• 2017-01-02, 18:12
  • 108

På nyårsafton hade Lucy en söt klänning på sig och jag lade upp bilden på Instagram med texten “älskade Lucy, världens finaste tjej väntar på maten”.

Tydligen är nyårskläder för hundar minst lika känsligt som för människor, fast det var förstås inte lilla Lucy som någon blev arg på utan hennes dumma stylist, alltså jag, som plötsligt både var djurplågare och förnedrade min hund.

Vad tycker ni, kan man pimpa vovven lite till festen? 

 “Näe fy djurplågeri tycker jag det är! Kläder är till för människor inte för djur”. 

“Gillar inte när man klär ut sina djur”

“Säg inte att en hund gillar klänningar.

 “Det är förnedrande för en hund. Glöm inte att en hund är inte en modedocka. förlåt men jag blir så arg” 

“Hundar vill inte ha kläder, stackars!” 

“Det är en sak om man tar på dem något värmande när man går ut, men en obekväm guldklänning är inte okej och inget hundar som gillar eller tycker om. Man ska behandla sin hund som en hund och inte en docka!” 

Ja, så lät det timma ut och timma in. Varken jag eller Lucy förstod vad som hände. Hon behöver inte ha kläder på sig utomhus, eftersom hon både har underull och päls. Men jag är ju rädd om henne så hon har täcke om det regnar och om det blir massor av snö lär jag testa med hundskor.

På julen hade hon en bedårande julklänning och jag fotade och lade ut. Inte en enda negativ kommentar. Alla önskade god jul och tyckte att hon var söt. Lucy hade sin julklänning i 15 minuter, led inte och sprang omkring och ville visa upp sig. Klart att hon tyckte det var roligt när alla daltade och gullade med henne.

Så därför fick hon även på sig en liten nyårsklänning en kort stund och varken krängde, rullade sig på golvet eller försökte få av sig den. Lucy är en hund men hon är vår familjemedlem också och är alltid med. Även på festen. Och såklart ska hon också få vara nyårsfin.

 Vad tycker ni är okej att göra med sin hund? Berätta i kommentarfältet!

2017-01-02 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Anneli 4 år sen

Ha ha vad roligt! Att bli så känslosam för lite kläder på en hund! Lägg kraft på vad som händer i vårt samhälle istället med havererat sjukvårdssystem polisinsatser som långtifrån räcker, skattepengar som felprioriteras mm mm mm

kerstin svensson 4 år sen

Att folk bara orkar, skaffa er ett eget liv , blir så trött på alla som bara klagar , har ni inget annat att göra Lucy är så fin både med kläder och utan, skit i alla kommentarer och Johanna du vet bäst !

Lena 4 år sen

En hund kan ha värmande kläder när det är kallt men ska varken ha skor eller kläs ut, fråga vilken hundcoach somhelst. Hunden skäms !

Svar på kommentaren:
Monika 4 år sen

Håller inte med alls. En hund har inte samma känslor som vi människor så den skäms inte.
Speciellt inte en pom! Den rasen är långt från andra hundar. Jag har en själv som är snart 3 år.
Då borde alla stackars hundar skämmas ute i vinterkläder också? Stackars hundar då.
Eller?!

Eva 4 år sen

Såklart Lucy ska ha en fin klänning ?. Sluta vara så negativa och leta fel. Hon är jättesöt ??

Pia 4 år sen

Hundar är djur och att klä ut dom känns så överdrivet … Syftet med att skaffa hund är väl inte att förnedra den med att klä ut den?!

Svar på kommentaren:
Monika 4 år sen

Syftet med hund? Vilken korkad kommentar… blir mörkrädd här inne vilka tanter som gnäller.

Eva 4 år sen

Ja det var en otroligt korkad kommentar…överdrivet? förnedra? Vovven är inte utklädd utan uppklädd! Men syftet med att skaffa henne var säkert inte för att kunna köpa en söt “klänning” till nyår.. jösses.

Viola 4 år sen

Ibland vill man få vara lite fånig, inte så korrekt.. och om hunden verkligen inte lider utan bara älskar att få lite extra uppmärksamhet en stund?
Det anses inte politiskt korrekt att försöka “förmänskliga” ett djur, det väcker känslor… men kanske är det skillnad på ras också? Brukar säga att en Pomme inte är en hund utan ett eget typ av djur. Ni som har Pommar kanske fattar?

åsa 4 år sen

personligen tycker jag det är löjligt och dessutom “fult” att klä sin hund i kläder som inte finner en praktisk funktion, men gillar ni det så shoot – så länge vovven gillar det så är det väl inte fel!?
kram

Susanne Sjögren 4 år sen

Men gud så dumma kommentarer!! Johanna verkar vara en mycket kapabel person att ta hand om sin hund.
Kan man inte bara låta bli att skriva? `Har du inget snällt att säga så säg inget`. En bra regel för mej.

Nej fortsätt på ditt vis Johanna, hoppas de negativa personerna som skriver snart får ett eget liv…

Svar på kommentaren:
Anonym 4 år sen

Hon bad ju om åsikter, både negativa och positiva. Varför är det så himla farligt att uttrycka något som är ärligt? Tycker själv att såklart det inte är djurplågeri men lite som att smycka ut en docka och att få söta kommentarer på det. Har sett de som slår och sparkar på sina hundar och det är riktigt obehagligt.
Johanna är en bra hundägare tror jag men hon vill visa allt som en entrapenör, design, kläder, mode, familj, förhållande etc. Allt ska vara nytt och fräscht och gulligt, modernt, inne. Tycker om att gå in här då och då, har all beundran för allt go och drivkraft, verkligen.

Ann Bengtson 4 år sen

Hahaha…djurplågeri!!
Oj dom människorna vet inte mycket om djurplågeri.
Så länge hunden inte vantrivs, och det visar dom, så spelar det väl ingen roll. Tycker Lucy är super söt, och förmodligen tycker hon nog det med!!

chris 4 år sen

Man får nog “lyssna” på hunden, min lilla signe, liksom skäms när hon blir utklädd och påklädd. Så jag avstår och hon är ju underbar oklädd tack o lov..

Sara 4 år sen

Men herregud! Djurplågeri?!? Ni som anser detta kan inte ha varit med om mycket
Det här är väl ingen hund som far illa på något sånär sätt.
Att ta på sin hund nåt roligt en kort stund för att tex fota är inte djurplågeri.
Min hund avskyr att ha saker på sig inne och der visar hon tydligt så därför har hon aldrig det. Däremot har hon regn/värmetäcken ute för hon fryser lätt. Skillnaden är att ute visat hon inget som helst obehag.
Nu känner jag inte Johanne eller Lucy, men tror inte hon tvingar på sin hund kläder om hon visar/känner obehag.

Ylva 4 år sen

Skulle Lucy hata att ha kläder skulle hon visa det. Kalla detta för djurplågeri är absurt! Lägg engagemang på WWO, rädda valar utanför Grönland eller något i stället för att klanka ner på en fin hundägare. Sen att inte klä sina små tunna chihuahuor i våran vinterkyla är väl inte schysst om det finns värmande kläder att hjälpa till med? Värmetäcken etc. De flesta kanske gillar kläder tom? Är hästägare också djurplågare om de har täcken på sina hästar vintertid? Go Lucy!

En annan Nina 4 år sen

Tycker det verkar som om Lucy inte alls ser ut att känna sig förnedrad eller vantrivas i dessa plagg tvärtom ser hon stolt ut som en tupp (eller en hund rättare sagt) men vad vet jag eftersom jag inte är någon hundexpert. Söt är hon iallafall. God fortsättning på det nya året.

Gunilla 4 år sen

Jättegullig hund!!

Sandra 4 år sen

“Hon är alltid med” alltså? Jo men visst…. dra den om tomten också

Svar på kommentaren:
Annika. H 4 år sen

Har klippt mig hos Johanna flera gånger när hennes lilla hund är med, hon är med på salongen och hur många kan ha med sina hundar på sitt arbete? Vilken förmån!
Hur vet du hur mycket hon är med sin hund? Klart man måste ha hundvakt ibland, men jag vet så många hundar som får ligga hemma i timmar ensamma när deras husse, matte arbetar.
Trist med bitter kommentar.
God fortsättning Johanna och Lucy! =))

Eva 4 år sen

Vilken fånig kommentar…det märks att du inte följt bloggen så noga.

Charlie 4 år sen

Har de på sig det en liten stund är det väl ok. Sen är det ju en smakfråga. Skulle inte klä på min hund kläder eller accosearer, tycker de är finast utan krims och krams. Men djurplågeri, knappast. Tror att du/ni älskar henne❤
Jag skulle aldrig orka ha en blogg(även om jag tjänade pengar på det)och höra allas åsikter och allt tjafs zzzz..
Kram på dig och Lucy ?

Maria Nilsson 4 år sen

Hon verkar trivas i det. Så länge hon inte själv ser ut att må dåligt av det så tycker inte jag att det är ett problem. Det finns värre saker att diskutera som när hundar blir misshandlade på olika sätt.

Marie 4 år sen

Jag blir ledsen när jag läser att man kallar det djurplågeri att klä på sin hund kläder! Det finns så fruktansvärt många hundar i denna värld som far illa på riktigt! Hur vida man vill klä på sin hund är väl upp till var och en men jag ser absolut inte en plågad hund på dina kort. Snarare en väldigt älskad hund!

Marie O 4 år sen

Jag har inte hund själv. Att Du dressar upp Lucy gör mej ingenting – jo, glad – hon är ju ursöt i sina klänningar!
Att klä eller inte klä, det är väl upp till varje matte/husse.
Det finns hundägare som på riktigt plågar sina hundar! Slår & sparkar, drar & skäller! Utan hundkläder. Är det mer att “låta hunden vara hund”, bara för den är oklädd? *retorisk fråga*
Nej, jag tycker man kan få klä sin lilla hund i vad som är anpassat för dem. Hon ser ju ut att trivas & må bra :)
You go Lucy!

Annette Gunnesson 4 år sen

Sööötaste nyårs hund. Inget fel med kläder på vid festligare tillfällen. Min lille Kiwi fick ha fluga på nyårsafton. Lucy tycker hon är fin där vid bordet syns på hennes uttryck. Ju mer hunden är med ju tryggare blir dom. All heder åt dig Johanna. ❤❤????

Fia 4 år sen

Fascinerande detta tycker jag med så mycket tyckande kring en hunds klädsel. Här har nog matte bra omdöme tror jag. Gott nytt år Johanna!!

Emelie 4 år sen

Jag skulle ALDRIG sätta på mina chihuahuaor kläder!
Låt hundar få va hundar!

Cissi 4 år sen

Jag tycker Lucy är fin som hon är. Hon behöver verkligen inte “pimpas” på nåt sätt.

Nilla 4 år sen

Så länge hon verkar tycka det är ok att ha kläder så kan du väl få hållas antar jag ;) Måste dock säga att det ser ganska fånigt ut :D

Kicki 4 år sen

Jag ser en hund som verkar må som den prinsessa hon är…. tänk om alla hundar hade någon som månade o älskade sin hund som du gör, då vore det en bra värld…. fast, visst, alla har rätt till sin åsikt….Kram o god fortsättning <3

Eva 4 år sen

Ingen här är hund, så ingen vet vad som rör sig i deras hjärna vi tror vi vet vad dom tycker, kanske visst är det sött, men allt handlar om vad ägaren vill o tycker hunden har inte så mkt att säga till om oavsett. Men djurplågeri är väl lite väl magstarkt att säga tycker jag …tror inte heller att Johanna skulle utsätta henne för något obehag & det har ju skapat en debatt här ..

God fortsättning Johanna med familj kram <3

Bittan 4 år sen

Tycker det är oerhört löjligt att ha kläder på sina djur (och jodå, jag har haft djur själv, utan kläder)!!! Människor och dockor ja, djur nej!

Lotta 4 år sen

Här får man anpassa sig till hur hunden är, har inte hunden något emot det är det ju inte djurplågeri enligt mig. Lucy verkar vara en trygg o harmonisk hund så det är nog ingen fara med henne.

Marie 4 år sen

Men herregud, låt hundar vara hundar, skaffa en docka ist.

Anneli 4 år sen

Jag säger som Baloo; JÖSSES! Vilket himla liv det blev här nu då.
Regnrockar och reflexvästar anses vara OK, men vad sägs om detta? Då vi gifte oss så hade vår svarta blandras (en hittehund med mycket egen vilja) en vit fluga på efterfesten och nej, han fick inte vara med i kyrkan…

Svar på kommentaren:
Ulle 4 år sen

Håller med! Det är bara en del som stör sig! Hunden verkar inte störa sig och hunden har inte samma känslor som vi människor, det är vi människor som blir stötta eller tar åt oss.
Så länge hunden får kärlek, tydlighet och fostran klart den inte bryr sig om den inte visar att den inte vill ha klänningen. Har sett Johanna har flytväst och regnkappa så Lucy verkar van.

Busan 4 år sen

Johanna ville ju veta vad alla tyckte om detta, så då får hon de. För min del tycker jag de är ok.

Hanna 4 år sen

Vadå himla liv? Johanna ville ha kommentarer (alltid bra för blogg med “provocerande” inlägg), och det fick hon. Inga otrevliga inlägg (eller jo… några var otrevliga och kallade andra för bitterf*****)
De som verkar mest upprörda är ni som tycker det är hemskt att man har en annan åsikt ;-)

Malin 4 år sen

Det kanske finns en undermedveten längtan efter en liten baby Johanna?! Bara en tanke .

Camilla Persson 4 år sen

Lite fånigt men absolut inte djurplågeri! Är säker på att Lucy lever ett kanonliv!
Anklaga dom som verkligen misshandlar sina djur istället!

Sandra 4 år sen

Att kalla detta djurplågeri förstår jag inte riktigt.. Jag ser inte skillnaden på att sätta på sin hund en regnkappa eller något annat som skyddar mot kyla och regn när man går ut på promenad och att sätta på hund en söt klänning till speciella tillfällen. Jag tror nog att hundägare känner sina hundar väl och märker fort om hunden lider eller mår dåligt, vilket Lucy i detta fall inte verkar ha gjort. Skulle det dessutom vara djurplågeri är det märkligt att det finns butiker som säljer kläder till just hundar.. Jag tycker Johanna verkar väldigt mån om att Lucy ska ha det bra och gör allt för att hon ska ha det bra, så någon djurplågare är hon verkligen inte!

Maria 4 år sen

Skit i vad andra tycker. Hon får kärlek o rätt omvårdnad o led inte av o ha en klänning. Vem vet hon kanske gilla det hihi. Fräckt att andra är negativa. skriv något snällt istället tex om din dukning. Hur kan vuxna människor bry sej så. Jag skulle bara struntat i det om jag var du Kramis.

Anna 4 år sen

Johanna skulle aldrig utsätta Lucy för nåt hon inte gillar, tycker dock att Lucy är sötare utan klänning.
Jag reagerar mer på föräldrar som sätter på sina bäbisar/ barn , kostym ,skjorta ,fluga/slips till Nyår så dom ser ut som små gubbar i blöja. En hund är en hund och ett barn är ett barn….

Vivvi 4 år sen

Alltså, att folk orkar! Mina tax-killar hade fluga på nyår och tomtetröjor på julafton. 100% säker på att de inte led det minsta eller brydde sig överhuvudtaget (och taxar är en egensinnig och bestämd ras). Herrejösses, var och en gör väl som den vill! Alla tycker vi olika och så måste det ju få vara men så länge ingen kommer till skada är det ju bara en smaksak! Vi klär ju upp våra bebisar och äldre barn. Tror kanske inte alltid det är deras val heller ju men där pratar man ju inte “barnmisshandel”. Eftersom djuren inte kan beskriva på vårt språk hur de känner kan INGEN veta exakt vad de har för smak men så länge de visar tecken på att vara glada, nöjda och bekväma får vi väl anta att de i alla fall inte vantrivs. Vem har bestämt att hundar tycker att det är larvigt och fult med kläder? Inte sjutton är det hundarna… :-) Tycker Lucy är bedårande och ser väldigt nöjd och trygg ut. Då får man ju som hundens ägare lita på det. :-) Tack för ordet, nu ska jag fråga mina taxar om de vill vara påskkärringar i påsk! Nej just det, gult är fult så de drar hellre på sig tomte-dräkterna igen…as if they give a shit! :-)

Ann 4 år sen

Hur söt som helst.

Viola 4 år sen

Jag tycker att hon är jättesöt i klänningen! Tycker att det är helt okej och kul att man klär på sin hund nåt fint ibland vid enstaka tillfällen sålänge de inte verkar besväras av det. Gillar ej att man för jämnan klär ut sina hundar. För det mesta tycker jag de ska få vara naturligt fina som de säkert trivs allra bäst. =)

Eva 4 år sen

Supergulligt, bland det sötaste jag sett! Klart vovven ska va nyårsfin ;) Inget djurplågeri Nej!
Jag har svårt att förstå snacket om accessoarer och folk som skriver det ser löjligt ut, fånigt, skäms, pinsamt, korkat och inte det minsta gulligt.. What!? Hur kan man inte tycka att det är gulligt.. ser ju så kul och sött ut där hon sitter på stolen i sin fina klänning, urgulligt, MEN det är ju faktiskt inte en riktig klänning som det ser ut som där hon sitter på stolen, utan mer som en tygbit över ryggen om jag förstår rätt… och som några kloka skrev, att det är bra att vänja hunden vid klädesplagg om de skulle behöva krage eller bandage… och som någon skrev att hundar kan känna sig trygga och lugna av ett klädesplagg/kappa/täcke.. Så nästa år kanske fler (och kanske t.o.m. några av dem som skrev här och är emot) faktiskt klär sin hund i “klänning” el nån form av plagg så blir de kanske lugnare när det smäller. Tack för ordet ;)

Jeanette 4 år sen

De flesta som får problem med sin hund har det pga att de förmänskligat hunden och gjort den till något den inte är,som att ha klänning på sig tex ;)eller att den får bestämma över familjen och oftast få igenom sin vilja,helt plötsligt är det hunden som styr och ställer utan att någon förstod hur det kunde bli så…den där lilla gulliga varelsen kan då ibland bli ett monster får att få sin vilja igenom.Det är inte ovanligt att småhundar oftast är mer “odrägliga” än sina större kompisar och det har bara med ägaren att göra,inget annat.En hund är en hund oavsett storlek och är ju en kär familjemedlem.Jag tycker det är det som är kärlek att respektera djuret i sin rätta natur och sen är det upp till oss och göra det så bra som möjligt,istället för att de ska anpassa sig efter våra behov.Jag kan förstå att du tyckte hon var fin men i hennes fall var det nog mer uppmärksamheten hon gillade.Såklart hon inte tagit någon skada av det men en hund är lojal och finner sig i sin situation.Hon är otroligt söt,som hon är <3

Madeleine 4 år sen

Johanna. Det är ju faktiskt DU som känner din hund bäst, ingen annan. Jag har haft hundar som skämt livet ur sig när jag klädde dem i kläder när jag var liten… Men jag har också haft en som fullkomligt älskade det! Att generalisera är så himla dumt och det är väl klart att du inte skulle fortsätta klä genne i kläder om du märkte att hon ogillade det. Förstår inte hur människor kan tycka att allt är svart eller vitt och att deras åsikt är den enda som stämmer…
Gör som du och Lucy vill vettja, å skit i alla andra. Gott Nytt År <3

Ulle 4 år sen

FIna Lucy! Syns tydligt att hon är bekväm och trygg.
God fortsättning!

ullis 4 år sen

Helt onödigt. Inte djurplågeri men att säga att det är för hunden och att hon gillade den…nja. Hon gillade i så fall att göra sin matte glad. Skulle aldrig klä min hund i klänning! En hund är en hund och för mig ser det bara dumt ut. Kan verkligen inte begripa hur folk kan tycka det är gulligt. Det är min åsikt iaf.

Svar på kommentaren:
gunilla matthews 4 år sen

Håller helt med. En hund är en hund. Tänker på de stackars gamla tivoliaporna som drog folk förr i tiden med olika kläder på. Det är ju individuellt hur man tycker om saken, men vill man klä ut, skaffa en docka då, eller hjälp till med att klä upp en vän. Därmed inte sagt att jag ogillar din blogg, den tycker jag är fin och går in ofta och läser.

Härligt att du engagerar dig i din vän Annika som har det så svårt just nu, tycker så synd om både henne och hennes fina familj.

Du är en exemplarisk morsa till dina döttrar, tror jag, och sköter om och älskar din hund. Men behandla den som en hund och inte en docka. Ser du skillnaden?

God fortsättning på året och allt gott till dig och din fina familj.

Nilla

Helena 4 år sen

Ja alltså man kan tycka olika, helt klart. För det första hade jag aldrig kommenterat om jag inte fått uppmaningen, för i ärlighetens namn fnissade jag lite åt att hon blev utspökad men inte mer med det. Däremot skulle jag inte säga att hunden far illa? Isåfall hade bilderna inte varit skarpa… hon hade sprungit runt, viftat, fäktat, gjort vad hon kunnat för att få av sig åbäket. Gömt sig till slut kanske. Inte suttit stilla på en stol väl?

Lena 4 år sen

Tycker att du Johanna gör helt rätt som låter sin gulliga vovve få vara fin o delta på festen! Du visar enbart empati både mot djur o medmänniskor! Strunta i alla negativa kommentarer.

Karin 4 år sen

Djurplågeri tycker jag inte att det är. Men ganska pinsamt och korkat…

Anneli 4 år sen

Alltså…. fattar inte att du orkar med alla människor som skriver negativa kommentarer Johanna.
Lucy är ju helt bedårande i sin nyårsoutfit.
Hunden lider absolut ingenting av att få på sig en söt klänning.
Ni som skriver att det är djurplågeri, herregud, så många hundar o djur som lider o har ett helvete, o ni kallar en söt klänning en liten stund för djurplågeri. Skäms på er.
Heja dig Johanna klart Lucy ska ha en outfit. ❤
PS… Johanna är inte nån som går omkring o bär på sin hund, hon får massor av motion och ser super glad ut.

Mamman 4 år sen

Ju mer du utsätter din hund desto bättre hund. Du känner din vovve bäst, så fin hon är!

Louise 4 år sen

Hon verkar inte se ut att lida, tror ni Johanna tvingar på hunden klänningen och låter henne pinas?
Hunden skulle förstås inte skulle sitta så fint på stolen i så fall.
Min hund vägrar ta på sig täcke när det regnar, jag har gjort felet från början att inte testa med kläder, tänk om tex hunden var tvungen raka av sig päls hos veterinären vid sjukdom eller Operation?
Om man då måste ha täcke och hunden inte är van kan det bli jobbigt.
Tänk er för innan ni kritiserar och klagar!

Hanna 4 år sen

Hon är jättesöt, men en volangklänning …nä, ser löjligt ut. Skulle aldrig falla mig in att klä min hund så.

Mira 4 år sen

Djurplågeri är väl att ta i, hon är ju inte i fara. Men tycker det är rent ut sagt förjävligt av djurägare att klä ut sina hundar och borde inte få äga djur, De är hundar-djur, inte människor. Smaken är som baken men hoppas du skäms inombords.

Lena 4 år sen

Tycker att man får väl göra som man själv vill o framför allt hunden vill. Men jag skulle aldrig göra det. Håller med som Fredrik sa i Nyhetsmorgon (han som har tränat Lilla Nymo) att människan gärna vill förmänskliga hundar med kläder, väskor, hundkalas m.m. Har själv 2 hundar o det är så klart våra familjemedlemmar, men jag skulle aldrig klä ut dom. En reflexväst har jag förstås, men det är för att synas för övriga trafikanter.

Marielle 4 år sen

Eftersom Lucy ser ut att vara en klok hund, så måste hon ju få välja outfits själv? Jag menar, lägg ut några olika outfits på sängen så väljer hon ut det hon vill ha och klär på sig själv! Och gör hon inte det så vill hon inte ha på sig varken glitter eller volanger. En mysig pläd i hundbädden kanske räcker ?

Annelie 4 år sen

Jag tycker att det är upp till varje hundägare, Lucy ser inte ut att lida. Men jag tycker helt klart att hon är finare utan klänning. Jag har tre pudlar dom skulle bli skogstokiga om dom finge på sig något sådan. Det är knappt vi får på dom täcken när dom skall gå ut, men det tycker vi dom behöver för väderleken skull. Men det är mycket aktiva hudar, pudlar är bara en sak i huvudet på och det är bus.

Tina 4 år sen

Oj, att en klänning på en hund kan åstadkomma sådant rabalder. Våra labradorer har alltid rosetter när det är jul, nyår och midsommar och det är aldrig någon som kommenterar det.

Jag tycker den där klänningen påminner en del om flyt- och reflexvästar till hundar och det hoppas jag ni alla tycker är en självklarhet. Våra labradorer har alltid flytväst på sjön.

Lollo 4 år sen

Tror helt klart på att om hunden “godkänner” kläderna så är det helt ok o det avgör ju hund ägaren om hunden tyckte det va ok eller inte det e ju trots allt du som ser om hon låter klänningen vara på eller vill slita av sig den! Hon e bedårande söt ? Och gillar hon det så fortsätt. ??

Petra 4 år sen

Lucy ser ut att trivas i sin klänning? och det märks tydligt om hunden inte skulle gilla det.. min hund fick på sig en stickad tröja en gång och det märktes tydligt att han inte gillade det?!

Jenny 4 år sen

Jag har även jag en tomtedräkt till min hund och kan erkänna att jag köpte den för att jag tycker det är sött. Precis som jag kan ha tomteluva på min häst. Av praktiska skäl är det bara bra att vänja djuren vid onaturliga kläder/saker för om min hund skulle skada sig och behöva krage eller bandage/kläder för att inte ta upp stygn/slicka på sår så är hon van. Precis som jag borstar och hanterar min hund varje dag. Ju mer man kan utsätta sin hund för som inte riskerar att skada eller skrämma den, desto bättre. Min hund är nog den tryggaste och mest framåt jag känner och det är tack vare att jag utsätter henne för så mkt konstiga saker som möjligt. Vad Johanna än gör med sin hund så försöker hon verkligen bara göra sitt bästa för att Lucy ska trivas och må bra. Hundkläder har inget med kränka hunden elr se den som en accessoar. Möjligen kanske vi förmänskligar hunden med våra kläder men det är samtidigt väldigt bra träning inför eventuella svåra skador/prövningar. Jag tror att ju mer man kan normalisera för hunden desto tryggare och miljötränad blir den. Johanna lyssna på dom du litar på så som uppfödaren och hundtränare och inte folk som hör av sig på nätet. Finns så många konstiga människor även om du inte är ensam om att “förmänskliga” din hund med kläder för att du och Lucy gillar det!

Svar på kommentaren:
Mia Lönnkvist 4 år sen

Så bra du skrev här. Precis samma tycker och gör jag med min hund och den protesterar INTE utan istället hjälper hon till genom att lyfta tassarna och föra in dom i sina kläder.

Chatarina 4 år sen

Hej, jag tror inte att hunden lider utav detta, däremot tycker jag inte att det är speciellt gulligt, jag tycker hundar ska vara hundar, dom är så mycket finare då. Det är min åsikt?

Veronica 4 år sen

Sötaste lilla vovve. Jag anser att man som ägare till sitt djur vet och märker vad hunden gillar. Min hund som är en praszky på 2 kg har ofta kläder. När det är kallt ute så måste hon ha tröja eller jacka för annars fryser hon. Skor däremot de gillar inte min lilla, vi provade en gång då hon frös så om fötterna när vi var ute men icke. Så självklart sätter jag inte på henne det. Men hon jag fina klänningar o älskar det. Vi ägare vet vad hunden mår bra av. Så enkelt är det.

Anonym 4 år sen

Och nej det är inte moget att kalla någon bitterfitta, men alla är inte mogna.

Agneta 4 år sen

God fortsättning Johanna?

Ingrid 4 år sen

Jag skulle inte klä min hund i klänning, men inte är det djurplågeri. Alla gör som de vill, och Lucy är bedårade både med och utan klänning.

Mia 4 år sen

Om det varit en stor ras hade nog dom flesta bara skrattat o inte ens tänkt tanken om “djurplågeri”? Jag tänker att ju mer man låter hunden hanteras o prova att ha på sig olika saker ju lättare blir det för hunden att acceptera om den någon gång skulle behöva ha krage eller bandage eller nåt annat på sig som inte tillhör det vardagliga :)

Svar på kommentaren:
Linda 4 år sen

Håller så med dig här. Johanna gör helt rätt, ju mer hunden vänjer sig vid att man håller på med den desto lättare att hantera andra situationer. Som krage tex, Lucy kommer nog klara det mycket bättre!
Bra Johanna!

Tina 4 år sen

Jag tycker Lucy är jättefin i sin klänning! Och såklart far hon inte illa av att ha den på sig! Jag har två Pudelkillar som jag tycker är roligt att göra fina. ??

Linda 4 år sen

Jag tror inte alls att hunden lider av detta. Men varför gör man detta? Så utomordentligt fånigt. Hunden är inte söt i dessa kläder, den ser bara malplacerad ut. Är mycket finare i sin egen päls. Löjligt av en vuxen kvinna tycker jag. Okej om du var 13 år kanske men….

I övrigt är det en bra blogg och jag gillar dig! Framför allt att du verkar bry dig om andra människor och att du har en sund inställning till barn och skilsmässobarn (är ett själv). Heja dig!

(Nu bad du ju om åsikter kring detta med hundkläder så jag kunde inte hålla tyst)

Petra 4 år sen

Bryr mig egentligen inte så mycket, men spontant tycker jag det ser superlöjligt ut att klä på djur kläder. Lite skämskudde över det. Tycker det är fult när man tar på regnjacka och jackor som kanske är mer nödvändigt också. Har en “tjockjacka” till min och jag skäms ihjäl när jag går ut med honom då :-)).
Nä, djur är djur och inga assessorer. Och NEJ! Jag är ingen bitterfitta, är inte särskilt gnällig, eller avundsjuk och jag har ett liv.
Tycker bara inte som J här. Men det är ju det som är så bra. Alla tycker olika ;-)

Ulrika 4 år sen

Man känner ju sin hund bäst själv och ser om den mår bra eller dåligt av att ha en klänning på. Snälla ni därute finns väl allvarligare saker att lägga energin på va?
Du har en fin hund Johanna och hon ser ut att vara otroligt välmående :)

Mimmi 4 år sen

Vi människor har en fantastisk förmåga att hela tiden försöka anpassa vår omvärld efter oss. Det här ser vi överallt, även på våra husdjur. Vi försöker förmänskliga dem så att de ska passa in i vår livsstil, vår inredning och de ska gärna bete sig som oss. En hund är dock en hund och ska så få vara. Vi håller på och går alldeles för långt i strävan att uppnå perfektion och visa upp en perfekt yta. Våra hundar ska inte matcha gardinerna, de är ursprungligen rovdjur som härstammar från vargen. Deras huvudsträvan, som sitter i deras gener sen hedenhös, är att få i sig mat, att hålla sig i rörelse med flocken (för att söka mat) och sist men inte minst hitta sin rätta plats i flocken som motsvarar ens rätta rang. En liten skranglig fjant till hund skulle aldrig få leda en flock i det vilda, men tyvärr ser man rätt ofta hur skrangliga små tjatterhundar bestämmer över en hel familj… Så en hund är rätt lätt att förstå sig på om man fattar sig på deras naturliga beteende. Allt annat bjäfs är något vi människor skapar för att det får oss att må bättre. Även den sötaste lilla pälsboll härstammar från vargsläkten, det kanske vi skulle försöka komma ihåg lite oftare så skulle våra hundar må bättre. Men nu dör ju inte en hund för att man stoppar in den i valfria pajaskostymer, hundar har lärt sig genom årtusenden att anpassa sig till sitt habitat och de lägger sig inte ner och avlider för en klänning. De accepterar situationen och fokuserar istället på att få tag i nåt smarrigt från bordet eftersom mat är prio ett för en hund.

Svar på kommentaren:
Jeanette 4 år sen

Så bra skrivet,precis så tycker jag också! Det kan ju inte vara någon slump att inte dessa klänningar görs för stora hundar?Vem skulle komma på tanken att klä en schäfer i klänning? Det är såklart kommersiellt och det är stora pengar i denna branch tyvärr.Kanske de som har småhundar är extra mottagliga för det,men låt hunden vara hund för då mår den bäst.Tror inte någon hund tar skada av att ha hundkläder men tror även att det absolut inte gör någon nytta heller,tvärtom.

Annette 4 år sen

Hej Johanna! Jag tycker man gör som man vill så länge hunden tycker det är okej och det fattar väl alla som läser din blogg att du är en sann djurvän. Så alla som bara ska skriva tråkiga saker kan lägga av med det tycker jag.. Dåligt!! De har väl inget eget liv..
Jag ser fram emot nya härliga inlägg och massa inspiration både i form av träning och härliga kläder. Så nu vill jag bara önska dig ett gott nytt år!!
Annette ?

Kristina svensson 4 år sen

Så sör hon är i både sin julkläning och nyårskläning? Gillar även den fina väskan du har till henne. Kram o vov från mig o min lille pomeranien ???

MariaZ 4 år sen

Herregud, det märks ju direkt på ett djur om det inte trivs och då hade du ju tagit av den såklart. Och om nu Lucy inte hade det minsta emot att ha en klänning – hur kan en massa personer överhuvudtaget hålla på och tycka en massa? Men när jag såg bilderna tänkta jag, att ja, nu får Johanna säkert tyvärr en massa skräpkomentarer. Det är tråkigt att ha rätt då.

Det är så onödigt att bara hålla på och tycka en massa – ut och gör någon nytta med den energin istället.
Jag kan ju tycka att det finns större problem att engagera sig i…än i om din vovve har en kvadratdecimeter tyg på sig en stund…. OMG

Fortsätt du att göra som du och Lucy tycker om. God fortsättning!

Emelie 4 år sen

Samtidigt kan jag bli trött på att så fort någon inte håller med om något Johanna eller någon annan stor bloggare för den delen eller är av en annan åsikt och argumenterar emot så blir dessa personer avundsjuka och bittra eller som några så fint skrev här ovan bitterfittor, varför? Man får bara komentera om man tycker samma sak eller hur menar ni? Så länge som man beter sig på ett vuxet sätt så ser inte jag något problem. Och de som inte kan det ge dem helt enkelt inget utrymme eller uppmärksamhet. Vilken nivå lägger ni er själva på när ni kallar folk för bitterfittor, är ni verkligen så mycket mognare tycker ni?

Svar på kommentaren:
Anonym 4 år sen

kära emelie, anledningen med bf uttrycket kan bero på att man (läs:jag) tycker det är lustigt eller oväsentligt att uppröras av en sådan enkel sak som att klä en hund i en tygbit. Men självklart ska man få uttala sin åsikt.

A 4 år sen

Jag tycker d är ok att klä sin hund om det fyller en funktion tex hundar som inte har någon varm päls vintertid. Helt ok att sätta på dem ett täcke. Men normalt sett tycker jag inte att man klär djur. Dom är inga accessoarer. Men var och en bestämmer över sitt eget djur. Och du tycker ju att det är ok och förmodligen ganska kul att klä henne. Man ska dock tänka på att en hund är ett djur och ingen docka. Det är min personliga uppfattning.

Åsa 4 år sen

Heeeelt off topic från inlägget men måste bara skriva en rad och tacka för receptet på potatiskakan. Vi gjorde den på nyårsafton och den var så god! Kommer definitivt göras fler gånger här hemma! Mvh Åsa

Jessica 4 år sen

Ursöt♡♡♡♡♡♡♡ verkar inte särskilt besvärlig att ha på sig heller?

Lena 4 år sen

Har tidigare valt att inte kommentera trots att jag reagerade på bilden. Var och en bestämmer förstås själv men när du nu går ut och frågar efter vår åsikt så tar jag tillfället i akt att förmedla min. Jag tycker det känns märkligt att klä upp sina husdjur i kläder. Varför gör man det överhuvudtaget? Jag antar att man gör det för att man själv tycker att det är gulligt och då är det ju inget som gynnar hunden på något vis. Djurplågeri känns som en överdriven kommentar men jag föredrar nog våra söta husdjur naturliga. Allt annat ser utspökat och lite fånigt ut enligt mig.

Mia 4 år sen

Jag tycker nog att ett täcke om det är kallt eller regnar är okej. Dock inte kläder inne. Men därifrån till djurplågeri…absolut inte :-) sen har jag försökt se klänningen…det man ser är…att det ser ut som ett täcke…alltså allt rysch pysch är på ryggen…och inget på undersidan. Alltså…då blir det ett täcke och inte klänning ;-) så har vi kringgått det hela :-D
Visa gärna upp klänningarna utan lilla Lucy i dom…även magdelen…så blir gnälltanterna kanske lite mindre gnälliga :-)
Och håller med en här upp…lite tight tröja/lindor gör hunden lugn…
Skor på hunden är bra om det är smällkallt ute eller kommunen fullkomligt gödslar med salt på gångbanorna :-)
Sen i alla dessa kommentarer/åsikter…så är det ändå din lilla Lucy och du gör som du vill…och skulle hon må dåligt av skötseln…DÅ är det befogat att klaga/säga ifrån…
Men nu ser hon högst glad och välmående ut…inte någon skamsen min hos henne inte :-D
Men som sagt…visa gärna upp kläderna…kul att se och var dom är köpta…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Det finns mer bilder tillbaka i ett inlägg före nyår, det är precis som regnkappan vi har till henne. Man knäpper som ett täcke under magen. Men det en del läsare stör sig på är förstås volangen på ryggen.
Hunden bryr sig varken om volanger eller bling, det viktiga är att inget skaver eller gör ont men det är ju en självklarhet.
Kläderna är köpta på den fina butiken chicdog i Sthlm men finns även på nätet. Har så mycket fint till våra husdjur.

Kramar Johanna

Mia.S 4 år sen

Sötaste jag sett! Din hund, du bestämmer. Läste på instagram, blir mörkrädd vilka bitterf…..

Svar på kommentaren:
Anonym 4 år sen

hahaha jag håller med Mia , lite lustigt med dessa bitterf…. Klart inte hunden tar skada av detta. Alla gör som de vill så länge man inte skadar någon.

Annika 4 år sen

Vår hund är en aningens rädd när det smäller på nyårsafton och någonstans förra året – nej, det blir förrförra – 2015 – läste jag att man kan klä på dom något (minns inte vad det heter) för att dom ska bli lugnare. Vi hade sen tidigare en tröja till henne – och jag är en aningens anti till kläder till hundar…. – men den hjälpte. Samma sak i år – jaja, förra året. Så – även om det är guld, silver, glitter eller vad man nu kan tänka sig – jag tror att det biir en trygghet för hunden att få gosa in sig i PLUS att det är gulligt – så länge hunden är med på det! Man kan sin hund och ser vad den vill. Bortse sen från alla missunsamma människor.
Kram!

Ullis 4 år sen

Om hon nu trivdes så förträffligt i sin klänning och tyckte det var så kul med all uppmärksamhet, varför fick hon då bara ha den på i femton minuter???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

För att hon inte har haft kläder på sig förut och som med allting när det gäller hundar prövar man och ser hur dom reagerar. Nästa gång kan hon ha den längre eftersom hon trivs bra.

Cecilia L 4 år sen

Jösses människor, lägg energin på att hjälpa alla hemlösa djur som lider i kylan istället. Så söt i sin klänning!
På tal om något annat så bokade jag in några dagar på H 10 i Barcelona framåt maj efter ditt tips :-)

Linda 4 år sen

Om kärringarna nu klagade så mycket varför var det ingen som gnällde på julklänningen?
För då har många husdjur kläder men då är det ok……. dubbelmoral?

Svar på kommentaren:
Ullis 4 år sen

Vi kärringar var väl upptagna med att fira jul…

Katja 4 år sen

Herrejisses….

Anya 4 år sen

Om hon inte försöker få av sig den eller visar att hon är uppenbart obekväm med den så gör det väl ingenting? Jag har haft katter och de hade dock enträget försökt få av sig det om man satt något på dem, men hundar kanske inte protesterar på samma sätt? Söt är hon i guldklänningen i alla fall.

tina 4 år sen

Tycker inte om det, och om Lucy själv hade fått välja hade hon nog avstått kläder…

Carina R 4 år sen

Folk hittar alltid saker att klaga på. Lucy är verkligen jättefin med sina söta klänningar! Du känner din hund bäst. Kram från Göteborg

ZRJ 4 år sen

Det er din hund og du bestemmer! Du ved hvordan hun reagerer og jeg er sikker på, at hvis Lucy viste hun ville have den af så ville du tage den af. Du er som ejer af hunden – eller andet dyr – jo aldrig i tvivl om hvordan de har det med at have noget på!
Fortsæt du bare med at give Lucy kjole og andet på hvis hun vil!
Dyreplageri vil aldrig forekomme i samme sætning som dit navn :-)

Mona 4 år sen

Så söt så jag smäller av! SJÄLVKLART inte djurplågeri.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Lilla skrutten idag på rundan, hon tycker inte riktigt om det här ruggiga vädret men idag trippade hon på fint för vi hade andra hundar framför oss, haha. Antingen skäller hon för…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…