• 2016-10-29, 13:06
  • 21

Så har jag känt i veckan. Irriterad på allt, tycker alla gör fel. Arg arg arg. Känslan är hemsk. Då blir jag arg för det. Nästan så jag blev rädd för mig själv. De här dagarna är svåra. Oktober är en jobbig månad med alla tunga minnen.

Stressen äter upp mig inifrån, det är orsaken till att allt känns så dåligt. Att sitta vid datorn hela dagarna är inte min grej alls. Men jag har varit tvungen, jag har aldrig haft så här mycket uppdrag och samarbeten. Nya avtal, nya partners, nya samarbeten… mailen rinner över. Och egentligen borde jag bara vara glad.

Hur gör du för att stressa av? Berätta!

Vad gör man då. Förutom att skälla ut någon stackare som kommer i vägen, haha!

Tränar.

img_1378

Jag älskar hur kroppen svarar. I går träffade jag en vän som jobbar på gymmet där jag går. Hon är en duktig personlig tränare, så hon sa rakt ut: “Skärp dig! Du måste köra på som du gjorde innan!”

Det är det bästa man kan säga för att hjälpa någon, åtminstone mig. Att dalta funkar inte, jag behöver en spark i baken. Vi pratade en lång stund, hon har ju rätt så rätt. Jag mår så bra av träna ofta, kunna äta god mat och få lite återhämtning. Jag hatar när kroppen inte är som förut och kläderna sitter åt. Tränar jag mindre så äter jag mer. Så är det bara.

Har tränat ett par goa pass i veckan, i dag vaknade jag utvilad vid nio. Klockan tio är det CXWORKS, direkt efteråt spinning. Julia och Jessica är instruktörer, det kan inte bli bättre.

img_1373

Jag kör två pass på raken, svetten sprutar. Endorfinerna exploderar i hela kroppen. Lyckokänslan redan efter tio minuter in i passet är magisk. Jessica är grym på spinnningen, hon säger ofta under tiden att vi ska försöka gå in i oss själva även om det är svintufft pass. Blunda, inte bara kötta på, utan också mentalt fokusera på vårt inre.

Helt underbart. Jag gråter nästan, härliga låtar och alla kör åt samma håll. Visst är det häftigt?

img_1391

Gruppass är helt klart min grej. Nu har jag redan planerat in veckans kommande pass. Tabata, Bodypump och spinning. Där mellan lite styrka ute på gymmet.

Här blir det städning och sedan ska vi gå en sväng på stan. Jag njuter av att känna lugnet i kroppen. Äntligen. Träningen räddar livet på mig ibland.

Vad kör ni idag? Blir det ett pass?

 

Kommentarer

Anna 4 år sen

Skjutsade barn till tidig träning och sen jobb till klockan två. Sol när jag kom hem och snabbade mig ut i spåret för 40 min löpning… All stress och irritation försvann direkt. Så härligt med sol och ljuset som man verkligen behöver nu i dessa mörka tider!
Älskar din fina blogg! Får mycket inspiration av dig. Ha en fin dag!

Eva 4 år sen

Låter inte alls bra att du reagerar som du gör, även om det är roliga saker i ditt liv så måste du även se till att må bra inombords, kanske dax att sola ut vila samarbete är bäst+ roligast och lägga det andra på sidan. För inget är värt om något händer dig ju. Oavsett om det är roliga saker, det går ett tag sen säger kroppen ifrån & det verkar som din redan gjort det pga humör ..

Ta hand om dig det finns bara en av dig Johanna

Hoppas du tänker om :) kram å lycka till <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Förstår precis vad du menar Eva, jag vet om det, pratar öppet om det, trycker inte ner.
Då tror jag man har mer koll.
Gör ju något åt det, träningen och bra kost hjälper mycket.
Livet går alltid upp och ner, det kan inte bara vara 100 % perfekt året runt. Vissa perioder är mer stress, vissa mindre.
Tror det är viktigt att man själv är vaksam bara och det är kanske inte alltid är så lätt.

Jag kan ju inte sluta jobba, då snackar vi stress ;-)
Men jag försöker balansera allt och det känns redan bättre.
Ha en fin solig söndag,tack för omtanken. kram Johanna

Petra 4 år sen

Finns inget som slår träning om man känner sig ledsen, arg, opepp … Stockgym i skogen är det bästa då: frisk luft och tung styrka på sama gång! Hann inte träna i dag pga jobb, men har tydligen gått 8,6 km säger telefonen och jag har burit fyra tunga däck till förrådet. Det får duga! Vardagsmotion är inte fy skam :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Underbart!
Ja du ser, den motionen är så bra!

Gittan 4 år sen

Gillar dina träningspepp o goda recept. Började själv dagen med ett Body Pump pass

Sussie 4 år sen

Startade morgen/dagen med en grym PW i höstsolen, blev en mil!!!
Kändes så grymt skönt efteråt, vädret har ju varit si o så på sistone senaste veckan.
Här har det varit stressigt, valp vakt och en del jobb och rehab.
Har planerat in nästa veckas träning på gymmet och ska komma igång, igen. Har saknat det….
Jag har RA, ledgångsreumatism så formen söger hur mycket man klarar och orkar, träning är bra!!!!!

Ha en härlig helg och grymt att du kommit igång igen!

E 4 år sen

Hmmmm tror ändå att det viktigaste är återhämtningstiden, annars kan det bli en krasch för kroppen med för mycket endorfiner och adrenalin. Träning är viktigt men vilan är A och O för att man ska orka mentalt i längden utan att gå in i tegelväggen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Fast det skriver jag. Men peppa andra om bara vilan skulle inte bli så bra tror jag. Det är ju träningen som ger kicken.
Vila är det som kommer efter.

Helen 4 år sen

Jepp Skivstång imorse gruppträning, sen 1 mil powerwalk i skogen så underbart väder o en bra start på lördagen! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

ÅH vad skönt det låter! Visst är det en ljuvlig start på en lördag.

Kram

Marita 4 år sen

Det finns inget bättre än träning när man sig känner sig låg eller stressad. Idag blev det 1h Metabolic Blast , puh men nu känns det så gött. Växlar mellan Spinning , Metabolic, Crossfit och Tabata. Sen försöker jag mig på lite löpband ibland också. Ha en fin dag snygging ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Visst är det ….. man måste kämpa igenom det även om det är jobbigt… haha
Så skönt!
ha en fin dag du också, kram johanna

Agneta 4 år sen

Älskar dina pepp Johanna! Proffsiga inlägg, du skriver när det är reklam och blandar inte ihop sånt som vi läsare undrar ofta över. Fortsätt så!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack!

Monika 4 år sen

Idag blir det löpning, underbart väder! Förstår precis, jag är likadan när jag blir stressad. Min familj får backa ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad härligt det låter! Med löpningen alltså!

Anna 4 år sen

Håller med i allt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

kram

mona 4 år sen

Jag kan relatera till allt du har skrivit i det här inlägget. Hade samma diskussion med min väninna i veckan som gick. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja, jag tror många känner samma….
kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…