• 2016-10-06, 22:31
  • 15

Har precis sett Wahlgrens värld på femman, så mycket igenkänning! Vilken familj har inte lite (mycket) kaos hemma, haha! Men jag tror många tror just en kändisfamilj är alldeles perfekt. Man ser alla bilder på sociala medier, mina tjejer tycker Bianca tex är så fin och så duktig. Vilket hon också är, men jag tror detta kan hjälpa många tonårsfamiljer. Alla har lite gap och skrik.

IMG_6144.JPGKaos. Precis som i vilken  familj som helst. Vi har också rörigt, jag kan också gapa och skrika. Surar på varann. Man känner sig otillräcklig mamma om man lever helt ensam som Pernilla varit. Frånvarande pappa och ta alla beslut själv. Ansvar för ekonomi, skola, läxor, uppfostran allt man egentligen ska vara två om…

IMG_6145.JPG

Inte konstigt det blir kaos, haha men så mycket kärlek. Ännu mer sammanhållning om man lever ensamstående tätt med sina barn.

Jag känner igen mig. Har haft mina stort sett ensam från början även om deras pappa funnits för dom.

Ska barnen behöva flänga och bo i en väska och flytta fram och tillbaka för att vi valde gå isär? Borde egentligen vara föräldrarna som flyttar fram och tillbaka istället för barnen.

Jag tycker programmet var jättebra. Jag blev glad! Vilken kändisfamilj släpper in oss på det sättet? Vilken familj skulle bjuda så på sig själva?

Såg ni?

Jag kommer sitta klistrad nästa vecka också.

 

 

 

 

Kommentarer

Ullis 4 år sen

Ja, Pernilla är en underbar person, så enkel, chosefri och humoristisk. Det är så befriande att läsa hennes blogg och lyssna på hennes och Sofias podd. Hon visar verkligheten som den är och bjuder på sig själv. Skönt, till skillnad mot alla dessa bloggare som lever “sååå perfekta liv” i “sååå välordnade bostäder” i “sååå tjusiga kläder” … Det ska bli roligt att följa Wahlgrenarna några veckor framöver.

Eva 4 år sen

Jodå såg Wahlgrens värld, härligt program…Alltid älskat Pernilla och hela familjen Wahlgren, underbar familj med en underbar sammanhållning, så härligt…kommer självklart sitta klistrad varje torsdag o kolla! :)

ullis 4 år sen

Kanske lätt att säga då du haft dina barn boendes hos dig. Då är det lätt att säga att det var det bästa. Men om båda föräldrarna vill bo med sina barn, skulle du ha “gett med dig” och låtit dina tjejer bo hos pappan på heltid? Jag tror det kan vara lätt att uttala sig då du haft dina tjejer hos dig mestadels. Min sambo har barn sedan tidigare och de har nu from i höst valt att bo enbart hos mamman. De är tonåringar. Det har varit en enorm sorg för honom men han har fått acceptera deras önskan. Mina tonåringar bor växelvis men två veckor i taget så att det blir mindre flyttande. De har valt detta själva. Jag tror man ska vara försiktig med att generalisera vad som är bäst för barn. Detta var bra för er, bra så.

Svar på kommentaren:
Agneta 4 år sen

Läs vad hon skriver? Tycker ofta det är töntiga kommentarer. Dåligt samvete? Föräldrarna borde flytta varje vecka skriver hon.
Håller med Anette. Inte barnen som valt föräldrar ska skiljas, Stackars barn säger jag! Håller med, bättre föräldrarna flyttar vecka för vecka. Undra om dom skulle mått bra?

Sanna 4 år sen

Ja, jag skulle mycket hellre velat flytta fram och tillbaka för att få mesta möjliga vardagsliv och tid med båda mina föräldrar. Det valet hade definitivt vunnit för mig. Båda mina barn är också mycket bestämda kring det och tillräckligt mogna för att känna och säga det.
Jag är helt med på att det är val man gör och att båda kan fungera väl för familjer. Jag tycker inte synd om dina barn som bara bor hos dig, jag tycker inte synd om barn som bor växelvist och flyttar emellan heller.

En tight relation får man inte av att bo tillsammans på heltid, det är andra värden som ger den lyckan anser jag.
Jag opponerar mig mot att du tror att dina val är facit och signalerar att annat ska ge dåligt samvete. Det ogillar jag skarpt.

anette 4 år sen

Allt ska analyseras,åhh drygt. Jag tycker som du Johanna,detta flackande för dessa barn,nä jag tror på att ett fast ställe,om man nu är överens med andra hälften. Då kan man ses spontant osv.
Det är inte barnen som valt detta.
Wahlgrens äkta ärligt och väldigt roligt.

Sanna 4 år sen

Jag har många gånger tänkt kommentera dina starka åsikter om att det rätta valet är att barnen ska bo med endast en förälder efter en seperation.
Aktuell forskning visar tydligt resultat på att barn behöver båda sina föräldrar i samma utsträckning. Att växelvist boende är att föredra efter en trist separation framför att bara ha daglig närvaro av en part.
Jag hisnar också vid din kommentar att ensamstående föräldrar har en tätare kontakt med sina barn, jag är ensamstående men hade samma nära kontakt med barnen innan jag blev det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag förstår precis. Men forskning säger också att små barn kan må dåligt av flackandet. Mindre barn behöver en trygg plats sedan hälsar man på den andra föräldern. Man kan ha mycket kontakt med båda ändå, men en fast punkt.
Skulle du själv vilja flänga fram och tillbaka vecka efter vecka? Jag tror det kan vara jobbigt. Men alla är olika. Vissa klarar flytta vecka för vecka. Vi fick rådet av både barnpsykolog och familjerådgivare att barnen kan behöva bo på en plats, om man kan.
Mina tjejer har bra kontakt med sin pappa, han bor tack och lov 10 minuter bort vilket har varit toppen. Men det går ju inte hymla om att lever man stor sett 100% med barnen har man tightare kontakt.
Handlar inte om att barnen inte har rätt till båda. Men man behöver nog se vad som är bäst, mår barnen bra av att flytta fram och tillbaka?
Som jag skrev, det borde ju vara vi föräldrar som flyttar istället för barnen. Inte deras fel vi valt att gå isär. Även om det kan förstås vara svårt i praktiken.

Eller hur?

Anna 4 år sen

Mina två barn bodde varannan vecka från dom var 11 år. Vi vägrade ge med oss om att en ska bo med barnen, det var hemskt. Båda barnen ville förstås träffa både mamma pappa men i skolan visade det sig framförallt tjejen mådde dåligt. Det gick inte alls. Hon klarade inte av skolan, kom mycket efter.
Till slut fick vi ändra så dom bodde på ett och samma ställe, det är det bästa vi gjort…. Nu funkar allt igen, barnen mår jättebra. Barn vågar inte säga ifrån för dom vill va till lags för sina föräldrar. Därför måste vi ansvariga föräldrar lyssna, se hur barnen mår.

ina 4 år sen

Oerhört skönt att se detta program när de faktiskt verkar vara sig själva. Jag uppskattade det mycket och kommer att sitta bänkad nästa vecka, och nästa och nästa :-)

Ullis 4 år sen

Vi skrattade så mycket, gillar deras humor :)men jag skulle nog behöva åka hem till Pernilla och strukturera lite! ;)

Malin 4 år sen

Håller med!!! Underbar igenkänning!

Katja 4 år sen

Något annat, Hur mår Annica?

Katja 4 år sen

Inte så stor igenkänning. Mycket plugg och träning hela skolåldern. Dålig på att laga mat haha Ja, min mamma var ensam med 4 tjejer. Hon ställde krav. Bianca är väl ingen tonåring? Helgo familj men undrar hur det gått förut när Pernilla jobbat mycket kvällar antar jag. Hon sliter och kämpar!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Underbar familj :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vad hände med vädret? Vaknade upp till snökaos här? Blev så snopen. Vårkläderna är framme och då får jag väl ta på en vinterjacka över, kommer inte lägga undan vårkläderna, haha. Såg…

Jag älskar Wahlgrens värld! Äntligen är det nya avsnitt och torsdagarna sitter jag bänkad i soffan, skrattar ihjäl mig för det är så stor igenkänning, haha! Janne sa efter det här avsnittet…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…