• 2016-11-13, 19:28
  • 70

Tidigare i veckan skrev jag om min oro för min vän Annica. Det är nu det gäller, röntgensvaren kommer när som helst. Hon har hemska smärtor i sin mage som dom inte vet vad det beror på och hon går på höga doser morfin dygnet runt. I veckan gjordes en akutröntgen och här kommer en hälsning från Annica till er. Ni är många som undrar hur hon har det.

Peppa henne gärna, hon blir glad över era hälsningar.

img_2630

I dag är en sån där jobbig dag, full av oro. Jag hatar dessa dagar så mycket. Eller rättare sagt, hela veckan har kantats av oro. Jag har i veckan gjort en akutröntgen för att få svaret på varför min mage gör så ont. Jag måste ta höga doser av morfin för att klara av mina dagar. Och så fort morfinet släpper så kommer den fruktansvärda smärtan tillbaka.

Något gör ju att jag får så ont. Är det stress av allt jag varit med om? Först när det gäller operationen, men även det som hänt sedan jag kom hem med jobb och allt. Är det sår efter operationen för att de tog bort en tumör som var lika stor som en fotboll? Är det tarmarna som krånglar med tanke på att det var där det stora monstret satt? Eller det värsta av allt, den där procenten som var kvar från operationen som växt till liv igen?

img_2629

Vi, jag, min familj, läkarteamet, är förbryllade. Vi vet inte. Vi vet att morfinet fungerar. Och det är ju bra. Men jag kan inte gå så här utan förklaring eller någon som helst koll på läget, med denna snabba elakartade cancer måste vi veta. Här går det inte chansa. Det var så stabilt när jag kom hem, utan värk förutom såret. Men efter nån vecka började dessa helvetiska smärtor. Jag är så rädd denna gång så rädslan tar nästan över hela mig. Trots att jag lärt mig hantera den mesta rädslan så är det annorlunda denna gång. Min förra resa som jag genomled när jag var så nära döden sitter som ärr i själen. De spåren ser man tydligt på mig när jag känner tidiga signaler på att något i kroppen åter är fel.

Jag försöker lägga tiden på annat. Fixa lite hemma. Vara med barnen, familjen och mina vänner. Men så fort telefonen ringer så springer jag. Jag har med mig telefonen överallt för att inte missa detta oerhört viktiga samtal jag väntar på. För läkaren kommer någon gång i dag eller nästa vecka ringa mig om just det viktiga svaret.

Kan jag andas ut till nästa omgång röntgen i december? Eller vänds allt åter upp och ned igen? Många frågor och stor rädsla, jag spricker snart. Det spelar ingen roll om någon säger “ta det lugnt” i detta, eller att jag ska “försöka tänka på annat”. Det är min kropp, mitt liv, och tyvärr min cancer… Det går inte bara koppla bort i väntan på ett besked som totalt kan knäcka mig.

img_2759

Varje gång jag tror det är läkaren som ringer så är det i stället någon tokig telefonförsäljare. I dag hoppas jag telefonen ringer med bra besked och att jag får en vit fin december med de jag älskar utan bara cancer i huvudet. Jag vet att jag inte kommer att få besked om min nya behandling med immunterapi fungerar. Det är alldeles för tidigt att se. Det tar tid. Denna akutröntgen är enbart för att se vad som hänt, varför jag har sån fruktansvärd smärta.

Resan fortsätter, hoppas så på att den väljer rätt riktning denna gången…

Kram från mig, en mycket orolig Annica

(Annica fick inget svar i fredags, förhoppningsvis i morgon.)

2016-11-13 Gästblogg

Kommentarer

Jenny 3 år sen

Hej igen!
Vill bara säga att jag tänker på er.
Kramar och önskar er en trevlig Söndag.

Barbro 3 år sen

Stor och varm kram♥️

Ann Beutler 3 år sen

Kära du dvs Annica. jag har stött på ditt namn ibland och nu hamnde jag här. Vet at du talade på H Johans torg i sept, tyärr jobbade jag då. Har förstått att har stark ohälsa i din kropp just nu. Kan innerligt hoppas att du kommer att må bättre. All styrka till dig!!

Kajsa 3 år sen

Åh, jag kan förstå och riktigt känna din panik, ångest och enorma oro. Denna lömska och vidriga sjukdom som jobbar och frodas i det fördolda!! Önskar dig all lycka till!!

Caroline Thimberg 3 år sen

Styrkekramar till dej ❤❤❤

Jenni 3 år sen

Kram❤️

Carina 3 år sen

Tänker på dig❤️ Och skickar ett fång med styrkekramar❤️❤️❤️

Pia 3 år sen

Sänder styrkekramar till dig fina människa <3<3<3

Gunilla 3 år sen

❤️

Anne 3 år sen

Tänker på dig och skickar en stor varm kram ❤️

Anette 3 år sen

Stor varm kram ❤️

Babsan 3 år sen

Annica vi alla kramar om dig med kärlek. Kan bara hoppas på att beskedet blir bra.

En annan Nina 3 år sen

Blir tårögd för jag känner den oro du har inombords just nu ändå försöker du hålla dig positiv. Beundransvärt verkligen. Känner med dig så mycket och håller, som så många andra, mina tummar för ett bra besked från läkaren. Styrkekramar.

Eva 3 år sen

Tänker på dig <3 Kramar

Helena 3 år sen

Usch… Nu vill jag veta hur Annica mår. Hoppas på bra besked ❤!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jag väntar, har en stor klump i magen kan jag säga just nu. :(

Anya 3 år sen

Så här dags måste de väl ha ringt om de ringer idag . . Styrkekramar till Annica och till dig också Johanna.

camilla 3 år sen

Åh fina Annica <3 Styrkekramar till dig från Dalarna

Carina L 3 år sen

Önskar att du får ett bra besked ❤️❤️❤️

Tänk som livet kan vara, oro, smärta blandat med kärlek, familj och vardag! Önskar dig allt gott! KRAM

Agneta 3 år sen

❤️Kramar❤️

Nathalie 3 år sen

Kramar till dig ❤️❤️❤️

Therese 3 år sen

Tänker på dig❤️

Anna 3 år sen

Jag tänker på dej Annica!
Kram kram ♡ ♡

Cecilia Johansson 3 år sen

Annica du fina tjej, idag släpper vi dig inte med tankarna ens för en minut. Tänker, tänker, tänker att du får ett bra besked idag ❤️❤️❤️ Kram från Trollhättan

Mia 3 år sen

Massor av styrkekramar till dig <3

Paola 3 år sen

Det går inte förstå vad du gå igenom. Önskar dig all lycka och tur. Det är så ofantligt orättvist.

Sara 3 år sen

Heja dig Annica och din familj !!!! Varma kramar till er

Monica 3 år sen

Önskar från botten av mitt hjärta att du får en vit jul med nära och kära utan smärta, och att du får ett telefonsamtal idag med positivt besked ❤️❤️❤️

Ewa-Marie Almberg 3 år sen

Tänker på dig och allt det svåra du går igenom! Hoppas hoppas på ett bra besked! Styrkekramar från mig❤

Annelie Grönlind 3 år sen

Tänker på dig varje dag ❤️❤️ Kram fina Annica ❤️❤️

Malin 3 år sen

Tänker på dig! Hoppas av hela mitt hjärta att du får bra besked idag <3

Stina 3 år sen

Åh vad jag lider med dig! Håller tummar och tår att du ska få ett positivt besked. Styrkekramar från Leksand

Anette la Fleur 3 år sen

Vet inte vad jag ska säga fina Annica. Du finns i mitt hjärta hela tiden. Jag håller bägge mina tummar att du ska få ett bra besked ❤❤

Anna 3 år sen

Tänker på dig varje dag!! Här kommer styrkekramar till dig❤️

Malin 3 år sen

<3

Agda 3 år sen

Vet inte vad jag ska säga…………….
Du får en bamsekram i alla fall.
Vi är många som tänker på dig.
Hälsningar Skåne.

Annika 3 år sen

Många kramar från Annika till Annica! Du är en kämpe! <3

Carina 3 år sen

Styrkekramar

Anya 3 år sen

Hoppas beskedet säger att det är en ofarlig orsak, men hoppas också att du kan få hjälp snart så den hemska smärtan slutar. Försök att inte grubbla, du plågar dig själv mer då. Bamsekram ❤

C 3 år sen

<3

Kajsa 3 år sen

Tänker på dig massor och skickar massor av styrke kramar och tankar till dig.❤️

Sofia 3 år sen

Skickar massor av styrkekramar♡ du & din familj finns med i mina böner♡
Kram från oss på Öland

Eva 3 år sen

Fina söta Annica! Vill skicka dig många styrkekramar, och hoppas av hela mitt hjärta att du får ett bra besked.. Tänker på dig hela tiden, nu måste ditt lidande ta slut! Känner inte dig , men du verkar vara en så fin och godhjärtad människa! Hoppas och tror att allt kommer bli bättre! Kram till dig igen, och till din familj!!!

Susanne 3 år sen

Kram finaste Annica❤️ Du är alltid med mig … tänker på dig 100 gg om dagen❤️ Vi skall fira en vit mysig december❤️

Anna 3 år sen

Usch, stackars dig Annika vad jag lider med dig. Det går inte att föreställa sig hur du har det. Mina tankar går till dig och din familj❤️. Hoppas verkligen du får ett positivt besked!

Majsan 3 år sen

Hoppas på en positivt besked för dig imorgon. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Sofia 3 år sen

I mina tankar å böner ❤️

Ulrica 3 år sen

Håller mina tummar och hoppas att allt är bra ❤️

Jenny 3 år sen

Håller tummar o tänker på dig Annica. Kramar i massor

Annelie 3 år sen

Jag tänker på dig och förstår vad du går igenom, jag har ju tidigare berättat att jag själv haft cancer. Då vet man vad du går igenom, jag hade också en period när jag väntade på att läkaren skulle ringa besked. Det var ur jobbigt varje signal var hemsk innan läkaren ringde. Du är nog lika stark som jag var för 22 år sedan, tänker på dig och följer dig på Johannas blogg. Många kramar till dig.

Caroline 3 år sen

Fina Annika, jag vill bara veta att du berör jättemånga människor och vi är MÅÅÅNGA som håller tummarna stenhårt. Då jag också är mamma så blir jag nog extra berörd. Kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas att behöva se sina barn vara orolig för sin mamma! Varma Kramar Caroline i Sundsvall

Anna 3 år sen

Finner inga ord för hur då måste känna åh må. All styrka till dig och familjen. Kram

Lotta 3 år sen

Bamsekram❤️❤️❤️❤️❤️

Camilla 3 år sen

Massor av styrkekramar till dig och din familj <3

Marita 3 år sen

Tänker på dig Annica och hoppas du får ett positivt svar i morgon , så klart får du det . Stor kram ❤️

Kristin 3 år sen

Hej Annika!

Jag tänker mycket på dig! jag hoppas sååå mycket på att du får ett bra besked snart! du är såå värd att få slappna av, att få tillbaka lugnet och hoppet <3 Jag läser om din oro, ditt hopp..din vardag som du har nu.. jag kan inte förstå allt du känner men försöker förstå ändå! du är fantastisk, jag önskar dig allt bra i världen.
Nu hoppas jag att du får ett bra och lugnande besked i morgon.. många kramar från Kristin

Ingrid 3 år sen

Håller tummarna för bra besked. Kram

Malin Sjölin Lorentzson 3 år sen

Förstår din oro, ber och tänker på dig fina människa ❤️ Hoppas på ett bra besked imorgon – så du kan få andas ut och få en lugn och fin jul med dina kära. Styrkekramar till dig!

LN 3 år sen

Håller oxå mina fingrar! Lite konstigt de inte röntgat förrän nu efter op,el det kanske man glory? Inte helt ovanligt det kan bli ngt knas i magen med läkning mm, speciellt efter en så stor operation. Varma kramar till dig Annika!

Anna 3 år sen

Tankar till er! Jag önskar dig positiva besked så att molnen på himlen kan skingras lite❤️

Jessica Strandberg 3 år sen

Fina fina Annica, läser alla dina inlägg och uppdateringar på instagram och jag hoppas hoppas verkligen att din läkare ringer imorgon med bra besked! Du finns i mina tankar och jag håller tummarna för att allt ska gå vägen!! Många varma kramar till dig och dina fina pojkar❤❤❤ Jessica

Katja 3 år sen

Hoppas på det bästa! Styrka till dig!

Jessika 3 år sen

Skickar massor av styekekramar till dig Annica!! Du är stark som delar med dig av dina svårigheter. Jag önskar att du snart får svar på röntgen.

Carolin 3 år sen

Håller alla tummar o tår jag har, för att du ska få positiva besked. Var rädda om varandra <3

Karin 3 år sen

Annica , hoppas så att det är något ofarligt och allt går bra ! stor kram

lotta 3 år sen

Annica, Han som har skapat dig bär dig när det är som värst. Han vill att du vilar i honom.
Han bär dig när du själv inte orkar!
Hans kärlek för dig är såå Stor!
Kram

Barbro 3 år sen

Många styrkekramar till dej o dina nära o kära.
Önskar bara att man kunde göra något för dej.
Tänker dagligen på dej..❤

Åse 3 år sen

Tänker på dig och håller tummarna för positivt besked på röntgen. ❤️❤️❤️

Sara 3 år sen

Skickar varma kramar till dig. Kan inte föreställa mig vilken hemsk situation du befinner dig i.Hoppas du får svar snart. Håller tummar o ber för dig fina Annica.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Massor av er underbara läsare har hört av er och undrat om ni kan hjälpa Annica och hennes fina familj sedan hon skrev sitt senaste blogginlägg. HÄR. Därför kommer maken Krilles Swish och…