ANNONS

Vad som har hänt med Annica

/

annica

Flera av er har hört av er till mig och undrat vad som hänt med min tuffa vän Annica, som kämpar mot sin cancer. För några dagar sedan blev det tyst från henne på Facebook. Jag hann också bli orolig innan jag fick sms från Annica. Hon har varit helt utslagen med smärtor och just idag är hon på Sahlgrenska sjukhuset.
Vill du hälsa något till Annica så skriv i mitt kommentarsfält, jag ser till att det kommer fram till henne. Hon blir glad över era hälsningar.
img_0334

Som många av er vet har Annica haft det väldigt tufft på sistone. Hon har kämpat mot sin cancer i tre år och i somras tyckte tre läkare att det var hopplöst. Det krävdes ett mirakel och den modige kirurgen Roger för att rädda Annicas liv. Men när hon borde kunna få njuta som mest av att ha fått livet tillbaka fick hon i stället problem på jobbet. Det lilla hon kan jobba, alltså. Plötsligt tyckte inte hennes chef att hon skulle vara på jobbet alls om hon inte kunde visa papper på att hon var frisk. Och hon är ju inte frisk så där försvann hennes lilla kontakt med omvärlden där hon kunde känna att hon fick vara sig själv ett litet tag och inte bara en vandrande sjukdom.
Allt stöd som hon fått av er alla slog dessutom tillbaka mot henne när någon på hennes Facebook tyckte att hon gjorde karriär på sin cancer, vilket till och med Expressen/GT tog upp i en artikel. Det kan verka löjligt och är ju löjligt också att vara så avundsjuk på någon som är svårt sjuk, men det tog också Annica hårt att behöva försvara sig mot någon okänd människa samtidigt som hon egentligen behövde all styrka för att försvara sig mot sjukdomen.
Nu har hon inte kunnat vara aktiv på en vecka för att hon haft så fruktansvärt ont i magen. Hon har fått morfin som en nödlösning men det vill inte fungera. Ungefär fjorton timmar varje dygn håller det henne smärtfri men de andra tio har hon oerhört ont och är helt utslagen. Och orolig förstås. Jag hoppas verkligen att läkarna på Sahlgrenska kan säga vad det är som är fel nu. Själv tror hon att allt extra elände med jobbet har påverkat hennes mage så att hon fått antingen en magkatarr eller ett magsår. Det hade varit jobbigt nog för en frisk människa, men för någon som inte har energi att ta av blir det verkligen fruktansvärt.
fullsizerender-2

Jag lider verkligen med Annica. Någon gång måste det få vara nog så att hon kan vila och få tillbaka de krafter hon så väl behöver för att över huvud taget fungera i vardagen. Jag kan inte föreställa mig hur hon hela tiden orkar komma tillbaka och försöka vara glad, positiv och hjälpa andra att få stöd i sina egna liv. Det enda jag kan tänka är hur glada alla vi som får vara friska ska vara över att vi är det och kan leva våra liv tillsammans med våra närmaste. Det är verkligen något att vara tacksam för och att njuta av så mycket vi bara kan.
Så fort jag hör något mer lovar jag att uppdatera alla er som tänker på och stöder Annica. Under tiden kan jag bara se till att hon får era hälsningar.
Kram Johanna
 

105

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00