• 2016-12-26, 13:35
  • 5

Ska ni göra något gott att bjuda på ikväll eller i mellandagarna har jag ett enkelt tips på en god pepparkakscheesecake! Jag köpte små pepparkaksfigurer som var söta att sätta runt om, ifall man inte är duktig och bakar figurerna själv förstås.

Hoppas ni har en fin annandag jul, vilken storm det ser ut att bli. Vi tog en långrunda i morse innan det började blåsa, så skönt att få röra på sig. Äter en massa gott hela tiden, räkna med träning och tips efter helgerna här inne. Även bra för mig att peppa er, hehe.

Pepparkakscheesecake 8 port
4 dl grädde
4 ägg
2 dl socker
400 gram färskost (philadelphia)
finrivet skal av apelsin
150 gram pepparkakor
riven vit choklad

Gör så här: (Tre skålar som en vanlig cheesecake)

Vispa grädden fast för sig. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret fluffigt. Vispa ner osten och finrivet skal från en apelsin.

Vispa vitorna hårt i ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen sist vitorna.
Klä en form med plastfolie. Häll i smeten i formen, krossa sedan pepparkakorna och stör rikligt över smeten. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar, ta fram den och själp upp kakan med krosset nedåt.

Riv vit choklad över, sätt pepparkaksfigurer runt om när tårtan tinat något. Riv lite apelsinskal ovanpå, jag satte även tomtar och strödde lite silverkulor men man kan ju ta vad som passar till.

Den är supergod!

Nu är jag snart framme i Skövde igen, igår var vi på jättetrevlig middag hos mina svärföräldrar i Floda. Underbar middag och mysigt att träffa alla i Jannes familj. Min fina svärmor hade gjort så fint, vi fick portestek. Mums!

Idag blir det middag igen hos min pappa med familjen.

Kram på er, så roligt att läsa era hälsningar här inne.

 

 

 

 

2016-12-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jaaa :)

Lotte 4 år sen

Den ser väldigt god ut :-) Ni verkar ha haft himla mysig jul, vi är nöjda med vår med!! Lugn och skön. Från att ha åkt runt flera år och firat på 3 ställen har vi nu dragit ner till 1gång – bara på julafton :-)
http://www.lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja det har varit underbart, vi är så många och stor familj så vi har tredagarsfest, men det är så kul! Nu sitter jag i pyjamas och bloggar, äter choklad och tittar på min fina gran.
God fortsättning på dig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…