• 2016-11-27, 12:25
  • 16

Visste du att Movember är för män vad Rosa Bandet är för kvinnor? Det är tyvärr inte lika välkänt i Sverige trots att prostatacancer är den vanligaste cancerformen. Movember är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt prostatacancer.

 

För att uppmärksamma kampanjen uppmanas män att odla mustasch under november. Det är därför många män går runt och ser ut som Tom Sellec eller John Cleese till mångas förskräckelse. Men det är också en påminnelse om den viktiga insamlingen Movember.

d26fffaa-eb3e-474f-9de0-9fa590ee819b

Min Janne har jobbat med insamlingen i 3 år och ser precis ut som Tom Sellec just nu. Om jag tycker om det? Nej. Jag tycker det är hemskt, haha! Han ser ut som en åttiotalsdeckare och jag får en chock varje morgon när jag vaknar, jag undrar vem det är som ligger bredvid mig. Erkänner att jag börjar vänja mig och tycker det är lite coolt. 

131b78dc-f3e0-4a87-8946-c7bc35f65186

Men det han gör är stort. Janne och många andra lägger mycket tid och kraft på att samla in så mycket pengar som möjligt för att stötta forskningen. För pengar behövs.

Jag tror att ni alla bloggläsare har någon i er närhet som drabbats. Stötta gärna Jannes Movemberinsamling. Killar gillar att tävla, därför har Movember en tävling. Det genererar förstås ännu mer pengar då var och en anstränger sig lite extra.

fullsizerender-3

Vill du stötta Movember klicka HÄR Man kan bidra med donationer eller att sprida länken vidare, eller varför inte både och.

 

 

 

Kommentarer

Anya 3 år sen

Jag tycker de flesta män ser bättre ut när de rakat sig, men om det bara är 1 månad som han anlägger mustasch så kan man väl stå ut med det, för den goda sakens skull. Det finns också killar som anlägger “vinterskägg” bara för att det värmer . . .

Mia 3 år sen

Hej Johanna
Har sprungit på Janne flera gånger i Scandinavium när han sålt mustascher och bilder till Movember. Alltid kul att se honom :)
Mia

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Hallå Mia
Tack det samma, är på plats nu på fredag igen så klart!

Ulrika 3 år sen

Min man kör “Movember-race” på arbetet för andra året nu. På torsdag koras vinnaren av snyggaste muschen. Dock är alla vinnare som medverkar. Heja IKEA Bäckebol : )

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Heja heja!! :)

Marina 3 år sen

Hej Johanna
Kan du inte göra ett hårinlägg? Behöver tips inför julfest andra advent

Lisa 3 år sen

Hej
Jag vill gärna vara med, hur skänker man pengar till insamlingen?
Kram / L

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Hej Lisa
Under nedersta bilden finns en länk där det står HÄR. Annars kan man gå in på denna adress: http://mobro.co/jannefors
Kolla gärna in min FB sida som heter Janne Fors Movember Fundraiser så får du tips om event som vi kör okcså-

Tack för att du vill vara med :)

Lisa 3 år sen

Tack Janne :)

Andrea 3 år sen

Hej Johanna
Så bra att du tar upp detta, vi kämpar mot prostatacancer i vår familj.
Så viktigt att man inte går utan att undersöka sig om man misstänker något.
Som tur är ser det ut att gå bra för min man, men jag vill gärna att andra skall slippa det vi gått igenom.

Ha en fin advent

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Skönt att det går bra för er
Janne

mona 3 år sen

Ni är ett stiligt par,har äktenskapstycke som man sa förr.Empati verkar ni båda ha också och det är verkligen något ni ska vara tacksamma för,inte många idag som har det. Ha en bra ny vecka båda två,

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Tack Mona :)

Monika 3 år sen

Janne ser inte tokig ut alls, hehe! Superstiligt.
Gillar att du skriver om välgörenhet här inne Johanna, inte många bloggare som skriver om cancerforskningen lika fint som du gör.
Glad första advent till er från mig.

Svar på kommentaren:
Janne 3 år sen

Hehe… försöker jag säga också ;) Inget fel på en mustasch… i alla fall inte nu när den börjar ta sig
Trevlig kvälll

Janne 3 år sen

Tack älskling
Alla bidrag är välkomna, kolla gärna in min sida på Facebook:
Janne Fors Movember Fundraiser
Trevlig första advent <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Det är underbart när människor vågar gå sin egen väg och ännu bättre när jag kan känna mig lite delaktig. Så ta en titt på familjens nya bloggare: mina käre Janne!  Bloggen…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…