• 2016-11-14, 19:00
  • 175

Jag har varit väldigt orolig för Annica sedan hon fick så fruktansvärt ont i magen igen. Att inte veta är ibland det allra värsta. Att hoppa högt när telefonen ringer och både vilja och inte vilja svara. Att hoppas och frukta samtidigt. Jag har hoppats så mycket att det inte skulle vara någon fara utan bara en reaktion på hur rörigt allting har varit för stackars Annica. Men ibland hjälper det ju inte att hoppas. Jag låter Annica berätta resten själv.

Tack alla som skickat hälsningar till henne! Det betyder jättemycket, så fortsätt med det här i kommentarsfältet.

img_2827

Här kommer världens jobbigaste och ledsnaste blogginlägg. Tårarna sprutar åt alla håll. Jag trodde jag var beredd eftersom jag själv kände allt det onda, att det var signaler som kroppen gav på att något var fel inne i den. Jag hade förberett mig, trodde jag. Ändå är man aldrig beredd när bakslagen kommer, trots att jag borde vara van nu när jag ständigt går på bakslagsvägen. En jobbig väg att vandra…

En månad fri från oro var allt jag bad om, allt jag har önskat. En vit fin december där jag stolt kunde baka julgodis med barnen utan massa eländiga cancertankar, men så blir det inte.  Nu står vi åter här på ruta noll och vet ingenting, men ändå vet vi massor. Jag vill skriva här på bloggen för att berätta och sedan dela vidare. När jag är så här ledsen har jag svårt att ringa runt eller svara på mail och sms.

Min läkare ringde från skyddat nummer. Hjärtat pumpar och svetten rinner varje gång jag ser att det ringer och sedan när jag trycker på svara-knappen på iPhonen är det som om ögonen svartnar på mig. Rädslan och oron över vad min läkare ska säga tar över hela mig på bara några millisekunder. Och det jag känt på mig har så väl stämt med verkligheten. Procenten… Den där procenten som jag var så rädd för, som var kvar efter operationen, den känner jag. Det är därför jag har så ont utan morfinet. Den gör att det gör fruktansvärt ont, att det känns som man bränner hål i hela mig. Dessutom har all stress gjort att jag har ännu ondare.

Den så kallade procenten är ett stort körtelpaket som sitter nu ännu sämre till. Fortfarande så hoppas läkarna och tror på immunterapi. Men det dröjer och det känns som att vi chansar. Kommer det gå lika fort som förra gången? Vi vet inte. Men det tror inte läkaren. Helt ärligt så är jag så ledsen och så rädd. Jag ville bara få lite lugn omkring mig nu utan att gå och känna efter vad som händer i kroppen hela tiden. Ansvaret ligger väldigt mycket hos mig nu, ett oerhört tungt ansvar att bära. Att jag måste känna varenda signal som kroppen ger mig så det inte hinner bli så illa som förra gången.

Nu måste vi avvakta och se vad som händer. Kommer immunterapi fungera? Eller kommer det elaka körtelpaketet växa ännu mer, ta över min kropp som förra gången och hota mitt liv på nytt? Vi vet inte. Det kan bara tiden visa. Det känns som lilla jag är fången i min egna kropp. Känner mig tokstressad. Att gråta löser ingenting, jag vet. Men den stressen är fruktansvärd, att lyssna på min kropp ännu mer och vara lyhörd. För vi måste hinna stoppa det i tid om det behövs. Jag har frågat om operation, men i nuläget tycker inte min läkare att det är aktuellt. Jag väntar nu på att min ängel, min kirurg, ska kolla på bilderna och berätta vad han tycker. Om han återigen vill sätta kniven i mig och ta bort det elaka som härjar eller om han också vill ge immunterapin en chans utan att använda sig av operation.

70 procent har svarat på behandlingen, snälla nu måste procenten vara på min sida. För om de är det, då har jag en bra chans. Om inte, nej snälla, det vill jag inte ens fundera på. Jag vill inte mer nu, men inser att jag måste kämpa ännu hårdare rent psykiskt. Och den kraften finns där, det vet jag. Även om jag inte alls förstår hur jag ska orka vidare. Hur jag ska kunna våga tro på att immunterapi kommer fungera, att jag är en av de 70?

miranda-nalle_120596871

Varje gång jag har känt på mig något så har det varit så. Skönt att jag känner min kropp så väl, samtidigt som det är så otäckt. Jag är ledsen och rädd och vädjar till varenda förbön jag kan få i det här. Jag har lovat Gud att när jag blir frisk så ska jag ut och berätta om allt det här. Att kunna få hjälpa andra i liknande sits. Att inge hopp åt andra. Att få göra något bra av allt det jobbiga jag upplevt. När han nu räddade mig förra gången så borde han ju hjälpa mig hela vägen fram i mål också?

Tack för alla hälsningar, sms, mail och samtal. Just nu backar jag lite, för jag är så ledsen. Försöker greja lite hemma med vårt fina kök. Ska lägga ut lite säljannonser för att tänka på annat. Vi håller på att rensa, så skönt att få fint och samtidigt få in lite extra pengar, vilket verkligen behövs. Att vara sjukskriven på heltid och få en sjuklön baserad på en jättedålig heltidslön och ha en man som jobbar halvtid är ganska kämpigt rent ekonomiskt. Min man kan i nuläget inte jobba heltid. Vi har varit med om nåt fruktansvärt båda två och vi försöker hjälpa varandra att ta oss framåt. Men allt går om man är två som kämpar ihop. Jag hoppas nu att kirurgen ringer mig. Annars är en röntgen planerad i december och nästa efter det i januari .

Snälla gode Gud, kasta bort det där farliga körtelpaketet på tippen nu! Jag vet ju att du är större än allting och kan det. Mirakel sker. Din Annica är väldigt ensam och rädd i detta.  Jag vet att jag inte är ensam, för jag har alla omkring mig. Och är så oerhört tacksam för det. Men ansvaret att känna min kropp, alla signaler etcetera där är jag helt ensam om. Det är min cancer som min kropp måste bära på. Och aldrig förr har jag varit så rädd att få uppleva den hemska mardrömmen igen.

Jag vill inte vara med om det jag upplevde tisdagen den 13 september då jag sa hejdå till min älskade man. Det var det värsta jag upplevt i hela mitt liv. Jag vill få en ärlig chans att få leva. Vi har så många drömmar kvar att uppleva som familj. Varenda dag i mitt liv är en dröm som jag inte vill vara utan. På något sätt hoppas jag att kirurgen vill som jag – ta bort det sista körtelpaketet, även fast det är en väldigt komplicerad och riskfylld operation. Men immunterapi kan också vara det som knäcker allt. Men bara oron som ligger framför nu är fruktansvärd att behöva ta sig igenom. Oro är det värsta i hela cancerdiagnosen.

Oro, väntan på besked… Tror många känner igen sig där. Cancer handlar i stort sett bara om att vänta, vänta, vänta och en himla massa oro i väntan på besked.

Å ta mig härifrån!

Kram från en ledsen Annica

//

Å usch, jag vet inte vad jag ska säga, tycka eller tänka. Mer än att allting känns så orättvist. Annica har kämpat så hårt och varit så modig. Någon gång måste hon väl få betalt för det? Jag vet att hon kommer att orka fajtas en gång till, hur jobbigt allting än känns. Och jag ska göra det lilla jag kan för att stötta henne, det lovar jag,

Hoppas ni också vill vara med och hjälpa Annica, bara att skriva en liten hälsning till henne betyder så mycket! Då vet hon att hon faktiskt inte är ensam utan att vi är så många som tänker på henne.

Kram Johanna

 

 

2016-11-14 Gästblogg

Kommentarer

Maria 4 år sen

Jag tänker på Dig, fast vi aldrig har träffats! Mina tankar ska ge dig ännu mer kraft hoppas jag! Kämpa på! Kram Maria Olsson

Anna 4 år sen

Finns inte ord som räcker till! Vill bara säga att jag ber för dig och din familj!

helena 4 år sen

så fruktansvärt tragiskt skickar massor med styrkekramar <3 <3

Marie Olsson 4 år sen

Hej Annica!
Jag beundrar dig, du är en riktig kämpe! Ge aldrig upp! Styrkekramar till dig!

Jessica 4 år sen

Stryrkekram till dig och din familj ❤️

Berit 4 år sen

Tänker på dig! ❤

stellan 4 år sen

behöver korrekturläsare. INRE styrka

Stellan 4 år sen

Blev ett stavfel i mitt förra inlägg. “Inte styrka” skall ju såklart vara “inte styrka”!

stellan 4 år sen

Jag känner ju inte dig Annica, men det du skriver gör att jag känner att det faktiskt kommer att gå bra till sist för dig! Din egen inte styrka lyser igenom det mörka och tragiska! Det tillsammans med vår Gud kommer att hela dig. Jag bara kände att jag måste förmedla detta till dig! Gud välsigne dig och din familj!!

Monica 4 år sen

Tänker på dig❤️❤️❤️❤️

Solveig hedlund 4 år sen

Hälsa Annica att jag känner med henne och ber vår himmelske far att trösta och hela!

Christina 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Carin Jensen 4 år sen

Tänker mycket på dig och din familj Annica…vilken oro ni måste leva med. Är själv opererad för MM men utan spridning…ändå finns oron att den blossar upp.
Kämpa på, håller alla tummar och tår att du snart mår bättre.

Linda 4 år sen

Fina goaste du tråkigt höra att det var ett tråkigt besked tårarna rinner ner för mina kinder när ja nu läst ditt inlägg Annika. Men ber för dig och din familj du är en kämpe utan dess like likaså din familj. Ber för er håller tummar och tår allt vad ja har för att det måste vända nu för dig/er Annica❤

Helen 4 år sen

Skickar Massa Styrke Kramar till dig❤

Annica 4 år sen

Hej Annica! Hoppas och tror du orkar kämpa på, någon gång måste det vända, massa styrkekramar till dig!!

BrittMarie Wigren 4 år sen

Hej!
Jag var på gudstjänst som handlade om helande i söndags. Jag vill tro att det ska hända mer av det i vår tid! Det är mycket som man inte fattar ett dyft av, som händer…. och varför inte Gud griper in mer….. Meen…. Vi får helt enkelt komma ropandes gråtandes till Jesu fötter, och lägga oss själva och allt där…. Jag ber för dig och din familj! Ber att Jesus ska omfamna er och ge er mycket mycket kraft…. En stor varm kram från en syster i Guds stora familj ❤️❤️❤️

Kerstin 4 år sen

Hej Annica!
Jag såg dig på föräldramöte förra veckan på dagis. Kände igen dig efter att ha läst om din kamp. Ville gå fram och säga att du hjälpt mig att uppskatta livet. Att ta tillvara på något som du längtar alla mest efter, en frisk kropp. Du är otrolig. Kram Kerstin

Sanna 4 år sen

Styrkekramar i mängder till dig och alla i din familj. ❤❤❤❤❤❤

ÅmB 4 år sen

Varma styrkande kramar………

Kiia 4 år sen

Hej johanna, jag fastna för din goa personlighet i ensam mamma söker. Nu har jag en tid ströläst din blogg, och vill sända Annica en hälsning. Om att hon bättrar på sig, och att allt ska gå hennes väg. P&K

Tessan med tre 4 år sen

Åh nej! Jag fortsätter hålla tummarna att det blir så bra det bara kan bli. Stor stor kram

Malin 4 år sen

Tänker på dig Annica<3

lena 4 år sen

kära kära Annica vilken kämpe du är jag blir ledsen när jag läser detta jag läser ofta dina inlägg på bloggen
ber för dig massa kramar till dig och familjen <3

helen 4 år sen

Tänker på dig o din familj och vi är så många som gör det Annica! Hoppas så att din kropp kommer svara bra på immunterapin. Kramar till er

Monica Bergkvist 4 år sen

Inte följt dig innan. Första gången jag läser om dig. Du skriver gripande och man blir fängslad av att följa din resa. Det kommer att gå bra!! Kämpa! Stor “energikram fylld med sol” från mig.

Iréne 4 år sen

Tänker på dig! Massa styrkekramar till dig och de dina – allt ska gå bra!

Cecilia 4 år sen

❤️❤️❤️ Klart du är bland de 70 %❤️❤️❤️

Kicki 4 år sen

All styrka till dig och din fina familj❤️❤️❤️❤️❤️

Bitte 4 år sen

Tänker på dej och ber för dej Annica!

Sophie 4 år sen

Ja att bara gå och vänta är jobbigt. Känns som att tiden bara rinner iväg för en utan att något händer.. Men chansen att få bot är ändå på din sida! Det är inte 50/50 eller 10/90, du har 70/30 som utgångsläge. Och då borde procenten vara större att det fungerar, än att det inte gör det. Det måste vara så <3

Stina 4 år sen

Styrkekramar i massor!!!

Birgittha Johansson 4 år sen

Det kommer att gå bra!!❤

Marica 4 år sen

Ber om goda besked till dig!!!! Stor kram

Carina 4 år sen

Ber för dig Annica om ett under.

Jehlena 4 år sen

Du finns i mina tankar flera gånger per dag! Jag vill så gärna att det ska gå vägen för dig! Det är som en annan skrev. Gå in i dig själv och rummet där du kan varva ner och vila själsligt. Jag önskar av hela mitt hjärta att din ängel eller immunterapin tar skiten❤️❤️❤️ Från en som stått bredvid och kämpat med en pappa med malignt melanom. Det är tufft och jag vet hur mycket ens tro kan hjälpa en!

Marie 4 år sen

Blir så ledsen du om någon var värd en riktigt fin december och jul. Alla mina tankar och hopp går till dig. Mina böner går till dig. Hoppas av hela mitt hjärta att det sker ett mirakel. Du SKA vara en av de 70. Massa kramar ❤❤❤❤

Mia 4 år sen

Annica – jag ber för dig och de dina. Kärlek, mod och kraft till Dig! ❤️

Pia 4 år sen

Kämpa fina du. Kämpa igenom den mörkaste av mörka nätter. Och för varje sekund av krigande genom natten kommer du närmre ljuset. Tänker på er alla. ❤️

Carolin 4 år sen

Fina fina Annica som du kämpar ❤
Du behöver gå in i ditt inre rum även om det skrämmer dig, där hittar du din ro och hjälp från kroppen som talar med dig ännu tydligare där inne. Det är där Du i din tro har Gud och där jag som har min tro har min vägledning. Att besöka det rummet ger även läkning då kroppen går ner i varv.
Låt de bra tankarna flöda, du klarar detta och du har kraften tack vare all kärlek till dig.
Behöver du grubbla, ställ klockan på 5 minuter och gör det under de minuterna. Sen släpp bort allt negativt och jobbigt som kommer som i ballonger du i ditt inre släpper mot skyn. Ställ klockan igen och under 2 minuter fokusera på positiva kärleksbringande ord och tankar. Tex: värme, kärlek, varm strand, gröna blad etc, ord som känns varmt runt hjärtat.
Varma kramar ❤❤

Marie 4 år sen

Håller alla tummar för dig Annica ✊ Immunterapin kommer att ge den en ordentlig käftsmäll så det tynar bort och försvinner!
Många styrkekramar till hela familjen, vet själv hur Mr C ställer till det…

Maria Jönsson 4 år sen

Ber för dig! Kämpa fina du.

Camilla 4 år sen

Oh finaste du!
Följer dig och din smärta…Just nu inväntar vi besked denna vecka om sambon har bukspottskörtelcancer..All denna väntan man blir knäpp! Stora kramar till dig

Britten 4 år sen

Må Gud vare med dig! Styrkekramar till Dig och övriga familjen!

Maria 4 år sen

Hej Annica.
Jag har inte skrivit någon hälsning till dig tidigare. Vi känner inte varandra. Men emellanåt dyker dina inlägg upp i mitt Facebookflöde.
Idag fick jag en tankeställare. Julen står för dörren och jag har känt mig lite stressad. Många saker att hinna med.. “Vi måste hinna med det, måste göra det” osv.. Jag glömde av glädjen.
Så idag gav du mig perspektiv. Det tar jag med mig. Jag ska glädjas varje minut med min familj. Vara närvarande för mina barn. Njuta av pepparkaksbak, storhandlingar och julklappsköp.
Jag önskar och tror att du kommer besegra detta monster.
Som David mot Goliat.
Varma kramar till dig och din familj ❤
/ Maria

Heli Heikkinen 4 år sen

Åhhh Annika du måste fortsätta kämpa, under sker faktiskt är sååå ledsen för din skull sänder massa ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Therese 4 år sen

Fina Annica… håller tummarna så hårt, så hårt! Du SKA vara en av de 70 så är det bara. Vem vet, kanske ser din favorit-kirurg någon annan lösning när han tittar på bilderna? Du har fina människor omkring dig, låt dom bära dig genom det här och ge dig styrka att bära ansvaret att känna signalerna i din kropp. Du har visat så många gånger redan att du har full koll på din kropp och dess signaler. Den förmågan sviker dig inte denna gången heller <3 massa kramar

Anna 4 år sen

❤️ Tankar till er❤️. Jag hoppas så innerligt att du ska svara på medicinen nu. Slippa smärtor och få andas igen.

Agda 4 år sen

Jag är helt övertygad om att du är en av de där 70%.
Det måste vara så.
Kram och lycka till.
Hälsningar Skåne.

Ann-Sofie 4 år sen

Du har ett mod och styrka som kan försätta berg. Jag vill sända alla hjärtan som finns <3 <3 <3 <3 <3 <3……

Charlotte 4 år sen

Annika, din tuffa resa och kamp har träffat mig rakt i hjärtat och berört så oerhört. Du har redan åstadkommit så mycket och förmedlat så mycket klokhet. Tack för att du inspirerar mig att riktigt uppskatta livet och tiden med mitt barn och min man. Att inte ta allting för givet. Vi kämpar med dig ❤ Stor styrkekram!!!

Gizze 4 år sen

Självklart Annica tänker man på dej hela tiden. Hur du har kämpat, väntat och ändå hållt humöret uppe. Du är en otrolig människa ska du veta. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer att gå bra nu och att du kanske trots allt kan få operationen i väntan på immunbehandlingen. Massa kramar till dej och familjen, och fortsätt kämpa som bara du kan. ❤️❤️

Carina L 4 år sen

Du är en av de 70%❤️❤️❤️Styrkekramar till dig❤️❤️❤️

Maria 4 år sen

Vill ge dig en massa stora styrkekramar❤️Tänker på dig och hur stark du är som person som klarar detta. Kämpa kämpa fina du. Följer dig hela tiden här på bloggen. K R A M❤️

Marie-Louise 4 år sen

jag tänker så mycket på dig och hoppas, hoppas, hoppas att allt kommer att gå bra. Stora styrkekramar!!!

Ulrika 4 år sen

❤ Stor varm kram till dig och din familj ❤

Maria 4 år sen

Annica!
Du är helt fantastisk som mitt i ert trauma orkar dela med dig ❤️ Tänker på dig och dina nära och hoppas att allt blir bra! Kämpa på! STOR KRAM ❤️

Carolina 4 år sen

Jag känner så med dig fina Annica och din familj! Så ledsamt att det är sån uppförsbacke hela tiden.. :/ vi är många som står med dig/er i tanke och bön! När jag läste ditt inlägg ikväll och bett för dig och familjen så läste jag dagens bibelord i bibel appen.. de fantastiska verserna från Jer. 29:11! Du vet nog vad som står.. Gud har en tanke för dig och din familj – no matter what! Han vill ge dig hopp mitt i detta kaos! En stor bamse kram till dig!

Camilla Alexandersson 4 år sen

Annica Lejonhjärta ..

Du är den starkaste tjej jag någonsin haft förmånen att träffa!
Självklart blir du rädd.. självklart är du ledsen.. men det hindrar dig aldrig från att älska och ta vara på livet du delar med din underbara familj !
Du har en helt unik förmåga.. en urkraft som hjälper dig att resa dig efter varje fall.
Vet du hjärtat?
Jag är övertygad om att det är just den kraften i kombination med din obevekligt positiva syn på livet.. som kommer att ta dig igenom detta!

Jag är ÖVERTYGAD om att dagen kommer då du kan hjälpa andra med din berättelse.. övertygad om att du går hel ur detta så att du kan sprida hopp till andra som tyvärr kommer att hamna i din situation!

Kämpa Annica !! Du är en sann ängel och du har en uppgift!
Bevisa att din cancer bara är en liten lort som gav sig på fel tjej !
Jag vet att du klarar det !

Skickar all min positiva energi till dig sötnöt ! <3

malin ekberg 4 år sen

hej annica! har följt dig här på bloggen- fortsätt kämpa!! förstår att du genomlider helvetetes alla kval men många under sker! tänker på dig och sänder styrkekramar!!! malin

Jessica 4 år sen

Jag läser men skriver aldrig kommentarer i bloggar, men idag blev jag så berörd av din nakna och utlämnande text. Dina ord gick rakt in i mitt hjärta och jag hoppas och tror att allt kommer vända för dig. Du är stark och har levnadsvilja, det vinner över allt!, det är jag helt säker på! Kämpa lite till så blir allt bra. Många styrkekramar till dig.

Viv 4 år sen

Annica styrka till dig med familj! Kramar

Eva 4 år sen

Många varma kramar till dig Annica, så ledsen för beskedet du fick.. Så fruktansvärt orättvist…Hoppas du får kraft att fortsätta att kämpa på, och att det onda försvinner för alltid! Så många som tänker på dig , ska du veta! Du är fantastisk!

Michaela 4 år sen

Åh älskade du! Som du kämpar! Ber till högre makter att du är en av de 70% som behandling hjälper för! Du måste bara vara det!

Kram kram

Maria 4 år sen

Hej!
Tänker på dig och din fina familj! Önskar er allt gott, att ni får vara ifred från denna sjukdom.

Angela 4 år sen

Finns inga ord för vad du går igenom. Ordet cancer är så starkt och skrämmande. Även om jag personligen inte känner dig så tänker jag ofta på dig och den resa du går igenom.
Måste den få ett gott slut snart och att du får börja njuta och leva ett normalt liv utan oro, smärta och lidande . Känner så med dig och din fina familj.
Allt gott till dig och din familj.
Stor kram
Angela

Emelie 4 år sen

Hej! Jag känner inte dig Annica men jag har läst det du har skrivit vid ett par tillfällen. Såå jobbigt och tufft du har det, jag tänker på dig ofta och önskar att jag kunde hjälpa på ngt sätt!!

Lillemor 4 år sen

Styrkekramar till dig och din underbara familj! Känner dig inte, men jag känner för dig! Jag hoppas och önskar att allt lyckas för dig denna gången så DU får ett långt liv med dina älskade! ❤️❤️❤️

Anne 4 år sen

Ber om att du skall få bättre besked ❤️Sänder många kramar ❤️

Josefin Laustsen 4 år sen

Annica, jag känner inte dig personligen, men är en syster i Herren (som man brukar säga). Jag ber för dig och din familj att ni ska få känna er omslutna och burna av Gud och att han ska skänka er frid och styrka mitt i allt.

Mycket kärlek från Josefin i Malmö

Anna-Lena 4 år sen

Kram till dej fantastiska kvinna ❤ Kan inte sätta ord på vad jag känner när jag läser dina inlägg, det är så starkt att tårarna rinner..du förmedlar både styrka, kärlek, förtvivlan och en fruktansvärd skräck! All kärlek till dej, din familj och alla vänner runt dej ❤❤❤

Victoria 4 år sen

Styrkekramar till dig o dina nära o kära ❤️

Annica Klaesson 4 år sen

Ber för dig och din familj, att ni ska få styrka att kämpa och att du ska få din hälsa åter. Stor kram!

Jeanette 4 år sen

Hej Annica!
Jag känner inte dig men brukar läsa här på bloggen om dig! Lider så otroligt mycket med dig och din familj! Det finns en som är så mycket större än vad vi kan förstå. Han håller dig och dina nära och kära i sin hand. Vill skicka denna dikt;

Fotspår i sanden
En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.
Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. “Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.
HERREN svarade: “Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår – då bar jag dig.
Författaren okänd

Alexandra T-Brown 4 år sen

❤️❤️❤️

Birgitta 4 år sen

Mina varmaste kramar till dig och din familj!

Hanna 4 år sen

Fina Annica!
Känner inte dig men har följt dig på sociala medier. Jag är så imponerad av dig, inte minst hur du står upp för din tro på Gud. Han håller allt i sin hand, ibland känns han långt borta men han ser och hör dig hela tiden. Finns ingen som känner dig bättre än honom! Du är en kämpe! Han ger dig kraft!

Psaltaren 139
Herre, du rannsakar mig och känner mig.
Om jag står eller sitter vet du det,
fast du är långt borta vet du vad jag tänker.
Om jag går eller ligger ser du det,
du är förtrogen med allt jag gör.
Innan ordet är på min tunga
vet du, Herre, allt jag vill säga.
Du omger mig på alla sidor,
jag är helt i din hand.
Den kunskapen är för djup för mig,
den övergår mitt förstånd.
Var skulle jag komma undan din närhet?
Vart skulle jag fly för din blick?
Stiger jag upp till himlen, finns du där,
lägger jag mig i dödsriket, är du också där.
Tog jag morgonrodnadens vingar,
gick jag till vila ytterst i havet,
skulle du nå mig även där
och gripa mig med din hand.
Om jag säger: Mörker må täcka mig,
ljuset omkring mig bli natt,
så är inte mörkret mörkt för dig,
natten är ljus som dagen,
själva mörkret är ljus.
Du skapade mina inälvor,
du vävde mig i moderlivet.
Jag tackar dig för dina mäktiga under,
förunderligt är allt du gör.
Du kände mig alltigenom,
min kropp var inte förborgad för dig,
när jag formades i det fördolda,
när jag flätades samman i jordens djup.
Du såg mig innan jag föddes,
i din bok var de redan skrivna,
de dagar som hade formats
innan någon av dem hade grytt.
Dina tankar, o Gud, är för höga för mig,
väldig är deras mångfald.
Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen,
når jag till slutet är jag ännu hos dig.

Stor kram/Hanna

Linda 4 år sen

Ikväll ber jag en kvällsbön för dig Annica. Hoppas så att du kan få små stunder av lugn så du kan ladda batterierna och kämpa på! Kram ❤️

Ann-Charlotte 4 år sen

Mina varmaste tankar går till dig Annica <3

Ida 4 år sen

Knäpper mina händer för dig och din familj. Som din dag så skall din kraft och vara, detta löfte gav Han dig!

Heléhne 4 år sen

Kramar till Dej och hela familjen…

helle 4 år sen

Tänker och hoppas, hoppas, hoppas att du får en lugn, fin december och vinter med din fina familj !

saraemma 4 år sen

Många styrkekramar!

Annette 4 år sen

Finaste Annica❤️ Sänder dom varmaste kramar till dig och din familj.

Malin Andersson 4 år sen

Fina Annica❤️❤️, jag vet att du kommer klara det här, jag tror på dej och din kämpaglöd. Ge aldrig upp❤️❤️❤️

Leila 4 år sen

Mina tankar och all kärlek går till dig din familj ❤ du finns i mina tankar hela tiden. Många styrkekramar till dig o din familj ❤❤

mia 4 år sen

Det du tror på kommer att hjälpa dig.Styrkekramar till dig <3

Linda 4 år sen

❤️❤️

Sofia 4 år sen

Du lever med värsta mardrömmen precis inpå Dig och samtidigt kämpar Du på, tar vara på tiden och tillvaron och trots att Du måtte vara livrädd, kan Du ändå få fram positiva tankar och hopp. Du är så beundransvärd! Stark och klok. Om man snuddar vid tanken – om det vore jag… Inte alla hade orkat så ihärdigt som Du.
All kärlek, styrka och hopp till Dig och Din familj ❤️

Tanja 4 år sen

Annica…..känner dig inte men det gör så ont i mig när jag läser dina inlägg. Du är en kämpe och du kommer att lyckas, det känner jag. Jag håller alla tummar å tår att det går vägen….fort, så du slipper må dåligt och ha ont och kan få bli frisk och leva ett vanligt liv med din fina familj. Stora kramar ❤️❤️

Annelie 4 år sen

Tänker på dig och din familj. Många varma kramar till dig Annica.

Tina 4 år sen

En massa styrka och kämpaglöd, kärlek och värme, en önskan om positiva besked för dig och familjen. Vi tänker på dig ❤❤

Annelie 4 år sen

Annica, jag tänker så mycket på dig och hoppas allt går väl. Jag vill så gärna göra något för dig och din fina familj. Jag tycker att det är fruktansvärt att ni förutom detta måste brottas med ekonomin. Jag är ingen läkare och kan inte hjälpa dig på det sättet. Men jag vill gärna ge ett bidrag så ni kan göra något extra med barnen. Hoppas du inte tar illa upp? Jag tänker att cancer har tagit från dig, då har du all rätt att få på annat håll. Jag vill gärna swisha till dig…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej Annelie, vad fint att du vill det. Jag har fått många som frågat om just det här.
Jag kommer snart skriva ett inlägg där man kan swischa ett bidrag om man vill.
Allt detta är enbart på grund av flera frågar, Annica har svårt att ta emot men oerhört tacksam ska du veta. Det förstår vem som helst att det är tufft, julen som närmar sig och allt.

Tusen tack alla som skriver här och vill hjälpa <3

Marie 4 år sen

Kram önskar att det kommer gå bra för dig, fick cancer.

Helen 4 år sen

Varma o starka styrkekramar till dig och din familj. Vilken otrolig kämpe du är❤️

Sarah 4 år sen

Tänker på dig varje dag o önskar dig allt gott. Hoppas de vänder nu så du o fam får lite julfrid. All lycka till o kram fr Sarah

Ingela 4 år sen

Tänker på dig Annica, din familj, anhöriga och vänner. Är svårt att förstå någon i din situation och allt ni går igenom. Har min sambo som också har en aggressiv cancer och jag känner igen mig i mycket det du berättar. Styrkekramar till er!!

Milla 4 år sen

❤️

Pernilla 4 år sen

Kära Annica! Så orättvist att du och din familj ska behöva gå igenom detta. Jag tänker på dig ofta.
Varm kram ❤️

Anna 4 år sen

Kram ♡♡♡♡

Carola 4 år sen

Finner inga ord.känner dig inte Annika men följt dej under en längre tid. Har själv upplevt cancer på nära håll då min pappa hade detta. Just det du skriver, att leva i ovisshet tyckte jag var det tuffaste. Att alltid leva mellan hopp och förtivlan. Skickar stoooora mjuka bamsekramar till dej. Ge aldrig upp du kommer klara detta!!!

Elisabeth 4 år sen

❤️

Nina 4 år sen

Ber och åter ber,styrke kramar och hoppas att det finns en gud som hjälper en fin,rar och kärleksfull mamma med fin familj

Emma 4 år sen

Åh jag som hoppades så på posetiva besked! Hoppas så att du besegrar denna skitsjukdom! Kram till dig och din familj

Ulli 4 år sen

Fina Annica finner inga ord, tänker på er o många styrkekramar till er ❤️

Marie Segerdahl 4 år sen

Hej Annica ❤️
Förstår din ensamhet o all oro. Man får vara ledsen o arg i all kämparglöd du har.
All styrka o massa kramar till dig o din familj ❤️❤️❤️

Sara 4 år sen

Ber för dig och din familj. Kramar Sara

Camilla 4 år sen

All kraft och styrka till dig kram ❤️

Annika Warnerbring 4 år sen

Åh vad du kämpar! Har själv haft denna hemska sjukdom 2 ggr och blir berörd när jag läser dina inlägg. Hoppas av hela mitt hjärta att du står på tur att få glada besked nu! Varma kramar! / Annika

Veronica 4 år sen

Många styrkekramar för detta klarar du. <3 Du har kämparglöden och det gör en stor del av arbetet. <3

Elin Dahlqvist 4 år sen

Kan du inte starta en insamling där vi kan skänka valfritt belopp till familjen så de iaf slipper tänka på ekonomin? Ingen kan göra allt men alla kan baske mig göra ngt!! Vi kan väl försöka? Kram till dig Annica

Linda 4 år sen

Underbara, fina Annica!! Du är starkare än du tror och vi är många som är med dig i detta! Styrkekramar ❤

Madeleine 4 år sen

❤️Finner inga rätta ord. Du finns i mina tankar. Ber för att du ska vara en av de 70%❤️

Lotta 4 år sen

Ber för dej, Annika ❤

Yvonne Grundin 4 år sen

Finaste Annica!
Mina varmaste tankar går till dig, din familj, dina nära och kära och din fantastiska vän Johanna!
Kärleksfulla hälsningar och all styrka till er alla!
Kram // Yvonne

Elin 4 år sen

Ber❤️

Jenny 4 år sen

Styrkekramar ❤️Du fixar det här ❤️

Angelica 4 år sen

Tänker på dig Annica och jag vet att du orkar kämpa vidare. Du är Såå grymt stark. Massa massa styrke kramar till dig och familjen /Angelica

Kristina 4 år sen

Underbara starka fina du. Vi är många som hejar på dig och din familj. Ni kommer klara detta. Tillsammans är vi starka ❤️. Ni finns i mina tankar . Varma kramar från Kristina

Linda 4 år sen

Tänker på dig och håller tummarna ❤ Styrkekramar ❤

Magnus H 4 år sen

Nä för bövelen, inte mer. :-(
Massa styrkekramar till dig Annica <3

Anna 4 år sen

Bamse kramar till dig❤️❤️❤️ Nu tror jag det vänder!! Kramar till hela din familj

Helen 4 år sen

Varma styrkekramar❤️❤️❤️

Anna 4 år sen

Tänker på dig Annica! Många varma kramar! ❤️❤️

Annika 4 år sen

Annica – du fixar det igen. Såklart!!! <3 Tusentals med kramar! <3

Pernilla 4 år sen

Nejnejnej så skulle det inte bli! Du finns i mina tankar och böner. Du måste vara av de 70 % Jag är med i Korskyrkan i Borås. Får vi be för dig? I förtröstan på att Gud är stor och han gör stora under. Kramar Pernilla

Veronica 4 år sen

Annica , fantastiska du. Känner dig inte men följt dig genom Johannas blogg, din resa har gripit tag & jag önskar dig allt gott , du finns i mina böner och tror Gud har sin fina plan för dig, jag hoppas och tror att ur detta kommer du komma ut som sann missionär där du kommer förmedla vilken kraft Gud och tron gör. Och med kraft från dig själv och din familj och vänner kommer du långt, jag tror på dig Annica och vet att även vår herre gör de , i prövningarnas tid ska vi stå starka . Stor kram

Anki 4 år sen

Massa kramar till dig Annica❤️❤️❤️

Kristin 4 år sen

Kan inte föreställa mig vad du går igenom. Men stark är du och du fixar det! Tänker på dig! ❤

Emma Karlström 4 år sen

Åh fina Annica! Tänker på dig varje dag! Du är en riktigt kämpe ❤
Massa kramar till dig å din familj

Ingrid 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Aysel 4 år sen

Så svårt och säga något men tänker på dig.. Ber till Gud att de går bra för dig!
Kram…..

Helena 4 år sen

Massor med styrketankar och kramar! Tänker på dig! ❤️❤️❤️ Kram! //Helena

Malin 4 år sen

Kram ❤️❤️❤️

Maja 4 år sen

Annica – jag tänker mycket på dig och din härliga familj! Du är så stark och jag skickar ytterligare en styrkekram, för att du ska orka fortsätta att kämpa. Jag önskar att jag kunde göra något – ta din oro, om så bara för en dag. Du är en kämpe, en fighter och en så stor inspirationskälla! Jag hoppas och tror att immunterapi kommer att fungera! Kramar till dig

Marita 4 år sen

❤️❤️❤️❤️❤️

Anna Holma 4 år sen

All kärlek till dig och din familj som tvingas kämpa och vara starka! ❤️❤️

Lotta Christoffersson 4 år sen

Kan inte ens tänka tanken på hur jobbigt du har det Annica! Du är den största kämpen jag någonsin hört talas om och jag tänker varma, goda tankar för dig och din familj varje dag❤️ Fortsätt kämpa, jag håller på dig❤️ Varma kramar från mig

blandare Blyfria 4 år sen

Lycka till!

Annica Nordström 4 år sen

Kan bara säga !! Vilken fantasisk människa du är vilken fajter. Kan bara be att allt går vägen för dig. Känner inte dig personligen men har följt dig hela vägen. Jag känner goa fina titti sandelin.ber varje dag för dig

Helene Sandberg 4 år sen

Annica jag hoppas att allt blir bra, du har haft din del av det hemska och nu tror jag det vänder och du får medvind, lycka till “ända till månen och tillbaka, i all evighet” kram //Helene

Agda 4 år sen

Säger som innan…………..
Bamsekramar till dig.
Hälsningar Skåne

Pernilla 4 år sen

Många varma kramar ❤️ skulle också så gärna vilja skänka en slant inför julen.

marlene 4 år sen

Annica! Du är i mina böner – DU och din familj <3

Erika 4 år sen

Annica finaste Annica, vad kan jag göra för dig? Finns det något annat än att be för dig och tänka på dig.

Jag skickar mina varmaste och största kramarna till dig även om det känns som de är en klen tröst för dig.

Skriv om vi friska kan göra något för dig.

Kramar från mig

Annelie 4 år sen

Älskade du
Vad jag önskar att du slapp dessa bakslag
MEN du har ett mission Annika
När fighten är över och det kommer den att vara så ska du ut och föreläsa , skriva , hjälpa andra att få hopp
Du är enormt stark och DU ger hopp åt så många och nu vill vi bära dig igenom denna sista fight
Sen får det vara bra så du får lugn o ro
Massa kram från Alingsås

Nathalie 4 år sen

Det gör så ont i mig att läsa om din resa! Snälla Johanna starta en swishimsamling så vi alla kan bidra till en mindre stress kring ekonomin så fantastiska Annika med familj kan få en liten gnutta ro i kroppen! ❤️

Marita 4 år sen

Hej! Världens innerligaste och varmaste energikramar till dig Annica❤ Från mig // Marita
Tänker och ber för dig och din fina familj❤❤❤❤❤❤

Emma 4 år sen

Skickar mAssor av styrkekramar till dig o hoppas att allt går bra!
Kramar till dig Annica ❤️

Anya 4 år sen

Massor med styrkekramar kommer här ❤.

Lotta 4 år sen

BAMSEKRAM❤️❤️❤️❤️❤️

Petra 4 år sen

Annica, du finns i mina tankar.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Jessica 4 år sen

Stora styrkekramar från Lidköping!! Tänker på dig varje dag, fast jag inte känner dig alls.
Håller alla tummar och tår att immunterapin ska fungera!

Jessica 4 år sen

Fy fabian va livet ska va orättvist!!
Klart du ska tillhöra dom 70 procenten, det måste du! Tre pojkar behöver sin mamma ❤️!
Håller med någon annan som skrev tidigare, finns det möjlighet och om det är ok för Annica så låter det som en fin idé att Johanna startar en insamling!
I såna här tider måste vi hålla ihop och hjälpa varandra ❤️❤️❤️

Kramar Jessica

Maria 4 år sen

Kära Annica, all styrka som går att uppbringa vill jag ge dig! Även styrka till din familj som står vid sidan av och kämpar med dig. Har en hjärtsjuk son och brukar tänka på vad som står på sjukhusväggen “det är inte i medvind utan i motvind en drake lyfter” <3 Om det kan vara någon minsta tröst, tänk på draken! Varm kram!

Pernilla 4 år sen

Hej! kramar till dig Annica❤️❤️❤️❤️❤️

Gunilla 4 år sen

Jag ber för dig!❤️

Jennifer alfredsson 4 år sen

Annica, jag kan inte finna ord i det här, tårarna rinner för din skull och jag kan bara säga att om det finns något mer än be som jag kan göra så snälla tveka inte att höra av dig. Via fb, eller chatten. Vi i Uddevalla ber för dig och mirakel kan ske! Kramar och kärlek

Jenny 4 år sen

Stor varm Styrkekram ❤️ Tack för allt du gör & den fight du tar varje dag är något utöver det vanliga. Du är en hjälte & du kommer att fixa det, det bara är så ❤️ Kram

Nina 4 år sen

Jag har kollat Annicas blogg flera ggr i dag för att se… så ledsamt att läsa detta. Jag höll alla tummar o tår för bra besked.

Johanna, kan vi inte göra en insamling till Annica och hennes familj. Pengar/ saker känns såklart oviktigt just nu, men lite extra pengar till julklappar eller något som familjen kan göra tillsammans. Många bäckar små, jag tror att vi är många som vill göra något för Annica.

Svar på kommentaren:
Nina 4 år sen

menar Annicas Instagram, inte blogg..

En annan Nina 4 år sen

Håller med Louise Pettersson i hennes kommentar att det är så svårt att hitta de rätta orden som kan ge styrka åt Annica i hennes situation. Orden räcker inte till. Sänder ännu fler styrkekramar om de bara ville hjälpa lite, helst massor förstås.

Nathalie 4 år sen

Usch vad ledsen jag blev…fortsätt kämpa nu Annica så fixar du detta. Du är en kämpe!! Styrkekramar till dig ❤️

Karin 4 år sen

Du har oddsen på din sida. Hoppas att du får ett bättre besked och en fin jul med familjen. Stor kram ❤️

Sara 4 år sen

Önskar att du får en fin december och jul med familjen. Kärlek till dig.

Susanne 4 år sen

Finaste Annica❤️Du är den störste kämpe jag känner och även denna gång skall Du vinna över denna skitcancern. Jag är ALLTID med dig❤️
Kram❤️

Emma 4 år sen

Så klart du är en av de 70 procenten! Du är fantastiskt!! ❤

Susanne 4 år sen

❤️❤️❤️ Kramar

Pernilla 4 år sen

Kan inte du Johanna hålla i en liten insamling, typ genom nåt swishnummer, för att stötta Annika och hennes familj en aning rent ekonomiskt kanske? Tänker att julen närmar sig och att det vore fint att kunna hjälpa till lite grann, många bäckar små..

Svar på kommentaren:
Anette Högberg 4 år sen

Jag tänkte precis samma tanke. Att vi även gång ska göra en insamling.

Lotta 4 år sen

Stor kram Annica, du klarar det!!! Det finns stora chanser att du klarar detta, du är en av de 70!! Just nu känner du oro men snart känner du kraft och dina drömmar blir levande! ❤️

Anna K 4 år sen

Fina Annica……. Jag blir så ledsen när jag läser detta.
Du som varit med om så mycket måste väl få ro nu…det är verkligen din tur nu.
Fortsätt kämpa Annica,men tillåt dig även att få vara ledsen. Låt tårarna komma när det behövs så blir du starkare och kan ta nya tag.
Tänker på dig och din familj

Anni 4 år sen

❤️❤️❤️

Louise Pettersson 4 år sen

Jag är tom.
Tom på ord.
Jag får ångest och känner sorg.
Orättvisa.
Vad kan jag säga som ger styrka? Som lindrar?
Inget…
Får bara ÖNSKA och HOPPAS att du en gång för alla får revansch och slår denna vidriga äckliga sjukdom!
Kämpa…. <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I dag är det två års sedan vår Annica somnade in. Den modigaste och starkaste människan jag mött fanns helt plötsligt inte där längre. Jag tänker ofta på henne, hennes fina make Krille, deras…

Mitt älskade barn. Jag bar henne inom mig, under mitt hjärta, jag jublade över att få bli hennes mamma. Annica var för mig en gudagåva. Hennes fyra bröder hade väntat på henne,…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…