• 2017-01-01, 21:27
  • 19

Vilken härlig känsla med ett nytt fräscht år! God fortsättning alla läsare!

Igår fm när jag skulle blogga om nyårsafton lade bloggen ner helt. Inte roligt när tekniken strular, var det många som inte kom in här? Dom löste problemet men sedan sprang tiden iväg så jag hann inte in till er.

Hade ni en fin nyårsafton?

Jag tänker extra mycket på Annica som haft det riktigt tufft 2016 och dom sista dagarna har hon en omänsklig smärta. Hon skulle skrivit till er igår men det gick inte. Det är ohållbart med så svåra smärtor så nu måste dom göra något. Det är så fruktansvärt synd om henne så mitt hjärta går sönder snart. Så svåra smärtor ska ingen behöva vara med om.

Lucy var med igår förstås, vi var hemma hos Janne och detta var hennes första nyår, det är svårt att veta hur dom reagerar med alla raketer. Jag gick mycket med henne på dagen så hon skulle vara extra trött och lite avslappnad. Sedan när dom drog igång så skällde hon lite men det gick faktiskt bra. Gick förstås inte iväg med henne och vi var inne vid 12 slaget.

Hur klarar era hundar nyår? Jag vet en del som har det fruktansvärt jobbigt. Stackars hundar.

Jag dukade i silver och vitt, det är det bästa jag vet med dukning och göra det fint för gästerna.

Jag älskar Moet! Vet att det finns så många andra som är bättre, men jag gillar hur dom ser ut. Jag tycker dom är snygga.

Nu finns det äntligen underbara glas att beställa i Skövde. Kolla Alltinommoet på instagram så får ni se vad mycket fint det finns. Dom har fina glas och champagneskålar! Kanske kan kolla om vi kan köra en tävling här inne? Dom vita Moetglasen på sommaren och guld till fest.

Skålar och välkomnar våra gäster! Kvällen till ära med strasstiara, alltid kul att få gör sig lite extra fin.

Mina bästa vänner Annika och Per från Skövde. Alltid lika trevliga och mysiga att ha med på middag, vi har känt varandra i över 20 år och har gjort mycket kul ihop.

Smördegsbakelserna med räkfyllning måste vi ha till champagne. Ni var många som gjorde dom som snittar, det är så kul när ni taggar på instagram eller skriver ni har gjort något recept här ifrån.

Är maten klar snart? 

Per hade gjort jättegod Toast skagen! Vi har haft skaldjur varje nyår så det var gott med något annat, sedan är det lyx när vi hjälps åt med maten. Blir ännu roligare.

Vi drack Lanson till förrätten, visst är det mysigt när man sitter länge vid middagen. Jag tror vi åt varmrätten vid halv elva, haha.

Här är Annika (Vi hade två Annikor) som hade gjort en magisk rödvinsås på dagen som vi värmde till köttet. Även jättegoda gratänger.

Jag gjorde helstekt oxfile som jag brynte och stekte till 55 grader i ugn. Mums.

Jannes kompis Anders, Annika, Janne, Annika och Per!

Hade tomater på kvist i ugn och frästa rotgrönsaker till. Annika din rödvinsås var ljuvlig.

Tack för en underbar middag!

Enda bilden (!) på mig och darling. Jag som alltid fotar massor, men det var mycket fix med duka fram och allt så jag hann inte. Tur vi har ett gäng andra fina bilder, hehe.

Lillan i klänning! Hon tycker det är kul för hon får världens uppmärksamhet. Nej, det är inte djurplågeri. Hon mår hur bra som helst och kan inte få mer kärlek, hon hade inte klänningen hela kvällen. En stund och hon led inte.

Eftersom hon var ute massor under dagen sov hon mycket inne i vårt sovrum på kvällen så det var skönt att hon var trygg.

Ni måste måste göra den här desserten! Jag gjorde Roy Fares nyårsdessert “Pina colada! Man gör en kokosmousse dagen före som ska stå en natt, sedan karamelliserad ananas som man gör strax före med Maliburom, passionsfrukt och lime. Sedan rostad kokos och vit choklad jag smälte och hade som dekoration. Egentligen skulle det vara i höga glas och uppdelat i två lager, men glasen var förstora så jag fick göra om allt. Grr… så därför blev det inte riktigt i två lager men gott ändå.

Jag älskar hans recept, så mycket roliga tips och just denna var något extra.

Haha

Första dagen på 2017 känns härligt. Vi har så mycket kul som väntar, här inne kommer det bli massor med träning.  Jag kommer fokusera mer på balans för att inspirera er som vill. Jag tror dieter börjar försvinna, sedan ska man hitta just sin grej men fokusera på just hur du vill ha det. Kanske testa en ny träningsform? Testa nytt är alltid kul! Jag vill börja med yoga igen som jag vet är bra för min kropp. Även köra på med mer löpning, jag har aldrig mått så bra som när jag sprang mycket.

Vi har mycket att se fram emot, att sätta upp nya mål, blicka framåt, lägga allt bakom sig och känna att det här blir ditt år är på något sätt en härlig nystart för ett nytt år.

God fortsättning underbara läsare, jag är så glad ni trivs här inne.

 

 

 

 

Kommentarer

Lena 4 år sen

Hej! Så fint dukat. Blev så förtjust i bordsduken. Har frågat på Insta tidigare o försöker nu här också….
Undrar vad det är för duk o var man kan köpa en sån?
Vore väldigt tacksam om du ville svara.

Mvh Lena

Lena 4 år sen

Hej Johanna! Jag är en av dina allra trognaste bloggläsare. Jag kommenterar inte så mycket bara..Skriver ut recept,tar till mig ideer,mm mm…
Du inspererar mig massor med både träning o mat. Men…jag skulle behöva “hjälp” med mat. Förstå mig rätt.. Jag vill ha hjälp med vad man kan äta innan ,efter,hur maten “påverkar”.. mm mm. Jag hoppas du förstår vad jag menar…
Tack för allt! O en riktigt God fortsättning på det nya året!
Kram!

Marie 4 år sen

God fortsättning Johanna och tack för din fantastiska inspiration här inne, älskar din blogg just för att den ger mig så mycket tips och vackra bilder.
Tänker också mycket på Annica som inspirerat oss, såg hon skrivit nu på instagram om sin svåra smärta.
Herregud hur mycket ska hon klara :(
Tror också det enda är en pump som tar bort smärtan.

Kramar till er

Sara 4 år sen

God fortsättning underbara Johanna!!!! Vilken fin dukning och mysigt ni gjort. Även lillan är med, så fint. Önskar dig och din familj ett toppen 2017!
Kram Sara

Cecilia 4 år sen

God fortsättning! Hoppas att 2017 är Annikas år då allt vänder och hon slipper smärtan. Tack Annika för att du delar med dig av din resa! Du är en kämpe och en inspiration ? Tack för en bra blogg Johanna.

Erika 4 år sen

Vi gjorde gratinerad hummer med ditt recept på örtsmör och det blev väldigt uppskattat. Så snyggt och gott!

Ulrika 4 år sen

Här är en till som gjorde dina smördegssnittar Johanna! Letade efter osten, slut i flera butiker. Många som ville göra dom fina snittarna säkert.
Tänker på Annica hela tiden, snälla nån detta går ju inte längre. Kan hon inte få en pump?

Annette Gunnesson 4 år sen

God fortsättning. Gjorde din potatistårta med helstekt oxfilé Johanna uppskattades hos alla i går kväll ❤?

Eva Olofsson 4 år sen

God fortsättning ? , gjorde dina smördegssnittar på nyår , fantastiskt goda , dom kommer att bakas flera gånger, en fråga , var hittar man maskerna ni hade,
Ha en fortsatt bra vecka ❤
/Eva

Eva 4 år sen

Så härligt inlägg! Väldigt vackert o festligt nyårsbord. Så jättefina glas, och gott o trevligt ser det ut…
och lilla Lucy så söt både med och utan klänning, fattar inte att folk gnäller över en klänning urgulligt ju och gör ingen skada, hon skulle haft en liten tiara också hehehe.
Stackars Annica, förstår att hon inte orkar skriva med svåra smärtor, hoppas det vänder <3
God fortsättning till alla.

Eva 4 år sen

Oj blev lite fel i kommentaren skall stå prova något nytt i träningsväg bla yoga ❤

Eva 4 år sen

God fortsättning och visst är det spännande med ett nytt år o jag skall som du prova andra trä ingår oxå yoga bla härligt så fint i hade det kram ❤

Susanne 4 år sen

God fortsättning fina Du ❤️ önskar dig ett fantastisk 2017 ❤️ Kram ❤️

Anya 4 år sen

Det var i sista minuten jag kom in på din blogg igår så jag kunde läsa receptet till poratistårtan som jag gjorde igår. Den blev väldigt god. Bra recept!
Vackra glas, det är läckert med färg på glas tycker jag.
Då förstår jag varför det varit så tyst på Annica’s Fb. Stackars henne, hoppas hon får hjälp snart. Kram

Carina H 4 år sen

Får önska Er en god fortsättning, och hoppas på ett bra år med mycket kul. nyår ingen hit med en hun d som är rädd, lill fia sprang mellan badrummet och under sängen, sprang som en osalig ande och det är jobbigt, sen detta smällande i tid och otid är lite jobbigt, men den yngre av tjejerna brydde sig inte alls, känns ju skönt just nu och hoppas att det förblir så i framtiden.

Lotte 4 år sen

God fortsättning?
Härligt med nytt år, jag får alltid en liten ångestklump dagarna innan nyår men väl den 1a så känns allt så jäkla bra!!
http://www.lotte4.blogspot.se

Marita 4 år sen

God fortsättning ! Så gott allting ser ut du är så duktig på allt du företar dig :) Wow vilken vacker dukning . Jag har tänkt massor på vår fina Annica , måtte hon snart bli smärtfri , lider så med henne ❤️ Åhh ser så framemot mer träning och massor med bra tips. Tränar jättemycket men alla nya tips är så välkommet . PS Så himla fin du var på Nyår Johanna .Du kan verkligen det där lilla extra . Skulle så gärna vilja klippa och färga hos dig någon gång. En av mina drömmar :) men Skåne – Skövde är ju som sagt en bit , men men drömmar är till för att uppfyllas så vem vet ❤️

Lotta 4 år sen

Härliga bilder! Vi gjorde ditt recept på smör till hummer samtliga gäster älskade smaken, skitgott va det?
Nytt år med nya möjligheter har vi att se fram emot nu?

Johanna 4 år sen

God fortsättning!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…