• 2016-10-09, 23:30
  • 17

Idag firade vi Marilyn som fyller 17 år i morgon. Min lilla skrutt. Vankade som en flodhäst den här tiden för 17 år sedan, 7 dagar över tiden. Så efterlängtad liten fis som var en 4 kg tung Marilyn.

Idag var hela familjen här utom Pappa och hans familj som var bortresta men dom kommer en annan dag.

dsc01121

Vi är ett stort gäng. Idag var vi 4 systrar med sina familjer och alla barn. Janne kan ibland säga att vi har så sjukt mycket kalas, haha! Yes. En hel drös fyller på hösten och vintern så detta är bara början. Barnen ville inte alltid med på alla kalas när dom var små,  men god mat, kaos, kusiner lockade tillslut. Jag tycker det är viktigt att umgås och jag tror dom känner det samma.

Vi bjöd på Köttfärspaj med massa plock som Marilyn önskade.

dsc01113

Jag tänker ofta på dom som inte har någon familj alls. En sorg. Men man väljer ju inte sin familj som man väljer vänner. Eller hur? Jag är tacksam att ha en familj jag älskar och trivs med. Trygghet, minnen och kärlek. Massa skratt. Jag skulle må fruktansvärt dåligt om jag inte hade kontakt med mina närmsta i mi familj som mamma, pappa och systrar. Det är när det händer saker i sin närhet man får ett helt annat perspektiv på saker. Då är en familjemiddag mer värt än något annat.

Hon gjorde en så fin kladdkaka. Dubbel med tryffel mellan och över. Sedan dekorerade vi med vitt strössel.

dsc01081

dsc01106

 Ja må hon leva!

dsc01099

dsc01076

Marilyn gick äntligen in till sitt rum nu så vi kan ta fram allt. Flaggan, tårtljusen och paket ligget på bordet. Pirriga känslan ni vet dagen före man fyller år.

Oavsett vad man köper, jag kan tycka så synd om dom som har det svårt. Mitt hjärta går sönder när jag läser om ensamstående som inte har råd att köpa något alls till sina barn. Men det är inte det materiella som gör det utan det är alla överraskningar som man fixat. En hembakad tårta med ljus, sjunga på sängen. Man kan hitta så mycket bra grejer för små medel.

Visst finns det en sida man kan hjälpa till med, vad är det den heter? På Fb? Eller är inte det den jag tänker på, familjer som får “önska sig” skriva till den här sidan om dom behöver hjälpt med något.

dsc01066-2

Gjorde asiatiskt plock igår, alltså det var så gott så gott! Ska lägga upp tips och recept i veckan. Nu måste jag fortsätta här.

Hoppas ni haft en skön helg allihop!

Kram

 

2016-10-09 Johanna Toftby

Kommentarer

Varvara 4 år sen

Vilket fint tårtfat, vart har du hittat den?
Ha en fortsatt fin dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

På en “barnmässa” för flera år sedan. Det är ljuvligt sött tårtfat jag alltid tar fram till födelsetårtan. Ha en fin onsdag!

Annie 4 år sen

Åh jag blir så glad av att se alla med stora familjer! Ser så himla mysigt ut! Mina föräldrar dog med ett år mellan sig för 4 resp 3 år sen. Jag har inga syskon och ingen släkt. Min sambo sen 18 år valde att separera från mig strax efter mina föräldrars död vilket gjorde att jag “förlorade” hans familj också…. Får ångest nu när julen närmar sig tex. Ångest över att sitta ensam. Det är himla svårt att fråga vänner om man får hänga med deras familjer liksom.Men,jag gläds så åt att se er med stora härliga familjer och släktfester! Ta vara på varann : ) Tack för bästa bloggen Med vänlig hälsning Annie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

ÅH men åh det gör ont i hjärtat…
Du är inte ensam. Det klart att du ska fråga dina vänner, en familj behöver inte vara just mamma pappa, nära vänner kan också vara som en familj.
Har du bra relation med din exmans familj? Kanske är svårt.. men vet en del som kan ha kontakten kvar.

Men dina vänner hoppas jag frågar dig.
Kramar Johanna
Tack för att du gillar bloggen.

Karin 4 år sen

Hej! Sidan heter; Giving people. Där kan familjer från hela Sverige ansöka om att få hjälp. Vi brukar hjälpa till vid bland annat jul. När vi såg hur glad familjen vi hjälpte sist blev, känns det såå bra att få vara med och bidra. Ha en fortsatt fin kväll!

Marie 4 år sen

Åh, underbart med asiatisk mat. Ser fram emot recepten nu….Glöm inte!

Eva 4 år sen

Härligt familjekalas, underbart att se! Jag saknar verkligen tyggheten med familjesammankomster, har inte så mycket kontakt med bröder el släkt numera, alltid önskat jag hade systrar. För oss ensamma är det underbart med bloggar, ni känns som ens vänner och det är värmande att se andra familjers gemenskap, underbart…Tack för alla bilder du bjuder på fina Johanna!

Kerstin 4 år sen

Skulle du vilja dela med dig av receptet på kladdkakan med tryffel och strössel på ? Den såg så fin och god ut .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Absolut! :)

Maria 4 år sen

Grattis till dottern. Såklart många inte har familj eller barn. Tänker på dom i Syrien där kanske ett barn överlever och resten av familjen borta. Det är så sorgligt hur kommer dom barnen o må resten av sitt liv. Jag har min syster o pappa kvar men resten är döda. Varit så svårt o ta sej igenom det. Riktiga livskriser o inget man förstår innan man själv blir drabbad. Men livet går vidare men om det är lätt nej det är det inte.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack Maria! Ja det är fruktansvärt!!

Moniks 4 år sen

Det dör vill jag gärna ge mej på
Fina inlägg du har

Linda 4 år sen

Läste på en blogg igår, bloggerskans långa pinsamma svar när några ifrågasätter vissa saker. Svordommar varannan mening, skäller ut läsarna. Blir inte trevligt alls.
Sitter med skämskudden och klickar vidare. Du svarar smart och trevligt Johanna! Tummen upp för trevliga bloggar.

Eva 4 år sen

Grattis Marilyn! Kul med familjekalas, det har barnen med sig hela livet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack Eva! Ja det är mysigt med familjekalas.

L 4 år sen

Tycker du verkar vara en så extra ordinärt fin & omtänksam mamma till dina barn. Menar inte bara för födelsedagar el liknande, utan generellt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack snälla du!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg