Grillad oxfile med pepparsås, tomatsallad och hemmagjorda Pommesfrites


Hemmagjorda friterade pommes med en grillad köttbit och pepparsås är det godaste jag vet. Gör en fräsch, syrlig tomatsallad så bryter det av mot den mustiga pepparsåsen. Detta gjorde vi i onsdags när jag och tjejerna hade onsdagsmys. Den här gången lyxade vi till det med oxfile.


Grillad oxfile med pepparsås, tomatsallad och hemmagjorda Pommesfrites. 


Grillad oxfile Jag låter köttet ligga framme en timma före. Steker det sedan i smör i en grillpanna på hög värme, peppar salt. Lindar sedan in det i smörgåspapper en stund så blir det ännu saftigare. (Vi kör oftast medium, får gärna vara rött men inte blodigt)
Tomatsallad:

Hacka eller skär tomater i mindre bitar, skär upp en lök och blanda ihop. Jag tog schalottenlök. Ringla lite vit balsamvinäger, salt lite olivolja. Rör ihop så det får stå och dra sig.
Himmelskt gott till kötträtten.


Pepparsås  Min favorit. (Ca 4 pers)
5 dl grädde
1 1/2msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose)
1 msk smör
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk tomatpure
skvätt soja
skvätt rödvin (ett par msk)
salt
Fräs smöret med krossad peppar, (finns färdig) tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15min så de tjocknar något.
Krispiga hemmagjorda pommes 
Skär stora potatisar eller bakpotatis i tjocka stavar. Koka dom nästan klart i saltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag, lägg dom på en bricka med papper. Ställ in dom i kylen ett par timmar så dom får torka till. Ingen plast över.


Värm upp ca 1 liter matolja i en stor (viktigt med stor) kastrull. Värm till ca 180 grader. Fritera potatisen i omgångar. Jag tog upp och lade dom på brickan, sedan ner i oljan igen. Då får man den allra bästa friterade potatisen.  (Om man inte har en fritös förstås.)


Så gott så jag smäller av!
Strö lite havssalt och torkad dill över, servera och njut! Det blir stor skillnad när man gör egen potatis.Hoppas det smakar! Tomatsalladen blir magiskt till. Dom flesta som följer min blogg vet min passion för träning och bra mat. Vi äter ofta nyttig mat, men det hindrar oss inte att lyxa till det med något riktigt smaskigt när vi känner för det ibland. Jag tror det är viktigt att hitta en balans, lagom av allt.
Håller ni med?
Önskar er en riktigt fin fredag. Kommer ett inlägg om Annica lite senare.
Kram

6
0

Kaos i Wahlgrens värld

Har precis sett Wahlgrens värld på femman, så mycket igenkänning! Vilken familj har inte lite (mycket) kaos hemma, haha! Men jag tror många tror just en kändisfamilj är alldeles perfekt. Man ser alla bilder på sociala medier, mina tjejer tycker Bianca tex är så fin och så duktig. Vilket hon också är, men jag tror detta kan hjälpa många tonårsfamiljer. Alla har lite gap och skrik.

Kaos. Precis som i vilken  familj som helst. Vi har också rörigt, jag kan också gapa och skrika. Surar på varann. Man känner sig otillräcklig mamma om man lever helt ensam som Pernilla varit. Frånvarande pappa och ta alla beslut själv. Ansvar för ekonomi, skola, läxor, uppfostran allt man egentligen ska vara två om…


Inte konstigt det blir kaos, haha men så mycket kärlek. Ännu mer sammanhållning om man lever ensamstående tätt med sina barn.
Jag känner igen mig. Har haft mina stort sett ensam från början även om deras pappa funnits för dom.
Ska barnen behöva flänga och bo i en väska och flytta fram och tillbaka för att vi valde gå isär? Borde egentligen vara föräldrarna som flyttar fram och tillbaka istället för barnen.
Jag tycker programmet var jättebra. Jag blev glad! Vilken kändisfamilj släpper in oss på det sättet? Vilken familj skulle bjuda så på sig själva?
Såg ni?
Jag kommer sitta klistrad nästa vecka också.15
0

Här har du världens snyggaste pälsjacka

Snyggaste skinnjackan med pälskragen är höstens kap. Jag är tokkär! Sitter som ett smäck, bra pris och skön kvalité.  Jag längtar till vintern. Här är den!
Fuskpälsen går dessutom att ta av. Normal i storlek, jag har S på min.Vi fotade i solen utomhus, Lucy vill vara med.


Ni hittar jackan HÄR.Nu blir det gymet, dags för ett benpass! Hatälskar ben men så skööönt efteråt.
Puss från oss


Päls på päls. Lucy älskar allt som har med päls att göra. Ni ska henne med sånna leksaker hemma, haha!
11
0