• 2016-08-17, 19:58
  • 16

Nu är Topphälsa ute som vi plåtade i maj! Jag fick äran att göra “intervjun” som dom kallar det, ett reportage med bilder och text, en djupintervju av duktiga journalisten Petter Karlsson. Vi pratade mycket om vad träningen betytt för mig, framförallt när jag drabbades av en riktig smäll efter vi förlorade vårt första barn. Jag vill peppa andra att komma igång med träning, vill visa vad det kan göra mycket om man inte mår bra.

Jag drabbades av svår panikångest, ni som varit med om det vet hur det känns. Man tror man ska dö. Hela världen rasade. Vågade inte ens gå till affären, kunde knappt gå ut med barnen. Kroppen triggas liksom igång av ett enormt stresspåslag. Du skapar en ond cirkel, man är oerhört rädd för ett anfall ska komma, därmed blir det ännu värre, sedan är karusellen igång. Panikångest kan ta lång tid att komma ur. Jag trodde jag hade hjärtfel. Fick göra mycket undersökningar på fyslabb, sova med EKG, kolla ultraljud på hjärtat mm.

När man väl insett, sakta men säkert förstått att det inte är farligt behöver man träna på att utsätta sig för svåra situationer som du fått i samband med attackerna. Jag gick flera gånger i veckan hos kurator, gick till botten med allt och till slut förstod jag att det var barnet som dog som utlöste allt. Sorg som inte var bearbetat, mycket som skulle upp till ytan. Tränger man ner sånt som är svårt och inte lyssnar på kroppen så sänder den ut varningssignaler. Hallå! Stanna upp, något är inte bra. Visst är kroppen finurlig? Istället för vi bara ska ramla ner i en hög och kollapsa får vi varningar= Panikångest. Detta förstår man när man är på väg tillbaka.

Vet ni vilken medicin jag fick av min läkare? Han talade om för mig, – Johanna jag ska skriva ut ett recept till dig nu.

Motion.

Mitt recept jag fick av honom var ett gult recept med en enda mening på. Detta räddade livet på mig. Min granne Pernilla släpade ut mig i spåret, jag hade fullt med betablockerare i fickan, fick det för mitt skenande hjärta, men behövde sällan ta dom. Men det var min livboj. Medicinen var en stor hjälp även om det inte är något lugnande. Sedan knatade vi på varje dag, korta rundor på kanske 10 minuter i början. Sedan ökade vi allt successivt. Har man drabbats av panikångest eller ångest är man så sjukt trött. Jag orkade knappt stå upp första veckorna.

Mycket mer kan ni alltså läsa i detta nummer som är ute nu!

DSC_1112

Vill ni läsa ännu mer om detta har jag skrivit för flera år sedan, sök i sökfältet längst upp.

Här kommer bilderna från en heldag i maj när vi gjorde reportaget. Tusen tack Pam på Topphälsa, du är fantastisk. En sann inspiratör! Är så tacksam över att du ville ha med mig i ert fina magasin. Är glad över vårt kommande samarbete!

DSC_1094

IMG_3609.JPG

Smink och hår av duktiga Anna Frid. Underbart att få sitta och bli ompysslad och stylad. Lyx när jag annars står och fixar andra :)

IMG_3647.JPG

IMG_3697.JPG

Fotograf: Kristian Pohl

IMG_3700.JPG

IMG_3695.JPG

IMG_3719.JPG

Så proffsigt gäng! Tack för ett superkul jobb.

IMG_3696.JPG

IMG_3683.JPG

IMG_3657.JPG

IMG_3724.JPG

Älskar kläderna! Mer info finns i tidningen.

IMG_3677.JPG

Här är bästa gänget!

Efter flera timmars plåtning utomhus var det dags för intervjun. Det är bland den roligaste, djupaste jag någonsin gjort. För vilken journalist. Det var som att sitta och småprata med en god vän över en kopp kaffe. Han har skrivit så fint, så personligt. Tack Petter,  det var en ära att få göra detta.

IMG_3705.JPG

Här kommer bilderna.

Så kul att mina vänner Åse 56 kilo och Madeleine Ilmrud också är med i tidningen!

DSC_1095

DSC_1098

DSC_1111-2

DSC_1108

DSC_1101

DSC_1099

DSC_1107

Hela intervjun finner ni i tidningen som är ute nu.

Stor kram

Johanna

 

2016-08-17 Johanna Toftby ,

Relaterade inlägg

I samarbete med Topphälsa  Jag sitter och planerar hösten och förhoppningsvis är jag med på fler resor med Topphälsa då. Ni som inte åkt på en träningsresa någon gång, gör det. Jag…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…