• 2016-10-07, 14:17
  • 71

Min modiga vän Annica har kämpat hårt i flera år mot sin aggressiva cancer. Nyligen var det nära att hon förlorade den striden, men en hjälte till kirurg räddade henne mot alla odds. Nu måste hon dessutom kämpa mot sin egen arbetsplats och mot människor som tycker att det är roligt att sparka på den som ligger via Facebook. Något fegare har jag svårt att tänka mig.

Vad tycker du? Får man säga vad som helst till någon för att den personen delar med sig av sitt liv på en blogg?

IMG_5059.JPG

Jag har vant mig vid att få elaka kommentarer på bloggen, på Facebook, på Instagram…  Tyvärr ingår det i det liv jag valt att leva och det vägs upp hundra gånger mer av alla som är glada, trevliga och uppmuntrande på samma ställen.

När det går ut över någon annan som redan har det jobbigt nog kan jag inte vara tyst. Annica hann knappt komma hem från sjukhuset så fick hon veta att hon inte skulle få jobba det lilla hon klarar av. De allra flesta människor reagerade som jag, genom att ta henne i försvar och försöka hjälpa henne. Genom att skriva namnlistor för att få arbetsgivaren att ändra sig eller bara genom att skriva något snällt så att hon kan veta att hon inte är ensam utan att väldigt många tänker på henne.

Men det finns alltid någon som måste förstöra bara för sakens skull. På Annicas Facebook dök det plötsligt upp ett långt inlägg om att hon minsann skulle ha behandlat andra illa, använda arbetsplatsen för att marknadsföra sig själv och värst av allt, att hon skulle göra karriär på sin sjukdom. Professionellt cancersjuk… det är inte någon titel som särskilt många lär vilja ha.

Samtidigt får jag klagomål på att jag ger utrymme åt Annica och ibland en annan svårt sjuk vän här på min blogg. Att jag inte hjälper andra på samma sätt. Det kanske låter hemskt, men för egen del bryr jag mig inte särskilt mycket längre. Jag har blivit ganska hårdhudad av att skriva den här bloggen. Jag har valt mitt liv och att få ta emot skit ingår tyvärr i det sättet att leva. Om man är någon form av offentlig person så finns det en massa folk därute bakom sina skärmar som tycker att de har rätt att vräka ur sig precis vad som helst. Jag kan bara konstatera att jag jättegärna skulle vilja hjälpa alla som är sjuka, fattiga, olyckliga eller på något sätt mår dåligt. Alla i hela världen. Men det kan jag inte. Kan jag hjälpa en enda person på något litet sätt så känns det bra, precis som ni alla som stöttar Annica verkligen ska veta att det hjälper henne.

Annica har inte valt det livet och därför blir jag så fruktansvärt arg och ledsen när hon får ta emot hårda ord när hon minst behöver det och minst förtjänar det. Hon bad mig en gång att få låna min blogg ibland för att få ut sina känslor, få vara Annica och inte någon sorts cancer-Annica ibland och inte minst för att kunna berätta om sitt liv för andra som är i samma situation. Både sjuka och anhöriga. Och det är så många som hört av sig till henne och till mig med sina egna historier. Sjukdomar och cancer är ingenting tabubelagt, det är något som drabbar så många av oss under livet, antingen oss själva eller via någon nära anhörig eller vän.

Jag undrar vad det är som driver vissa människor att bli elaka mot någon som verkligen inte gjort sig förtjänt av det. Vi vill väl alla ha uppmärksamhet i dagens samhälle. Kanske sitter några och tycker att de vill ha den uppmärksamhet och kärlek som Annica får av så många av er och blir avundsjuka. Men då har de tänkt helt galet. Annica får inte uppmärksamhet och kärlek för att hon är sjuk och skriver på min blogg, hon får det för att hon är öppen och delar med sig av sitt liv, sin kamp och sin kärlek och då får hon tillbaka av det hon själv ger. Jag vet hur många hon har hjälpt och då är inte inte mer än rimligt att många hjälper henne i sin tur. Kärlek är faktiskt något man måste förtjäna genom att själv sprida kärlek omkring sig, hur jobbigt livet än kan vara, Man kan inte få den genom att sprida hat.

Ni som tycker att det är okej att sparka på Annica, vill ni verkligen byta plats med henne? Bli livshotande sjuk och veta att ni snart kan behöva säga adjö till era närmaste och käraste en sista gång mot att få skriva på en blogg ibland? Förlåt, men det verkar inte riktigt klokt. Tänk efter lite, vill ni verkligen göra det bytet? Och om ni inser att ni inte vill göra det, låt Annica vara om ni inte har något snällt att säga. Hon behöver all sin energi, och all kraft hon får från snälla människor, till sin riktiga kamp mot sjukdomen utan att behöva slösa bort den på dumheter. Då är det bättre att jag blir arg åt henne och ledsen åt henne och får påminna om att hon inte velat bli känd genom att ha cancer. Ingen vettig människa kan vilja det.

Att vara svårt sjuk är faktiskt inget att vara avundsjuk på.

 

2016-10-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Sabrina 3 år sen

Förstår inte hur folk inte skäms och förstöra en sjuk kvinnas dagar och sinnesstämning i en tid som denna. Har man inget gott och uppmuntrande att säga till en cancersjuk människa så låt bli och yttra dig överhuvudtaget ! Skäms på er . Hoppas din vän tillfrisknar Johanna ❤ ber innerligt för henne och hennes familj ❤

Pamela 3 år sen

Hej!

Troll finns överallt tyvärr, men tack och lov det finns så många andra underbara människor som Annica och dig, som vågar berätta om de hårda utmaningar i livet.
Ni är ett exempel! många kramar, och mina bästa önskningar för Annica, skickar mycket positiv energ till henne.

Sebastian Eriksson 3 år sen

Kan bara konstatera att jag ibland tappar all tro på mänskligheten!
När det uppenbarar sig folk som inte klarar av att hantera andras sätt att leva då får man försöka vända dem ryggen och se till alla underbara människor som faktiskt finns! Dom vänner som förstår en och alla de som stöttar en sjuksköterskor läkare och andra!
Med vänliga hälsningar en annan kroniskt sjuk Skövde-bo! Kämpa! Och massor av styrka till er!

Therese 3 år sen

ALLTSÅ …..har läst detta först nu blir så arg ..kan bara konstatera att vissa människor lider av svår avundsjuka och kanske hamnat fel på vägen…bra att du står upp Johanna, HEJA DIG!!!

Katja 3 år sen

Detta är ju inte klokt nånstans!
Var rädda om varandra och sluta med sånt här tjafs mot någon som är svårt sjuk.

Caroline 3 år sen

Heja Annika och Johanna!
Anledningen till att man gör sådana elaka uttalanden måste vara förutom att man är oempatisk och avundsjuk, att man har en väldigt låg IQ, så att man inte förstår hur saker och ting hänger ihop. Och en personlig mognad som är lika med 0. Till er som gör sådana elaka kommentarer bör söka hjälp, det kan vara svårt att tolka vad som händer i livet om man inte har ngt att tolka med!

Eva 3 år sen

NEJ NU BLIR JAG FÖRBANNAD!!! trodde detta var ett skämt Johanna hur i helvete är folk funtade?? om alls? först o främst är det din blogg du gör precis vad du vill o skriver om vem du vill, vem kan ens vara avis?? nä fy för dem då!!

Du gör rätt i allt du vill lyfta fram i din blogg & det är just därför vi gillar din blogg, man kan inte hjälpa alla oavsett du har gjort en fin insats och står upp för den du är :) STOR KRAM TILL ER ALLA

malin 3 år sen

<3

Cissi 3 år sen

WORD Johanna!
Bra att du “sätter ner foten”.
Kram till er, både Johanna och Annica med familj ❤️

Malin 3 år sen

Människor slutar aldrig att förvåna mig. Tyvärr blir jag inte jätteförvånad av det du skriver. I mars 2015 fick vi en underbar liten pojke som är väldigt unik. Han har en kromosomavvikelse som mindre än 50 personer har i hela världen. Vad är oddsen?! Men för oss är han helt perfekt. Detta innebär dock att de första 100dafarna i hans lov tillbringade vi på Linds sjukhus då han varje dag fick kämpa för att överleva. Sen efter det så har det varit minst flera sjukhus/HAB-besök i veckan. Nu är han stabil i sitt allmäntillstånd, men han är utvecklingsstörd/försenad, funktionsförhindrad m.m. Vi vet aldrig om han kommer kunna sitta/gå/prata. Dagarna tar vi i hans takt och allting handlar om att Wilde ska få ett så värdigt liv som möjligt och att han ska under sina omständigheter må så bra han bara kan. Jag, min man plus några timanställda jobbar med Wilde och är hans assistenter. Jag har tagit tjänst ledigt i 3 år från mitt ordinarie arbete för att ta hand om min son. Till poängen nu;)! Tro mig att jag blev chockad och äcklad när jag bl.a fick höra att en av mina närmsta vänners sambo hade sagt att vi levde lite på en räkmacka nu. Där gick han och slet hela dagarna för att få lön och så gick vi bara hemma och ändå fick betalt. Ja precis… du läser själv. Avundsjuka på ett sjukt barn. Ett barn vars liv jag och min man kommer behöva vara totalt dedikerade till så länge vi lever. Han kommer alltid behöva hjälp med allt. Han kommer alltid vara vårt ansvar. Livet kommer aldrig bli detsamma igen.
Dock hade vännens sambo oxå tillagt efter att han sagt att man skulle ha det som oss : jag skulle dock aldrig vilja ha ett sjukt barn…
Haha. Ja… Jag blev först varm i kroppen, chockad och nästan illamående. Hur kan någon ens ta de orden i munnen. Speciellt när de varit så nära och sett/hört allt vi gått igenom och går igenom. Men ju fortare man inser att världen är full av empatilösa själar och det kan man inte påverka så mår man mycket bättre. Det enda man kan påverka är avståndet man väljer hålla dem på.
Fortsätt precis med det som känns rätt för er i hjärtat och visa kärlek. Ni är fantastiska ❤️

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

❤️❤️❤️

Jessica 3 år sen

Jag förstår inte hur människor tänker….
Jag stödjer massor av djurorganisationer tex wwf, world animal protection samt en hel del organisationer som jobbar med gatuhundar. Jag får ofta frågan varför jag inte stöttar rädda barnen, UNHCR, blir värdsförälder, hjälper unga flickor att få gå i skolan osv.
Varför kan man inte få bestämma själv vad man tycker är viktigt för en själv utan att folk ska lägga sig i.
Tänk om alla kunde sköta sitt eget istället för att lägga sig i andras liv!
Man ska alltid följa sitt hjärta ❤️

Frida 3 år sen

Du är helt fantastisk Johanna som stöttar Annica i denna hemska sjukdom! Den kärlek ni har för varandra är unik och det går inte att tvivla på din kärlek för henne. Jag har av egen erfarenhet tyvärr fått uppleva hur det är att stå vid sidan om en cancersjuk vän och det önskar jag ingen. Det är fruktansvärt att se vad denna sjukdom kan göra och veta att man inte kan göra något mer än att finnas där, men maktlösheten finns ändå där… Bloggen är en del av dig och Annica är en nära vän. Jag vet att hoppet kan svika och det är en av sakerna som jag tycker är så oerhört fint med din blogg, att det finns så mycket kärlek härinne och alla hejar på Annica och skänker henne så mycket energi som vi bara kan ❤️

Det är precis som du skriver, vi kan inte hjälpa alla oavsett hur mycket vi vill men det finns miljontals människor därute som behöver hjälp men som ensam går det inte. Vi måste börja med oss själva och arbeta utåt – precis som ringar på vattnet.

Det är fruktansvärt tragiskt och sorgligt att folk orkar lägga ner så mycket negativ energi men som en annan skrev; en frisk människa säger inte en sådan sak. Än en gång så måste jag säga att du är helt fantastisk Johanna och jag önskar dig Annica all energi att bekämpa cancern och en stor kram till er båda! Kram

Josefine 3 år sen

Folk är ju f*n inte kloka!! Hur lågt kan man sjunka om man ens reagerar på det sättet som du beskriver?!

Kramar till er båda!! Kämpa på!

Pia Persson 3 år sen

All kärlek till Annica och dig Johanna <3<3 Dessa människor som beter sig så elakt borde skämmas och tänka att nästa gång kan det vara deras tur att bli dödssjuk. Sprid glädje och kärlek istället och få dubbelt tillbaka!! En extrakram till Annica som är en riktig hjälte och fighter i mina ögon <3<3

Sophie 3 år sen

Fruktansvärt!!! Det är helt ofattbart att människor kan agera så här! Annica behöver allt stöd hon kan få. Hon har det otroligt tufft som det är. Jag ska erkänna att jag böjde läsa din blogg pga att Annica var din gästbloggare. Hoppas att du inte tar illa upp ;-).

Carina.L 3 år sen

Ni som är avundsjuka o elaka SKÄMS o sluta genast!!! Annica o Johanna alla vi andra älskar o högaktar er❤️❤️❤️

Kristina 3 år sen

Tragiskt att läsa hur vi behandlar varandra. En vän som du johanna är en vän som jag tror en del kan bli avundsjuka på och önskar de hade. Tror all ilska och hat egentligen bottnar just i avundsjuka. Ta hand om dig och din familj och dina nära och kära.
/Kristina

A 3 år sen

Dethär är det värsta jag någonsin läst!!!!! Obegripligt!!!! KRAM Annica och Johanna ❤️❤️

Anette Högberg 3 år sen

Det övergår mitt förstånd hur människor kan vräka ur sig såna hemskheter. “Göra karriär på sin cancer”??? Få skit för att man är öppen och berättar och stöttar andra mitt i sin egen kamp.
Det är så känslokallt elakt och ondskefullt, rent ut sagt. Var får människor alla sina elaka tankar ifrån?
Fina fina Annica. Är så berörd av den värme och kärlek du sprider. Vi är så många som är med dig och familjen.
Tack Johanna för allt du gör.
Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon/några.

Anna 3 år sen

Så tråkigt när folk gör så men det är ju dom som mår dåligt. En som mår bra vräker inte ur sig något sådant här. Ta hand om dig Annica och har följt din camp mot cancern ❤️Stor kärlek och kram till dig

Amelie 3 år sen

Kära Johanna,
Så otroligt bra skrivet. Var har empatin och medmänskligheten tagit vägen för vissa personer. Det du gör för Annica o hennes familj är fantastiskt. Annica behöver allt stöd o positiv energi hon kan få för att komma igenom detta och det ska vi fortsätta ge henne på alla sätt litet som stort. Stor kram till Annica o Johanna❤️//Amelie

Nona 3 år sen

Det man ger ut i tankar och handlingar sköljer som en våg tillbaka mot en själv. Vare sej det är kärlek eller hat så får man mångfalt igen… För så är universums lag. Eller Guds lag om man så vill.

Så fortsätt kämpa Annica och Johanna och Försök att inte bry er om det elaka!
Ni ger båda såå mycket kärlek, pepp, klokheter, eftertanke och omtanke ♡ + ♡ = ♡♡♡ KARMA ♡♡♡

Jag tycker synd om dom som inte förstår bättre än att dom är så fruktansvärt elaka. För usch så mycket tråkigt som kommer studsa tillbaka mot dom själva!

Många Kramar!

Mange 3 år sen

Man undrar vart mänskligheten är påväg.
Tragiskt.
Fattar inte du hur du orkar.
Krya på dig Annica.

Anette 3 år sen

Att vara levande men känslomässigt avstängd utan empatisk förmåga måste vara hemskt. För det kan inte vara en människa som har ett fungerande känsloliv som behandlar en medmänniska på det sättet. Ofattbart! All styrka och lycka till Annica! Ensam kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra mycket. Frågan är vad de som kritiserar gör…

Susanna Carlsson 3 år sen

Obegripligt!!!! Jag önskar ALLA hade en vän som du Johanna, som bryr sig o har ett hjärta av guld!!! Kram Susanna

Pernilla Eklund 3 år sen

Jag blir fullkomligt fysiskt illamående av att det finns så fruktansvärt vidriga människor som tänker såhär och tom skriver det. Hur mår ni som gör såhär mot en sjuk människa. Du Annica är godheten själv med ett hjärta av guld. Varför tänker de genast elaka saker istället för att det är precis som det beskrivs ? Stackars finaste Annica att behöva läsa detta också ! Men du Annica verkar så oerhört älskad och omtyckt av väldigt många människor runtomkring dig. Tänker på dig ofta och tror verkligen på att du kommer fixa detta! Du är en superkvinna att se upp till.
Och Johanna du är en underbar vän till henne och en superbra bloggerska och fin människa.
Stor Kram till er bägge från en f.d Skövde tjej
Pernilla

Anki 3 år sen

Det var väl själva fan!! Först stor kram till Annica o Johanna! sen vill jag skriva, SKÄMS!! Äckligt, vidrigt o hoppas ni slipper bli sjuka. Eller?! Vill ni byta, varsågod! Blir så ledsen, fått liknande kommentarer. All styrka, mot arb.givare, fk, medmänniskor! Förstår till 100%

Berit 3 år sen

Det gör ont i hjärtat att läsa detta. Så hemskt. Annikas lilla energi behöver ju gå till kampen att överleva inte till den elaka omvärlden. Styrkekramar massor till er båda! ❤

Nina 3 år sen

Jag blir arg, ledsen och vill sparka på dem som är avundsjuka på Annica !!! Stor kram till Annica med familj <3 och dig Johanna <3

Maria 3 år sen

Alltså det finns inget negativt du gjort för o hjälpa annica. Dom som skrev elakt borde be om ursäkt. Fattar dom inte att det räcker hur jobbigt hon har det. Tydligen inte. Tur att man inte är likadan. Bara bra för henne att hon fått ta upp det här o visa hur det kan vara om man blir sjuk. Sådana människor som inte har empati skrämmer mej. Bäst o bara gå vidare. Kram.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack, vi har sparat allt som skrivits mot Annica. Det är på gränsen….vi kommer ev ta det vidare och då handlar det inte om åsikter eller elakt, det är värre.

Kram Johanna och tack alla som skriver <3

Mika 3 år sen

“Vi har” “vi gör” “vi ska” .. Jag tycker det är sååååå synd om Annika så jag vill gråta av allt jag läst hon skrivit. Jag har själv legat svårt camcersjuk men blev tack o lov friskförklarad i somras, efter många års helvette. Hon ska ha världens största ros och du med som finns där för henne och låter henne skriva i din blogg. Och att hon gör något för att försöka bli känd för sin cancer är en skam att folk tycker(!!) MEN jag tycker dock att du försöker göra dig till en ängel genom henne. Jag hade flera sådana vänner som inte bara var min vän utan också försökte tjäna kredd på att just vara min vän när ja va sjuk vilket jag inte insåg förän efter. Summa sumarum, alla tankar till Annica och sluta med “VI” när det är hon som höll på att dö och du spelar falska ängeln.

Sara 3 år sen

Kräks på din kommentar Mika. kräks…

Annica T 3 år sen

Blir så ledsen på din kommentar Mika! Tack för ditt stöd till mig, men det du skriver till/om Johanna sårar mer ön du anar! Jag kan inte svara alla fina kommentarer här, är Så tacksam för allt stöd! Men Johanna är Så äkta i min kamp. SÅ mycket dom inte syns utåt, massor hon gör för mig genom personliga kontakter på kvällstid när min värld ramlar mellanåt (ofta) så slutar det ALLTID att jag somnar med ett leende tack vare min äkta vän Johanna. Hon får mig kämpa och orka! Så snälla skriv inte att hon försöker sluta spela ängel etc. Jag är Så himla less när människor har elaka kommentarer, HÅLL DE INNE! Såra inte! För detta gör även mig sårad! Min och Johannas vänskap är äkta och hon finns här för mig till 200 procent som ni utåt inte ser! Kram Annica

Anna.S 3 år sen

Mika. Hoppas du skäms, först lite fjäsk för Annica sedan en riktigt skitkommentar. Johanna spelar en falsk ängel?
Men det är ju du som är en utav dom missunnsamma som Johanna skriver om.
Usch!

Johanna 3 år sen

Det är skandal att ni skall behöva skriva ett inlägg om sådana här människor och ge dem syre överhuvudtaget. Det är så mycke avundsjuka och kompetensbrist så det är inte klokt.
Jag önskar dig Annica all kraft och lycka så du och din familj får vara tillsammans och bra att du stöttar som du gör Johanna.
Till er som beter er på ett sådant skamlöst sätt, skaffa er ett liv, en hobby eller sök hjälp för det är inte bra att må som ni uppenbarligen gör. Jag önskar er alla en underbar helg. Johanna

Svar på kommentaren:
Maria 3 år sen

Till mika. Är ju helt naturligt att Johanna vill hjälpa till. Tänk om alla vore så ja det önskar jag. Många sjuka som ligger ensamma o det är så fel. Varför ska du kommentera dumt något fint. Tycker att nog bland det finnaste man kan göra är o hjälpa en människa i nöd. O ge av sej själv. Det ska du mika inte förstöra. Himla klumpigt av dej o skriva så.

Susanne 3 år sen

Man blir så lessen o riktigt, riktig arg när man läser hur människor kan bete sig.
Annica och du som har hjärtan utav guld och sprider så mycket glädje.
Men tyvärr finns det avundsjuka människor och nättroll som alltid måste förstöra.
All kärlek till Annica o dig Johanna <3

Marita 3 år sen

Så många tragiska människor det finns :( Kram till både Annica och till dig Johanna ❤️❤️

Monica 3 år sen

Så vidriga människor det finns.Jag känner inte Annica men när jag ser bilden på henne gråter mitt hjärta.Denna fina människa förtjänar inte ondska från sin omgivning.Så otroligt vidriga människor det finns. Det enda jag önskar Annica är att hon får leva och se sina barn växa upp.
Vad gäller dig Johanna verkar du vara en otroligt fin människa.Ödmjuk och vänlig ,Allt gott som finns önskar jag dig Johanna och dig Annica.

Jenny 3 år sen

Det finns människor som inte har något bättre för sig än att kasta skit på andra. Inget att bry sig om!
99,9999 % tycker att Annica förtjänar all kärlek o lycka i livet. Vi blir inspirerade av en sån livskämpe och vill följa dig på din resa! Stryk ett streck över de andra.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svar på kommentaren:
Barbro 3 år sen

Håller verkligen med dej Jenny.Vi alla tänker ju på Annica.
❤❤❤❤❤

Annelie 3 år sen

Man slutar aldrig förvånas över människors feghet bakom skärmar . Sådant man aldrig skulle säga till ngn ansikte mot ansikte är för vissa helt ok att spy ur sig bakom en skärm. Har man inget snällt att säga är man tyst
All kärlek o kraft till Annika

Ulrika 3 år sen

Att någon ger sig på en sjuk människa säger så mycket om hur man är som medmänniska.

Det Annika skriver här inne hjälper helt säkert många andra. Om hon pga det hon skriver här får “lite fördelar” så är det väl fantastiskt!! En liten uppmuntran som behövs så väl!

Samtidigt så finns det självklart jätte många fler som är i samma situation eller har en anhörig som är. Och man kan ju förstå att de skulle önska och säkert också behöva samma uppmuntran. Men som du skriver Johanna, så är det omöjligt för dig att lyfta/hjälpa alla. Det är underbart att du kan hjälpa en i alla fall. Tror att vissa kommentarer kanske skrivs i frustration över sin egen/anhörigs situation. Att det ska gå ut över Annika eller dig är dock väldigt fel.

Hoppas att ni kan fokusera på de positiva kommentarerna och bortse från de tråkiga. De säger oftast mest om författaren!

❤️❤️❤️

Lisa 3 år sen

Det är förfärligt att sparka på den som redan ligger. Du, Johanna gör en så fin insats genom att ge utrymme för Annica här på bloggen och du Annica har genom dina inlägg hjälpt så många andra som befinner sig i liknande sits. För mig är ni sanna , kärleksfulla hjältar. Allt stöttning ska ni ha . Största kramen till Er <3

Sara 3 år sen

Johanna så bra skrivet, vilken text! Blir helt förkrossad när jag läser vad detta handlar om :-( Stackars Annica. Hoppas många delar detta!

Lise 3 år sen

Ofattbart att man kan bete sig så!! Annica är sjuk. Man sparkar inte mot dem som liggar!! (så säger även vi i Danmark!)

Carro 3 år sen

Fy f-n vad ledsen och arg jag blir!!!!!!!! HUR kan någon säga något sådant mot någon som är sjuk??? Att bli sjuk är inget man väljer, har man hamnat där är det ett mindre helvete. Att bli “uppmärksammad” som Annica på din blogg är bra för de talar om sanningen för folk,hur det egentligen är. Att hon kan få lite hjälp genom dig Johanna, för det första så är hon verkligen värd det och för det andra så är du en fantastisk människa som gör det!! Att du gör det mot Annica är väl troligen för att hon är en fin människa. De som kastar skit och är bittra är kanske avundsjuka? Hatar verkligen bittra människor!!!! Du gör alltid val i livet, ibland bättre och ibland sämre men försöker man vara en god människa så brukar det gå bra. Karma helt enkelt. Låt allt elakt rinna av som vatten på en gås, både Johanna och Annica. Och alla andra som får oförtjänt skit!!! Ta hand om er, stor kram!!!!

Camilla 3 år sen

Hej
Det första jag tänker när jag hör att en del talar illa om Annica är denna brist på RESPEKT och HÄNSYN gentemot andra människor. Har själv haft cancer och det är inget man vill ha, tro mig! Den som klankar ner på andra har ofta mycket större problem själva. Kämpa på Annica och strunta i vad andra säger. Tag hand om dig och tack Johanna för en toppenblogg!

susanne 3 år sen

Vad tar sig vissa människor för rättigheter. Avskyvärt. Man börjar undra om det är deras heltidssysselsättning eller bisyssla. Vad handlar det om att vara så ondskefull? fattar nada. Fega kräk. Små människor som har behov av att hålla på så, finns ingen annan förklaring. För vissa verkar det som bloggar är deras sätt att få andra må lika dåligt som dom själv uppenbarligen måste göra. Ingen sund människa har behov av att förminska förlöjliga någon annan.
Rätten att få ha sin åsikt verkar folk tolka som fan läser bibeln. Pinsamt. Kärlek & värme till er alla. Framförallt till Annica & dig Johanna som finns så fint för din vän.

Ullis 3 år sen

Annicas livsresa har nog berört många, i alla fall mig. Hur kan någon klaga på att du har gett plats åt henne? Och hur har någon mage att säga att hon ” gör karriär” på sin sjukdom? Skäms, säger jag! Styrkekramar till Annica och hennes familj! ❤️

mia lööf 3 år sen

Det handlar ju inte om varken Annika eller dig utan människor som mår dåligt och behöver hjälp .deras ångest kanske lättar en kort stund genom att sparka på andra men…

Anne 3 år sen

Nu satte jag nästan teet i vrångstrupen. Har ju förstått att många bloggare/offentliga personer får ta mycket skit. Min tanke har alltid varit att det främst handlar om avundsjuka. Sedan att jag personligen inte kan förstå hur man ändå väljer att skriva elaka saker för att man är avundsjuk. Vad hjälper det? Men att ge sig på en allvarligt sjuk person? En person som dessutom verkar vara en fantastiskt fin människa, är ju helt vansinnigt och får mig att bli förbannad! Och ledsen. Att vilja få en människa som redan har det så otroligt tufft att må ännu sämre. Hur är man funtad att vilja göra det? Nej, jag kan bara inte förstå. All kärlek till Annica. Hoppas du kan sålla bort dumma kommentarer och elakheter och inte ta åt dig det minsta.

Erika 3 år sen

Jag bara tänker när jag läser det här, att det inte ens finns hur kan man någonsin säga något såååå elakt om Annica… vad då bli känd på att vara sjuk. Det är så sjukt att det finns inte ord. Tycker det är bra och fint att hon orkar dela med sig av sin historia. Och ännu mer fint att Johanna delar inläggen om Annicas fruktansvärda sjukdom så vi kan stötta henne. Hon kommer bli kvitt den här mardrömmen. Stor kram

Ingela 3 år sen

Hoppas ni inte tar åt er, finns väl ingen ursäkt för vad de håller på med! Stå på er! Styrkekramar till er ❤️

Berit 3 år sen

Jag blir arg och ledsen när jag läser detta inlägg. Ta inte åt dig Annica utan tänk på alla oss andra som tänker på dig och hejjar på dig istället . Vi är flera ! Kram o krya på dig !

Helene Ellemo 3 år sen

Tyvärr finns och kommer det alltid att finnas sådana människor. Egentligen är det synd om dom, jag tror att dom saknar empati och social kompetens, har säkert stora problem både i sitt privatliv och i sitt arbete. Ingenting att lägga energi på. Du Johanna har en otroligt fin sida, alltid roligt att gå in på och bli inspirerad av, förstår att det ligger mycket arbete bakom. Annica, du gör någonting som inte många klarar av att göra, men säkert skulle vilja, att berätta om både sin sjukdom och sina känslor! Det är beundransvärt och jag är säker på att det hjälper många andra i samma situation.

berätta om sin sjukdom så
E,

Eva 3 år sen

Finner inga ord… Styrkekramar <3

Pernilla 3 år sen

Det är helt vansinnigt att någon väljer att sparka på någon som redan ligger. Vem ger dem den rätten? I min värld är det bara sjuka människor, med NOLL självinsikt & NOLL självvärde som beter sig så illa.
Vilka fördelar har Annica av att använda din blogg till att berätta hur hon har det i sin sjukdom & vad hon går igenom… att andra sjuka kanske känner igen sig. Att andra anhöriga till sjuka kanske känner igen sig. Att vi får upp ögonen för hur vår sjukvård fungerar här i Sverige (både på gott & ont)… Vilket är fantastiskt! Men det tar ju tyvärr inte bort hennes sjukdom!
Å vad är det för dårar som kräver att du Johanna skall hjälpa hela världen, bara för att du hjälper några få? Det är väl heroiskt att ha möjlighet att hjälpa NÅGON?! Tänk på att det är många som väljer att inte hjälpa alls!
Kan vi inte bara enas om att vi ska hjälpa & stötta varandra? I både gott & ont…
Vilken vacker plats världen skulle bli då.

Annica, du är en sann krigare! Fortsätt att kriga ditt krig om den hemska sjukdom du bär på… jag hoppas innerligt att du får bli frisk & får leva ett långt & lyckligt liv med de dina.

Johanna, du är en sann inspiratör! Fortsätt att hjälpa de du kan & vill hjälpa.. no more, no less. Gör det du vill, just för att du vill.

Kram Pernilla

Martin 3 år sen

Kan inte hålla tyst utan måste bara säga att du Johanna har en underbar uppgift som Du uträttar till fullo, du lägger ner så mycket kärlek för andra, och jag tror inte att de personer fattar vad Annica går igenom, tack Johanna för vad du gör för alla som behöver dej.

Madde 3 år sen

Låter helt galet, men det är så enkelt att spy ut massa skit då man sitter gömd bakom en skärm. Förstår inte hur mycket hat och ondska det finns i oss människor.
Det är frivilligt att läsa, man måste inte hålla med, men håll inne med hatet.
Kramar till dig Annica

Anya 3 år sen

Självklart ska man stötta Annica. Det är inte en lätt börda, det här med cancern. Styrkekram till Annica. Och till dig också Johanna.

Karina 3 år sen

Mycket bra skrivet Johanna, finns ingen anledning att skriva elaka kommentarer! Men jag tror Annica liksom du tar åt er av alla fina kommentarer istället ❤kram på er bägge två❤

Marie 3 år sen

Men herregud , att människor kan vara så elaka. All denna elakhet o brist på empati måste bero på att dom själv inte mår bra och måste ha någon att hacka på. Vi behöver mer kärlek och bry oss om varandra mer. Stötta och finnas där. Sänder en stor kärleksfull höstkram till er båda härliga Annica o Johanna.

Anna 3 år sen

Det är ju helt sjukt att det finns så elaka människor! Hur kan man bara komma på tanken att skriva så! :(
Annica har ju det kämpigt som det är!
Kram till dej Annica tänker på dej ofta. ♡ Kram till dej också Johanna för en jättebra blogg.
Kram

Anna...sexbarnsmamma 3 år sen

Herregud hur tänker folk? Förmodligen inte alls!
Tänk att varje dag vara livrädd för att dö ifrån sina barn och familj…
Kramar till dig Annica!

Agneta 3 år sen

Finner inga ord som passar in här. Hemskt. Älskade Annica. <3

Anna 3 år sen

Usch, det är ju fruktansvärt! Hur 17 kan man göra så?!?
Folk tycks tro att det går bra att göra både det ena och det andra, när de sitter i sin ensamhet framför sina dataskärmar och telefoner! Men jag slår vad om, att om de stod öga mot öga med dem de skriver sk*t om, då skulle de inte våga säga någontting!

Annica historia, förutom att det är såå hemskt att hon är sjuk, talar ju om något mycket viktigt, den bär ju på ett budskap. Och varför skulle du inte kunna lyfta fram henne, det är ju trots allt DIN blogg! Om folk inte samtycker, ja då kan man ju bara surfa vidare.

Blev så ilsken när jag läste detta!
Kram till dig och stor, varm kram till Annica!

<3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Igår var vi på Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion på Lindholmen event och nöje. Det är vår vän Jonas Ljungberg och några riktiga eldsjälar som arbetar hårt med galan för att samla in…

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…