• 2016-09-01, 09:53
  • 23

 

Igår lade jag upp steg för steg i filmer på instagram där jag enkelt visar från grunden hur du kan få fina lockar, volym, vågor som håller. Har ni insta? Jag heter johannatoftbyse där också. Gillar mer och mer rörliga bilder och filmer, vad enkelt man visa och det känns kul att få en annan “kontakt” med er!

Har ni inte intstagram kan jag försöka ta filmerna och lägga upp alla tre här inne om ni vill. Ni får se mitt burr ofixat, hur jag fönar volym, borstar, lockar sedan hur man borstar ur allt så då får jättefina vågor.

Ska svara på några av frågorna som dom flesta undrade över:  Jag har två olika locktänger som är supergrymma:

1. HH Simonsen cycling iron 4 (bredast)

2. GHD Curl soft curl tong (både den breda och den näst bredaste)

Dessa tänger är precis hur bra som helst, det är helt andra sensorer än dom flesta andra på marknaderna, där har du även hemligheten i att lockarna nämligen håller!

Felet många gör är att man lockar, sedan rör håret direkt. Gör inte det, håret måste svalna helt innan ni tar i det. Raknar lätt annars.

Sedan krama i något serums, antingen om ni vill ha separerade lockar eller om ni vill borsta ut dom för mer vågor som jag gjorde igår. (Ni förstår vad jag menar om ni ser filmerna)

DSC_0239

Värmeskydd är viktigt… jag har ett från Joico en liten röd flaska Smooth cure! Åh vad den är bra. Tar även bort lite friss. Värmeskydd gör också att lockarna håller längre.

Jag älskar Arganmidas moroccan Argan oil som finns i vår webbshop HÄR. Den doftar ljuvligt (inte starkt) lätt att ta i, inte för “rinnig” eller kladdig. Tar alltid några droppar av den innan jag stylar men även någon droppe det sista för att få ihop lockarna mer.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Några frågade om jag har extensions, nej. Det är mitt egna. SÅ skönt! Älskar sätta i extensions på kunderna, det är fint! Men vill inte ha det själv just nu. Har haft det förr men det är skönt när man låter sitt egna bli bättre kvalite´och växa ner.

Många frågade också om lockarna håller dagen efter, JA!  Har man förstås inte varit i regn eller svettas så kommer lockarna vara snygga även dagen efter när du gör från grunden! Borsta bara ur det igen så kommer det hålla.

IMG_2941.JPG

Några frågade om jag kan filma lockar när man har page eller andra frisyrer, klart jag kan.  Har själv haft page och tycker det är fint men en page med lockar kan lätt bli “tantigt” men busar man till det är det superfint! Ska fixa en film.

Var inte rädda för att borsta ur era lockar, avsluta med spray och sedan klart!

DSC_0246

Hoppas ni gillar! Lovar att ni kommer fixa detta enkelt när ni övat. Kolla filmerna så förstår ni. =) Det är kul med hår!

Puss!

 

 

 

2016-09-01 Johanna Toftby

Kommentarer

Josefina 2 år sen

Hej! Googlade mig hit. Jag försöker hitta bra produkter att använda när man lockar håret. Har ljusblont ofärgat hår och lockarna vill inte gärna hålla. Funderar på att byta ut mitt redken all soft till redken volume high rise som start.

Joico smooth cure som du skriver om lät intresserat, men är ju ett gammalt blogginlägg och produkten har gått ur sortiment.. Finns nått annat värmeskydd att rekommendera? kram

Anette 3 år sen

Hej Johanna! Älskar dina instavideos på när du lockar håret. Visst är det HH du använder där? Och den bredaste, vad heter den? Jag vill ha precis den du använder, verkar så himla bra. Kan ju iofs ha lite med din vana och teknik att göra också. :)

Renée 3 år sen

Du som har så bra tips och trix annars kanske kan hjälpt mig på rätt väg i djungeln.
Undrar om du kan ge mig ett bra tips för frisörerna här hemma har inte lyckats när jag berättar mitt problem.
Har du något tips på produkter som är “superlätta”. Enda shampoo/balsam som är ok är Head & Shoulders och de innehåller en massa skräp. Allt annat blir bara tungt och glanslöst. Jag har typiskt svenskt hår, fint med en himla massa strån. Känns som jag har provat det mesta, allt från Lanza till Tigi och spenderat massa pengar och så blir det bara tråkigt hår och jag går tillbaka till H&S.
Tack för en toppen blogg =)

Aja 3 år sen

Hej! Jag önskar så supermycket att du även skriver hårsprayets märke, har liknande hår som du och jag uppskattade videon som tusan på hur man får volym vid hårbotten. Ser alltid ut som en pyramid med mitt tjocka hår och kämpar för att “tupera” eller ta volyummaster på toppen men efter denna video kanske jag fått en räddning! Ska testa efter gymmet imorgon, men tips på spray önskas verkligen. Testat det mesta (att köpa i “vanlig” butiksväg) men inget håller :/

Elin 3 år sen

Åh vad bra video du lagt upp på instagram! Jag ser gärna mer hårtips i bloggen. O gärna i video format, de e så mkt lättare att förstå hur man ska göra då. Visa gärna hur man gör flätor, slarviga tofsar, enkla uppsättningar o andra roliga tips som du kan som frisör!

Lotta 3 år sen

Vilja snygga naglar också! Kan du inte lägga upp en närbild på dem? Ska göra mina om en vecka o kopierar gärna stilen! :)

Emelie 3 år sen

Tack för tippsen.
Jag lockar mitt hår ibland, men jag lyckas aldrig ha kvar det i flera dagar :( Ser ut som ett trött troll dagen efter på morgonen så d är bara att ställa sig i duschen.
Vad är egentligen hemligheten? Jag börjar med ett värmeskydd, sedan lockar jag hela håret, väntar tills dem svalnat, borstar ut lockarna, sprayar och sedan avslutar med olja. vad gör jag för fel? Vill med kunna gå upp på morgonen och ha samma frisyr som dagen innan. Mina lockar är fina från morgon till kväll men sedan tar det slut. Hahaha långt inlägg!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Alla har olika kvalite, men hur “sover du” alltså har du håret helt utsläppt? Då blir det ris ;-)
Fläta ihop det eller sätt en lös tofs. Jag sover aldrig med håret utsläppt, skulle bli katastrof på morgonen.
Borsta sedan ur det.
Ta inte för mycket spray, det kan också göra det kladdigt, risigt.

Lycka till! kramar Johanna

Emelie 3 år sen

Sover alltid utsläppt. Ska testa ikväll att sova med fläta lr en lös tofs, tack. Jag återkommer imorgon med resultatet :)

tack för alla goa recept som du lägger ut. Ska testa att göra örtsmöret (har testat ett annat innan). Hade kräftskiva i förra veckan, så frös in lite kräftor, funkade fint förra gången när vi tinade dem så hoppas det blir bra denna gången med. Men det blir inte ikväll. Får bli en annan dag :)

Agneta.s 3 år sen

Såg filmerna på instagram, men Johanna hur SNYGG och härlig är du?!! Du måste visa mer film! Tack vare dig har jag tagit tag i mitt liv, tränar, försöker tänka på vad jag äter. Blir glad av din inspiration.
Trevlig helg!

Marie 3 år sen

Berätta gärna hur man ska tänka när man vill locka page när det är lugg inblandad. Tycker inte jag får till det bra.

Sanna 3 år sen

Hej! Jäklars vilket svall du har! Smäller av! Jag har HH Simonsens vågtång, är det samma du menar? Den ger mer vågigt hår? Vilka supertips,aldrig tänkt på att håret ska svalna,man är så snabb på att spraya direkt. Försöker komma in på din insta,men går inte? Vet inte om du blockat mig tidigare?Jag blev så trött på allt bloggkrig som pågick så jag skrev det på din sida,följt dig i flera år och älskar din blogg och ditt insta konto,så en dag kom jag inte in på insta,har liksom aldrig haft en ond ton,men ett tag var det väldigt mycket åsikter…Tycker dina konton är världsklass iaf! Kram fina du!

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Bloggkrig? ;) Men hon har bytt instanamn så kan vara därför, men tryck på det hon skrivit i rött längst upp i detta inlägg så kommer du nog in på hennes insta, gjorde iaf jag.

Maria 3 år sen

Snälla snälla lägg upp filmerna här på bloggen. Har långt hår o vill jättegärna se dom . Skulle bli så glad. Kramis till dej fina.

Katja 3 år sen

Snyggt hår och snygga naglar! Färgen!

Linda 3 år sen

Åhhh tack så mycket för detta nu har jag inga ursäkter längre! Jag var hos frissan och hon säger “Linda du har sånt fantastiskt fint hår” och jag blir så förvånad för det känns inte så när man inte fixar det. Men när man fixar åhhhh då blir det nice! Då skall jag köpa en sån locktång till mig själv när jag fyller år! Kram Lindafrån Gotland

Anna 3 år sen

Så snygg du är på filmerna på instagram! Tack för alla tips.

Eva 3 år sen

Sååå fint…Supersnyggt hår, lite JLo över det, du är lite lik henne ibland. Hur kommer det sig att du bytt namn på insta, toftbyse el ska det va toftby.se typ? direktlänken dit funkar ej längre. Kul när du visar filmer :) Älskar din blogg!

Anne 3 år sen

Du har så otroligt fint hår! Jag skulle också vilja ha långt hår, men det vill sig liksom inte. Har helt enkelt inte rätt hårkvalitet för att det skulle bli snyggt. Så jag får nöja mig med mitt halvlånga. :-)

Sara Hall 3 år sen

Hej Johanna! Tack för tipsen jag misslyckas alltid med mina lockar! En fråga vilket serum kramar du in i håret? Slog mig nu att de kanske är oljan du menar?

Annika 3 år sen

Mycket snygga lockar!
Jag har själv en redig, lockig man som jag fönar och lockar. Har en fråga dock. Min ena sida fram, jag kallar det för luggen, har en tendens att bara helt spikrakna efter en kort stund. Spelar ingen roll hur jag preppar, svalnar och sprayar lätt. Det blir rakt. Är det bara så eller kan jag göra något mer för att få den sidan att hålla?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Vilken skön söndag, jag har vårkänslor! Det är så mycket ljusare ute och det känns verkligen vår i luften även om det bara är mitten på januari. Älskart! Hoppas ni…

Innehåller annonslänk Vilken skön söndag, jag har vårkänslor! Det är så mycket ljusare ute och det känns verkligen vår i luften även om det bara är mitten på januari. Älskart! Hoppas ni…