ANNONS
Integritet på Tailsweep

Välj noggrant er uppfödare

/


Pratade precis med Susanne, Lucys fina uppfödare. Ni som tänker skaffa hund, välj noggrant med omsorg och forska gärna så mycket som möjligt både kring rasen, sjukdomar och uppfödaren. Jag är så tacksam och glad över den fina kontakten vi har, det är guld värt.
Har ni bra kontakt med er uppfödare ni som har hundar?


När ni får hem er lilla bebis så behöver man mycket råd, jag pratade med Susanne och Håkan flera gånger om dagen första veckorna efter vi hämtat hem Lucy. Hela livet vänds upp och ner på, dom första dygnen var jag i ett sömnrus som en nyförlöst. Allt var kaos, haha! Men vår lilla tjej lärde sig snabbt att matte är hemskt morgontrött och vill sova på nätterna, så redan efter två dygn sov hon bra. Vi är bortskämda med Lucys sömn och då får man lite mer kraft att orka dagarna.
Men herre jesus vad mycket det var i början. Det kunde vara allt från, hon äter dåligt, kissar inne, kräks, åksjuk, börjar skälla, vägrar lyssna ”hit”, vill bara leka och springa runt runt när vi ska ut, morrar på saker som är farlig.. You name it. Sedan påflugen av en större ras bakifrån i somras som skrämde livet ur oss.


Jag var nästan i upplösningstillstånd i augusti. Hade världens finaste hund, frisk och go, men allt jobb…. Jag lipade många gånger för jag ville bara få ordning på allt.


Nu är Lucy 10 månader och vi har en fantastisk liten tjej. Har ni en sådan här liten ras är mitt tips att vara supertuff, annars blir man överkörd, haha! Dom är krävande, mer än vad ni kan ana.


Här är hon fixad och stylad inför fotografering förra veckan hos Susanne och Håkan. Fina tjejen! Visst har hon växt? Lite mer än 2 kg nu. Ni hittar deras hemsida HÄR, där kan man få mycket tips och råd. Även HÄR finns mycket intressant att läsa.
Lucy blir förstås överröst med kärlek och är bortskämt till max av oss tre tjejer här hemma men jag är så glad nu i efterhand att jag tog mycket hjälp, frågade om precis allt. Jag är evigt tacksam för Susanne och Håkan. Så mycket tips vi fick.
Just nu är Lucy hos dom och jag saknar henne så jag går sönder.


Efter morfar gick bort har det varit en del att fixa med och Susanne frågade om inte Lucy ville komma och leka med Bambi som är hennes syster. Hon har varit där en vecka nu och jag ska hämta henne på fredag fm. Längtar massor men vet att hon har det så bra.
I morgon har vi begravning för morfar, har en stor klump i magen och en tung känsla. Ångest inför en begravning men man måste få ett avslut, ett fint och ljus farväl.
Ska lägga mig, vi ska redan upp vid 06 för att förbereda en del. Hoppas vi får en fin stund med vacker musik i kyrkan. Fina morfar, det känns väldigt jobbigt även om jag vet han sover gott.


6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00