• 2016-08-04, 14:42
  • 21

Som jag längtar tillbaka till vår resa. Att bila genom Europa är en semester i sig,  jag älskar alla landskap, som att öppna en sagobok under hela resan. Att sedan få kombinera med cykling i Alperna, äta god mat, dricka gott vin och sola och bada- Vad kan bli en bättre semester. Gillar ni äventyr, lite fart och fläkt måste ni göra detta. Bilden ovan är på hotellet Monte Baldo vi bodde på i Limone, bilden nedan är från mysiga lilla Bacharach. Där sov vi en natt på väg hem genom Tyskland. Tack älskade Janne för att du älskar dessa galna resor lika mycket som jag.

DSC_0276

Här kommer nästa del med alla tips på hotell runt Gardasjön mm. Första delen, från Tyskland och hela resan genom Italienska Alperna hittar ni HÄR. Ni kan även söka i sök längst upp så hittar ni fler inlägg från resan.

Efter vi varit och cyklat i Bayerska Alperna och Bormio, Italienska Alperna körde vi vidare ner mot Gardasjön. Italiens största sjö. Ligger ca 20 mil från Milano, det är verkligen ett riktig paradis. På sommaren är det mycket folk överallt, mest på östra sidan där dom populäraste byarna ligger. Förra året var vi bara på östra, nu gjorde vi både och.

Vi började högst upp i Riva del Garda. 

IMG_8585.JPG

Här cyklade vi en del, åt gott och tog det ganska lugnt. Vi hade cyklat som galningar i Alperna så det var skönt med lite vila. Men det blev en dag uppför berget- Offpist. Jag trodde jag skulle svimma, även här haha eftersom det inte alltid fanns räcken.

IMG_8822.JPG

Vi cyklade mycket uppför, det är berg överallt. Men efteråt kommer belöningen. Långa nedförsbackar, brant och lite läskigt i början. Man vill inte att bromsarna pajar.

 

 

IMG_8636.JPG

Här kör vi bil men det är väldigt mycket tunnlar överallt. Därför vi nästan inte cyklade på vägarna alls utan mer uppför alla berg. Man måste ha reflexer, vara försiktig. Det är mycket trafik, trångt och ganska långa tunnlar och kolsvart!! Hemskt på vissa ställen, så var försiktiga. Ta berg uppför istället.

IMG_8561.JPG

God frukost och mysigt hotell i Riva del Garda. Hotellet heter Astoria Park Spa och resort. Detta ligger en bit upp från vattnet, men ett bra hotell med stor pool och bra frukost. Finns även fint spa.

Riva del garda är det mindre turister men väldigt fint. Lite lugnare, inte hysteriskt som dom andra byarna och bra cykling.

IMG_8582.JPG

Vackert att cykla uppför berget längst vattnet.

IMG_8607.JPG

Efter, sol och bad.

IMG_8618.JPG

Jag älskar alla höga berg, ihop med alla palmer och den exotiska miljön.

IMG_8623.JPG

Vårt nästa stopp i Garda var Gardone Riviera.

Här bodde vi på ett magiskt ställe, Monte Baldo som ligger precis vid vattnet. Här kopplar man av.

DSC_0691

Kolla så ni bokar balkong vid vattnet.

DSC_0606

Ni hittar mer från när vi var på detta mysiga hotell om ni söker Gardone Riviera uppe i sökfältet.

IMG_9288.JPG

Före cyklingen startade vi med en god frukost precis vid vattnet. Hotellet ligger fantastiskt, maten är underbar på restaurangen.

IMG_9318.JPG

Vill tillbaka hit nuuuuu!

IMG_9313.JPG

IMG_9294.JPG

IMG_8706.JPG

Här låg vi på deras brygga, vid poolen och ni anar inte vilken utsikt.

DSC_0102

DSC_0087

Il était agréable de vous rencontrer, l’espoir de vous revoir l’année prochaine!

Träffade så trevliga nya vänner, ett gäng har varit på hotellet i över 20 år och kommer från Belgien. Bästa stället vid Gardasjön är Gardone Riviera hälsar dom. 

DSC_0632

DSC_0528

God mat varje dag! Efter några dagar här så åkte vi vidare mot Limone. Älskade mysiga Limone. Trångt, massor med folk men jag hade suttit och letat på nätet efter ett riktigt mysigt, litet hotell. Monte Baldo! vet ni historian bakom denna bokning ? När vi kom fram till  detta hotell hade vi ingen bokning alls. Det finns 12 rum. Jättesvårt att alltså få rum här så jag var glad att vi hade en bokning. Trodde jag…

Jag nästan grät när vi fick reda på att vi hamnat på FEL Monte Baldo när vi bokade. Finns alltså flera runt Gardasjön. Det vi hade bokat var alltså det här ovan jag skrivit om. Som blev en fullpott! Monte Baldo Gardone är sååå bra. Så vi packade ihop allt och åkte alltså dit och blev glatt överraskade. Däremot lyckades dom i Limone hjälpa oss med två nätter lite längre fram i veckan så vi fick ändå bo inne på detta mysiga hotell i Limone. Så vi var alltså där ändå till slut.

Anteckna. Monte Baldo Limone och Monte Baldo Gardone. Alla bilder ligger i galleriet. Även en kort film från hotellrummet så ser ni mer.

IMG_0908.JPG

DSC_0795 kopia

DSC_0729

 

 

 

 

 

Tro det eller ej men efter Limone åkte vi tillbaka två nätter till Gardone och avslutade Gardasjön där. Populära jeansshortsen finns åter i lager! Jag har haft dessa så mycket på resan, sköna och jättesöta. Finns HÄR. 

DSC_0147-2

Vi åkte runt Gardasjön i drygt en vecka efter en vecka i Alperna. Det kommer ett tredje inlägg om sista dagarna, Sirmione och resan genom Tyskland på vägen hem. Har även några tips där. Hoppas ni gillar resetips, ÄLSKAR resa och dela med mig av upplevelser. Ni är många bloggläsare som redan bokat samma hotell i Gardasjön, kanske någon redan hunnit vara där? Vad tyckte ni?

Drömmer mig bort hit när jag tittar på alla bilder, nu ska ja ta på min löparkläder och ge mig ut och springa. Solen skiner, än är inte sommaren slut.

Kram!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-08-04 Johanna Toftby, Mitt liv

Kommentarer

Maria 2 år sen

Hej
Vi älskar också bilsemester fast vi åker med husbil. Lago di Garda återkommer vi ofta & gärna till. Vi åker också runt en hel del, har scooter med i husbilen så vi kommer runt hela sjön. Det glr vi inte annars med vår stora bil.
Läste nu i veckan att de bygger en cykelbana utanpå berget, över vattnet så nu slipper ni cykla bland bilarna.
Njut & ha det underbart! Vår resa går nog till Kroatien i år igen…men vem vet om man hamnar vid Garda ändå ;)

A 4 år sen

Ååh vilka bilder!! Sååå intressant att läsa om era resor! Tack för bästa Bloggen!

Ann Stenman 4 år sen

Vilken underbar fantastisk resa ni har gjort! Tack för att du delar med dig och tack för alla tips! Kramar

Ramona 4 år sen

Helt underbara bilder <3 Sagolikt vackert och då är det förmodligen ännu vackrare i verkligheten :)

Cecilia 4 år sen

Wow, vilka vackra vyer! Det ser helt fantastiskt ut! Vad roligt att du delar med dig av alla tips! :-)

Jag skulle vilja åka iväg med min sambo på en långweekend eller kanske en veckas semester men tycker att det är så svårt att välja resmål men framförallt hotell.
Vilken plats från den resan skulle du rekommendera? Vi vill både kunna sola och bada samt ta oss ut på äventyr såsom vandring och kanske cykling.
Ha det fint! :-)

Helle 4 år sen

Vi har också bilat genom Europa för två år sedan. Kan rekommendera Europas Grand Canon i Frankrike och även Cinque Terre i Italien, där finns kärleksstigen och en massa andra vackra vandringsleder. Så vackert!!! Bad Gastein i Österrike är också en plats för sig med vackra vandringsleder och ska tydligen finnas fina backar på vintern.
Finns så mycket vackert att se.

Maria 4 år sen

Mia: det är nig du som är pinsam. Fattar du inte att det är dags att lägga av med den där ryktesspridningen? Vet du vad källkritik är? Om du använder Flashback som källa, så uppenbarligen inte. Att hoppas att något går åt helvete för en annan är faktiskt ganska vidrigt, och jag är säker på att Johanna tycker detsamma.Varför är du så elak?

Lisen 4 år sen

Spekulationerna kommer att fortsätta tills någon bestämmer sig för att sätta punkt och berätta vad som verkligen pågår. Själv blir jag så trött av att huvudpersonen skyller på att allt handlar om avundsjuka. Avundsjuka leder ju knappast till att vänner tar avstånd så som är fallet här.

anna 4 år sen

Underbara bilder, sååå vackert!!!

anna 4 år sen

Ann, troligtvis för att folk är nyfikna. Men så taskigt mot Johanna att skriva om den andra här då johanna riskerar att få skit tyvärr…kan inte folk bara sluta, och sluta läs den andra bloggen bara så slipper ni påhitten, lögner o skit.

marfo 4 år sen

Åh, jag blir så glad av alla dina bilder, att du vill dela med dig av din vardag, ge tips och råd!! Och glädjen och kärleken mellan dig och din Janne är bara så härlig! Glad för Din, Er skull!
Ha det så gott och njut av allt!
Kram från mig! =)

anna 4 år sen

Mia, sluta skriv och spekulera hon njuter av det och får fler läsare..Johanna vill ju inte vara inblandad och inte att ni skriver sånt! Visst kräks man på alla hennes lögner men allt som står på fback är inte sant även om mycket som står där är sanning. Sluta läs henne och sluta skriv om henne på andra bloggar!

Katja 4 år sen

Skäms du inte nu?

lisen 4 år sen

Hej. Så fina vyer! Underbart ser ni ut ha haft det.
En fråga som ev är lite för privat men har du gjort dina bröst? Lite nyfiken på pos/neg med implantat själv…

Anna 4 år sen

Men vad fina bilder!!! Älskar din goa blogg. Mer sånt här, trevliga bilder och härlig läsning. Måste åka till Garda, ska visa för sambon hehe.
Mer feelgood blogg, skönt du inte skriver taskiga rubiker om folk, det har vi sett nog av nu.
Kramis från mig

Christina 4 år sen

Hej Johanna!
Jag förstår verkligen att du längtar dit. Ser makalöst vackert ut o ni strålar:-)
Planerar att bila genom europa med familjen sommaren 2018 o har fått så mycket tips o inspiration.
TackTackTack!!
Ha det Gott!!
Kram

Sandra 4 år sen

Super fina bilder!
Hade en resa inbokad nu i sommar med 11 dagar runt Gardasjön och Venedig.
Tyvärr fick den avbokas i sista stund då min dotter är sjuk och vi kunde inte åka. :o(
Hoppas vi kommer iväg nästa år istället för jag ser ju att detta måste jag uppleva irl.

Anna 4 år sen

Underbart!!! :)

Eva 4 år sen

Underbara bilder!! Njuter för fullt av att se både bilderna och filmerna, cykelfilmen kändes som man var med där underbart, så vackert.. Tack fina Johanna!

Barbro 4 år sen

Vilka underbara bilder.
Ha nu en fortsatt bra torsdag.Hoppas att du kommer till Lidköping nån dag så jag kan säga hej.
Kram från en trogen läsare av din blogg.
Ps har du sett mitt mail ? Ds

Lotte 4 år sen

WOW vilka härliga bilder :-) Det ser riktigt fint ut och va kul att du delar med dig av så mycket!! Tack.
http://www.lotte4.blogspot.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…