• 2017-01-04, 11:40
  • 15

Nu är det dags att leva upp till det där besvärliga nyårslöftet om att börja träna. Det är faktiskt inte bara för att visa sig duktig, det är framför allt för att må bra som vi tränar. Här kommer mina bästa tips för att komma igång med träningen!

Har du själv några träningstips? Dela med dig här på bloggen!

Jag började träna på allvar i maj 2012. Det hjälpte mig väldigt mycket och på bara några månader kom jag i mitt livs form. Jag började springa, lyfta tyngre vikter på gymet och tränade roliga pass som jag tyckte om. 

Redan efter ett par veckor såg jag stora resultat och då ville jag bara fortsätta. Jag fick mer ork, jag sov bättre och jag kände mig mycket snyggare. Jag tror man ljuger för sig själv och hittar på många ursäkter om man inte kommer i sina kläder, eller kanske inte orkar ta trapporna, eller kanske tycker att all träning är tråkig.

Därför är de första träningspassen så viktiga att ta sig igenom. Snart försvinner träningsvärken och ersätts av ett sug efter att köra mer.

Såhär gör du för att klara de där besvärliga första gångerna:

1. Hitta något du tycker är roligt, alla sorters träning passar inte alla människor.

 2. Skaffa en träningskompis, det blir både roligare att träna och svårare att slippa undan.

 3. Ta inte ut dig i början, du kan skada dig och satsa hellre på en form som din kropp klarar av. Kör inte igång sju dagar i veckan, tre pass räcker gott och väl.

 4. Planera din träning inför kommande vecka. Bestäm att detta är din tid. 

 5. Var snäll mot dig själv och njut av endorfinerna och kicken du får efter varje pass. Det är din belöning.

För och efter! Vänster trött och svag, höger stark och glad.

Tränar du själv mycket? Berätta om dina bästa tips på hur du kommer igång!

 

2017-01-04 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Ullis 4 år sen

Men va? Såg Annica lagt ut hon ska börja jobba? Hur klarar hon det? Jag trodde hon var jöttedålig efter vad hon skrivit om sina svåra smärtor.. hon borde samla kraft istället om hon har det så tufft :(

Christina 4 år sen

TACK för ännu ett inspirerande inlägg! Jag har dels en 15-årig dotter som “drar”iväg mig på Friskis o Svettis-pass o dels tänker jag på min brors ord : “Plocka fram känslan du har efteråt.” Plus att jag genom din blogg får massor av
inspiration:-)
Har tyvärr fått problem med knäna men hoppas få bukt med det med hjälp av nyponpulver.
Ha det fint! Kram Christina

Malin 4 år sen

Hej!
Vilket energiknippe du är! Jag tränar en hel del och nu har vi också blivit med hund så vardagsmotionen blir det en hel del av. Men ibland känner jag mig svullen och att kroppen inte svarar på allt slit man lägger ner. Får jag fråga vad du väger och hur lång du är? Sköt om dig!

Eva 4 år sen

Jag borde försöka komma igång lite men det är svårt.. var lika duktig som du är en gång i tiden ;)
Hur är det med Annika, förstår att hon inte orkar skriva om hon har svåra smärtor. Kommer hon att vara me på cancergalan? Tack för bästa bloggen!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack fina Eva, Annica har det jättejobbigt. Hon ska till Sahlgrenska i morgon tack och lov. Hennes smärtor är omänskliga just nu.
Det är jobbigt :(

kram på dig

Eva 4 år sen

Tack fina du för snabbt svar. Åh ledsamt att höra att hon har det svårt men bra att hon ska dit imorgon, hoppas det blir bättre <3 Kram

Emma 4 år sen

Jag kör en del, ska tävla i bikini fitness i april. Målet är väl att själv förstå vad kan faktiskt kan göra med min kropp. Sedan att det inte är bästa tävlingsformen för kroppen men det är ju inte under en längre period jag lever så. Men träning och kost lever jag för!
Är så himla stolt över mig själv som tog tag i mitt liv gällande hur jag ser mig själv och att jag faktiskt KAN!! KRAM!

Annette S 4 år sen

Den mörka årstiden blir det pass inomhus, bor i en mindre stad så utbudet är inte så stort men försöker hitta pass som jag tycker om. Vår och sommar blir det PW och och lite löpning. Träningen ser jag inga problem att komma igång med, värre är det med småätandet som jag varit dum nog att börja med och tyvärr en hel del onyttigt som slinker ner. Blir ledsen på mig själv har varit så nöjd med både vikt och kropp och nu känner jag mig inte alls lika fräsch längre. Måste bryta mönstret men jag bara skjuter på det…..
Älskar din blogg:)
kram kram

Jenny 4 år sen

Jag promenerar ,gå/Springer….gympar hemma till musik passar mig utmärkt och jag vill också ha mer av det hela….självklart har jag vilodagar men håller ofta igång.

Jessika 4 år sen

Åh sådana här inlägg behöver jag, men kanske mest ngn att träna med mig och puscha på :) haha
Synd att du inte tar emot kunder som PT <3 för jag hade behövt ngn som dig efter alla år som livet inte varit på min sida. Du verkar vara en genuin människa.

En fråga! Var var det som du var när ni var på Cypern? Det såg så mysigt ut

Varm kram
P.S Jag bor i Göteborg om du ändå har lite tid över <3 haha ;)

Annika 4 år sen

Jag började löpträna 2013 efter 18 år på soffan. Tungt att komma igång. Nu har jag avverkat både halv- och helmarathon.
Sen i höstas går jag på lite olika pass.
Har inte någon tajt, smashing kropp, men jag är smalare och förhoppningsvis mer hälsosam på insidan.
Har inte tagit längre pauser än nån vecka på semesterresor. Det känns toppen.

emblas.se 4 år sen

Många bra tips där! Och det viktigaste är nog punkt 1 – man måste tycka att träningen är kul!
kram
Emma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Visst är det så :)

Marita 4 år sen

Jag började träna Mars 2012 efter mycket om och men och tjatande:) men jag är fast . Det bästa jag någonsin gjort. Jag fick diabetes 2 och kände att jag inte hade så mycket val. Då tog jag 40enh insulin varje kväll + 2 tabletter. I dag har jag gått ner 50 kg och tar inget insulin och inga tabletter mer. Jag kör på löpbandet och går lite olika pass som jag tycker är kul såsom Metabolic Blast , Tabata , Spinning . Har man ingen träningskompis så hittar man på gymmet . Så som sagt träning bästa som finns bra för både kropp och själ . Ha en fin dag ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Låter fantastiskt! Heja dig!!!

Stor kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…