• 2016-10-22, 11:31
  • 8

Jag och min vän Linda har hjälpt Maskrosbarn flera gånger. Nu finns organisationen äntligen även i Göteborg, så vi åkte dit för att träffa nya vänner och förhoppningsvis göra någon glad. Själv blir jag alltid lycklig över att få känna att jag göra något litet som kan betyda så mycket för en annan människa.

Brukar du hålla på med hjälparbete eller på annat sätt stötta människor som behöver hjälp? Berätta gärna.

img_0559

Maskrosbarn är en hjälporganisation som riktar sig till barn och ungdomar som behöver trygghet. De kanske känner sig utanför, har det stökigt hemma, har drabbats av problem med missbruk eller psykiska sjukdomar. De behöver någon stans där de känner sig sedda och hörda och får känna sig uppskattade. Inte minst får de träffa andra som är i liknande situation så att de får veta att de inte är ensamma. Dessutom får de träffa vuxna som själva varit Maskrosbarn en gång i tiden och kan se att det går över, det kommer ett helt liv efteråt.

dsc01622-2

Dom har över hundra ledare som arbetar frivilligt och gratis för att hjälpa de ungdomarna. Jag och Linda försöker hjälpa till så mycket vi bara kan. Nu var det en spadag som vi åkte ned på och fick med oss så mycket hem. Känslan av att bara bli fixad i håret eller bli ompysslad kan betyda så mycket gör mig varm inombords.

img_0593

dsc01598-2

img_0576

img_0579

I slutet av dagen gör Maskrosbarnen BTS. Det betyder Botten, Toppen, Stolt och innebär att alla sätter sig i en ring och var och en får berätta vad som är botten, vad som är toppen och vad man är stolt över. Som att det är bråkigt hemma, men man får komma till Maskrosbarn och är stolt över att ha lyckats bra på ett prov i skolan.

dsc01621-2

Jag kände tårarna välla upp i ögonen när jag lyssnade på berättelserna. Ingen får avbryta eller störa, orden får bara komma. Det är underbart att se och höra vilken självkänsla våra unga kan ha, och vilka drömmar, trots alla bekymmer som livet kan utmana dem med.

dsc01620-2

Varje gång jag kommer från Maskrosbarn känner jag mig fylld av energi och glädje, men samtidig en sorg över att inte kunna göra mer. Det finns så många som behöver hjälp och det behövs inte mycket för att allting ska kännas bara lite, lite bättre för stunden. Bara att vara där och visa att man lyssnar, finns och bryr sig kan vara så värdefullt. Men vi har alltid med en liten goodiebag, älskar att överraska.  

Den här gången med gåvor från Mc Donalds Scandinavium Anders Höweler, Susanne ClarksApoteket, Malaco, vår webbshop, Terese SPAR hotell. 

Tack!

dsc01591-2

dsc01572

dsc01577

dsc01541

dsc01556

dsc01570

dsc01585

dsc01607-2

dsc01612-2

Tack för en mysig kväll, vi ses igen!

Kan du tipsa om några bra frivilligorganisationer för den som vill hjälpa?

 

2016-10-22 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Eva 3 år sen

Fint gjort av er. Så mycket fina och bra saker de fick, härligt att kunna hjälpa.
Fina Johanna godhjärtad och glädjespridare <3

Veronica 3 år sen

Vilket fantastiskt arbete. Jag skulle så gärna vilja hålla på med hjälparbete, både för djur o människor.någon som har tips på vart man kan börja? Vänligen Veronica

Frida 3 år sen

Otroligt fint av er! Kul att Maskrosbarn har växt och att organisationen blir sponsrad av flera företag för det gör otroligt mycket! När man lever i den missär så vet man oftast inget annat och det behöver uppmärksammas för det finns så många barn som inte känner till att de finns eller vågar vända sig till dem pga skam… Och barnen behöver man all styrka, hopp och värme som de kan få så all heder till er!

Marita 3 år sen

Underbart ❤️

Anna 3 år sen

Fantastiskt gjort!

Charlotte 3 år sen

Finaste Johanna ❤

Susanne Holm Fagerström 3 år sen

Alltså du är så himla gullig, jag vart alldeles rörd av detta inlägg.
Du hjälper så många och det är så fint och betyder så mycket för dessa barn.
Den bilden med handen som blir målad med nagellack då brast det för mig, så fin.
Du har ett hjärta av guld och önskar fler var som du, förövrigt en väldigt trevlig blogg och du svarar trevligt och du verkar ha en hand över till den som har svårigheter, alla borde känna en Johanna❤️

Madde 3 år sen

Det är ett fantastiskt arbete, och det finns så många där ute som inte mår så bra som dom är värda tyvärr. Senast jag gjorde något var för ett år sen. Jobbade som volontär på ett transitboende för personer som flydde från krig, och förföljelse. Vill man hjälpa gör de olika kyrkorna en hel del. En del drar sig för det då man pratar kyrka, men där jag var så var ledordet medmänsklighet, och allas lika värde. Var på någon Gudstjänst och är ändå inte troende och där satt flera kvinnor med slöja och prideflaggan hängde utanför. Det är sådana ställen jag trivs på och känner äkta kärlek.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Om man älskar skaldjur, Göteborgs skärgård och livemusik, vad gör man då? Jo man åker med M/S trubaduren i vackra skärgården i Göteborg och samtidigt frossar loss i…

Innehåller annonslänk Vilken skön söndag, jag har vårkänslor! Det är så mycket ljusare ute och det känns verkligen vår i luften även om det bara är mitten på januari. Älskart! Hoppas ni…