fått svar.

Eftersom jag ville skriva här om detta kontaktade även jag ordförande i Skaraborgs Kennelklubb Johnny Nilsson, även sekreteraren Bibi Lundberg på mail igår morse för att fråga dom vad som hänt och ge dom chansen att svara.

Men nej, jag har inte fått något svar alls. Bibi Lundberg var den som gick fram genom ringen och visade med armen och var den som talade högt och tydlig om att det fanns ett förbud mot Susanne. (Som inte finns) hon hade även två damer bredvid sig. Det hon gjorde var alltså ett påhopp, kränkning inför alla andra helt utan anledning.

Jag hade velat haft ett svar från dig Bibbi Lundberg eller från ordförande Johnny Nilsson. Hur kan detta få hända?  Varför svarar ni inte? Har man gjort fel ska man stå för det, ni ska ge en offentligt ursäkt till Susanne. Inte bara stoppa ner huvudet i sanden och låtsas som om inget har hänt. FY vad illa.

Kommer aldrig aldrig bli medlem i Skaraborgs Kennelklubb även fast jag tillhör den. Ni har betett er fruktansvärt illa och jag hoppas ni skäms.

Till dig Susanne. Vi är många som stöttar er i detta och tycker ni är fantastiska. Ni gör så mycket för era hundar och hjälper och stöttar oss köpare. Ni gör det med hjärtat. Låt den här skiten passera och fortsätt ställa ut er fina Grace.

I kväll ska jag köra min Lucy till henne, jag har några dagar med möten, jobb och begravning på fredag och dörren är alltid öppen hos Susanne. Lucy kommer vara överlycklig att få leka med sin syster några dagar och på fredag hämtar jag henne igen. Det är jag oerhört tacksam över att ha så fin kontakt med min uppfödare.

IMG_2468.JPG

 

 

 

 

 

2016-05-17 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Nu är vi hemma i Sverige! Vilket underbart väder vi har kommit hem till. Förra veckan såg vi det var -8, alla gick i vinterjackor och mössa. Och nu är våren här!…