• 2016-08-17, 19:58
  • 16

Nu är Topphälsa ute som vi plåtade i maj! Jag fick äran att göra “intervjun” som dom kallar det, ett reportage med bilder och text, en djupintervju av duktiga journalisten Petter Karlsson. Vi pratade mycket om vad träningen betytt för mig, framförallt när jag drabbades av en riktig smäll efter vi förlorade vårt första barn. Jag vill peppa andra att komma igång med träning, vill visa vad det kan göra mycket om man inte mår bra.

Jag drabbades av svår panikångest, ni som varit med om det vet hur det känns. Man tror man ska dö. Hela världen rasade. Vågade inte ens gå till affären, kunde knappt gå ut med barnen. Kroppen triggas liksom igång av ett enormt stresspåslag. Du skapar en ond cirkel, man är oerhört rädd för ett anfall ska komma, därmed blir det ännu värre, sedan är karusellen igång. Panikångest kan ta lång tid att komma ur. Jag trodde jag hade hjärtfel. Fick göra mycket undersökningar på fyslabb, sova med EKG, kolla ultraljud på hjärtat mm.

När man väl insett, sakta men säkert förstått att det inte är farligt behöver man träna på att utsätta sig för svåra situationer som du fått i samband med attackerna. Jag gick flera gånger i veckan hos kurator, gick till botten med allt och till slut förstod jag att det var barnet som dog som utlöste allt. Sorg som inte var bearbetat, mycket som skulle upp till ytan. Tränger man ner sånt som är svårt och inte lyssnar på kroppen så sänder den ut varningssignaler. Hallå! Stanna upp, något är inte bra. Visst är kroppen finurlig? Istället för vi bara ska ramla ner i en hög och kollapsa får vi varningar= Panikångest. Detta förstår man när man är på väg tillbaka.

Vet ni vilken medicin jag fick av min läkare? Han talade om för mig, – Johanna jag ska skriva ut ett recept till dig nu.

Motion.

Mitt recept jag fick av honom var ett gult recept med en enda mening på. Detta räddade livet på mig. Min granne Pernilla släpade ut mig i spåret, jag hade fullt med betablockerare i fickan, fick det för mitt skenande hjärta, men behövde sällan ta dom. Men det var min livboj. Medicinen var en stor hjälp även om det inte är något lugnande. Sedan knatade vi på varje dag, korta rundor på kanske 10 minuter i början. Sedan ökade vi allt successivt. Har man drabbats av panikångest eller ångest är man så sjukt trött. Jag orkade knappt stå upp första veckorna.

Mycket mer kan ni alltså läsa i detta nummer som är ute nu!

DSC_1112

Vill ni läsa ännu mer om detta har jag skrivit för flera år sedan, sök i sökfältet längst upp.

Här kommer bilderna från en heldag i maj när vi gjorde reportaget. Tusen tack Pam på Topphälsa, du är fantastisk. En sann inspiratör! Är så tacksam över att du ville ha med mig i ert fina magasin. Är glad över vårt kommande samarbete!

DSC_1094

IMG_3609.JPG

Smink och hår av duktiga Anna Frid. Underbart att få sitta och bli ompysslad och stylad. Lyx när jag annars står och fixar andra :)

IMG_3647.JPG

IMG_3697.JPG

Fotograf: Kristian Pohl

IMG_3700.JPG

IMG_3695.JPG

IMG_3719.JPG

Så proffsigt gäng! Tack för ett superkul jobb.

IMG_3696.JPG

IMG_3683.JPG

IMG_3657.JPG

IMG_3724.JPG

Älskar kläderna! Mer info finns i tidningen.

IMG_3677.JPG

Här är bästa gänget!

Efter flera timmars plåtning utomhus var det dags för intervjun. Det är bland den roligaste, djupaste jag någonsin gjort. För vilken journalist. Det var som att sitta och småprata med en god vän över en kopp kaffe. Han har skrivit så fint, så personligt. Tack Petter,  det var en ära att få göra detta.

IMG_3705.JPG

Här kommer bilderna.

Så kul att mina vänner Åse 56 kilo och Madeleine Ilmrud också är med i tidningen!

DSC_1095

DSC_1098

DSC_1111-2

DSC_1108

DSC_1101

DSC_1099

DSC_1107

Hela intervjun finner ni i tidningen som är ute nu.

Stor kram

Johanna

 

2016-08-17 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Elisabeth 4 år sen

Helt galet snygg och fräsch! Livsglädje som du verkligen kan förmedla genom kameran!

Eva 4 år sen

Men oj….. Jag visste inte att du har förlorat ett barn. Det värsta som kan hända i ens liv. Jag beklagar verkligen. Som någon skrev tidigare. Vilken resa du har gjort! Wow! Helt fantastiskt fint och bra reportage och jisses så snygg du är!!!!! Har själv lidit av svår panikångest och det tog år att komma tillbaka. Min man fick handla och jag satt i bilen. Var så rädd. Förväntansångesten gjorde det inte bättre. Själv var jag till slut tvungen att ta piller. Ingen nämnde motion till mig. Skönt att det i alla fall talas öppet om ångest och utbrändhet idag. Tack för en ständigt varierande blogg med så mycket positiv anda och inspiration.

Elisabeth Ericsson 4 år sen

Hej,Johanna din fina hårfärg just nu är det Joico kastanj eller? Vill gärna veta vad den heter i deras sortiment ? Mvh Elisabeth

Sara 4 år sen

Hej fina du! Har sagt det förut och säger det igen, du är en underbar och inspirerande kvinna!
Nu till min fråga: vilken foundation använder du? Bamse kram/ sara

Michela 4 år sen

Vilken fantastisk bra reportage och vilka underbara bilder (kul att min lilla bild på tjejerna fick vara med, skall kanske satsa på fotning =)
Tycker att det som är beundransvärt är att du verkligen håller dig kvar i den sunda cirkeln när de flesta av oss motionerar och äter hälsosamt i bara några korta perioder för att sedan komma ifrån det igen.
Att vara kvar i den livsstilen är verkligen något som inte alla gör <3
Kram

Linda 4 år sen

Åh vilka fina inspirerande bilder!
Har läst reportaget, fantastisk inspiration.
Kram och ha en fin dag.

Camilla 4 år sen

Vilken resa du gjort Johanna med dig själv! Du är en sann inspiratör :-)
Jättefina bilder och jag blir nyfiken att köpa tidningen för att läsa mera.

anna 4 år sen

Snygga Du..så fina bilder och bra intervju! Ångest är inte lätt, då menar jag inte ångest som alla får några dagar eller veckor vid motgångar, bekymmer, sorg och svårigheter (som såklart också är svårt) utan Riktig ångest då man går ner sig och det är svårt och tar tid att ta sig uppåt och ens ut bland folk. Träning hjälper men det är svårt att ta tag i och komma igång, man behöver någon som drar med en ut. Tack fina Johanna för din härliga ärliga blogg! Keep up the good work. Kram <3

Agneta 4 år sen

Grattis Johanna till en fantastiskt reportage i Sveriges snyggaste tidning inom hälsa. Så snygga bilder och fin text.

Sanna 4 år sen

PANGSNYGG!!! Putar med läpparna??? What??Johanna gör ju det på ett enda kort,säkert för att spexa till det. Orka leta fel, att man inte bara kan glädjas med någon istället? Skitfina bilder och grymt reportage Johanna. Man blir glad och peppad ända in i hjärteroten. Snacka om inspiration! Fortsätt med din varierande blogg och kör hårt!
Kram Sanna

Camilla 4 år sen

Förstår inte varför du håller på och putar med läpparna. Ser ju inte klokt ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad det det enda du ville säga om detta inlägg?
Då ligger problemet mer hos dig. Men sedan får du tycka att jag inte ser klok ut.

Agneta 4 år sen

What???putar med läpparna? vad gör väl det på en snygg tjej?! Ha en fin dag;)

Agda 4 år sen

Bra svar där, Johanna.
Väldigt bra reportage och bilder.
Önskar jag hade din energi……
Hälsningar Skåne.

Lotte 4 år sen

Jag köpte tidningen så fort den kom ut och jag tycker intervjun är kanonbra :-) Å bilderna är somriga fina med massa färg, du är som en liten smällkaramell haha
http://www.lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Haha smällkaramell lät gott :)
Tack snälla du!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I samarbete med Topphälsa  Jag sitter och planerar hösten och förhoppningsvis är jag med på fler resor med Topphälsa då. Ni som inte åkt på en träningsresa någon gång, gör det. Jag…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…