• 2016-08-06, 12:45
  • 15

Vad kul att ni gillar filmer på insta och snap! Där lägger jag upp snabba klipp flera gånger om dagen. Är så glad över att ni läser bloggen för att få inspiration! Jag älskar peppa och dela med mig, ingen är perfekt men med lite här och lite där så kan man ta in det man vill. Jag får energi från er, inte minst av att ni piskar mig genom att vilja ha mer från gymet, haha! Jag måste helt enkelt ge mig iväg så det blir ju win win.

Vad vore livet utan god mat. Stå i köket och laga en grym middag efter träning en fredag är bästa fredagsmyset!

DSC_0919

Vi körde ben på gymet igår och avslutade med 10 min snabba intervaller. (kommer i nästa inlägg) Efter träning vill kroppen ha god mat!

Middagen blev chili och vitlöksmarinerad kyckling, blandsallad med fetaost och pinjenötter och tsatziki.

Recept: 

Chili och vitlöksmarinad:
Jag tar olja, ca 1/2 dl sweet chili, skvätt soja, pressa i lite limesaft, två vitlöksklyftor, chili, salt och peppar.
Lägg dom minst en timma i marinaden, stek dom snabbt i pannan, sedan gratinera i ugn ca 20 min 200 grader. Blir så mört och gott.

Blandsallad med pinjenötter 

Jag tar lite mache, ruccola sedan smular ner fetaost, ringla en god olivolja, balsamicovinäger och avocado.

Rostade pinjenötter strör jag rikligt över salladen. Jag älska det! Smakerna gifter sig, jag älskar den nötiga smaken sedan är det nyttigt och mättar.

Tsatziki

2,5 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1/2 gurka
knappt 1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2-1  msk hackad färsk mynta
lite cironsaft
salt, peppar 

Gör så här:

Häll upp yoghurten i ett kaffefilter så vasslen rinner av, hinner man inte kan man hoppa detta. Riv gurka på grövsta på rivjärnet, skrapa ur kärnorna med en sked innan. Lägg gurkskivorna i en skål med salt.

Blanda alla ingredienser och ställ kallt en stund före servering.

Jag tycker denna tsatzikin är godast med god olivolja och mynta i! Pinjenötterna ihop med detta är himmelskt.. Smaklig spis! 

DSC_0914

Rosta pinjenötterna i kokosfett. Jag har detta från MMsports HÄR. 

DSC_0915

Pinjenötter är bra för mättnadskänslan men också muskluppbyggande protein och även hjärtskyddande fetter som sänker det dåliga kolesterolet. Perfekt om du även ska gå ner i vikt, det ger dig bra mättnadskänsla.

DSC_0921

DSC_0862-2Gårdagens oufit, en klänning från Dry lake som ni hittar på rean! HÄR. Halva priset.

God middag hälsar en trött Lucy, oborstad och ruffsig.

DSC_0891Sömntuta trots hon sov ända till tio.

Här ska vi strax gå till gymet, sedan ut på en utflykt! Hoppas ni har en härlig lördag, gillar ni recept och mat säg till så kommer det mer.

KRAM

 

 

2016-08-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Petra 4 år sen

Hej, Lagade detta till mina hockeykillar idag och det blev en succé!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Wow!! Vad glad jag blir!!

Mia 4 år sen

Hej, detta ska jag laga till middag idag men kan du skicka marinadreceptet? Får inte fram det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Förlåt! Jag hade missat länken, skrev snabbt i det i inlägget nu istället.
Det blir så gott med marinaden.
Kram Johanna

Sussie 4 år sen

Det behöver inte vara så krångligt att laga och äta god mat. Det där gör vi ofta till middag, så smaskigt!
Härligt med att du kommit igång med gym träning, själv blir det utomhus, PW och lite övningar i parken. Brukar hålla på så augusti ut, sen kommer inomhus träningen igång. Älskar att vara ute och träna. Funderar på att köpa en cykel, faktiskt
Fortsätt med tips och trix nör det gäller mat och träning!
Hoppas oxå på på lite höst inredning…….
Ha en fortsatt trevlig söndag!
Kram sussie

Anna 4 år sen

Johanna, shit vad du är fin. Men alltså, du är ju en fotomodell!
Stor kram från mig
Som ville ta en selfie vid scenen ;-)
Kram Emma

Millo 4 år sen

Hej Johanna!
Jag använder mig oxå av kokosfett i matlagning och smoodie, men nu säger min kära mor att det är inte alls bra eftersom det är mättat fett. Olivolja rapsolja ska vara betydligt bättre. Hittade även lite artiklar om kokosfett och det verkar inte så nyttigt som man kan tro. Har du hört något om det? Tack för en inspirerande blogg.
Millo

Jeanette K 4 år sen

Tack för salladstipset! Vi ska grilla hel röding i morgon och jag var lite osäker på tillbehören, men jag tror att både salladen och en god tzatziki funkar finfint till! Men först…. hårdkörning på gymmet. Jag börjar äntligen känna att jag är på gång igen efter en tvåveckors magsjuka i juni…
Kram o ha en skön lördagkväll

Svar på kommentaren:
Jeanette K 4 år sen

Salladen passade finfint till rödingen också. Så grymt god så den kommer bli en standard här hemma ;-)

Ann Stenman 4 år sen

Tusen tack för receptet, ser jättegott ut! Ser fram emot fler recept. Jättesnygg klänning, skall genast kika in på sidan. Kram

Anette 4 år sen

Hej!
Åh, ser ju så gott ut, att det vattnas redan i munnen. Men får inte fram receptet på chili o vitlöksmarineraden. Det går inte att trycka på Här. Tänkte göra detta redan ikväll o överraska mannen min.
Mycket bra blogg, eftersom jag tränar, och gillar att tillaga dina recept, så tycker jag det är bra blandning.
Ha en goer Lördag.
Anette

Lotte 4 år sen

Jäkla så snygg klänning!!
http://www.lotte4.blogspot.se

Eva 4 år sen

Så gott mums! Har delat inlägget om Annica då det var väldigt bra..och viktigt att man är uppmärksam gällande fläckar och förändringar, du borde marknadsfört inlägget på din insta, jättebra och starkt inlägg. Ha en fin dag!

Lotta 4 år sen

Hej!,
Jag gillar verkligen din blogg, jag förstår att du får höra det hela tiden med din blogg är verkligen fantastiskt!! Det är nog främst variationen och inspirationen till att även om man är 40år, levt onyttigt och med en soffpotatislivsstil, kan man ändra sin livsstil och bli en inspirationskälla för andra.
Du ser alltid fräscht solbrun ut oavsett årstid, solduschar du eller dyl?
Keep up the good work!
Lotta

Barbro 4 år sen

Vad gott det ser ut att vara.Får nog gå o inhandla ingredienserna till detta o göra det ikväll.
Vilken klänning du har på dej.
Ha en bra lördag o kram på dej.
Ps har du provat något av recepten som jag skickat till dej ? Ds

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg