ANNONS

Semestra runt Gardasjön

/
DSC_0795 kopia-2


Som jag längtar tillbaka till vår resa. Att bila genom Europa är en semester i sig,  jag älskar alla landskap, som att öppna en sagobok under hela resan. Att sedan få kombinera med cykling i Alperna, äta god mat, dricka gott vin och sola och bada- Vad kan bli en bättre semester. Gillar ni äventyr, lite fart och fläkt måste ni göra detta. Bilden ovan är på hotellet Monte Baldo vi bodde på i Limone, bilden nedan är från mysiga lilla Bacharach. Där sov vi en natt på väg hem genom Tyskland. Tack älskade Janne för att du älskar dessa galna resor lika mycket som jag.

DSC_0276


Här kommer nästa del med alla tips på hotell runt Gardasjön mm. Första delen, från Tyskland och hela resan genom Italienska Alperna hittar ni HÄR. Ni kan även söka i sök längst upp så hittar ni fler inlägg från resan.
Efter vi varit och cyklat i Bayerska Alperna och Bormio, Italienska Alperna körde vi vidare ner mot Gardasjön. Italiens största sjö. Ligger ca 20 mil från Milano, det är verkligen ett riktig paradis. På sommaren är det mycket folk överallt, mest på östra sidan där dom populäraste byarna ligger. Förra året var vi bara på östra, nu gjorde vi både och.
Vi började högst upp i Riva del Garda. 

IMG_8585.JPG


Här cyklade vi en del, åt gott och tog det ganska lugnt. Vi hade cyklat som galningar i Alperna så det var skönt med lite vila. Men det blev en dag uppför berget- Offpist. Jag trodde jag skulle svimma, även här haha eftersom det inte alltid fanns räcken.

IMG_8822.JPG


Vi cyklade mycket uppför, det är berg överallt. Men efteråt kommer belöningen. Långa nedförsbackar, brant och lite läskigt i början. Man vill inte att bromsarna pajar.IMG_8636.JPG


Här kör vi bil men det är väldigt mycket tunnlar överallt. Därför vi nästan inte cyklade på vägarna alls utan mer uppför alla berg. Man måste ha reflexer, vara försiktig. Det är mycket trafik, trångt och ganska långa tunnlar och kolsvart!! Hemskt på vissa ställen, så var försiktiga. Ta berg uppför istället.

IMG_8561.JPG


God frukost och mysigt hotell i Riva del Garda. Hotellet heter Astoria Park Spa och resort. Detta ligger en bit upp från vattnet, men ett bra hotell med stor pool och bra frukost. Finns även fint spa.
Riva del garda är det mindre turister men väldigt fint. Lite lugnare, inte hysteriskt som dom andra byarna och bra cykling.

IMG_8582.JPG


Vackert att cykla uppför berget längst vattnet.

IMG_8607.JPG


Efter, sol och bad.

IMG_8618.JPG


Jag älskar alla höga berg, ihop med alla palmer och den exotiska miljön.

IMG_8623.JPG


Vårt nästa stopp i Garda var Gardone Riviera.
Här bodde vi på ett magiskt ställe, Monte Baldo som ligger precis vid vattnet. Här kopplar man av.

DSC_0691


Kolla så ni bokar balkong vid vattnet.

DSC_0606


Ni hittar mer från när vi var på detta mysiga hotell om ni söker Gardone Riviera uppe i sökfältet.

IMG_9288.JPG


Före cyklingen startade vi med en god frukost precis vid vattnet. Hotellet ligger fantastiskt, maten är underbar på restaurangen.

IMG_9318.JPG


Vill tillbaka hit nuuuuu!

IMG_9313.JPG

IMG_9294.JPG

IMG_8706.JPG


Här låg vi på deras brygga, vid poolen och ni anar inte vilken utsikt.

DSC_0102

Älskar detta hotell!

BILD 0/0


DSC_0087


Träffade så trevliga nya vänner, ett gäng har hotellet i över 20 år och kommer från Belgien. Bästa stället vid Gardasjön är Gardone Riviera hälsar dom. 

DSC_0632

DSC_0528Anteckna. Monte Baldo Limone och Monte Baldo Gardone.
IMG_0908.JPG

DSC_0795 kopia

BILD 0/0


DSC_0729HÄR. 
DSC_0147-221

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00