• 2016-11-21, 23:57
  • 6

Har ni sett Niklas Strömstedt show Storhetsvansinne? Den går på Trädgår´n några veckor till. Se den! Vi hade bestämt med några vänner sedan flera veckor tillbaka och jag hade verkligen  sett fram emot detta. Men jag var tyvärr inte alls i form eftersom det var dagen efter morfar gick bort. Jag grät mig igenom hela showen och fick gå ut flera gånger. Jag grät sönder 5 stora servetter, hur mycket tårar finns det egentligen? Fruktansvärt jobbigt att sitta och lyssna på hans vackra texter och låtar som gick rakt in i hjärtat. Visst är den här låten vacker?

 

 

dsc03372

Jag måste se den igen. Showen är grym från början till slut med mycket humor, kärlek och värme men även mycket känslor.

Världens finaste Hanna och Daniel.

img_3370

dsc03381

dsc03400

dsc03411

Har ni sett showen? Visst är den bra?!

Dags att krypa ner, jobbiga dagar med så mycket sorg så hjärtat går nästan sönder. Jag går eller springer varje morgon, det är räddningen. Sedan Lucy, visst är det skönt med husdjur när man är ledsen?

Sorg är så svårt, helt plötsligt kommer det bara över mig.  Jag har vattniga ögon hela tiden och kan börjar gråta när som helst. När jag satt på tåget bara det kom, även inne på Ica. Jag gick rakt ut från affären och åkte hem.

Idag har jag varit med på Fonus Begravningsbyrån. Det tog flera timmar och efteråt var det som att luften bara gick ur. Kände mig helt tom. Men det kommer bli en fin begravning för morfar. Det är många år han har funnits och det känns ju som om mormor och morfar ska liksom finnas hela mitt liv, dom har varit så nära, vi har gjort så mycket grejer.  Sorgen blir verkligen inte enklare för att dom är gamla, men snart kanske vi istället kan se alla vackra minnen istället. <3

 

 

2016-11-21 Johanna Toftby

Kommentarer

Sanna 4 år sen

Hej, jag har funderat på det länge… Är du och Daniel släkt?! Inget illa ment men ni är väldigt lika.

MVH/ Sanna

Katja 4 år sen

Kram från Teneriffa!

Sara 4 år sen

Förstår dig precis Johanna, jag var helt förtvivlad när min morfar gick bort 89 år gammal. Han hade ju alltid funnits där! Många kramar!

Camilla 4 år sen

Hej Johanna!
Får beklaga sorgen <3
Åldern har ingen betydelse, min mormor var 96 år när hon dog för 2 år sedan och hon blev innerligt sörjd av oss alla och är så än i dag.
Fick tyvärr höra av många att "hon var ju gammal så det hade väl ingen betydelse" :( och så skulle dom jämföra med andra i sin närhet hur gamla (unga) dom var när dom dog.
Hur människor kan vara så hjärtlösa övergår mitt förstånd.
Styrkekramar till dig <3

Madde 4 år sen

Visst var showen bra? Vi såg den på börsen i våras och blev väldigt berörd.
En hund är det bästa som finns så man inte mår riktigt bra. För flera år sen gick jag in i den berömda väggen riktigt ordentligt. Tack vare min hund var jag tillbaka i arbetslivet efter 7 månader igen. Jag var tvungen att kliva upp, klä på mig och gå ut och gå i flera timmar varje dag. Hade en border collie och hon nöjde sig inte med ett par 10 minutare :-)

Annette 4 år sen

Såg showen när den gick i Stockholm – sååå bra!
Man ska gråta när känslorna kommer över en. Tiden mellan dödsfall och begravning är som ett vacuum på något sätt. När begravningen är över går man på något sätt in i nästa fas. Inte för att den gör mindre ont, men på något sätt kan man börja sitt sorgearbete på ett lite annat sätt. Självklart är det olika för alla, men jag har gått igenom det några gånger nu och så har det känts för mig. Kram på dig.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

God morgon från en solig morgonrunda! Vi är kvar i Varberg i pappas familjehus, igår morse kom även min syster Linnea ner, även om det var lite regn och blåst hade vi…