• 2016-10-03, 14:39
  • 20

I dag var jag med i Malou efter 10 som på måndagar lyfter fram hälsa och träning. Jag fick förfrågan om att vara med och prata om vad träningen hjälpte mig när jag drabbades av panikångest. Dom hade läst reportaget i Topphälsa där jag berättar om hur läkaren skrev ut motion på recept. 30 min om dagen men jag trodde dom sa 30 tabletter om dagen?

Duktiga PTn Micke Angress vad med och vi pratade om hur mycket träning kan hjälpa dom som lider av ångest, panikångest eller depression.

Före mig var det Erik Segerstedt som berättade om sin ångest när han var yngre. Inspirerande.

IMG_5955.JPG

IMG_5957.JPGÖverläkare inom psykiatri Anders Hansen, ni måste köpa hans böcker. Har hört dom ska vara riktigt bra, jag ska direkt gå och köpa hans senaste. Viktiga ämnen att lyfta fram. Så oerhört många lider av ångest eller panikångest. Det finns ingen ålder. Ångesten har inget ansikte.

IMG_5951.JPG

Mitt inslag handlade om hur träningen hjälpte mig när jag var nere på botten.  Att man kan börja med 10 minuter promenad. Hur mycket det kan hjälpa att röra på sig. Det var så jag började efter läkarens ordination, sedan trappade jag upp, kroppen behöver svettas för att få igång endorfiner. Men oj vilken jobbig resa. Ni är redan många som mailat, skrivit på FB om era upplevelser och vill veta mer.

Därför gör jag ett större inlägg om min historia. Vad som hände. För detta kom några år senare, jag hade ju det bra i mitt liv? Men det var sorgen efter mitt förstfödda barn som inte överlevde som jag inte hade bearbetat.

IMG_5962.JPG

IMG_5959.JPG

Underbara, duktiga Micke! Man blir glad och inspirerad.

IMG_5963.JPGHög puls när det är live och direksändning men det är också en spänning.

Vackra snygga Raya har jag träffat några gånger, alltid lika sprudlandes glad och härlig!

dsc00794

Väntan innan upp till smink. Skönt få lite smink en tidig måndagmorgon.

dsc00785

IMG_5978.JPG

Tusen tack för att ni ville ha med mig, att jag kanske kan påverka och inspirera fler att försöka testa motion för att dämpa ångesten. Jag kommer lägga ut länk till TV4 Play där ni kan titta på programmet lite senare.

Nu blir det några möten innan jag hoppar på tåget hem igen.

Puss och kram!

 

 

 

 

 

2016-10-03 Johanna Toftby

Kommentarer

anonym 3 år sen

måste….? Nej, men tack ändå för bra tips.

Tanja 3 år sen

Hej! Såg inslaget men det borde framkommit mer om symtomen, vilket helvete många har. Många behöver längre tid och annan hjälp men du pratade ur din synvinkel förstås som efterfrågat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Går inte göra alla tittare till lags tyvärr, nu svarade jag på frågorna… lade till så mycket jag kunde.
Lyssna på Erik segerstedt som pratade om sin ångest.
Nu ville dom få fram vad träningen kan göra. Att jag är ett praktexemplar på det.
Kommer vara med igen verkar det som längre fram, då kan det nog bli mycket längre inslag.

Just det jag sa, vissa kanske inte kan gå 30 min promenad. Då får man börja med 10 min… som jag gjorde..

Annelie 3 år sen

Snälla kan du inte skriva mer? Jättebra i rutan idag!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Ska skriva ihop ett inlägg :)

Malin 3 år sen

Såg!
Snygg och duktig du är, gillade att du sa att vänner och familj behöver finnas för den sjuka.
Kramar till dig

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack, de var ju så det var för mig. Närstående är oerhört viktigt.

kram!

Sanna 3 år sen

Oj Johanna. Så naturligt vacker du var innan du började överkonsumera botox o fillers o annat. Det har gått överstyr o du har fastnat i det. Mer o mer o mer. Tänk på din dotter. Inte länge innan hon kommer börja

Svar på kommentaren:
Lisa-Marie Toftby 3 år sen

Jag jobbar på en salong som gör fillers och botox och det är ingen som tvingar en att göra någonting med sig själv. Alla får göra som dom vill och mår man bättre av att ändra på något man mår dåligt över så varför inte?

Annelie 3 år sen

Haha Lisa-Marie klockrent svar.

Helena 3 år sen

Då måste jag få säga att jag tycker Johanna blir snyggare och snyggare för varje år. Förstår inte hur du gör, vill gärna ha receptet. :) Kram

Eva 3 år sen

Såg dig hos Malou…snygg, klok och du går genom rutan! Hade gärna hört dig prata mer men väldigt bra att du tryckte på det att vänner och familj är viktiga, att den deprimerade/ångestdrabbade behöver någon som tar med/tvingar den ut på promenader, för är man deprimerad el har ångest så går man ej ut på promenader själv trots att man vet att det hjälper något och trots att läkare har skrivit ut det, så bra där Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla!

Annika 3 år sen

Vad fin du är och vilket bra inslag! Har en dotter – 18 år – som äter antidepressiva efter en utredning som inte ledde till diagnos (skönt!) men ledde till detta. Hon mår bättre och det är fantastiskt för vi båda föräldrar har varit negativa till att “knapra medicin” men det har förändrat henne. Nu ska vi bara sparka henne i “arslet” (igen….) och få henne att röra på sig mer så kanske hon kan sluta med tabletterna. Hoppas!
Kram fina du!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad roligt att du gillade det.
Ibland måste mediciner till och mår hon bättre tycker jag absolut att ni ska gå med henne ut och gå :)
Det hjälper så många så många <3

Stor kram och pepp till er dotter nu

Mio 3 år sen

Ojoj, nu måste du sluta fylla ditt ansikte/läppar med konstgjorda preparat. Såg inte alls naturligt ut. Så tragiskt att DU fastnat i botox och fillers, samtidigt som du är en hälsoivrare. Vad hände med att älska sig själv??

Svar på kommentaren:
Eva 3 år sen

Tyckte hon såg fin och sund ut, hon kan väl måna om god hälsa trots att hon använt botox el fillers, vore väl värre om hon rökte och samtidigt ville framstå som hälsoinspiratör?! Visst är det bra om folk kan älska sig själva som de är skapta, men är man nöjd med det yttre så mår man bättre innuti och får därmed bättre hälsa.

Johanna Toftby 3 år sen

Vad har intresse för hälsa och träning med botox att göra?

Mie 3 år sen

Visst utbildade du dig till PT för ett tag sedan är du klar nu? Du kan väl berätta lite om utbildningen upplägg kostnad mm, har tänkt att börja själv.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Sök gärna i bloggen om utbildning så kommer det massor, jag gick tre delar och har stor nytta av det här på bloggen :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg