Kladdkakesandwich med crisp

Dessa ljuvliga kondisbitar gjorde vi igår som vi fikat på idag. Seg kladdkaka med chokladkräm som fyllning. Alltså, dom var sååå goda! Jag har alltid älskat att baka, det roligaste är små lyxiga kondisbitar med mycket choklad. Sedan några år tillbaka lade jag om kosten och allt bakadet, men sedan kan jag smyga in det ibland på helgerna. Att förbjuda tror jag skapar mer ångest, man tar en bit och njuter sedan är det bra. Men det handlar om balans, man måste pröva sig fram. Alla fungerar olika. Träna, ät nyttigt och ta något gott ibland. Mår man bra, håller vikten så funkar det ju. Eller hur? 🙂


Recept:
Kladdkaka: (Hel plåt) Alltså mer än dubbel sats. ca 40 bitar
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker (vaniljpulver men mindre mängd)
4 tsk bakpulver
Chokladkräm: 
400 gram valfri choklad, jag tog Marabou digistive för crisp
2 dl grädde
1,5 tsk honung
50 g smör
nypa havssalt
Sätt ugnen på 150-165 grader ca 25 minuter
Gör så här: 
Koka först chokladkrämen. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden snabbt, ta bort kastrullen från plattan, rör i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Vänd i smöret och resten av ingredienserna. Låt stå kallt i kylen minst en timma.
Kladdkakan: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i en annan skål mjölet, bakpulver, vaniljpulver och kakao. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut allt på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig.
Låt kakan svalna, dela den sedan i två stora bitar. Bred den kalla chokladkrämen på ena delen. Vänd sedan över den andra delen ovanpå så det blir rätt sida uppåt.
Lägg kakan i frys eller kyl 30 min innan ni skär upp den i små kondisbitar. Kakan är mäktig, men så god så jag svimmar. En riktig läcker kondisbit att bjuda på. Pudra på liteflorsocker.
Njut! Hur gör ni med godis och sånt där onyttigt. Bakar ni? Jag älskar ju det så måste nog göra mer, men får nog ge bort eller lägga i frysen, hehe. Jag kan ju gå bananans helt om jag sätter fart och det vill jag inte. Idag tog jag en bit sedan bra. För när jag provsmakade igår när jag bakade räknas väl inte…?
Nu ska jag åka upp till morfar som ligger på sjukhus. Mycket sjukhusbesök i helgen…. Ska visa bilder från när jag hälsade på Annica igår. <3 Hon är något bättre idag än igår. Puh..Nu hoppas vi det går åt rätt håll så hon kan börja sin behandling mot det andra i kroppen.


Ska ni kolla hockey i kväll? Janne är på plats i Toronto! Heja Sverige!
Puss och kram18
0

Här kommer jag och Janne bo!


Här kommer vi bo! Även om det är ett tag kvar så känns det riktigt spännande! Serneke bygger fantastiska Karlatornet som kommer bli nordens högsta byggnad i vackra Göteborg. Det kommer bli ca 550 lägenheter fördelat på 72 våningar. Förstår ni vad svindlande högt?! Men otroligt häftigt. Janne har länge stått i kö och i somras slog han till. Han har köpt en 4:a i detta overkliga hus som ännu inte finns men som ska byggas ute på Lindholmen med utsikt mot vackra Vinga, vi kan se till Danmark.
Tornet kommer ha hotell i huset, flera takterasser, barer, det kommer finnas hotellservice dygnet runt och bara lyfta luren och beställa upp mat eller få städhjälp om man vill. Det kommer finns hunddagis, barer, restauranger, takterasser, gym  mm. Galet…
Detta känns jättekul! Janne var intresserad från början och gjorde en snabb affär. Han har köpt en lägenhet på 34:e våningen, önskemålet var en 4a och med utsikt mot havet, inte inåt stan. Nu står han på förtur att komma ännu högre upp när dom blir till försäljning. Bygget kommer ta några år, jag som inte ens kan planera vad jag ska göra om två veckor typ haha. Men skulle något hända, eller man kanske inte ens bor i Sverige om 2 år, då får man lätt sålt denna. Det är tryck på det här huset.
Många undrar när vi både ska gifta oss och flytta ihop. Vi har båda tonåringar och därför har vi valt att bo kvar i våra städer för att inte rycka upp tjejerna i snart 5 år..  Jag kan tycka det är egoistiskt att tvinga barnen att flytta ihop med en annan partner och barn bara för att vi vill. För vissa funkar det men jag tror det kan bli konflikter. Jag tror det är svårt att slå ihop alla, därför är det skönt när dom börjar bli äldre så blir allt lättare. Det mesta iaf 😉
Nu till Karlatornets skybar i luften.


Häromdagen åkte vi luftballong med Serneke som bygger tornet. Vi skulle få känna på hur det kändes att komma så högt upp som tornet är under en filminspelning och skybar.
Har ni åkt luftballong? Herregud vad häftigt!
Sååååå stor ballong…! Den här rymmer ”30 villor”. Vi åkte med Ballong & Picknick  och vädret kunde inte bli bättre. Vilken kväll. Otroligt vackert uppifrån.
Jag är inte höjdrädd men lite skakis i benen var jag allt. Vilken gammal, cool uppfinning det är ändå.Up and away…!


Vi skålade i champagne när vi kommit upp, Martin Björk höll i inspelningen, jag ska se om jag kan ladda upp filmen här när produktionsbolaget fixat klart.

Tyst, magiskt alldeles underbart högt där uppe. Ska vi bo så höht upp alltså, haha! Sjukt läskigt med hyfsat låg korg, hua när jag hängde över räcket..


Men jag blev taggad. Nu vill jag hoppa fallskärm. Har ni gjort det? Efter den här veckan känner jag mer och mer att vi måste leva i nuet. Det har varit jobbiga känslor men jag känner tacksamhet.Bild lånad från Karlatornet Facebook.  Är ni sugna på kolla tornet? Klicka här. 


Idag har Janne varit ännu högre upp i luften, han har precis landat i Toronto! Jag körde honom tidigt i morse ut till Landvetter, han ska nämligen  kolla hockey-Det är ju World cup! Gissa en glad kille… haha. Men sedan har hans äldsta dotter Ida flyttat dit för att läsa en termin. Så han slår ihop allt och hälsar på henne och kollar världens största hockeyturnering. Hans pappa är också med så dom kommer garanterat få det superkul. Från början var det tänkt att jag också skulle med, snyft… men jag hinner inte. Får kolla sociala medier istället och se äventyret därifrån.


Min fina kärlek, ha en underbar resa.
Tack än en gång från hjärtat alla som skriver till Annica, det har varit en känslosam dag när jag hälsade på henne på Sahlgrenska idag. Har tänkt så mycket… det är svårt se en nära vän svårt sjuk, men samtidigt vill jag peppa så mycket jag kan. Hon är en fighter. Men hon får skynda långsamt och det vet hon. Näring, äta, vila vila. Vi har smsat mycket  i kväll.

Känslorna kommer i kapp.. det är inte alls konstigt och en dag i taget. Men det är stora framsteg mot var det varit. Ska visa er bilder i morgon från besöket idag.
Nu ska jag krypa ner, kroppen blir trött när man tänker mycket.. Har ätit en god middag med tjejerna, måste ju förresten visa bilder på Lucy också. Stora tjejen nu <3
Tack för att ni finns, kram
Johanna

23
0

Hälsning från Sahlgrenska


Varning för starka bilder längre ner.
Här kommer en hälsning från Annica. Ni är många som tänker på henne, som undrar hur allt går. TACK än en gång för allt ni skriver, för att ni peppar henne med era fina hälsningar och tankar. Till nya läsare som inte följt Annica  innan. Hon har en egen flik under kategorin gästblogg längst upp här i bloggen. Där hittar ni hennes resa som hon skrivit om här inne. Hon har aldrig velat starta en egen blogg då hon läst en del cancerbloggar, hon tycker inte livet bara ska handla om cancer trots att man är sjuk. Hon vill blanda upp med annat som kläder, mode, träning. Hon vill dessutom inte att en anhörig ska behöva skriva ett ”sista inlägg” , hon har läst för många sånna och att bloggen ska avslutas på det sättet.
Jag tror många läsare kan få känna hopp. En tro om att man kanske kan bli frisk. För Annica är en utav dom modigaste, starkaste jag känner. Hon inspirerar andra att få känna livsglädje trots hon drabbats av en svår sjukdom. Hon inspirerar med sin positiva syn på livet trots alla tuffa bakslag, trots tunga besked, hemska smärtor, förtvivlan och rädsla.Men hon inspirerar även friska. Jag tycker vi borde bli bättre på att leva i nuet. Lev idag. När man läser hennes historia får man en annan syn på livet. Klaga inte på småsaker, vi borde vara mer tacksamma. Det är så många som kämpar med tuffa sjukdomar och smärtor, men även anhöriga. Vilka hjältar ni är som alltid finns för era kära som har det tufft.
Jag har tänkt oerhört mycket den här veckan, att ha en nära som var så fruktansvärt dålig går inte beskriva med ord. Ni är många där ute som också varit med om svåra saker, alla har vi något tungt i bagaget. Men genom att lyfta fram det tror jag fler kan få känna livsglädje, att inte ge upp när det är som värst. För det går! Annica är ett levande bevis, ett mirakel.

Allt går! 

Här kommer två starka bilder på hur hon har det just nu. Vi vill att ni ska förstå vad den som kämpar går igenom, även om den stora operationen gick bra så är det en lång resa tillbaka.

Det mentala är lika viktigt nu. Hon har slangar, påsar överallt. Hon kunde inte bli av med ryggmärgsbedövningen igår. Smärtorna var fruktansvärda så dom fick ge morfin och sätta tillbaka epiduralen i ryggen.
Då förstås man vilken stor operation hon gått igenom. Dom fick öppna upp hela buken för att få ut tumören som var stor som en fotboll. Nu väntar dom svar från laboratoriet vad det var för något som växte i raketfart i henne mage. Cancerresan fortsätter, hon kommer fortsätta få behandling för sin cancer. Hon och alla som kämpar är stora hjältar.
Nu förstår ni vilken mardröm hon går igenom. Men hon kämpar med modet, hon är grym!!


OBS! Bilderna får ej användas eller spridas utan godkännande. Dela inlägget går bra däremot.


Nu ska jag fortsätta göra klart här, har fixat några överraskningar jag ska ta med upp till henne. Peppa gärna Annica med era fina hälsingar, hon behöver det nu.
Stor kram
Johanna

49
0