• 2016-10-10, 18:05
  • 58

Idag har jag pratat med GT/Expressen om näthat. Inte mot mig, utan om vad som drabbade min tuffa vän Annica för några dagar sedan. Någon tyckte inte att det räckte med att Annica behöver kämpa mot sin cancer, utan tyckte att hon dessutom skulle stå till svars för alla människor som följer hennes liv via min blogg. Att hon skulle utnyttja sin sjukdom och göra karriär på sin cancer. Hur man nu gör det.

Det kan låta konstigt, men när elaka kommentarer handlar om mig själv bryr jag mig inte om det särskilt mycket. Någon tycker att jag är ytlig eller onaturlig eller ful eller dum. Jaha. Jag har hört allting förut och kommer säkert att få höra det igen. Så jag bryr mig inte om det. I värsta fall kan jag kosta på mig att radera dumheterna från min Facebook eller blogg eller var det nu kan vara. Däremot blir jag både arg och ledsen när det är någon annan som drabbas, särskilt när det är någon som inte riktigt orkar försvara sig och som inte har gjort något illa.

Men jag kan inte låta bli att fundera på hur näthatarna fungerar. Vad det egentligen ger dem att försöka skada någon annan. För det är vad de är ute efter. Det handlar inte om att tycka annorlunda och prata om saken, som man lärde sig göra redan som barn. Det handlar om att försöka vara så elak som möjligt, hitta en annan persons svaga punkter och sikta in sig på dem för att göra maximal skada med sina ord.

Mår de själva bättre då? Blir de glada om jag eller Annica eller någon annan mår dåligt? I så fall, varför då? Jag är någon som skriver en blogg om mitt lilla liv. Det borde inte påverka någon annan över huvud taget. Säkert så är det många som inte tycker om vad jag skriver, som inte gillar Botox eller mode eller ett recept på mat. Men då är det ju mycket bättre att inte läsa alls. Då slipper de bli arga på något, vad det nu kan vara.

dsc01212

Ännu konstigare blir det när någon som Annica drabbas. Vad vill egentligen en näthatare att hon ska göra? Sluta ha cancer? Det skulle hon väldigt gärna själv också. Sluta skriva om det? Kanske det, tydligen är det provocerande för vissa. Men skrivandet ger henne mycket, precis som det jobb hon inte längre får gå till gör. Det gör att hon får känna sig som sig själv och inte som en vandrande sjukdom. Dessutom har alla ni, alla ni snälla alltså, fått både mig och Annica att förstå hur mycket hennes berättelser betyder för er.

Det är så många som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. Antingen själv eller genom en familjemedlem, släktning eller vän. Nästan alla stöter på denna hemska sjukdom. Annicas historia gör skillnad, hon visar även andra att de kan ha ett så bra liv som möjligt trots sjukdomen.

Kanske är det uppmärksamheten som gör näthatarna så arga. De skulle själva vilja bli sedda och hörda mer. Och om ingen vill se dem när de gör något bra så kan de bli sedda genom att göra något dåligt. Så gör hundvalpar också när de vill ha uppmärksamhet, men det är lättare att förlåta dem. De är ju så söta även med en söndertuggad toffel i munnen. Men till och med hundvalpen står för vad den gjort, den försöker bara se lite oskyldig ut.

Näthatarna gömmer sig. De flesta och värsta är anonyma. De sitter säkra bakom sina skärmar och hatar. Då kan ingen slå tillbaka mot dem. Eller ens fråga hur de egentligen mår med sig själva, innerst inne, om de bara blir glada av att göra någon annan illa.

Många bloggare har börjat stänga sina kommentarfält eller sitter själva och går igenom precis allting som skrivs för att stryka det som på något vis är dumt. Så vill inte jag göra. Jag tycker att folk får tycka precis vad de vill om mig. Det kanske låter känslokallt, men så är det. Jag har blivit van. Så var så goda, berätta att ni tycker att min frisyr är ful, att jag är ytlig eller att jag är falsk. Jag kan ta det.

Låt bara bli att hoppa på någon som inte kan eller orkar försvara sig själv. 

 

2016-10-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Torbjörm Åkerlund 4 år sen

Vad jag vill säga är följande: Jag blev verkligen förbannad när jag läser om dessa näthatare
som påstår att den stackars Annica utnyttjar sin sjukdom. Man får väl hoppas att de inte
själva drabbas av detta helvete. Har flera anhöriga som har dött av cancer, bl.a. min
svärmor (som dock aldrig var speciellt förtjust i mig, men det är en annan historia/”Tobbe”

Carina.L 4 år sen

Sååå tråkigt att det finns människor som är så här avundsjuka/elaka. Tänk hur världen kunde varit om vi istället brydde oss om varandra. Kram Annica o Johanna❤️

Pia Persson 4 år sen

Jag tycker att det är en skrämmande utveckling i vårt samhälle. Det har blivit så rått och känslokallt. Många människor tycks sakna empati och förståelse för andra människor. Jag tror också att det kan vara någon avundsjuka mot Annica för att hon ser bra ut och kämpar mot en sjukdom som kanske andra hade gett upp. Dessa människor som är så fruktansvärt elaka kan inte må bra men det ger dem f-n ingen rätt att vara elaka. Jag tycker ni är otroligt starka både Annica och Johanna. Kram till er <3<3

vera 4 år sen

Förvåningen kommer att bli stor den dagen anonyma hatare avslöjas. Det är inte psyksjuka galningar som står för kommentarerna. Det är mammor, grannar och släktingar. Just you wait and see,,,

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag vet. Blev chockad när jag fick veta vem en utav mina anonyma haters va. Jag hade mina aningar men trodde inte det kunde vara så illa.

Jenny 4 år sen

Jag tror också att det handlar om frustration och avundsjuka. Det finns många som inte riktigt klarar av att göra något vettigt av sig själv. Det är enkelt att kläcka ur sig något utan att tänka på konsekvenserna. Man skulle kunna vända deras påstående tillbaka till dem själva: de utnyttjar andra för att göra karriär på att vara elak.

Svar på kommentaren:
Jenny 4 år sen

Att dela med sig av sina erfarenheter till andra, både de bra och de mindre bra, bidrar till att vi alla utvecklas som människor. Till exempel så läste både jag och min mamma Kristian Gidlunds texter om hans kamp. Jävla Kristian, liksom. Göra karriär på det där viset. Grejen var ju dock att jag fick mer förståelse för det mamma gick igenom och hon fick känna att hon inte var ensam. Kristians texter hjälpte oss båda genom sjukdomen när orden mellan oss inte räckte till. Att det finns folk som vågar och orkar dela med sig är hur viktigt som helst!

Marita 4 år sen

❤️❤️

Ullis 4 år sen

Jag håller inte med om allt du skriver Johanna, gillar inte allt du tipsar om – MEN att hoppa på Annica som är svårt sjuk är botten av botten. Jag tror faktiskt inte att du försöker “spela ängel”. Det räcker med att läsa vad Annica själv skriver. Hon upplever dig som en hjärtegod vän. Fortsätt med det! All styrka och kärlek till dig, Annica. Vi är många som tänker på och ber för dig. ❤️ Och Johanna; fortsätt tipsa om saker. Dina recept brukar vara grymma!

Ann 4 år sen

Vad jag förstår av vissa kommentarer så är det mot dig Johanna och inte mot Annica då dom tycker att din blogg får mer uppmärksamhet när du skriver om henne och hennes sjukdom. På så sätt är det du som blir mer känd på en stackars sjuk människas bekostnad. (Säger bara hur jag tolkar det)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Nej inte alls tyvärr. Detta fick Annica på sin Facebook. Det är tragiskt att Annica som öppnar sitt hjärta och gör skillnad får hat. Jag tar hatet. Men sätter stopp om hon får skit.

Agneta 4 år sen

Blir beklämd att läsa det du Ann och en del andra skriver. Annica har ju skrivit att hon vill blogga här inne. Hon skriver ju att Johanna är hennes närmsta vän. Snälla sluta skriva skit både till Johanna och Annica för jag tror det sårar Annica. Hon ska inte behöva få mer problem, så snälla skriv inte så här. Ni gör det bara ännu värre. Det är väl fantastiskt att hon kan skriva inne hos Johanna och båda skriver om sjukdomen som så många är drabbade av i Sverige.

ÅmB 4 år sen

Jag tror, som flera andra, att det handlar om avundsjuka. Är själv sjuk och under de år jag kämpade med att orka arbeta några timmar per dag så fick jag ständigt kommentarer om hur bra jag hade det som fick gå hem vid lunch. Ibland frågade jag vederbörande vad som är bra med att vara sjuk och att jag gärna skulle byta på direkten.
Kämpa på Annica❤️

Sosso 4 år sen

Ja troll finns det överallt …. Att skriva elaka kommentarer anonymt är ju helt galet! Sen kan man ju undra vad som ger vissa människor rätten att tycka/ sänka en annan människas val och åsikter. Botoxdebatten i bloggen var ett ganska bra exempel på det. Nej, personligen är jag inte pigg på idén att piffa upp mig med botox i fejset men har jag då rätt att döma/ fördöma de som gör det? Nej! Att sedan gå loss på dessa personers utseende , kalla dem onaturliga, stela, fula, utseendefixerade mm . Galet! Deras ansikten, deras val. Liksom jag förväntar mig samma acceptans tillbaka om mitt val.
Att sedan gå på en svårt sjuk medmänniska och tycka att hon/han gör profit på sin sjukdom…jag hittar knappt ord att beskriva det! I Annicas fall har hon möjligen spridit ljus om en sjukdom som är viktigt att informera om, hur viktigt det är med de små lyckostunderna i livet, hur jäkligt det kan vara men också det som varit bra. Och OM hon nu gjort ngn form av sjukdomsvinst( jag tvivlar på detta) så är det henne väl förunnat för jag vill inte byta med henne. De som hatar/ sänker kanske är sugna dock….

Monika 4 år sen

När du är frisk och får tid .och allt detta ligger bakom dej ….skriv en bok om din resa

åsa 4 år sen

hur knasigt det än låter tror jag absolut att det handlar om avundsjuka. inte kanske just på sjukdomen utan på uppmärksamheten som annica (och du) får. det är så tråkigt att människor är så otroligt missunnsamma.
som jag lär mina barn: har man inget snällt att säga kan man vara tyst.
nog många som borde tänka på det även som vuxna.
kram till er båda.

Sara 4 år sen

Så bra formulerat Johanna! Kram till er båda, Sara

Cissi 4 år sen

Idioter finns överallt, tyvärr. Sorgligt.
All kraft, lycka och kramar till både dig Johanna och självklart även till Annica med familj. Ni gör skillnad! ❤️

Malin 4 år sen

All styrka till Annica och dig. Hoppas människor lär sig annars får man göra som du, skaka av sig elaka komentarer och dålig energi som de ger. Tuffare för Annica men man får tänka att dessa människor som vill såra är själva trasiga själar som inte lärt sig rätt o fel.
Kram Malin

Linda 4 år sen

Tycker ni är grymma du och Annika underbart se höra hur Annika kämpar och mycket tack vare fin hjälp Johanna känner er inte men den hör historien om Annika har berört mig starkt och det är underbart att se att du är en sån fin vän som verkligen bryr dig Johanna. Men som du skrev Johanna finns det tyvärr bittra människor som måste störa sig på andra. Men strunta i dom fortsätt me det ni gör ni gör det grymt bra

Tina 4 år sen

Den näthataren mot annica får mig att undra, har hen läst ett inlägg från henne ens? För HUR kan man hata mot henne? Hon verkar så genuint fin och god och jag blir förbannad att hon drabbats så av cancer. Världen är orättvis!

Annika 4 år sen

Fy farao för dessa sjuka människor som skriver elaka saker! Vissa har sjukdom som gör att de beter sig så, men det är långt ifrån alla. Många gömmer sig bakom skärmen och tror de är anonyma. Ha! Det finns inte anonymitet på nätet!

Sussie 4 år sen

FÖRBASKAT BRA SKRIVET! !!!!!
Att folk orkar yttra sig om andra och tro att man vet eller tycker man är bättre själv.
Tänk att lägga ner så mycket energi på det….. Fattar inte det!
Fortsätt med det ni gör Johanna och Annica!

Maria 4 år sen

Ja tyvärr finns det människor som inte vill andra gott överallt. Sedan vad det beror på är nog allt från egna upplevelser eller psykiska besvär. Och såklart mycket annat. Kommer alltid nog o finnas. Om jag var dej Johanna så skulle jag inte låta dom skriva här. Dom bara river upp o tar energi. Dom vill ju märkas så jag tycker du ska blockera dom. Dom är inte värda o förstöra andras fina tankar o många som kämpar med jobbiga sjukdomar. du kan väll fundera på det tror många skulle vara glada att slippa läsa elaka kommentarer. Ha det fint. Du är guld värd som är så fin vän till annica kram.

Eva 4 år sen

Jag blir så ledsen över att läsa detta. Välformulerat och bra som vanligt. Vart är världen på väg. Förstår dom ens hur mycket de sårar? Man blir mörkrädd. Jag älskar din blogg Johanna. Varierat och inspirerande. Jag älskar även Annicas inlägg. Ni är båda vackra inifrån och ut. Heja Johannica. Fortsätt som ni gör. Det gör skillnad för oss normala människor!

Pia 4 år sen

Kramar till er båda ! Ni är fantastiska ❤️❤️

Lollo 4 år sen

Jag blir helt tagen… väldigt bra skrivet. Håller med någon annan som skrev om bloggare som skriver dom är emot näthatet, men sedan släpper fram hemska kommentarer om andra med namn. Så ledsamt att läsa sånt.

Lotta 4 år sen

Det finns konstiga människor här i världen, hur kan man bli avundsjuk o missunna en sjuk person?! Som sjuk får man slåss för sin sak mot läkare, FK mm. Men varför kan inte vi medmänniskor bara vara snälla o omtänksamma mot varandra – friska som sjuka! Annica kan vara lycklig som har en så fin vän som Johanna❤️ o det är för
J-ligt att somliga hackar ner på henne. Kram till er båda

Susanne 4 år sen

Kärlek till Er ❤️❤️❤️

Eva 4 år sen

Bra skrivet Johanna! Tråkigt med näthat, särskilt mot Annica, fruktansvärt. Har sett på diverse bloggar mycket dubbelmoral bland läsare när det handlar om näthat vilket är märkligt…också tragiskt att en del bloggare bidrar till näthat mot andra. Tack för att ni båda belyser viktiga ämnen och att vi får följa Annicas resa. Styrkekram till er båda <3

Agda 4 år sen

MEEEN… Vilka hemska människor det finns.
VEM vill dra nytta av sin cancersjukdom ???
Förlorade min lillasyster i maj, i spridd cancer,
och det är oerhört jobbigt fortfarande, men värst är det för hennes man och tre barn.
Hälsningar Skåne.

Eva 4 år sen

Mycket bra skrivet! Har slutat läsa bloggar som hänger ut folk och beter sig.
Kramar till er båda.

Linda 4 år sen

Jättebra skrivet! Oerhört viktigt att du/ni tar upp detta. Ni som båda har riktigt många följare. För hur det än är, så vill jag fortsätta tro och hoppas på att det goda överväger det onda. Och ni har båda oerhört sunda värderingar. Du Johanna är dessutom en stor förebild för många, därför tycker jag det är extra bra att du tar upp sånt här. Lova att inte ta åt dig ett smack av de elaka kommentarer du får. Spela ängel? Hmpf! Du verkar vara en äkta ängel- precis som Annica. Jag har själv fått ta emot mycket skit då jag bloggade…jag böt tom namn på bloggen för att få färre läsare…sen tog jag bort möjligheten för anonyma att kommentera. Fegt? Kanske. Men jag hade DÅ inte styrkan att slå det från mig. En sak jag lärt mig, är att de flesta som hatar oftast drivs av avundsjuka….Ni är underbara båda två, glöm aldrig det <3

Agneta.s 4 år sen

Gillar dina texter Johanna, läste alltid dina krönikor i GT. Bra skrivet och du skriver om viktiga ämnen.
Kramar från mig
Tänker på dig Annica.

Maja 4 år sen

Ja ush.. Fått så mycket näthat jag. Hemskt!

http://www.jaggerdigminmorgon.blogg.se

Mika Svensson 4 år sen

Det är inte hon som vill göra karriär på sin sjukdom- såklart inte!! Det är så synd om Annica så jag får rysningar i kroppen och jag om någon vet också hur grymt cancer är. Annica är en fantastisk person men vad som inte är lika fantastisk är att det är du Johanna som försöker spela ängel och göra karriär på hennes bekostnad. Det gör mig bokstavligt talat illamående. MEN ALL kärlek till fina Annica, du kommer stå på dina söners studenter och tänka “fuck you cancer, i won”!!

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Mika det är andra gången jag VÄDJAR sluta skriva dumma saker om min vän Johanna som bokstavligt talat ÄR MIN ÄNGEL! Hon står upp för mig, pratar låååånga samtal kvällstid när jag är allt annat än okej. Gör SÅ mycket genom att finnas där som INGEN vet. När familjen sover vet jag att HON finns där, alltid! När du skriver sånt du skriver gör du även mig ledsen. Tack för ditt jättefina pepp mot mig och att du tror på mig, men snälla TRO även på det jag skriver nu. Johanna spelar ingen ängel! Sanningen är att HON ÄR MIN ängel!!! Älskar henne så mycket som en helt underbar vän och är så stolt att hon alltid finns för mig. Men nu ber jag dig Mika sluta vara elak mot Johanna. Om du tycker nåt elakt- let it be! Njut av livet, var lycklig och snäll! Bemöt de du själv vill bli bemött. Tänk vad världen skulle se ut sååå mycket finare om alla försökte leva upp till set! Stor kram från mig Annica

Sofia 4 år sen

Mika. Sett flera grisiga kommentarer från dig, ser du vad Annica har svarat dig? Skäms på dig

Elisabeth 4 år sen

Jag har ett tips till dig Mika, läs inte bloggen om du inte gillar den! Att det skulle vara så svårt att komma på själv?

Anki 4 år sen

Mika du kan inte låta bli läsa hennes blogg :-) Läs hela inlägget en gång till.

Anette Högberg 4 år sen

Men Mika,
En stunden peppar du Annica, nästa kastar du skit på Annica. Hur tänker du??
Jag känner inte Johanna men Annica känner jag sen ett par år tillbaka. Och jag har sett hur mycket Johanna betyder för Annica. Det kan ju inte ens undgått dig om du följt Annicas resa.
Vad är syftet med att kasta skit på Johanna???
Sprid värme och kärlek istället. Jag lovar att både du och andra mår bättre av det. <3

Anette Högberg 4 år sen

Mika,
Vad är syftet med ditt hat??
Först pepp och värme till Annica, sen kasta skit på Johanna. Du ser ju hur mycket hon betyder för Annica och Annica för henne. Genom att rasa mot Johanna sårar du också Annica.
Mika, sprid värme och kärlek istället. Jag lovar att både du och din omgivning kommer må bättre.<3

Anette Högberg 4 år sen

Kastar du skit på Johanna ska det naturligtvis stå.

Eva 4 år sen

Herregud Mika!! Försöker spela ängel?? Göra karriär på hennes bekostnad?? Bekostnad!? Johanna hade en bloggkarriär långt innan Annica började skriva här på bloggen. Vad jag förstått så är det Annica själv som bett om att få skriva här emellanåt från början, och vi är många som efterfrågat hennes inlägg och som vill veta hur det går för henne, många som bryr oss och ber att få veta. Både Annica o Johanna belyser viktiga ämnen och sprider pepp och hopp! Tacksamhet o kärlek till er båda <3

Eva 4 år sen

Det här var bland det lägsta jag har läst. Du Mika vet att Annica inte vill ha en egen blogg. Du vet att Johanna och Annica står varandra mycket nära. Du borde vid detta laget ha förstått hur mycket dessa inlägg ger till andra allvarligt sjuka människor. Jag som haft malignt melanom är glad över att denna sjukdom uppmärksammas. Det är många som har kontrollerat sina födelsemärken tack vare Annicas och Johannas öppenhet. Det kan till och med vara så att dessa inlägg har räddat liv! Tycker du på riktigt att Annica skulle ha gått till någon bloggare hon inte känner? Det enda du får ut utav detta är att göra Annica ledsen utav dina ord om Johanna. Mår du bra utav det?

Katja 4 år sen

Spela ängel? Herre jisses, den tid och energi Johanna lägger ner på sin vän som är sjuk borde fler våga göra. Finnas där, stötta. All kraft till dig Annica.

Jessics 4 år sen

Dessa fega kräk som är så tuffa bakom sina skärmar!!! Jag undrar hur tuffa dom skulle vara face mot face!???
Bra skrivet Johanna och Annica ska rakryggad fortsätta skriva om sin resa för jag kan sätta min högra hand på att hon hjälper mängder av andra människor med cancer eller med en anhörig med cancer!
Skulle egentligen vilja säga att näthatarna inte är värd din tid som du la ner på detta inlägg men samtidigt är det bra att du/ni tar ställning!

Varma kramar till både dig och Annica

Jeanette 4 år sen

Riktigt bra skrivet. Stå på dig! De där människorna ska inte vinna.

Ingrid 4 år sen

Göra karriär på sin sjukdom. . .vad är det för fel på folk? Fina Annica, jag känner inte henne, men hon berör mig så mycket. Tänker dagligen på henne och önskar att hon ska bli frisk. Och du Johanna fortsätt skriva din blogg precis som du gör med mat, träning, smink m m. och om Annica.

Pernilla Carlén 4 år sen

Det är så starkt och bra av Annica att dela med sig av snart historia. Tror det hjälper många och ger hopp. Men också att vara vaksamma på tex förändringar i huden. Också så starkt av dig att ta upp det med näthat för det är så vidrigt. You go Girls! Ni är grymma. Önskar er guds välsignelse och en extra kram till Annica! Kämpa på! Kramar Pernilla

Mia 4 år sen

HUR I HEL***E funkar en del människor? Man blir så jäkla arg. Egentligen till ingen nytta för dessa näthatare skiter i vad andra tycker. Ynkliga fega personer som inte vågar stå för det dom vräker ur sig. Personer som inte platsar nån annanstans än långt under gräsrotsnivå.
Annicas historia berör inte bara dom som har cancer själv eller i familjen. Utan den får i alla fall mig att tänka till att mina sjukdomar ter sig futtiga…smått löjliga jämfört med det Annica har…cancer. Vad har jag att klaga över? Svår kronisk värk. Ja och? Jämfört med det Annica har så är det bagateller.
Det har i alla fall fått mig att tänka till…jag har det ganska bra ändå. Men har förlorat både mor och far i cancer med ett års mellanrum. Det var tufft.
Så snälla, cancer är inget man vill ha för att kunna sko sig på…
Alla ni som tror det…lägg ner!
Och till fina fina Annica…en varm kram till dig!

Elisabeth 4 år sen

Tack er båda att vi får följa Annicas resa. Fortsätt att dela med er för många av oss som läser bloggen vill stötta och peppa er. Nättrollen borde sluta läsa om de retar sig på det ni skriver. Massor med kramar till er båda.

Agneta 4 år sen

Vad är det för fel på folk? Sedan bloggarna som väljer sina egna kommentarer. Pinsamt.

Nicole 4 år sen

Hej!
Väldigt fint o grymt bra skrivet..
Tänkte bara fråga dig om dina bordslampor som du har vid fönstert..
Vart har du köpt de?
Mvh Nicole

Anna 4 år sen

Riktigt bra skrivet!!!

Zittens 4 år sen

Förstår inte hur dessa människor tänker :/ Bra att du belyser detta som tyvärr är väldigt vanligt :/ kram

Madde 4 år sen

Jag förstår inte hur man kan hata så otroligt mycket som folk gör idag. Störa sig på allt och alla och bara måste spy ut det.
Just idag blev allt så tydligt på flera olika sätt. Inte bara på nätet utan idag fick hatet ett ansikte även i det riktiga livet. Var påverkad av det flera timmar efteråt, även om det inte var jag som blev drabbad.

linda 4 år sen

Hej Johanna!

Jag tror det finns många människor som är avundsjuka, men de har ingen
rätt att bete sig dålig mot andra människor för det. De har olyckliga liv och vill få andra
att må dåligt. I USA ser man upp till framgångsrika människor men i Sverige har vi jantelagen
ingen får var bättre eller tro du är något mer än någon annan. Jag har haft Anna Anka som bästa
vän i min ungdom, när jag sa det en gång sa en kvinna det skulle jag skämmas att berätta för någon.
Varför det jag tyckte vi hade jätteroligt tillsamans och hon var alltid framåt och ville hitta på en massa saker.
Varför den avundsjuka , jag ville inte tro att jag var något. Jag skulle skämmas va jag förstod ingenting????
Jag tror inte vi ska ta åt oss av allt människor säger mycket märkliga saker och jag ville inte bry mig.
Jag säger som Zlatan det kliar mig ingenstans haha en helskön man. Hans attityd är så härlig. I Sverige verkar
många så brydda och avundsjuka, finns säkert i alla länder men vi ska vara värst sägs det. Annica har cancer och man skriver ändå så elaka kommentarer det är skam. Hon är verkligen en jättefin person och kämpar mot en
så svår sjukdom. Jag tror att allt kommer tillbaka som du sår får du skörda. Jag tror man får tillbacka ger man kärlek får man kärlek . De skulle vara mer positiva till livet och börja läsa the secret the power av Rhonda Byrne.

Kram Linda

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…