• 2016-12-30, 17:46
  • 11

Hur har ni det? Hoppas ni inte stressar ihjäl er, det är mycket att fixa inför en nyårsmiddag. Men samtidigt jättekul! Jag har några tips som jag tycker är viktigt om man ska ha en trevlig middag.

Först och främst. Gästerna gör middagen! 

1. Förbered så mycket du kan. Finns inget som är så tråkigt att bara få stå i köket medan dom andra sitter vid bordet. Hjälp varandra. 

2. Musik. Att ha passande musik i bakgrunden gör det så mycket mysigare! Speciellt när gästerna kommer. Sedan gör ju gästerna middagen. Trevliga vänner är den bästa ingrediensen men det blir ännu roligare med bra musik. 

3. Ge dina gäster ett glas i handen direkt när dom kommer. Gästen känner sig välkommen! 

4. Något att tugga på som starters är alltid trevligt, då behöver du inte oroa dig för att gästerna hungrar ihjäl fram tills middagen.

5. Städa inte ihjäl dig, har själv gjort misstaget flera gånger. Städat hem vill alla ha, men röj undan, plocka ordning, framförallt lägg tiden på städa gästtoaletten istället. Tänd doftljus. 

6. Blir det sent är det alltid gott med lite salt eller något att tugga på lite senare, just nyår är nog en sådan kväll som ofta blir väldigt sent. 

Njut av festen! 

Här har jag precis förberett desserten! Älskar middagar och speciellt en stor dag som nyårsafton. Sedan spelar det egentligen ingen roll om man är många. Det viktiga är god mat och sedan laddar vi inför ett nytt färskt år. Ser så fram emot nya året, 2017 kommer bli bra!

Tänker på Annica och andra sjuka som kämpar, det är skönt med ett nytt år, ta nya tag och blicka framåt. Att aldrig tappa hoppet, eller aldrig ge upp är det jag kommer ta med mig från 2016.

Håller du på att planera dukningen kommer några tips, även fast detta är från julen tycker jag det passar in på nyår men kanske mer silver och glitter. Man kan aldrig glittra för mycket på nyår!

Jag gillar mycket blommor, höga pampiga ljus och en röd tråd genom dukningen. I morgon blir det mycket silver!

Hoppas ni har det mysigt dagen för nyårsafton och att ni får det fantastiskt i morgon! Jag kommer kika in med nytt inlägg innan vi välkomnar 2017!
Kram så länge

2016-12-30 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Marie Jensen 4 år sen

Hej! Vill bara tacka för receptet på potatiskakan och rosmarinsåsen, vart sååå bra och lyckat till Oxfilén på Nyår.
Gott 2017, tack för all inspiration-:),
Kram Marie

Lena 4 år sen

Fina Johanna, tack tack för alla dina tips. Gjorde potatistårtan i går kväll för att testa. SUPERGOD!!! Underbar dukning. Bästa bloggen !

Natalie 4 år sen

Hej! Superfint dukat!! Hur har du vikt servetterna? Gott nytt år och tack för all inspiration. Kram

Marie 4 år sen

Fantastiskt fin dukning! Precis min stil ?? . Men framförallt….Tattinger…sååå mycket bättre än Moet ! Kram och Gott Nytt År ?

Emma 4 år sen

Tack för fina bilder, trevlig blogg, mycket inspiration och Gott Nytt År till dig Johanna, din blogg är BÄST! Gott nytt år till Annika genom dig också Johanna, hoppas & tror 2017 blir ditt år Annika! Kram från Skåne

Barbro 4 år sen

Du kan du mycket inperation från dig. Här ligger vi med världens förkylningar men ändå beredd med hummer och ditt recept på örtsmöret till. Får väl se om vi orkar upp, men inget att gnälla över när man läser om din vän Annica. Hälsa och krama henne från en av många läsare. Gott nytt år.

Lill 4 år sen

Å så fint :) älskar klänningen . :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack!

Anonym 4 år sen

Å så fint :) älskar klänningen . :)

Maria 4 år sen

Kära Johanna tack för detta år. Allt du gett o sen få se bilder på Lucy har betytt myckat. Vet du jag har alltid lockat mitt hår åt fel håll men nu blir det ändring. Undrar det finns en locktång i stål som ser ut som en korkskruv tror du den är bra o få sådana lockar du visade med. Har funnits i många år. Sen måste jag köpa ghd sprayen du nämnt. Tycker vi fortsätter nästa år med o bry oss om andra o även ta hand om oss själv. Det har jag varit får dålig på. Glömt mej själv. Ger inga löften men vill få vara lycklig o frisk o resa. Stor kram till dej o din söta familj o lilla lucy. Mvh Maria.

Annika 4 år sen

Hej ! Sån inspiration du är Johanna ? önskar dig ett gott nytt år fina du kram Annika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…