• 2016-09-30, 19:00
  • 16

Mötet i Sthlm gick bra! Nu är jag snart hemma igen. Älskar att få jobba med det jag brinner för mest. Möten med nya människor, nya utmaningar och stora projekt.

IMG_5830.JPG

Träffade vackra, duktiga Johanna Ljungqvist som också var med idag. Vi hade ett spännande möte inför ett projekt vi kommer göra framöver. Kul!

Blev väl omhändertagna på mysiga Lydmar hotell. Tacksam och glad.

Men stressen och det ständigt dåliga samvetet äter upp mig. Visste inte om jag hann upp till mötet idag, de var på håret. Men lovat är lovat och det är ett bokat jobb. Dåligt samvete för Lucy (Hon är inte själv förstås. Är med L-M) Dåligt samvete för kaos i hemmet. Beklagade mig till Janne att jag hinner inte ens svara alla mail. Vill vända ut och in på mig själv. Tyckte synd om mig själv för att hinna fixa klart allt. Många samarbeten som måste hinna färdigställas som utkast före måndag.

Stressade som en galning ner till tåget igen efter mötet för jag hinner inte stanna kvar i Sthlm. Kan jag klona mig?

dsc00452

dsc00503

dsc00479

dsc00483

dsc00501

dsc00514

IMG_5820.JPG

Det dåliga samvetet… äter upp mig. Tills idag.

Jag går ner mot centralen efter mitt sista möte. På vägen ligger det tiggare på gatan, några sover med en filt över huvudet. Skitiga och trasiga. En kvinna kommer fram till mig nere på centralen, ville ha pengar. Men jag hade inga småpengar på mig. Skäms som en hund varje gång. Att möta en  tiggare eller hemlös går inte blunda för. Det är verkligheten. Som inte har tak över huvudet alls.

Tänk er att behöva sätta sig utanför Ica på en trasig filt. I kylan. En mugg bredvid men några kronor i botten. Alla går förbi, låtsas inte om. För det är obehagligt att se. Jag har ofta sett uteliggare och tiggare innan, det är verkligheten. 

Idag blev jag extra påmind. För det är inte mig det är synd om. Det är dom det är synd om.  Jag skäms. Skäms för att tycka synd om mig själv för lite stress.

Jag tror vi måste reflektera och vara tacksamma över vad vi har. Finns dom som varken har hem eller familj, inga jobb eller vänner. Som är svårt sjuka. Det är dom det är synd om. Det är inte ett skit synd om mig.

Leva i nuet, ta dagen som den kommer och vara tacksam. En utav dom som lärt mig tänka så är min kära vän Annica. <3.

I kväll ska vi titta på Idol och äta chips i soffan.

Kram Johanna

 

 

 

2016-09-30 Johanna Toftby ,

Kommentarer

kicki 3 år sen

Bra inlägg av dig Johanna. Supersnygg du är i skinnjackan!! visst är det Jofama kristine1? vilken storlek har du? ska just beställa en men är osäker om den är stor i storlek.

Kram till dig fina!

Elin 3 år sen

Du är alltid så fin i håret! kan du inte göra en video hur man gör såna enkla vardags uppsättningar, ffa trix för tunt, mjukt hår önskar jag. Mina tofsar hålls inte :)

Pernilla 3 år sen

Åååå vad du ser ut att ha haft mysigt i “min” stad. Den är verkligen vacker!

Håller med dig till fullo angående dem det är synd om.. har så många gånger tänkt att det är rent förskräckligt att man 2016, i Sverige inte skall kunna få hjälp när man hamnat snett ekonomiskt. Det finns mycket våra politiker skulle kunna göra här…

Samtidigt, så kan man faktiskt tycka synd om dig (& alla oss andra sönderstressade) åxå! För stress är inte bra & det är svårt att dra i handbromsen i rätt tid… Det är heller inte lätt att upptäcka “väggen” när man har så mycket roligt på gång. Glöm inte att planera in tid för att göra INGENTING i din almanacka… ;-)

Lycka till med allt du tar för dig

Kram Pernilla

Maria g 3 år sen

Jag går inte förbi. Blivit vän o hjälp en tiggerska i snart 2 år. O även en äldre kvinna. Gör vad jag kan. Rensat ut hemma o givit kläder o annat. Bättre o ge till någon som behöver änn bara låta tex kläder ligga.kram.

Chris 3 år sen

Verkligen tänkvärda ord Johanna.Samtidigt som du belyser problem i vårt samhälle,hur många av oss stressar runt,har kanske ibland tagit på oss lite för mycket…Så klarar du att göra detta inlägg till ngt positivt,att man ska vara tacksam för det man har & sätta pris på det.Jag gillar ärliga bloggar men jag vänder alltid tillbaka till bloggar som i tilägg till det är positiva & som innehåller bra energi.Som DIN !

Agneta.s 3 år sen

Så viktigt ämne, vi behöver stanna upp! Jag mår också dåligt av att se alla tiggare :(
Lite lustigt några skriver vi inte ska vara naiva. Men tänk om Johanna hade skrivit om hon tyckte det var besvärande med alla jobbiga tiggare. Då hade det nog blivit en storm bland kommentarerna.

Eva 3 år sen

Det är så sant det du skriver Johanna. Sedan jag har haft och har vänner och familj som varit svårt sjuka har jag lärt mig att uppskatta livet mer. Många önskar att de kunde gå upp, trötta och stressade till en helt vanlig arbetsdag. Klagar aldrig på dessa dagar längre. Jag är tacksam för dom. Du är en klok och fin människa. Ibland förstår vi inte själva hur bra vi har det. Tack för en fantastisk blogg.

Marie 3 år sen

I det här fallet får man inte vara så jäkla naiv! Det finns hemlösa som är värd all ödmjukhet och respekt. Men sen finns det tiggare som inte beter sig alls….skriker till varandra, snackar skit om oss och lever som om lagarna inte gäller dem! Detta är inte OK och där måste vi säga stopp! Vi bor i Sthlm och ser dagligen detta spel….och de som “styr” hela verksamheten.

Däremot håller jag helt med dig om att vi ska vara oerhört tacksamma över det liv vi har. Vi ska leva livet nu för det enda liv vi har är HÄR OCH NU!!! Puss o Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Exakt….
Oavsett är det tragiskt. Jag går inte fram till den som ligger på gatan med en filt och frågar/tar reda på vad som stämmer.
Jag tycker det är tragiskt oavsett.
Man behöver stanna upp…

Maria 3 år sen

Och just ja.. blev själv kallad f-ordet av tiggare på centralen i Gbg. För att jag inte hade pengar att ge dem.. villet jag sa snällt.. såna trevliga ord har de lärt sig och att använda. /Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vet om detta problem. Tragiskt…
Oavsett ligor eller inte. Jag tycker det är hemskt oavsett om man sitter utanför en Ica butik i -15 och tigger .
Liga eller inte, jag tycker det är fruktansvärt…

Maria 3 år sen

Det finns ett gäng tiggare på Gbgs central som satt i system att utnyttja folks vänlighet, vara otrevliga och påflugna. Gå in på pressbyrån nära information så får du höra vad de säger om folk som inte ger pengar… en där pratar samma språk och har också fått mkt problem med att de snattar. Den som skänker kallas inte sällan “dumma jävla svenne”. Det är hemskt av dessa tiggare att utnyttja de tiggare som verkligen behöver hjälp. Och att inte vara hövlig mot de som vill hjälpa är bortom allt. Tänkte bara varna kring detta. Dessa typer (kvinnor är det f ö där) är inte förtjänta av hjälp!

Finns problem även ute vid Lilla Edet där en stackars kvinna tigger. Varje kväll kommer en van och hämtar upp pengarna och de har även hotat personer i affären. Såpass att vakter får patrullera och förvägra dem komma in dit. Vad är det för samhälle? Klart man ska hjälpa men inte de som redan har och inte uppskattar det.. ett enormt problem att komma tillrätta med.. Därför hoppas jag att tiggeri förbjuds. Det måste finnas andra vägar så att hjälpen hamnar i rätta händer.

Lisa 3 år sen

Är det Imeden??? Har ätit det i två år, väldigt värt pengarna, kul om du ska jobba med det :)

Håller helt med i inlägget om att vi måste stanna upp och hjälpa om vi kan, oavsett om det är en krona eller 1000 kr.

Och kram på Annica också <3 tänker på henne

Anna 3 år sen

Så rätt…. vilket bra inlägg Johanna.
Fina bilder på dig!

A-C 3 år sen

“Spot On” Johanna och så tänkvärt! Vi borde alla till mans tänka mer på det du belyser när vi stressar omkring som galningar och tycker synd om oss själva för att vi inte hinner med allt vi vill och har planerat! Vi borde verkligen stanna upp oftare och fundera på livet och vara tacksamma över att vi har det bra och försöka hjälpa dom som har det sämre så gott vi kan. Ha en go helg med de dina och stressa lungt! Kram

Erika 3 år sen

Johanna, kunde inte skrivit det bättre själv. Så viktigt att man stannar upp och reflekterar över vad man fyller livet med och faktiskt känner tacksamhet för allt det som vi faktiskt tar för givet. Men jag vet det är svårt för vi springer genom livet i ett rasande tempo och skruvar upp tempot något oerhört bitvis.

Tack för dina tänkvärda ord. Stor kram till dig

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…