• 2017-01-10, 23:50
  • 26

Förlåt för min frånvaro idag, jag har haft “halv åtta hos mig” med mina tjejer här ikväll! Snacka om kaos. Innan alltså. Jag hade möte och jobbade på salongen fram till 15. (Hur tänkte jag där?) Sedan järnet järnet hem till köket. Tack och lov hade jag dukat och städat redan igår, men jag är sämst på att planera även om detta är det allra bästa jag vet.

Jag har alltid panik, gör alltid ordning mig 10 min före gästerna kommer. Fast jag drömmer egentligen om att sitta med ett glas champagne i soffan med nymålade naglar och fönat hår en timma gästerna kommer. Det händer aldrig. Gör det någonsin det?

Men jag lägger gärna tid på att göra fint. Köper hem massa fina blommor, dukningen är hela middagen, älskar vackra dukningar och det är så trevligt att få sätta sig vid ett bord där någon lagt sin själ att göra fint för gästerna. Eller hur?

Men det viktigaste är att man har kul, och det har vi alltid. Jag älskar bjuda hem gäster!

Idag var det min tur att ha “halv åtta hos mig”. För er som inte vet så är vi fem goa tjejer som känt varandra sedan tonåren, våra barn har växt upp och vi har gjort typ allt ihop. Nu när barnen blivit stora har vi börjat med ett nytt tema sedan några år tillbaka nämligen “Halv åtta hos mig”.

Vi äter alltid en tre-rätters middag och goda drycker och det kan vara en vardag som helg. Det viktiga är att vi ses.

Gissa vad jag hade som tema, hehe.

Asiatiskt förstås! Det blev nog 12 rätter och mitt kök har varit kaos, haha! Lisa-Marie var gullig och hjälpte mig diska och röja, dra mig baklänges, det var som en middag för 50 pers. (Ska visa er mer bilder i morgon.)

Jag måste skriva ner vad vi åt, ni ska göra detta eller åtminstone kanske någon rätt på en buffe eller en varmrätt när ni har en bjudning. Älskar asiatiskt och det var så roligt att gästerna tyckte det var gott.

Asiatisk bordsbuffé! Vill ni ha tips? Ni kan ju plocka lite vad ni vill ha, ni behöver ju inte göra allt. Men detta blev verkligen jättegott! Jag ska skriva i ett annat inlägg vad jag gjorde för nu somnar jag vid datorn nästan…

Byxor från Mikkas com, sitter som ett smäck. Lite lagom häng och tighta ben. Leotop från Clarks. Haffa den!

Här mina vänner är världens finaste tjejgäng. Vår lilla klubb halv åtta hos mig har funnits i flera år, men inte bara det, dessa tjejer har jag haft i nästan hela mitt liv. Vi har upplevt allt. Våra barn har växt upp tillsammans, vi har gjort resor, haft galna fester, firat nyår och midsommar, lagat hundratals middagar, dykt på babysim, ätit världens godaste bullar på öppna förskolan, jagat barn på stranden, hållit tal och sjungit på bröllop, partat, gråtit, skrattat, gått långa promenader med barnvagnar, kört bil med skrikiga ungar, ätit äppelpaj i trädgården, myst under paraplyet i vardagsrummet och fiskdamm, barnkalas med alla barn och kaos.

Men det allra bästa, när vi ses är det alltid som det alltid varit. Älskar er, världens finaste vänner!

Tusen tack för så fina presenter!

 

Kommentarer

Maria 3 år sen

Ser också fram emot recepten, ser väldigt gott ut. Men i väntan på dem undrar jag hur mycket av detta jag kan förbereda innan. Har tjejmiddag – vi blir 11-12 st – och vill helst ha så mycket som möjligt klart innan, bara att värma. Funkar det?

Jessica 3 år sen

Har inte sett bilder och recept ännu? När tänkte du lägga ut?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Kommer! Dom sista dagarna i veckan har det varit annat som tyvärr låg före, men nu så! Kommer i veckan!

kram

Carolina 3 år sen

Var hittar men Moet glasen? Jättesnygga! :)

Jenny 3 år sen

Hej ….
Var har du köpt dina MOET glas i guld o Rosa ? Jag har vita, men ej hittat de du har….
De e sååååå fina :)

Gourmettjejen 3 år sen

Godmorgon.
Jag väntar med spänning på recepten då jag älskar dina recept.
Ha en fin dag ♡
Kram
http://www.nouw.com/gourmettjejen

Marita 3 år sen

Åhh det ser ju så gott ut , så vackert du har dukat. Du är jätteduktig Johanna ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack söta du!

kram Johanna

Li 3 år sen

Du omnämns igen hos Bloggbevakning. Tankar kring det hon skriver denna gång?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad roligt! Kram Johanna

Carina L 3 år sen

Sååå fint du dukat, tycker röran i snapsglasen ser spännande. Måste vara fantastiskt att ha sådana vänner❤

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack! Ja riktiga vänner betyder allt, speciellt när man känt varandra och umgåtts genom hela livet.

Kram

Röran kommer på recept snart!

emblas.se 3 år sen

Åh vad fin dukning och fina bilder!
kram
Emma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tusen tack, det är så roligt att duka! kram Johanna

Mia 3 år sen

Älskar dina dukningar, alltid så fint! Vilken storlek har du på dina grå matteustallrikar med spets?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Mia!

Dom allra största.

kram Johanna

Eva 3 år sen

Härliga bilder.. så fint o mysigt du gjort! Ser verkligen gott o trevligt ut! Gillar också byxorna, grymt snygga!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack Eva! Älskar bjuda hem vänner!
Byxorna är så sköna och sitter snyggt på, kan ha svårt för sånna med häng annars.

kram

Louise 3 år sen

Å så fint! Älskar också att duka, välja ett tema med blommor, servetter, färgsättning, ljus och dekorationer. Gör det ibland några dagar innan gästerna kommer.
Otroligt snygga byxor! Vad heter modellen? ( Tjatig med alla klädfrågor gissar jag….) Gick in på hemsidan men hittande inga på bild som liknade de du hade?
Blir jätteglad för svar. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Visst är det underbart! Det är bland det bästa jag vet!

Kolla mikkas.com på instagram, där har hon lagt upp modellen!

Kram Johanna

Pernilla 3 år sen

Vilka snygga byxor, hur är de i stl? Jag brukar Ligga mellan S och M.

Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!
Jag har S, tycker dom är normala…

Kram!

Lena 3 år sen

Herregud så gott det såg ut… det där i snapsglasen med en sked i .. vad var det ?
Så fint du dukat också.
Åsså du förstås, alltid lika vacker :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tusen tack Lena!

En räkröra, ska berätta receptet så kan du göra det sen, det är fint att lägga det i snapsglas med sked :)

KRAM

Sussie 3 år sen

Det är fantastiskt ha en tjejliga och det viktigaste är ATT man ses oavsett vardag eller helg.
Du har så fint hemma och lägger verkligen mycket möda på dukning och allt blir perfekt, ett stort kontroll behov ;-)
Måste prova det asiatiska, ÄLSKAR OXÅ ASIATISK MAT! !!!
Vart åker ni i Thailand? Älskar deras mat :)
Vad fint det var med krokus i så glas, vad är det som ser ut som ” iskuber” ???
Ha en härlig dag
Kram sussie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja visst är det så. Underbart!
Nja, i det här fallet handlar det nog mer om intresse. Älskar, älskar inredning och duka, det gjorde jag redan som 5 åring hemma med mamma när vi skulle ha gäster. Bästa jag vet! Behöver inte handla om perfekt, det är nog mer att man väljer det man tycket om och jag vill göra det vackert för mina gäster.
Jag älskar nämligen själv att sätta mig till ett dukat vackert bord, känns lyxigt och välkomnande.

iskuberna är glasstenar, hade hyacinter där förut.
Vi är på väg att boka, men det kan bli ett annat resmål. Vecka 7 på sportlovet bär det av ser det ut som nu!

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

(Ställde in detta inlägg i morse innan vi lyfte mot Österrike) Jag och Mona som driver härliga Monas universum åt middag på Miss Voon när jag var uppe i Stockhom, äntligen! Vi har…