• 2016-11-06, 17:36
  • 26

Älskade kladdkakan har en egen dag den 7e November och klart den ska firas i morgon. Svensk klassiker som är galet god och lättlagad.  Ska ni baka?

Barnen älskade baka den när dom var små. Här kommer mina fem favoriter!

dsc_0316

dsc_0325-980x601

Förr om åren bakade vi mycket mer. Åt inte barnen upp det gjorde jag det själv och med det ökade även kilon på vågen. Men det var då. Nu försöker jag bromsa mig själv och tränar jag känns det inte lika självklart att moffa i mig. Men ska jag välja äta något onyttigt faller valet direkt på en hemmagjord kladdkaka. Träna mer så kan man njuta mer. Win win gillar jag.

Ska ni baka någon?

dsc_03991-670x445

Här kommer mina favoriter vi alltid bakade förr. 

1. Kladdkaka med Tryffel och Noblesse Farligt god

dsc_0266-980x707

2. Kladdkaka med nougat och kokos  Johannas nummer ett

img_2616

3. Kladdkaka med mint och hallon  God kombo

img_9025-670x670

4. Kladdkaka med Polly  Är du galen polly är denna given.

dsc_0539-670x445

5. Kladdkaka med kokostäcke Gillar du kokos? Gör den!

cimg1140-670x465

Hur tänker ni? Gör ni dessert eller fika som är “nyttigt” eller gör ni något “vanligt” och struntar i att det är vitt socker och kalorier?

Tränar ni- hur tänker ni då med onyttigt? Alltid roligt att läsa era åsikter i kommentarsfältet.

 

 

Kommentarer

Annika 3 år sen

Åååh så mumsiga de ser ut ?Min favorit blir nog den med nougat o kokos?! Ska provbaka den ikväll,får ta en powerwalk efteråt …?Jag brukar försöka undvika godis osv i veckorna,träna o sen äta lite mer av det goda på helgen,men skulle helst vilja hitta den där balansen att kunna ta lite lite av det goda lite då o då istället,så man inte frossar loss alltför mycket på helgerna..??tack för en toppen blogg o alla fina tips o inspiration du ger????☀️

Marie 4 år sen

Åååhhh…befinner mej på Kap Verde och såg ditt inlägg!! Blev så sjukt sugen på kladdkaka..verkar tyvärr inte som dom firar det här! Ta’ en bit för mej också är du gullig! <3 Kramis

Linda 4 år sen

Hej Johanna..

Jätte fina speglar du har ser ut som min jag fick av min snälla mamma.
Är de från Jysk den är jättefin i love it.

Ha en fin dag

Super bra tips med makrill i tomatsås det är nyttigt och bra mellanmål
väger nu 60 kg och är nöjd med det till min längd som är längre än genomsnittslängd
i Sverige. En sund kost och power walk gör susen och du har inspirerat mig mycket trots
att jag hade bra livsstil är den ännu bättre och har aldrig promenerat så många steg någonsin.
Tack Johanna att äta gott behöver inte behöva tråkigt mitt godis är mandlar jättebra och nyttigt.

Agneta 4 år sen

Åhh så gott det ser ut, mums. Imorgon måndag bakas det kladdkaka med vispad grädde och hallon:) kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! Vad gott det låter, hallon är Marilyns favorit.

kram Johanna

Bibbi 4 år sen

Älskar din blogg! Du inspirerar, gillar ditt sätt att tänka kring träning och maten, tror tyvärr dom som enbart kör lhcf eller strängt hårt hållen diet att det ballar ur….
Kan du inte lägga upp mer smoothie, gillar dina recept!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tusen tack!
Självklart kan jag det, annars kan du söka längts upp i sök. Där finns allt!

kram Johanna

Matilda 4 år sen

Förr åt jag mängder med onyttigt och socker och var sockermissbrukare. Nu äter jag inget onyttigt. Inte ens nåt litet på helgen. Dels blir jag inte sugen på onyttigt när jag lever hälsosamt och tränar. Jag blir bara sugen på nyttigt nu. Nyttig mat är så gott! Så fort jag började träna så försvann mitt sockersug. Så jag blir nästan aldrig sugen på onyttigt och har inget behov av det längre. Och skulle jag nån gång bli sugen på sött äter jag en frukt istället. Det “hjälper”. Sen också för jag vet att det spårar ur om jag börjar äta. Jag känner mig själv och jag kan tyvärr inte kontrollera mig. Börjar jag äta lite tårta t ex så vet jag att jag kommer sitta och äta upp hela tårtan.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Så skönt du hittat en metod och balans. Vet man med sig att tar man en bit så måste man äta upp hela tårtan, ja då är det ju bättre förstås att inte äta alls.
Jag gjorde så i början när jag gick ner. Stoppad allt. Ville inte ha det alls.
Det är en skön känsla när man bestämmer sig och sedan kan hålla :)

kramar Johanna

Petra 4 år sen

Min favoritkladdkaka är med kokos och blåbär och hallon i :) glass till förstås. Även gott att göra kladdkaka med vit choklad, krossad grönpeppar och hallon på!
Jag tränar och försöker äta bra, men skulle vilja äta bättre. Men jag gillar inte att förbjuda saker för då vill jag ha dem ännu mer. Alltså unnar jag mig, men jag vräker inte i mig! Och jag har heller inget dåligt samvete för att jag äter “onyttigt” som kladdkaka. Man kan äta allt, men inte hela tiden, som jag brukar säga.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Så gör jag också. Man kan inte “äta allt hela tiden” Då skulle jag rulla fram och må väldigt dåligt.
Men man måste sitt sitt väg att gå.
Jag tjuvstartade och fikande med barnen igår, Marilyn gjorde en jättegod kladdkaka som vi njöt av en bit.
Idag är det måndag och ny vecka- skönt äta nyttigt och bra mat på veckorna, det ena utesluter inte det andra och den nyttiga maten kan vara hur god som helst.

Dina kladdkakor lät goda, men grönpeppar?! Har aldrig provat men älskar starkt och lakrits så detta låter spännande.

Kram Johanna

Petra 4 år sen

Många reagerar så på
grönpepparn, tills de smakat :) Det är gôrgött! Prova! Kram

Anna 4 år sen

Jag tränar 4-5 gånger i veckan, tänker ganska mycket på kosten men helgen frossar vi loss i massor med gott. Hehe. Vin och god mat, klart en bit choklad slinker ner då och då.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Gott och sunt tänk.

Kram J

Anne 4 år sen

Oj! Alla kladdkakorna verkar supergoda! Kladdkaka är ju så gott. Men det har blivit mycket av det goda i helgen, så det blir ingen kladdkaka här imorgon. :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! Haha, ja man kan inte äta allt varje dag. Hoppas helgen varit fin! kram J

Agneta 4 år sen

Men oj vad goda dom ser ut. Den med nougat och kokos måste vi göra i morgon.
Tack för en fin blogg jag alltid läser!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack Agneta! Ja, den är så god!!
Vad roligt att du trivs här inne. Kram Johanna

Sofie 4 år sen

Vilket trevligt inlägg Johanna! Tydliga tips med fina bilder, du känns engagerad i dina läsare vilket jag tror alla uppskattar. Ha en fin söndagskväll.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

KLaddkaka är alltid trevligt, haha!

Jag älskar mina läsare, det är så roligt ni skriver mycket kommentarer, känns roligare att skriva då!
Ha en fin start på veckan! kram Johanna

Lotta Hultemark 4 år sen

Hej! Jag tränar också en hel del och jag anser att jag kan unna mig något gott då och då i och med jag tränar och rör på mig så regelbundet. Jag bakar med vanligt socker och tycker det känns ok om man inte äter dessa godsaker varje dag. Jag vill att kakor och bakverk ska vara gott annars kan jag hoppa över det. Ibland om man blir bjuden på fika och det serveras en köpt kladdkaka el liknande då kan jag lika väl stå över eftersom det inte är lika gott som hembakat. Dina favorptkladdkakor ser himmelska ut och någon av dem har jag också provat att baka med gott resultat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

ÅH så där tänker jag också. Ska det vara så ska det vara extra gott och hembakat.
Roligt att du testat kladdkakorna.

Ha en fin måndag!
kram Johanna

Maria 4 år sen

Dom ser goda ut. Tänker att äta med måtta o träna lagom. Gillar inte när tidningar visar smaskiga recept o sen blandar in träning. Blir bara stress. Njuter man så njuter man. Huvudsaken man själv mår bra o gör gott för andra. I Stockholm det blivit tuffare. Folk har bråttom o tar för lite hänsyn. Men jag o många fler fortsätter bry oss o hjälpa andra. Roligt göra andra glada o det hinner man med. Kramis.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Handlar om balans, träning är bra men goda recept är också trevligt.
Man måste hitta sitt sätt att gå, det viktiga är att man är nöjd själv.
Kramar Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg