• 2016-10-01, 18:55
  • 12

På det gula receptet stod det rask promenad minst 30 min. Jag trodde läkaren var galen. Tabletter menar du?

Jag hade drabbats  av panikångest. Men det förstod jag inte då, jag var fånge i min egna kropp. Har ni någon gång varit med om detta helvete vet ni vad jag menar. Ingenting i världen hjälper. Jag mådde skit. På det gula receptet stod det motion. I raskt tempo, du ska svettas. Minst 30 om dagen. Helst i naturen. Inte kunde jag ta in att min kropp behövde motioneras just då? När det var som mest kaos i min hjärna.

Ett förlorat barn i bagaget men strax efter fick jag två underbara friska tjejer. Hade jobb, en underbar familj och vänner. Då slog det till. Sorgen kom i kapp. Man lurar inte sorg genom trycka ner.

IMG_5887.JPG

Ångest, hjärtklappning, svimningskänsla, sömnbrist, svårt att andas. Trodde jag skulle dö många gånger om. Till slut började jag lyssna på kroppen.  Började träna mer, började gå i skogen.

Läkaren räddade mitt liv. Detta är en del av det vi ska prata om på måndag i Malou efter 10 på TV4 . Titta gärna om ni vill och kan.

IMG_5883.JPG

IMG_5885.JPG

Idag gick jag, Lisa-Marie och Lucy uppe på berget. Ljuvlig dag! Lördag 1 oktober kunde inte börja bättre. Vi gick en timma längs vattnet, Lucy sprang och var  lycklig. Vi tränade även spårning inne i skogen. Hon älskar det. Även matte och lillmatte! Så kul det är att gömma sig, sedan får hon jobba med nosen.

Det är en utav anledningar jag har hund. Avstressande.

IMG_5878.JPG

IMG_5879.JPG

Älskade Lucy.

Lycka! Att få andas frisk luft, ta in alla vackra färger. Lugnet…

I eftermiddag har vi storstädat, river ut allt, fått ordning. Det luktar rent och nystädat. Det är också en skön stress som släpper, snart kommer Janne, vi ska äta en god lördagsmiddag med tjejerna. Marilyn har massor att berätta och visa efter Justin Bieber. Det blir fläskfilegrytan som stod på önskemål och ett gott rött vin.

dsc00577

dsc00569

IMG_5900.JPG

Har ni en skön helg?

Puss! Nu börjar med maten.

 

 

 

Kommentarer

Frida 5 år sen

Jag sitter och läser om cancer och socker, t ex detta http://www.kostdemokrati.se/nissesimonson/2014/04/08/socker-och-starkelse-goder-cancer-pa-sjukhus/

Jag tror verkligen på dessa teorier, Och är så berörd av Annicas öde… vad tror du? Finns det nåt här som forskarna struntar i för att det inte går att tjäna pengar på?…

Anna 5 år sen

Hej! Vill köpa löshår, sånt man kan sätta i själv hemma, du sålde väl eget hår ett tag via bloggen finns det kvar? Om inte vad rekommenderar du då?
Mvh Anna

Margareta 5 år sen

När jag ser din fina hund kommer sorgliga tankar fram…vi hade med en dvärgspets! Skulle gå ut på kvällen o posta ett brev, passerade ett högt staket! Plötsligt hoppade en stor hund över, en Vorsteh och attakerade min lilla hund! Högg o bet, det var fruktansvärt! Min granne kom ut o tog tag i bakbenen på den stora o höll fast! Vi fick åka till Slöinge (Halland) djursjukhus där de fick avliva Zack! Alla inre organ var sönder!! Det var en hemsk upplevelse vill jag lova! Önskar ingen få vara med om detta hemska! Därför vet man aldrig tänker jag när man möter andra hundar! Denna var nog inte frisk säkert!

zandra9 5 år sen

Hej.
jag undrar om du är fullbokad de dagarna du är på salongen i gbg framöver?

anna 5 år sen

Så härligt inlägg…jättefina bilder, underbart!

Anna 5 år sen

Hej!
Jaa usch panikångest har man drabbas av. Inget farligt, Men man blir ju så himla rädd man fattar ju inte vad som händer med sin kropp. Men idag mår jag mycket bättre. :)
Kram

Christina 5 år sen

Underbara bilder!

Barbro 5 år sen

Så fina bilder på dig och Lucy i skogen vilken härlig dag vi haft idag. Har en fråga angående mat till henne äter hon endast torrfoder? Har passat mitt”barnbarn” tre dagar nu och hon äter bara det. Svårt att inte ge henne något annat men det vill inte matte jag ska göra. Här åt hon ingenting alls. Tror hon hade hemlängtan eller så vet hon att vägrar jag foder så får jag nog något annat av “farmor”. Svårt att motstå. Det är ju som ett barn. Må väl ska kolla på dig på Tv.

Eva 5 år sen

Vilka underbara bilder på dig och Lucy, ser verkligen härligt och avstressande ut! Ska absolut kolla på dig hos Malou på måndag! Ha nu en mysig kväll! kram

Anna 5 år sen

Ja dom som mår dåligt bör man behandla väl och omtänksamt…

Svar på kommentaren:
Annelie 5 år sen

Framförallt som Johanna berättar, lyssna på kroppen….

Barbro 5 år sen

Ja det är verkligen rofyllt att promenera i skogen och höra fåglarna kvittra.Jag själv har varit ute idag.
Men vad lustigt vi åt din goda fläskfilegryta med vinet Ramos till -vad dricker ni ?
Ha nu en bra kväll o kram till er alla o glöm inte hälsa Annica när du träffar henne också.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Så här ska det se ut! 50 av Sveriges bästa artister samlas för att sjunga och peppa i coronatider. Inte en falsk ton så långt örat kan nå. Ni måste lyssna på…

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…