• 2016-09-18, 16:59
  • 18

Dessa ljuvliga kondisbitar gjorde vi igår som vi fikat på idag. Seg kladdkaka med chokladkräm som fyllning. Alltså, dom var sååå goda! Jag har alltid älskat att baka, det roligaste är små lyxiga kondisbitar med mycket choklad. Sedan några år tillbaka lade jag om kosten och allt bakadet, men sedan kan jag smyga in det ibland på helgerna. Att förbjuda tror jag skapar mer ångest, man tar en bit och njuter sedan är det bra. Men det handlar om balans, man måste pröva sig fram. Alla fungerar olika. Träna, ät nyttigt och ta något gott ibland. Mår man bra, håller vikten så funkar det ju. Eller hur? :)

img_5026

Recept:

Kladdkaka: (Hel plåt) Alltså mer än dubbel sats. ca 40 bitar
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker (vaniljpulver men mindre mängd)
4 tsk bakpulver

Chokladkräm: 
400 gram valfri choklad, jag tog Marabou digistive för crisp
2 dl grädde
1,5 tsk honung
50 g smör
nypa havssalt

Sätt ugnen på 150-165 grader ca 25 minuter

Gör så här: 
Koka först chokladkrämen. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden snabbt, ta bort kastrullen från plattan, rör i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Vänd i smöret och resten av ingredienserna. Låt stå kallt i kylen minst en timma.

Kladdkakan: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i en annan skål mjölet, bakpulver, vaniljpulver och kakao. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut allt på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig.

Låt kakan svalna, dela den sedan i två stora bitar. Bred den kalla chokladkrämen på ena delen. Vänd sedan över den andra delen ovanpå så det blir rätt sida uppåt.

Lägg kakan i frys eller kyl 30 min innan ni skär upp den i små kondisbitar. Kakan är mäktig, men så god så jag svimmar. En riktig läcker kondisbit att bjuda på. Pudra på liteflorsocker.

Njut! 

img_5016-2

img_5029

Hur gör ni med godis och sånt där onyttigt. Bakar ni? Jag älskar ju det så måste nog göra mer, men får nog ge bort eller lägga i frysen, hehe. Jag kan ju gå bananans helt om jag sätter fart och det vill jag inte. Idag tog jag en bit sedan bra. För när jag provsmakade igår när jag bakade räknas väl inte…?

Nu ska jag åka upp till morfar som ligger på sjukhus. Mycket sjukhusbesök i helgen…. Ska visa bilder från när jag hälsade på Annica igår. <3 Hon är något bättre idag än igår. Puh..Nu hoppas vi det går åt rätt håll så hon kan börja sin behandling mot det andra i kroppen.

img_4435

Ska ni kolla hockey i kväll? Janne är på plats i Toronto! Heja Sverige!

Puss och kram

 

 

 

 

2016-09-18 Recept , ,

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…