ANNONS
Integritet på Tailsweep

Min snabba och goda Tacopaj

/

Jag älskar tacopaj och jag älskar fredagsmys! Den här går snabbt att laga och ni kommer göra succé på fredagsmyset. Varför har det blivit så populärt med tacos på fredagar egentligen?

Kanske för att det både går snabbt och kan göras på så många olika sätt, det måste inte bli det traditionella. Eller för man sitter och plockar, det blir en gemenskap och mysigt. På fredagar får ju inte maten ta lång tid att göra, vi är trötta efter en lång arbetsvecka och allt måste vara klart till Idol. Men sedan får det gärna ta lite extra tid att äta den, så vi kan varva ned och ha det mysigt tillsammans medan vi hejar på Nicole.
Köttfärsen gör jag helst i förväg så allting går ännu snabbare när det äntligen är fredag, men man kan förstås göra den direkt efter jobbet också. Sedan går det fort att gratinera den i ugnen när det snart är dags att äta.
Receptet är lite annorlunda än det jag visat tidigare. Denna kommer vi göra i kväll!

RECEPT

Tacopaj med Nachos och Guacamole 

Pajdeg: 
150 g  smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Pajdeg med mandelmjöl: HÄR

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (Köp gärna osockrad eller egengjord)
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika chili
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl green jalapeño
150 g riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Guacamole: HÄR 
Till servering:
3 dl gräddfil
Nachochips
Gör så här:

Sätt ugnen på 225° grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form.  Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda crème fraîche paprika & chili med crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.



Smaklig spis!


Copyright 2014


Vad har ni för fredagsmys?


8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00