• 2016-11-30, 22:28
  • 6

Pratade precis med Susanne, Lucys fina uppfödare. Ni som tänker skaffa hund, välj noggrant med omsorg och forska gärna så mycket som möjligt både kring rasen, sjukdomar och uppfödaren. Jag är så tacksam och glad över den fina kontakten vi har, det är guld värt.

Har ni bra kontakt med er uppfödare ni som har hundar?

fullsizerender-2

När ni får hem er lilla bebis så behöver man mycket råd, jag pratade med Susanne och Håkan flera gånger om dagen första veckorna efter vi hämtat hem Lucy. Hela livet vänds upp och ner på, dom första dygnen var jag i ett sömnrus som en nyförlöst. Allt var kaos, haha! Men vår lilla tjej lärde sig snabbt att matte är hemskt morgontrött och vill sova på nätterna, så redan efter två dygn sov hon bra. Vi är bortskämda med Lucys sömn och då får man lite mer kraft att orka dagarna.

Men herre jesus vad mycket det var i början. Det kunde vara allt från, hon äter dåligt, kissar inne, kräks, åksjuk, börjar skälla, vägrar lyssna “hit”, vill bara leka och springa runt runt när vi ska ut, morrar på saker som är farlig.. You name it. Sedan påflugen av en större ras bakifrån i somras som skrämde livet ur oss.

15123245_10154769533976777_3959700914818138316_o

Jag var nästan i upplösningstillstånd i augusti. Hade världens finaste hund, frisk och go, men allt jobb…. Jag lipade många gånger för jag ville bara få ordning på allt.

Nu är Lucy 10 månader och vi har en fantastisk liten tjej. Har ni en sådan här liten ras är mitt tips att vara supertuff, annars blir man överkörd, haha! Dom är krävande, mer än vad ni kan ana.

img_0051

Här är hon fixad och stylad inför fotografering förra veckan hos Susanne och Håkan. Fina tjejen! Visst har hon växt? Lite mer än 2 kg nu. Ni hittar deras hemsida HÄR, där kan man få mycket tips och råd. Även HÄR finns mycket intressant att läsa.

Lucy blir förstås överröst med kärlek och är bortskämt till max av oss tre tjejer här hemma men jag är så glad nu i efterhand att jag tog mycket hjälp, frågade om precis allt. Jag är evigt tacksam för Susanne och Håkan. Så mycket tips vi fick.

Just nu är Lucy hos dom och jag saknar henne så jag går sönder.

65e0c204-6cb0-429d-bcda-f14ba338ae3a

Efter morfar gick bort har det varit en del att fixa med och Susanne frågade om inte Lucy ville komma och leka med Bambi som är hennes syster. Hon har varit där en vecka nu och jag ska hämta henne på fredag fm. Längtar massor men vet att hon har det så bra.

I morgon har vi begravning för morfar, har en stor klump i magen och en tung känsla. Ångest inför en begravning men man måste få ett avslut, ett fint och ljus farväl.
Ska lägga mig, vi ska redan upp vid 06 för att förbereda en del. Hoppas vi får en fin stund med vacker musik i kyrkan. Fina morfar, det känns väldigt jobbigt även om jag vet han sover gott.

 

 

 

2016-11-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Carina H 4 år sen

Denna lilla fröken är ju så himla söt att man smälter. Och självklart har man haft mycket spanande när det gäller uppfödare. som sagt är på min 7;e sen 70 talet och bara haft superbra uppfödare.

Majsan 4 år sen

Hoppas morfar fick ett fint farväl Lider med dig….⚘Misste min älskade mamma för 6 månader sen.Går inte en dag utan att jag tänker på henne & saknar henne
Ja lilla Lucy är underbart vacker.

Maria 4 år sen

Vad fin hon är när hon sover. Vissa bilder ser man inte här heller vad synd.

En annan Nina 4 år sen

Tack för mycket bra info om hundvalpar särskilt poms då. Är sugen på att skaffa mig en sådan men funderar mycket på detta sedan en tid tillbaka så kanske.
Väldigt förtjust i din fina Lucy.

Monika 4 år sen

Jag har också haft bra kontakt med vår uppfödare till vår lilla Selma, vet inte vad vi hade gjort annars :)
Lucy är jättefin.
Tänker på er idag när ni har begravning.

Agneta 4 år sen

Vad ljuvligt fin hon är er Lucy!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…