• 2017-01-09, 13:26
  • 9

Missa inte årets viktigaste gala, “Tillsammans mot cancer” som sänds på TV 4 ikväll klockan 20.00! Tillsammans krossar vi cancern för forskning behövs. Tack vare cancerforskning har det hjälpt Annica och många fler sjuka att få mer tid. 

Har du själv erfarenheter av cancer, eller har närstående drabbats? Berätta gärna!

Annica är en av alla som drabbats. Ni som följer bloggen har fått läsa om hennes kamp här inne, hon skriver om sin kroniska sjukdom, spridd malignt melanom. Hon fick mardrömsbeskedet ingen ska behöva höra, att hon hade obotlig cancer och bara några år kvar att leva.

Nu är det drygt tre år sedan hon fick beskedet. Hennes lever var fullproppat med metastaser som läkarna inte ens kunde räkna. Hon har fått flera olika slags cellgifter som nu kroppen blivit immun mot och i somras växte en tumör i raketfart tills den var stor som en fotboll, allt gick väldigt snabbt. Tack vare den duktiga och modiga kirurgen Roger räddades Annicas liv. 

I dag, måndag påbörjar hon sin immunterapibehandling igen efter tuffa veckor med svår smärta. Annica ger sig aldrig, jag vet ingen som kämpar så mycket som hon. Hon är en sann inspiratör och hennes barn och familj ger henne mer kraft att orka. Jag tror det är livsviktigt att försöka hitta den där kraften som man tror inte finns. Jag tror hennes starka tro bär henne i detta.

Alla är kämpar som drabbas av cancer, men jag tror det är viktigt att lyfta fram sjukdomen, jag älskar att låta er ta del av Annica som inspirerar andra som kämpar, hon ger fler hopp. Hon får oss, friska som sjuka, att ta vara på livet här och nu. Mitt i allt elände finns det hopp, hon ser alltid ljuset även när det är som allra värst.

Den mentala och fysiska biten är lika viktiga. Såg ni Nyhetsmorgon i lördags där underbara Pamela Andersson på “Topphälsa” berättade i direktsändning att hon krossade cancern? Hon mosade den hemska tumören som växte i hennes hjärna, i flera år har hon kämpat och läkarna trodde inte att hon skulle överleva. 

Hon hittade styrkan i familj och träning, hon började träna ännu mer och ändrade sin kost. Hon säger själv att det är träningen som gör att hon lever och knäckte tumören. Hon är övertygad om att träningen hjälper, pulshöjande aktivitet gör att man blir glad och stark mentalt. Ni måste titta på klippet från Nyhetsmorgon i lördags!

Jag satt på hotellet och såg det, jag kunde inte sluta gråta. Allt är möjligt! Pamela berättar att hon jobbade mycket med positivt tänkande, hon bestämde sig för att fokusera på att hon ville överleva och förändrade hela sin livsstil trots att läkarna sa att det var omöjligt. 

Men allt går! Jag älskar att Pam är ett levande bevis på vad motion och bra kost gör, hon är en sann inspiratör som kommer att hjälpa många. I april åker jag med henne och “Topphälsa” på träningsresa till Kanarieöarna där jag kommer vara med och hålla föreläsning och workshop.

Ser så mycket fram emot resan och stort grattis igen världens bästa Pam!

 

 

Kommentarer

Petra Nymans Dagbok 4 år sen

Alla styrkekramar till Annica! Tittade såklart på Cancergalan igår o det gick åt två toarullar till allt snor o gråt! Jag grät också lyckotårar när jag såg Pam på Nyhetsmorgon! Imorgon ska jag boka cellprov som jag missat! Fast jag tycker det är det jobbigaste som finns <3 Rädd! Alltid livrädd!!!

Anonym 4 år sen

Min sambo fick under hösten 2015 sin cancerdiagnos maligna melanom, den aggressivaste cancerformen i hjärnan. Tumören opererades bort och där efter följde strålning och cellgiftsbehandling och allt såg bra ut till hösten 2016 då huvudvärken kom tillbaka. Ny magnetröntgen visade att cancern var tillbaka i formen ny tumör som sitter på ett sånt ställe att vid en operation så är risken stor att han blir en grönsak. Ny strålning gjordes och magnetröntgen och nu inväntar vi resultatet om tumören blivit mindre eller om cellgifter måste sättas in. Att bli cancersjuk påverkar familjen och livet och många gånger känner man sig så otroligt maktlös och frustrerad, inte bara över själva sjukdomen utan även att sjukvården många gånger inte upplyser om vad och hur man kan få hjälp och stöttning!

Christine 4 år sen

Jag förlorade min man i augusti 2015, då hade det gått exakt 365 dagar sedan han fick sitt cancerbesked. Cancer är en fruktansvärt grym sjukdom som jag sett från sin allra värsta sida.
FUCK CANCER!!!

Linda 4 år sen

Inte ett öga torrt, otroligt sorgligt men viktigt program. Älskar din seriösa fina blogg!

Lollo 4 år sen

Har också en nära vän som kämpar med svår cancer, livet är så jävla orättvist!
Såg bild på när du och din Janne var på SPA, vad snygg du är människa!!

Monika 4 år sen

Tack snälla Johanna för du lyfter fram detta. Sett du skrev på instagram också, du om någon har ju en nära i svår cancer. Tänker mycket på Annica nu.

Eva 4 år sen

Helt fantastiskt!!! Tack Johanna för att du la upp klippet med Pamela! Förlorat min pappa i cancer och har en morbror som nu kämpar, men rätt kost håller det än så länge i schack, varma tomater och citronvatten sägs minska och motverka, och ja positivt tänkande är gynnsamt. Ska självklart kolla på galan ikväll. Fuck cancer!!

Mia 4 år sen

Har förlorat både mor och far i cancer ? med ett års mellanrum.
Fina fina Annica…vilken kämpe ?
FUCK CANCER

Annika 4 år sen

Mormor tjocktarmen, mamma levern, svågern hjärnan, svägerskan bukspottkörteln, annan svägerska behandlas NU för bröstet samt kollegor tidigare men är friska idag – SÅ DEN DÄR SKITEN KAN OCH SKAAAA BESEGRAS!
Följer Annica och har bidragit med en liiiten slant, följer Pamela, grät också i lördags och jag är såååå inne på hennes positiva tänkande! Asså – vilket inslag!!! Fattade inte först – eftersom jag följt hennes blogg och så är den BORTA!!! Skiten!!!
Kollar ikväll med dottern och ett gäng näsdukar.
FUCK CANCER!!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Så här ska det se ut! 50 av Sveriges bästa artister samlas för att sjunga och peppa i coronatider. Inte en falsk ton så långt örat kan nå. Ni måste lyssna på…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…