• 2016-06-29, 19:28
  • 36

Annica har skrivit till er. Jag fick läsa det två gånger för även om jag visste vad som hade hänt behövde jag läsa igen. Hon har fått beskedet ingen vill höra. Något har växt.

Jag läser hennes meddelande i telefonen,  mitt i allt elände skriver hon glada smileys och hjärtan. Hon skriver ett blogginlägg i bilen för hon vill sammanfatta och berätta för alla som undrar hur det går. Tänker alltid på andra först. Tänker på alla som har frågor. Hon tycker det är lättare att sammanfatta allting i ett enda inlägg.

Inga småsaker betyder något längre, Annica inspirerar andra till ett bättre liv. Hon lever med sin obotliga cancer, men ger så mycket hopp, kärlek och framtid så man kan nästan inte förstå. Hon borde bli föreläsare. Jag är helt hundra på att hon skulle inspirera med sin livsglädje trots det svåra hon går igenom. Man får ett helt annat perspektiv på saker. Jag vill lyfta fram hennes styrka som kanske kan peppa fler. För det är många som kämpar med cancer men också många som kan få hjälp som inte är sjuka. Här kommer hennes gästinlägg från idag och hoppas vi kämpar tillsammans med henne nu.

//

IMG_7679.JPG

Sitter nu i bilen påvägen hem efter ännu en behandling på Sahlgrenska. Försöker tänka och vända och vrida på orden för det är så svårt att sammanfatta detta med några rader.På väg till sahlgrenska idag satt jag och älsklingen i bilen och pratade röntgenbeskeden, oro, läkarbesöket, och om det som är kanske det svåraste… Jo nämligen FRAMTIDEN!

IMG_7678.JPG

Då precis då väljs låten “allting ordnar sig” på shuffle. Vilket underbart tecken.

Idag gick behandlingen snabbt och jag fick svar på många frågor av mina underbara sköterskor. Jag vet helt ärligt inte vad jag skulle gjort utan dem. Några av de vackraste änglarna på jorden jobbar nämligen där. Vi har i särklass världen bästa team omkring oss och jag känner mig SÅ trygg med dem, även fast de kanske snart tröttnar på mina miljoner frågor och funderingar och egna analyser. Jag kan verkligen inte “ta det lugnt” om jag har hjärtat fullt av oro och frågor. Men när jag får svar, då vet jag. Och så orkar tom jag släppa cancern för en stund. Just nu har min fantastiska sköterska Elwira semester, och det såklart är hon supervärd även fast hon är saknad av oss där livet med cancern går vidare trots semester. Så många omkring oss som faktiskt undrar det om ” vi ändå trots semester måste åka på behandling”. Ja så är det. Tyvärr.. Cancern tar inte semester trots vi såklart skulle tycka den borde det!

Bilden nedan: Två av mina hjältinnor på Sahlgrenska Ann-Sofie och Pilar. <3

IMG_7682.JPG

Men när vår stjärna Elwira är på semester så har vi fått underbaraste Pilar som tagit så bra hand om oss, och gett mig den medicin och tryggheten jag behöver och dessutom svarat på alla mina jobbiga frågor. Så härligt de försöker göra så att man får samma sköterska hela tiden, för det betyder oerhört mycket för oss som patienter. Och vi har turen att bara träffat riktiga änglar på sjukhuset, Ann-Sofie är också en av dem. Hon brukar ringa mig när jag söker sahlgrenska för jag är orolig för nåt. Det är ett sånt oerhört viktigt jobb de gör. Trodde aldrig jag skulle behöva komma i kontakt med detta i livet, men när det väl blev så är jag oerhört tacksam att det finns människor som finns där. Finns där PÅ RIKTIGT. Där för mig, för min Kristian och våra barn. Alla Goa peppsamtal är helt enormt och idag behövdes det!

IMG_7675.JPG

Nya cancerprover då Skövde åter igen missat. Tog prover förra veckan så allt ska vara klart när vi kommer till min läkare på Sahlgrenska men här hade dom inte fått några. Smidigt att ta prover genom porten men jobbigt att vänta.

IMG_7677.JPG

IMG_7673.JPG

Varje gång sätts en nål i porten. Man kan ha nålen kvar om man ska får behandling många gånger nära varandra men jag vill inte ha  den kvar då jag har små barn som “kan komma åt den”.

I väntan på sjätte behandlingen av immunterapi.

IMG_7681.JPG

Skiten i lungan har växt. Likaså har det tillkommit en i levern.

MEN.. Vi vet inte exakt vad än. Antingen har cancern växt eller så har immunterapi börjat fungera. Stor skillnad, jag vet. Men det är den verkligheten vi lever i nu, antingen eller… Vi väljer att TRO på det sista alternativet. För detta är lite typiskt att det kan bli så. Det kan börja växa och sprida sig innan det fungerar och om det fungerar. Eller så kan det vara de vita blodkropparna som nu “anfaller” cancern, så det är därför det syns på röntgen. Så den i levern på 1 cm kan mycket väl ha varit där innan, men syns först nu då immunterapibehandling startat. Vi vet inte… Tre månader till innan vi vet mer. Då nya röntgenbilder ska tas! Lite terror men efter peppsamtal med Sahlgrenska och Krille så känns det okej! Det känns bra, trots lite halvdana besked. Jag hade så önskat att få cancervärdena som jag skulle fått idag, det hade knutit ihop min påse så jag blev lugn. För om de håller sig stabila, hade det varit ett gott tecken. Men tyvärr har det åter igen blivit fel från Skövde, nån miss som kostar mig mer oro! Tyvärr hänt lite för ofta!

Nu tog Pilar nya prover på sahlgrenska så Goa Ann-Sofie skulle ha koll!

Tack fina Mia som ringde mig om röntgenbeskeden och att du är så lugn i allt och inger trygghet. Tack fina Ann-Sofie och fina Pilar för idag. För en mysig stund med er. Och fina Elwira hoppas din semester är mer än GRYM! Vi ses om tre veckor då det är nästa omgång behandling då vi dessutom firar bröllopsdag! 14-årig bröllopsdag med min hjälte, mannen i mitt liv min alldeles egna kristian❤️.

IMG_7672.JPG

Nu på väg hem för att fira semester med mina tre superhjältar, våra underbara ungar och åter igen hålla telefonen i handen för KANSKE ringer sahlgrenska med nya cancervärden. Denna väntan. När, ja när ska denna ballongen kunna släppa lite luft? Känns som jag sprängs snart… En dag i taget, nu är det som räknas! Lev livet fullt ut, det gör sannerligen jag!

Kram från E20

Kommentarer

Cissi 4 år sen

Annica, du fixar det här ❤️
Mamma Anitha…..du har en fantastisk dotter och du är helt säkert en fantastisk mamma. Förstår din oro. Kommer gärna och gör vulkanen med er i Skövde för det här kommer gå bra ❤️
Kramar till er alla!

Jenny 4 år sen

Tänker på dig och din familj ❤️❤️❤️

Ingrid 4 år sen

Du är fantastisk. Jag skickar massor med kramar till dig och din fina familj.

Carolina 4 år sen

Åh hoppas så svårt hela mitt hjärta att medicinerna kommer att funka så du blir Frisk!!! Tycker helt enkelt att vi bestämmer så. All styrka till dig Annica. Och även till dina anhöriga. Stor varm kram

Marie Jonasson 4 år sen

Styrke kramar i massor/Marie

Anna 4 år sen

Du är fantastisk – varm kram till dig!

Anna i London

<3

Anitha Zandelin Bergqvist 4 år sen

Min tappra tös, min älskade Annica!
Hjälplös, fattig på ord, försöker jag kommentera. För detta ofattbart svåra fick inte drabba dig. Jag önskar jag kunde få vara samma mamma som vaggade dig i min famn, tröstade dig och torkade dina tårar när du ramlat och fått skrubbsår på knäna. Men för denna djävulska sjukdom räcker inga “plåster”. Och jag räcker inte till som mamma, för jag kan av egen kraft inte fixa detta. Mammor som alltid ska kunna hjälpa och lösa det som är svårt. Aldrig någonsin har jag kännt mig så hjälplös, aldrig upplevt en så’n förtvivlan. Nu skriver jag inte detta i självömkan utan för att vi ska förstå Annicas utsatthet. Inte ens mamma kan ta över, så gärna Annicas mamma vill. Så här är det att vara nära anhörig.
Det som nu är det mest påtagligt jobbiga är ORON som gastkramar
Annica och oss alla. Den avgrundsdjupa ovissheten om vad som kommer härnäst. Ska immunterapin hjälpa min Annica? Kommer hennes vita blodkroppar, hennes immunförsvar förklara krig mot denna skitcanser?! ingen vet ännu, inte förrän hon röntgats om tre månader igen. Väntan mal sönder, kastar oss mellan hopp och förtvivlan. Och ilska. För det som hände nu, återigen schabbel med blodprover som Sahlgrenska begärt, men som Skövde lyckats slarva med, det får inte fortgå.
Det späder bara på med mer onödig oro. Canserproverna är helt avgörande för hur man ska kunna bedöma innan nästa röntgen.
Immunterapin är så ny, men för de patienter som svarar på detta nya, kan det innebära livsavgörande vändningar och t.o.m. helt botande.
Jag har bestämt mig. Det här ska bara funka för Annica och just nu jagar hennes immunförsvar igång ett krig mot den canser som finns kvar. Annica har en hejarklack i alla som följer henne, som kommer med goa kommentarer, tankar och böner. Och utan min egen Gudstro skulle jag som mamma dukat under. Jag älskar henne så oerhört mycket och beundrar henne för hennes tapperhet och styrka och för det mod hon försöker ingjuta i andra som drabbats. För mitt i hennes egna kaos tänker hon på och engagerar sig för andra.
Och när doktorn kommer att säga att nu är hon fri då lovar jag att ropa lika högt som hela Islands hejarklack.
Då kan vi samlas på torget i Skövde och göra vulkanen och jubla så det ekar ända uppe i himlen. Jag tror Johanna kommer att skrika ikapp med mig och ni alla som vill hänga på.
Annicas skyddsänglar kommer att le och jag säkert skrika mig hes av den största glädje jag fått uppleva. För våran egen skull, men också för alla som kommer att få hjälp precis som Annica.
Annicas mamma Anitha

Svar på kommentaren:
Anita 4 år sen

Ber helande för din dotter i Jesu namn, Amen <3

Johanna Toftby 4 år sen

Fina Anitha, jag som har träffat dig, klippt dig flera gånger beundrar dig.
Jag kan inte i mitt liv sätta mig in i er oro, ingen ska behöva gå igenom denna fruktansvärda kamp. Ingen.
Men Annica är oerhört stark och med hennes starka hopp, tro och sin positiva inställning kommer hon att komma långt.
Vi kommer SJÄLVKLART vara med på torget, jag tror vi kommer överrösta Islands klack till och med. :-)

Massa kramar och kärlek, du är så underbar!

malin 4 år sen

<3

Jessica 4 år sen

Hej fina du!

Blir alltid så tagen av dina inlägg.
Kan inte förstå helt hur det känns för dig men försöker sätta mig in i känslan ändå. Och då gör det ont!

Eftersom du tror på Gud så måste jag ge dig mer tröst från Bibeln.

Det står att det ska komma en tid när ingen ska säga “jag är sjuk!”.

Tänk när alla sjukdomar är borta. Vi längtar!

Men mitt favortbibelställe är
Uppenbarelseboken 21:3-4. En fin framtid väntar jorden:

“….. och han ska torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer, inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.”

Bibeln visar att den tiden är mycket nära. Håll ut och var stark fram tills dess kan du få frid o stöd .

Psalm 41:3 “Gud ska stödja honom på sjukbädden!”

Styrkekramar

Katja 4 år sen

Styrka till dig….

Anne-Marie Vårholm 4 år sen

Vilken kämpe du är!! Skickar massa kraft till dig:))

Annie 4 år sen

Fina Annica det är INGEN som ska behöva gå igenom detta som du gör!! Livet är orättvist men tyvärr så har finns denna sjukdomen och forskare försöker hitta botemedel emot detta!! Du är GRYM Annica, vi alla kommer hjälpa dig och stötta dig igenom detta!! Tillsammans är vi oslagbara❤️ KRAM❤️

Johanna 4 år sen

Känner inte dig. Följer Johannas blogg och läser där om dig. Starka människa ❤❤❤

Linda 4 år sen

Grym du är Annica! Vilken kämpe! Får man ställa en kanske jobbig fråga mitt i allt? Vad har du gjort för koständringar för att försöka bekämpa cancern? Jag tror även jag på ketogen kost och att D-vitaminbrist bidrar till cancer. Min pappas cancer i lungan hade i senaste röntgen försvunnit helt från att i ca 1 år varit mellan 5-10 mm stort. Det han gjort är endast koständringar samt ta stora doser D-vitamin och B-17(?) (inte helt säker).
Håller tummarna för att dina mediciner börjar funka och att du får bli frisk snart! <3

Lotta 4 år sen

Följer också dig här inne Annica och tänker så mycket på dig! Vilket jävla orättvist skit du har drabbats av rent ut sagt. Jag ser så fram emot den dagen du kommer att skriva att värdena är stabila och att det är under kontroll. Jag tror enormt mycket på inre kraft och vad den kan göra för hälsan, så bara fortsätt vara som du är och kämpa, kämpa, kämpa! Stor kram till dig

Eva 4 år sen

Kärlek o styrka <3

Carolina 4 år sen

Bästa Annica!
Vi är många som tänker på sig och bryr oss om dig trots att vi aldrig träffats. Du verkar vara en energiknippe av dess like som har ett hjärta av guld. Jag och många med mig håller alla våra tummar och tår för att att de är det sistnämnda. Du är så värd att leva ett långt, du är en sån människa som alla borde ha i sin närhet. Såna som du behövs när allt annat är kaos. Vi hejar på dig och ber för att de är immunterapin som hjälper. Heja dig!

Christina 4 år sen

❤️❤️❤️Styrka &Kärlek❤️❤️❤️

Suzanne 4 år sen

❤️❤️❤️ Miljoner kramar till er.. Ni är så starka tillsammans så ni kommer att klara detta❤️❤️❤️ Suzanne

Kajsa 4 år sen

Härliga Annika, vad du kämpar. Mina tankar går till dig och din familj. Ge inte upp!!! Ett litet tips-lyssnade på podden 4health där Anna Sparre intervjuade en världskänd hälsoprofil inom ketogen kost. Denna härliga kvinna hade hjälpt sin mamma med ketogen kost och fått hennes cancer att minska och lägga sig i ide. Mvh Kajsa

Mia 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️

Susanne rodewind 4 år sen

Underbara du mitt hjärta blöder nu.
Mina tankar går till dig o dina fina Finner inga ord Vill inte säga som alka andra du är starköl säga att du är fantastiskt fin o har en underbar familje ill oxå säga att du hsr orken att dela med dig om allt Anicka .
Det är jobbigt att läsa om ditt besked Men allt jag hoppas på är att det inte sprider sig nu Stt gå o vara orolig nervös Att läkarna i Skövde gör misstag är en skam Vill oxå säga frpn hela mitt hjärta Du är en underbar mamma har en underbar man o familjen utöver dom
Du är krigaren som kommer stå med dem stora vinsten i slutet Det ät så jag känner Din kamp varje dag är värd så mycket
Kärlek o ljus till er

Jessica 4 år sen

Sån kämparglöd du har och jag beundrar din styrka ❤️ Kämpa på Annica ❤️ Kram

malin skoglund 4 år sen

Du skriver så fint och starkt om livet, familjen och hoppet. Du imponerar med din styrka o glädje. Fina du, ber och tänker på er. Stor kram

Anna 4 år sen

Jag ber för dig Annica! Du är en sådan krigare. En sån kämpe och som sprider så mycket glädje och pepp. Även om jag själv varken haft eller har cancer är du min stora förebild. ♡

Johanna 4 år sen

Du är en sann kämpe❤. Tänker på dig o din fina familj!

Caroline 4 år sen

Hej Annica och Johanna!

Jag måste bara fråga ifall Annica har en mailadress man kan nå henne på? Skulle vilja skicka över några grejer via mail om det skulle gå bra. Särskilt nu när jag läser om beskedet så känner jag att hon måste få ta del av detta! Jag är ingen läkare eller så (undersköterska endast) men all info man kan få är värdefullt!!

Vi tänker på dig Annica!!

Stor kram!

Elin 4 år sen

Jag ska be för dej, din familj o alla de läkare mfl som finns runt omkring dej. ❤️

Marita 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️

Johanna 4 år sen

All kärlek och styrka till dig och alla andra som kämpar mot cancer❤️

Svar på kommentaren:
Barbro 4 år sen

Jag håller verkligen med Johanna.
All kärlek till dej Annica med familj och alla i din närhet.

Lotte 4 år sen

Massa massa MASSA kramar till dig Annica❤️
http://www.lotte4.blogspot.se

Anya 4 år sen

Annica, du peppar även oss som har andra problem och inte cancer, ska du veta. Ge inte upp, fina du. Kram

Annelie 4 år sen

Jag måste få säga tack för din ärlighet om livet , cancer ja om allt ! Önskade verkligen att alla skulle då veta att vi lever här och nu och framförallt inte för evigt! Leva här och nu borde alla göra ! Kämpar kramar till dig och hela din familj! ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…