• 2016-06-18, 22:25
  • 22

Har ni en skön lördag? Jag älskar kalas, middagar och fester, men visst är det heeeeelt underbart att skrota hemma i mysbyxor och håret i en tofs. Umgås med familjen, laga mat (kan bo i köket vid spisen)  bara vara hemma. Janne kom hit och vi har ätit kyckling med jordnötssås. Vad annars när han är här, haha!

DSC_4623-2

Duka fint och göra mysigt är halva middagen. Lite gott bubbel, (behöver inte var champagne, detta är super) sitta på tu man hand, prata hela kvällen. Älskar det. Vi planerade semestern. Marilyn är med kompisar, Lisa-Marie har precis landat från Magaluff. ÄNTLIGEN!! <3

DSC_4630

Har massor med rosetter kvar från studenten, dom är fina att duka med.

IMG_6819.JPG

DSC_0380

Grillad, chilimarinerad kyckling med jordnötssås. To die for! Sök recept längts upp, annars skriver jag det om ni vill ha det i ett inlägg.

DSC_4613

Dagens outfit, ny leotunika med lite rosa stänk. HÄR. 

DSC_4608

DSC_4601

Jeans: Please Blueco.se

Om bara ett par veckor är vi i Italien och cyklar i Alperna! Fattar det knappt.. det är en magisk upplevelse, att se alla dess toppar och höga berg från cykel… som balsam för själen. Samtidigt röra på sig hela tiden, man kan istället med gott samvete äta lite extra gott.

Vi har nu planerat hela rutten, den är inte exakt samma som förra året, jag ska lägga upp massor från resan och tipsa er. Vi kommer besöka andra plaster och har bokat hotell runt Gardasjön efter Alperna. Kolla!

Visst är det fint?

222b0d0bcd345f634f00b137e8b124be

Lånade bilder från nätet.

Riva_del_Garda_Gardasee_Tour

Behöver cykla mer så kroppen vänjer sig, har konditionen men är man van vid att springa, crossfit mm så är det skönt ändå att köra med cykel så rumpan och låren får jobba lite. Är inte rumpan van blir det jobbigt.

IMG_6821.JPG

Blev 1,6 mil men ska cykla lite varje dag..

IMG_6820.JPG

Man är genomsvettigt när man i panik får kasta av sig sporttoppen under för det är sjukt varmt på gymet. Efteråt kom jag på varför jag fick så galet jobbigt värmeslag. Gjorde ju en behandling i ansiktet igår hos Löfvingkliniken… hjälp alltså.. trodde hela ansiktet skulle explodera. Men dermapen är GRYMT effektiv så man får stå ut. Tusen nålar.  Bilder kommer från behandlingen.

Har lagt på mig minst 2 kg dessa veckor. När jag stressar, har fullt ös som med studenten stoppar jag i mig vad som helst. Hatar det… men vet att det bli sånna svackor ibland. Kör man på direkt, ändrar kosten igen så kommer man tillbaka till dom goda vanorna man trivs med.

Lucy är mycket bättre tack och lov, inte kul när hon var sjuk… så gulliga från kliniken som ringde och kollade hur det var med henne. Vet ni, hon var jättetäppt och kunde knappt andas. Vi fick rådet att ge koksalt i nosen precis som man gör med små bebisar… hon tyckte inte alls om mig just då men det hjälpte så hon kunde sova.

DSC_4666-2

Lilla plutten <3

DSC_0390

Hemmamys med tända ljus, gör ingenting att det regnar..

DSC_0404

DSC_0417

Hoppas inte den här natten blir lika hysteriskt varm som i natt, höll ju på att dö av värmeslag, men sedan sover vi tätt när vi sover ihop, älskar sova nära med ben och armar huller om buller =) Sedan åskväder och sjukt varmt ute på det. Hade behövt en fläkt rakt över huvudet.

Sov gott, nu ska jag krama Lisa-Marie som precis kom hem!

 

 

 

 

 

2016-06-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Anna 4 år sen

Hej! Undrar hurdana dom här Pleasejeansen är strl? Vilken storlek har du? Med vänlig hälsning Anna

Marie 4 år sen

Hej Johanna!
Jag var iväg och vandrade/cyklade i alperna (Österike) nu i maj och fick mersmak. Minns bilderna från din förra cykelsemester i Italien och det såg ju helt underbart ut. Funderar starkt på någon sådan resa nästa år. Förstod att du kommer lägga upp lite tips, ser fram emot det. Tipsa gärna om hur ni lagt upp rutten. Hur långt ni planerar cykla per dag, avstånden mellan hotellen mm och SJÄLVKLART godaste maten :) Gärna hur du packar din väska också för det är alltid ett dilemma för mig. Man vill ju vara redo för allt liksom.
Tack för en jättefin blogg.
Kram Marie

Hönan Agda 4 år sen

Vad skönt att lilla pälsbollen mår bättre.
Oh, vad jag hade velat cykla som ni ska göra.
Håller på med ICA-Klassikern och har precis avslutat 30 km cykel där,
har varit sååå kul.
Jag är inte speciellt träningsfreak eller modefreak men gillar din blogg jättemycket ändå.
Lite Gott och Blandat helt enkelt.
Hälsningar Skåne.

Anne 4 år sen

Du har verkligen alltid så snygga kläder. Älskar leotunikan! Skönt att Lucy mår bättre. Själv har jag en liten 11-årig shih-tzu här hemma som har fått sår i ögat och har varit riktigt hängig sedan i torsdags kväll. Nu när medicinen börjat kicka in börjar han bli sig själv igen, tack och lov. Det är verkligen tufft när ens djur mår dåligt. Och härligt när dom kryar på sig igen. Hoppas du har en fin söndag. (Blev inspirerad av ditt inlägg och tänker börja duka lite finare här hemma än jag vanligtvis gör när det bara är jag och min man.)

A 4 år sen

Får man sitta i eran soffa? Vad händer med kuddarna då, om dom kommer lite i oordning? Visst är det mysigt med mysbrallor på och håret i en tofs? Älskar när det ser hemtrevligt och mysigt ut, ….lite småstökigt….. och man ser att det bor någon där och stökar runt lite…….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Nej, här sitter vi på golvet och kollar TV. ;-)

Jessica 4 år sen

Härligt med cykelsemester i Italien hur gör ni med Lucy?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja verkligen!

Hon sitter på pakethållaren ;-)
Skoja, nej hon får vara hemma i Sverige när vi är borta.

Vivi 4 år sen

Hej!

Det var skönt att läsa att lilla, underbara Lucy är bättre nu. Kan hon blivit förkyld under båtturen? Små valpar är, som bebisar, mycket känsliga. Huvudsaken är att hon är bra nu. Jag har två katter och vet hur jobbigt det kan vara om det händer att de inte mår bra, vilket som tur är inträffar mycket sällan.

Tack för trevlig och inspirerande blogg :-)
Vivi

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja det är skönt! Nej veterinären sa att sånt inte spelar roll utan hon kan ha fått det av en hund.. människor smittar inte.

Tack för omtanken, nu är hon bättre tack och lov! kram på dig

Eva 4 år sen

Så snygg blus och snygga jeans! Härligt att skrota runt hemma i mysbyxor…blir varmt av tända ljus också men mysigt blir det ;) Lilla Lucy heeelt bedårande, skönt hon mår bättre. Tack för en underbar blogg o ha en skön söndag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! Ja, men inga ljus i sovrummet haha och massa öppna fönster, i natt var det bättre tack och lov. Och ja, jag håller med,,, Lucy är underbar ;) Så klart jag tycker, men hon är väldigt söt vår lilla pälsboll.

Glad att du trivs här inne och ha en fin söndag!
kram på dig

Ramona 4 år sen

Underbart att få resa dit och cykla :) ser otroligt vackert ut. Ser fram emot bilder från er resa <3 Kram och ha en fin söndag :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja det ska bli fantastiskt!
Tar med er på resan förstås :)Ha en fin söndag du också!

anna 4 år sen

Supersnygg blus! Minns att du för ett tag sen skrev om att du haft panikångest..så modig, stark och ärlig du är!! Alla drabbas vi av svår ångest någon gång i livet exempelvis vid svåra beslut om sitt företag o framtid, vid motgångar, svårigheter och sorger..en del lider av ångest o panikångest i många år utan minsta omtanke och utan att hyllas för att de är ärliga med det..Men jag vill hylla dig fina Johanna som är modig, stark o ärlig och för att du inspirerar, peppar och sprider glädje med din fina blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack söta du!

Ja herregud, skrivit massor om det, kommer även ett stort reportage i en tidning i augusti. Men det är lättare att tipsa andra när man blivit av med eländet, först då kan man hjälpa andra för mitt i kaoset vet man inte vad det handlar om.
Men kroppen är finurlig. Får man panikångest eller ångest är det ett sätt för kroppen att säga ifrån. En kraftig varningslampa att något inte är som det ska. Lyssnar man då inte på dom signalerna och förändrar något kommer kroppen klappa ihop helt. Det vill man ju inte… så det är allvarligt.
Ångest behöver man bemöta och den går inte trycka bort, då kommer den bara bli ännu värre.
Finns massor med inlägg sedan flera år tillbaka om just detta, bara skriva orden i sökrutan längst upp.

Glad att du trivs här inne, älskar skriva om det som ligger mig varmt om hjärtat, glädje och inspiration! Mer kärlek och glädje behövs!

kram

Monat 4 år sen

Så roligt att läsa din blogg och du är så vackert. Det här med stressen och små äta det är också min största problem.Jag undrar var är din randiga top är ifrån? Du ger så mycket styrka.
Kram Mona

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack, vad glad jag blir!

Ja man småäter lätt då…. blir ett ekorrhjul.. hemskt. Men idag är det ny dag, nu ska jag köra en pw före frukost sedan blir det bara bra mat kroppen mår bra av!

Heja heja!

kram Johanna

Menar du den jag länkade till i inlägget? Är nog trög :)

monat 4 år sen

Tack för ditt svar! Jag menade toppen du hade på träningen, den randiga. Alla din kläder är så fina .
Monat

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Åh!
Förlåt..
Den finns i vår webbshop! Johannatoftbyshop.se :)

Den är superskön och söta färger.
Kram Johanna

Anna 4 år sen

Det är alltid lika skoj att kika in och se att det är ett nytt inlägg :) Din blogg är så mysig, jag älskar när du tipsar om kläder. Har hittat Blueco tack vare dig och där har jag shoppat riktiga godbitar :) Ha en härlig söndag! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack snälla! Vad roligt att du trivs här inne.

Hoppas du får en fin söndag! kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg