• 2017-01-19, 21:00
  • 75

Ni är många som undrar hur det går för vår älskade Annica och hur hon mår. Just nu väntar hon på svar på sin röntgen förra veckan så hon ska få veta om tumörerna växer igen eller inte. Dessutom har hon en tuff match inta bara mot cancern utan för att få sin ekonomi att gå ihop också. Med tre barn och ingen som kan jobba heltid på grund av sjukdomen är det inte så enkelt.

Men jag vet att Annica alltid läser era hälsningar och att de betyder så mycket för henne, så fortsätt att skicka henne den kärlek och styrka som hon behöver! Nu låter jag henne berätta själv.

Hur mår ni där ute i vårt avlånga land? Så många brukar fråga mig hur jag mår just nu. Det är svårt att svara på för jag är verkligen toksplittrad, om jag ska vara ärlig. I morgon får jag svar på röntgen. Jag väntar på ett ganska avgörande besked på om det sker någon förändring där inne i min kropp, om immunterapin fungerar eller inte.

Mina smärtor har varit hemska och det har skrämt mig jättemycket. Men nu så har smärtorna försvunnit, så jag vet inte längre hur jag ska tänka. Jag försöker tänka positivt, men det är svårt.

Under tiden jag väntar försöker jag fördriva tiden med annat. Jag städar, fixar och donar. Nu har jag precis tokrensat bland barnens gamla kläder. Så skönt att rensa bort och sälja det vi inte längre använder. Vilken skön känsla! Idag har jag gjort varm O´boy till mellanpojken Gabriel och hjälpt honom komma iväg på sin friluftsdag, han skulle åka slalom. Så rolig dag för honom! Och vädret är som tur är toppen för slalom här i Skövde. Nu har jag lagt mig i soffan och pausat, för idag rensar jag min egna garderob. Jag har gått ner så mycket i vikt så allt passar inte längre. Ni vet hur garderober blir, lite huller om buller. Så skönt att städa undan lite.

Häromdagen gav jag en tiggare utanför Ica några säckar med kläder och skor och dessutom en chokladask, ett stort hjärta med massa goda chokladbitar i. Lite kärlek liksom. Jag har inga pengar att ge, men jag gav henne mina kläder i stället. Den lyckan var obeskrivlig. Det kändes gott i hela hjärtat.

Nej, nu ska här rensas vidare, och imorgon kommer telefonen ringa. Å vad jag hoppas på ett ruskigt bra besked!

Snälla ni, be och tänk på mig. Jag behöver det extra mycket just nu.

Stor kram
Annica

Ord kan inte beskriva hur jag lider med Annica, jag känner ingen som har kämpat så mycket med smärta som hon.

Och så är det pengarna som bekymrar också. Förlåt, Annica, jag vet att du inte vill prata om det, men det är ju sant. När hon blev sämre så fick maken Krille ta allt mer ledigt från jobbet och vara hemma för att ta hand om hushållet, barnen och fixa allt som man behöver fixa i en familj. Han får ta på sina pappadagar för det är tydligen för krångligt med sjukskrivning, då kan man inte jobba hur man vill och det går inte att tajma med när han behöver vara hemma och när han behöver vara på jobbet.

Med Annicas låga lön från början sänkt ännu mer för att hon är sjukskriven och Krille på pappaledighet… Vem som helst förstår att de har det tufft. Just nu har Annica blivit lite bättre och har inte lika svåra smärtor, så den här veckan rensar hon för fullt hemma och säljer en massa begagnat som hon lägger ut i sina sociala kanaler. Allt från gamla bebiskläder till sånt där som man har i skåpen och inte använder. Jag tycker det är fantastiskt att hon orkar detta, men det blir lite som terapi samtidigt, tror jag.

Så titta gärna på det Annica säljer på hennes instagram eller Facebook, det är fina saker och ni vet att pengarna behövs!

 

Kommentarer

marita 3 år sen

har blivit månadsgivare (100 kr i månaden) till cancerfonden

Heli Heikkinen 3 år sen

Massor av kramar från mig till er!!!!

Sofia Ö 3 år sen

Ber för dig och hoppas du fick positiva besked idag. Härligt att läsa att du sluppit de hemska smärtorna. Kram

Linda 3 år sen

Stor Kram till dig och din familj❤ Håller alla tummar!! Du är en kämpe!!

åsa 3 år sen

Hej Annica!,Jobbar själv inom onkologin och ger cytostatika till patienter i din situationTycker du kämpar fantastiskt och ibland sker faktiskt mirakel!

Christina 3 år sen

Åh jag har läst om dig men inte skrivit något men jag känner att jag måste få skriva något till dig. Jag ber ? Och hoppas innerligt att det går bra för dig jag har läst vad du går igenom/gått igenom du är/ får vara/ behöver vara så stark jag hoppas och önskar o ber innerligt att det går bra för dig/ er❤️ Stor styrkekram från mig till dig/ er!/ Christina

Mimmi 3 år sen

Håller alla tummar och tår för att det blir ett bra besked för dig Annica!! Kram!

Christina Henriksson 3 år sen

Johanna – kan man maila dig?

Helen 3 år sen

Sänder mina tankar och en stor kram till dig Annica och din familj ? kram också till din fina vän Johanna ?

Sara 3 år sen

Många styrkekramar till Annica och hoppas du fått ett bra besked! Har också swishat en peng ?

Annica 3 år sen

Håller tummarna för fullt för dig, kram Annica

Christina 3 år sen

Tänker på dig fantastiska Annica! Du är så genuint varmhjärtad o jag önskar dig verkligen ett bra besked❤ Kärlek o kraft ❤

Maria 3 år sen

Jag håller alla tummar på att du fått ett positivt svart idag. ???

Anonym 3 år sen

Vet inte om du redan vet detta, men har själv fått tips om närstående penning. Tror att det är 100 dagar. Ber för dig. Kram

Svar på kommentaren:
ullis 3 år sen

Ja det ska Krille absolut ansöka om. Det fick min mamma då pappa var svårt sjuk och väntade på nytt organ. Hon jobbade men tog ut det vissa dagar i perioder på heltid. Idag är min pappa frisk men under tiden han var sjuk var det guld värt!

Jessica 3 år sen

Annika har säkert full koll redan, men vi som allvarligt sjuka får ju 100 dagars närståendepenning för anhöriga att ta ut. Om det skulle missats vill jag bara tipsa!

malin skoglund 3 år sen

tänker på dig annica och din familj. du skriver så fint om livet och dina barn och din man, ni är starka tillsammans. det känns orättvist att kämpa med ekonomin också när man är sjuk, har vänner i liknande situation. Swishar en peng! glad att du skriver här, har ej fb eller insta.kramar

Rebecca 3 år sen

Tack bästa Johanna, har skickat en slant!
Kram och tack för all insiration du skänker!

Kajsa Fasth 3 år sen

Fina Annica ⭐️✨?

Gunnel Engelin 3 år sen

Ber för dig och hoppas du får ett bra svar idag ????? Styrkekram❣

Jonna 3 år sen

Tänker på dig Annica och din familj. Hoppas innerligt att du fått ett positivt besked idag! ♥️ / Jonna

Henna 3 år sen

Håller tummarna.
Swishat en liten peng❤️

Eva 3 år sen

Fina Annica, hoppas du får ett bra besked idag <3 Kram

Louise W 3 år sen

Swishat! Känns helt underbart att få hjälpa till. Kom igen nu alla här inne, ni visar vi att vi är medmänniskor!
Vet att många har det tajt med pengar men även en liten slant blir mycket om vi är många.

Anya 3 år sen

Det är väl ingenting att bråka om, eller ens kommentera?, att Annica hellre vill skriva på Johanna’s blogg än att ha en egen? Jag tror också att hon når ut till fler så också, som kanske inte ens fått veta om henne, om de inte läst på Johanna’s blogg. Och hon och Johanna är ju vänner, det är säkert också bidragande orsak.
Hoppas du får ett bra besked idag Annica! All styrka och kärlek till dig och din familj. Kramar

Lena Åhrlin 3 år sen

Håller tummarna så dom blir blå, att du får ett bra besked!! Säger som tidigare till dig: bekämpa skiten! Vinn över den!! ?Kram!! Lena

Emma 3 år sen

Håller tummarna du får beskedet idag, att immunterapi börjat ha ihjäl den jävla cancern, att allt har vänt nu, att du bara blir friskare dag för dag, och att du har ett långt lyckligt FRISKT liv framför dig med nära och kära ? All styrka till dig, och dina närmaste runt omkring, din mamma skriver så fint ❤️ Kram till er alla & till Johanna som också har ett hjärta av guld ?

Jeanette 3 år sen

Har swischat en slant, många kramar till Annica o Kristian samt till dig Johanna<3

Siv Åhlin 3 år sen

Tack Johanna för att du lägger ut swich nr igen. Många bäckar små?? Annica.. försök låt bli läsa elaka kommentarer. Och kämpa på nu.

Maria 3 år sen

Hoppas det var Ok att dela på FB med en liten fredagsuppmaning om att hjälpa familjen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla!

Maria 3 år sen

Swishat, en liten liten slant. Jag hoppas att dagens besked blir lugnande. Stor kram, Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tusen tack fina du, vet det betyder massor.

kram

Annette Gunnesson 3 år sen

Tänker på dig Annica. Hoppas och tror på positivt besked. Vet hur kämpigt det är när man har knapert på grund av sjukdom. Styrkekramar till dig och din familj ❤❤❤???

Linda 3 år sen

Hoppas hoppas hoppas på ett bra besked nu. Det behöver ni alla…Massa kärlek och styrka kramar till dig Annica.

Lise 3 år sen

Är det möjlig att få cannabisolja i samband med immunterapin? – min svågerska har fått cannabisolja i samband med immunterapi (urinblåsa cancer med spridning til ben) och i Danmark är detta möjligt och en hjälp för henne. Styrkekramar från Lise i Danmark!

Svar på kommentaren:
Marie 3 år sen

Har skrivit om detta till Johanna förra året, jag hoppas hon vidarebefordrat det till Annica redan ❤

Hanna 3 år sen

Skickar all styrka och all kärlek jag kan <3 Så stark du är! Även om det inte alltid känns så…
Som min lilla 2-åring brukar säga "Lugn mamma, det fixar sig"

Jag undrar också om man inte kan få swisha eller litet bidrag? Vi är många som kan avvara en liten peng och känner att vi gärna vill göra något…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Hanna!

Så underbart från din två-åring. Stämmer så väl.

Jag har svarat några här om just swish och det går jättebra! Så fint av er. Tack snälla snälla.

Här är Kristians swish som jag fått lov att lägga ut.
070-3348975
Stor kram Johanna

Karolina 3 år sen

Hej!

Undrar om man kan swisha något för att hjälpa till? liten peng för fika mm. Alltid något.
Hoppas verkligen att det vänder nu och på ett positivt svar, kram i massor♥

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Vad fint Karolina! Tack snälla du <3 Jag frågade om jag kunde få ge ut deras swish och dom är så tacksamma ska ni veta.
Här är Kristians swish som jag fick lägga ut här.
070-3348975

Ja nu tänker vi på henne så hon får ett bra besked idag. Tack för din omtanke.

Kram Johanna

Lotta 3 år sen

Åhhh!!! Hoppas hoppas att det vänder nu för Annica och hennes familj. Håller mina tummar och tår!

Ulrika 3 år sen

Kan vi inte swisha något för att hjälpa till? Jag skulle vilja det.
Tänker så mycket på Annica idag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack snälla <3

Jag har frågat och får skriva det här, ni anar inte hur tacksamma dom är. Stort tack!
Kristians swish
070-3348975 '

Kramar Johanna

Lisa 3 år sen

<3 Åh sååå fint Annicas mamma skriver här <3 Idag går mina tankar till dig Annica <3

Nilla 3 år sen

Ber en bön för att immunterapin fungerar! Kram!

Ulrica 3 år sen

Vi är med dig Annica❤️Speciellt idag. Skickar tankar, värme och kärlek – en kanal som står på vidöppen gavel. Kram❤️

Anneth 3 år sen

Jag läser och gråter…Varför måste man ifrågasätta? Förstår ni inte hur illa ni gör genom att sparka på en som redan ligger? Tackar Gud för Johanna, Annica och mamma Anitha, som mitt i allt mörker orkar sprida ljus och värme. Guds välsignelse önskar jag och fortsätter att be och önska att ett under ska ske, som får oss alla att häpna. Kram och kärlek! ❤

Ulrica 3 år sen

Vi är med dig nu Annica❤️ Idag extra mycket. Skickar tankar, värme och kärlek – en kanal som står på vidöppen gavel❤️Kram

Marita 3 år sen

Stor kram Annica och lycka , håller alla tummar och tår för att du ska få ett positivt samtal i morgon ❤️ Och du tack för att du delar med dig starkt gjort. Johanna är en riktig kompis glöm inte de , kärlek till er alla ❤️

Petra 3 år sen

??? hoppas verkligen på att positivt resultat idag ❤️❤️❤️

Eva 3 år sen

Tänker jättemycket på dig söta Annica, hoppas du får ett bra besked idag! Styrkekramar till dig och din familj ( din mamma skriver så fint)… Fortsätt att skriva här inne hos Johanna! Lycka till!

Charlotta Risberg 3 år sen

Hoppas på & håller tummarna för ett glatt besked idag Annica ✊??!
Kramar

Carina L 3 år sen

Jag tycker du är fantastisk Annica ❤som orkar/vill dela med dig till oss. Jag hoppas o ber att du ska få ett bra besked imorgon❤❤❤

Dani 3 år sen

Kramar till dig underbara fantastiska Annica tänker på dig håller mina tummar hårt för att du ska få ett glädjande besked idag ❤❤❤

Kenta 3 år sen

Håller alla tummar för dig Annica..och vet du?…jag tror att du äntligen får positiva besked i morgon.Tänker mycket på dig skall du veta..kram till dig och hela familjen❤❤?

Katjs 3 år sen

Ja, styrka till dig och att du skriver men förstår att du inte vill ha egen blogg, synd. Läser också din fb, Min vän i Finland får Inga pengar alls just nu….som är sjuk. Där hjälper vi till förstås.
Och tänk när Reinfeldt regerade med alla hemska utförsäkringar!
Styrka och hopp!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Annica vill inte ha en egen blogg för att hon vill inte att hennes familj ska behöva skriva ett sista inlägg.
Räcker det svaret ??

Katja 3 år sen

Hej!
Ja, förstod det.
Men menade att man tänker ofta på hennes fina och modiga inlägg/ kampen. Hoppas det går bra idag.

Jenny i England 3 år sen

Heja dig och hoppas dina resultat blir som du önskar!

Susanne 3 år sen

Mina tankar finns hos dig och med hopp om ett positivt besked imorgon ❤️
Kramar

Charlotte 3 år sen

Kärlek och ljus???

Sara 3 år sen

Många styrkekramar till dig Annica med familj. Kram Sara

Nora 3 år sen

Annica vad jag önskar att din behandling går framåt och visar BRA resultat! Du finns i mina tankar och böner ska du veta ♡

Varför skriver du inte om ditt mående/uppdateringar på din Facebook/Instagram istället för att skriva gästinlägg här på Johannas blogg? Du har så många trogna läsare och når ut till lika många på det sättet. Givetvis är det din vän Johannas förtjänst. Men det känns mer “intimt” och personligt läsa dina ord genom dina egna kanaler. Hoppas du förstår hur jag menar Finaste DU.

Många GOA VARMA Kramar!

Svar på kommentaren:
Mia 3 år sen

Håller med, känns bättre att läsa på dina egna sidor Annica – FB o instagram funkar finfint! Allt gott & stor kram till Annica!

Annica T 3 år sen

Svara :
Jag vill inte ha en egen blogg för dom cancerbloggarna jag läst har tyvärr en anhörig fått skriva sista inlägget.
Det vill jag aldrig min familj ska få vara med om.

Många önskar jag ska skriva och tydligen så hjäper jag många andra i samma situation och hos Johannas blogg kan fler läsa.
Bla har jag “hjälpt” några tjejer som är i samma situation och vi har lärt känna varandra. Tyvärr nådde de inte ända fram men min kamp går vidare och det gör mig ledsen av kommentarer att ni inte vill jag ska skriva här….

Mamma Anitha 3 år sen

Nora.

När Annica, min älskade dotter, drabbades av denna djävulska sjukdom, var vi vilsna, rädda, fyllda av frågor inför detta okända. Då mötte hon, här på nätet, människor som hade erfarenhet, som kunde och som delade med sig. Som mamma ville också jag få veta för att förstå.
Idag, efter 3,5 år, är Annica påläst, har tyvärr fått gå igenom allt för mycket, men av detta onda har hon velat ge nå’t gott.
Genom att hon gästbloggar hos Johanna känner hon att hon når ut till det levande livet. Så många följer henne och ingen kan nog ana hur fint det känns att få lycka-till- kommentarer, vi tänker på dig, vi ber för dig….
All den värmen som möter Annica och oss anhöriga är ovärderlig.
Många, många i liknande situation som Annicas, hör av sig till henne. Det skapas mänskliga dialoger som föder styrka och vilja att kämpa vidare.
Annica ville absolut inte blogga i egen regi, men här hos Johanna, mitt i levande livet, det liv Annica så gärna själv vill leva, här, omgiven av inredning, mode, god mat och träningstips, här trivs hon. Här tror jag också hon kan sprida glädje och hopp och inspirera. För inte vill hon bli nån Cancer-Annica, utan få vara
” vanliga, sig själv- Annica”, trebarnsmamman och hon som älskar att jobba med barn och familj på Frälsis.
Ärligt, naket, rakt upp och ner, precis som livet är när man tvingas kämpa mot cancern, så tar hon er med på sin livsresa. Det är en berg och dalbana, med hisnande höjder och djupa dalar. Om detta berättar hon i ett forum som Annica trivs med, Johannas blogg mitt i pulserande livet.
Annica mår bra av att få skriva av sig och många, många vittnar om hur de berörs. Hur vi lär oss att varje dag är en gåva, en fantastisk möjlighet.
Som mamma är jag förstummad över att hon orkar, att hon inte väljer lättare vägar. Men hennes drivkraft smittar av sig och sprider kraft till andra, lär oss om tacksamhet över våra liv.
Jag är glad över combon Annica – Johanna.

Anna 3 år sen

Jag vill att du ska skriva här Annica, alla har inte fb el instagram, det är jättebra att du skriver här när du orkar. Styrkekramar till dig och hoppas på ett bra besked <3

Monika 3 år sen

Ni är fan mig inte kloka. Skäms skäms skäms!!!!!!!

Annica skriver hos Johanna för lyfta fram, för att dela med sig till er. Så gnäller ni om varför hon skriver här??
Är ni friska i huvet?
har ni läst vad hon svarat??
Att hon inte vill skriva någonannanstans eftersom hon inte vill att hennes familj ska få skriva “sista inlägget”.
Jag skäms så jävla mycket för dom kommentarerna här där ni IFRÅGASÄTTER stackars Annica varför hon skriver här?

Förstår ni att hon kanske bli ledsen?

Finner inga ord.

Madeleine 3 år sen

Jag har inte varken facebook eller instagram och jag vill fortsätta läsa det Annika skriver. Varför lägger man sig i hur hon väljer att göra? Om hon nu når ut till fler den här vägen, så låt henne göra det då!? Jag är iallafall tacksam för det och jag tror inte jag är ensam.
Kram Annica, tänker på dig och ber om bra besked ♡

Nora 3 år sen

Mamma Anita, jag förstår nu hur Annica tänker. Jag har inte följt denna blogg så jag visste inte och är verkligt LEDSEN om jag sårat någon med min fråga!
En vän berättade om Annica och hennes (er) kamp och visade mej Facebook och instagram. Jag blev och är väldigt tagen av hennes öde och önskar och ber om helande och lycka för henne och er i hela familjen.

Katarina 3 år sen

Tänker extra mycket på dig dessa dagar ❤❤❤❤Du är fantastisk?

Ingrid 3 år sen

Jag tänker på dig och skickar massor med kramar.

Lotte 3 år sen

Många kramar till Annica, jag håller tummar och tår att du får ett glädjande besked imorn ❤
http://www.lotte4.blogspot.se

Mia 3 år sen

Massa styrkekramar till Annica från en 3-barnsmamma i Täby ❤️Tänker ofta på dig och önskar att du blir frisk! Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg