• 2016-11-07, 21:30
  • 26

Vintern är här! Jag trodde inte mina ögon när vi kom hem till Skövde. Snö och glashalt. Lucy var chockad över det konstiga vita som låg överallt, undrar vad hon tänkte när vi klev ut i morse om snön yrde överallt. Jag vet vad jag tänkte i alla fall. Varför lär jag mig aldrig att plocka fram vinterkläderna och vinterdäcken i tid? Nu står jag här utan däck och panik som vanligt.

img_2137

Hur gör ni när vintern slår till? Byter ni däcken själva eller lämnar ni in bilen på däckverkstad?

img_2105-3

Jag kan bli riktigt snål när det gäller något så tråkigt som däck trots att det är viktigt. Då ber jag ödmjukt och snällt min pappa eller barnens pappa som har hjälpt mig i alla år istället.

Mina tips i vinter förutom att fixa däcken så snart ni bara kan är att använda reflexer. Jag blir mörkrädd över hur dåligt folk syns när jag själv kör bil. Det är livsfarligt! Snälla, ta på er reflexer. Ni hittar Smart in the darks reflexer HÄR. Även Lucy har förstås så hon syns när vi är ute och går. Jag har ofta något på armen, rör vi på oss syns det nämligen bättre.

rynk-hjortron.

flata-skarp-2

Lucys bästa vintertips: Kör nosen rakt ner i snön, snurra sedan runt runt så det vita konstiga yr överallt. Vill man ha ännu roligare kan man hoppa jämfota upp och ned. Våga vägra gå in trots att matte fryser.

img_2140

Har ni några bra vintertips? Dela med er i kommentarfältet!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annette 4 år sen

Hej! Det kostar inte särskilt mycket att låta en däckverkstad byta däcken – 150 kronor tar de flesta i stan där jag bor och de gör det på några minuter. Värt varenda krona! Att boka tid i dessa dagar är förstås svårt, men jag åkte till “min” verkstad igår som även har drop in, tog en kölapp och så sa de att jag kunde ringa efter ett par timmar och kolla vilket nummer som var på gång, så slapp jag att sitta och vänta där. Bara ett tips:)

Anne 4 år sen

Lucy är övernaturligt söt! <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack snälla, ja det tycker jag också förstås <3

Anna 4 år sen

Vad använder du dig av för att se så brun ut?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag har en ganska bra färg i mig själv tror jag kanske efter sommaren… men kör ibland Loreals grymma brun utan sol. Den är super!!

Frida schritter 4 år sen

Hej Johanna.
Vill gå rakt på sak och fråga dig vad du har på fötterna i vinter. Jag ska ut på skojakt sen. Är ute efter snygga skor men som samtidigt e varma och sköna. Inser att jag kanske ska köpa två par… ett par att ha på när man e ute en heldag. Och ett par när man kan ha till vardags..
Skitsvårt ju!! Därför ville jag gärna ha dina tips! Kram på dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej Frida! Jag kör uggs när jag bara är ute och går på stan eller går till jobbet,
tennisskor med broddar när jag springer. (Aldrig bomul på fötterna)
Sedan finns det massor med bra vinterskor som håller väta och värme, har inte märket i huvudet just nu men dom klassiska med tjock sula, låga i skaftet. Dom är grymma!! Kostar runt 2000kr finns bland annat på Scorett. Sedan finns det förstås riktiga vinterkängor i sportbutikerna som är bra.

Hoppas du hittar något bra till forslingarna.

kram johanna

Lena 4 år sen

Ni har gjort min dag igen..
“Våga vägra gå in…”
Ha en kul dag i snön!
Ps. Själv ser jag ut som en “julgran” med reflexer över allt..hihii.. Men som jag brukar säga-“Reflexer gör inte ont. Men det gör ont att bli påkörd”

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Haha Vad härligt!

Helt rätt… det är livsfarligt att inte synas! kram Johanna

Alexandra 4 år sen

Hej Johanna, jag har en fråga angående reflexerna smart in the dark, säljs dom i par eller är priset för en reflex?
Tänkte fixa lite julklappar! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Du kan köpa styckvis.
Perfekt julklapp eller fars dag!

kram Johanna

Agneta 4 år sen

Självklart bär jag reflexer!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Viktigt <3

Maria 4 år sen

Vilken gullig film vad söt o rolig hon är riktig liten glädjespridare.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Haha, ja hon är underbar. Tiden stannar upp, man bara ler och släpper allt annat. <3

Mia.s 4 år sen

Men vilken underbar film!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack! <3

Johanna Toftby 4 år sen

Tack :-)

Sofie 4 år sen

Åh den där svarta mössan med stjärna på..vart har du hittat den, såg sååå fin ut :)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Den är från Clarks! kram Johanna

Malin 4 år sen

En fika med go´latte, grädde och kanel! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Men vad gott!

Maria 4 år sen

Att äta massa frallor med ost o gurka o en stor kopp kaffe med vispad grädde mums.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

åh vad gott :)

Ulla-Britt Andersson 4 år sen

Var tog filmen med lilla Lucy vägen? Jag ville gärna titta mera på den men då var den försvunnen, den var hur
underbar som helst att se på man blir bara glad av att titta på en sån “guldklimp” Snälla visa den igen och gärna hur många bilder som helst på vovven Puss till Lucy

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Men det funkar? Testa igen? Skriv gärna och säg till om den inte funkar.

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Lilla skrutten idag på rundan, hon tycker inte riktigt om det här ruggiga vädret men idag trippade hon på fint för vi hade andra hundar framför oss, haha. Antingen skäller hon för…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…