• 2017-01-31, 23:20
  • 12

CX-WORX stod på schemat idag! Älskar det. Styrka, balans och rörlighet. Svinjobbigt. Jag kör ofta spinning före eller efter detta, idag blev det dock 30 min på crossen före. Förbränning och skönt värma upp höfterna.

Gillar ni CX-WORX? Har ni testat? Man fattar inte hur svetten kan drypa men det är jobbigare än vad man tror. Det är ett effektivt pass för hela kroppen, du kommer känna dig starkare för varje gång.

Jag gillar ha vältränade, starka axlar och armar. (Hela kroppen ska kännas stark förstås) Har tappat det lite faktiskt efter för mycket godis och för lite träning nu i jul. Ska tillbaka back on track nu. Visst är det skönt när man får den där “jävlar anamma känslan”?

Jag har bokat mina favoritpass i veckan, det är så kul att ha det att se fram emot. Sedan bokar du inte gärna av för då sviker du dig själv och kanske din träningskompis. Bodypump torsdag, spinning lördag morgon och styrka med PT i morgon.

Testa er fram, hitta en träningsform ni gillar och gå inte ut för hårt i början. Det är lätt att dra på sig skador och då kanske man tröttnar istället. Det är skönt att varva raska pw med styrketräning, det räcker gott och väl i början. Kör du 3 gånger i veckan och rör dig så du får upp flåset minst 30 min varje dag kommer du se förändringar. Jag tror bara man ska vara försiktig med för stora krav just i början. När du är inne i det blir det nästan ett gift.

Jag och Janne körde på Nordic Wellness här i Skövde i helgen, fräscht och trevligt gym. Jag gillar att de har en box med massa kul!

Idag har jag kört på salongen halvdag och några telefonmöten avklarade. Stressiga dagar just nu men då hjälper träningen mig mycket. Stackars Marilyn är sjuk här hemma så jag springer en del hem till henne för att fixa med allt. Hon har haft över 40 grader sedan lördags så jag var ganska orolig i morse, men efter pratat med en läkare ska vi avvakta ett dygn till. Lite konstiga symtom nämligen. Jag har gett henne massor med vätskersättning och energi men hon kan inte äta alls. Inte ont i halsen eller snorig, bara väldigt hög feber.

Fotade av den här skylten på gymet ikväll, det stämmer så väl.

Nu hoppas jag på en skön nattsömn och vill ge er världens största bamsekram för att ni är så fina. Tusen, tusen tack för alla hälsningar. Det värmer.

Kram Johanna

 

Kommentarer

Anya 4 år sen

Hej Johanna! Var hittar man denna träningsform (bor i Göteborg)? Tror du man vågar pröva med ont i ett knä? Jag har kommit igång nu med pulshöjande intervallträning och sträckövningar för knäet, och det har blivit bättre, men är fortfarande inte bra. Men den här träningsformen låter kul, om man bara vågade pröva den.

marita 4 år sen

om du pajade dina knä hur orkar du hålla på med spinning då`?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Går jättebra för det är inte alls samma tuffa belastning som löpning. Går inte jämföra..

Annika 4 år sen

Jag har efter några år i joggingspåret tagit mig in på gymet. Deltar i olika pass för glatta livet. Men, jag är så fruktansvärt svag i kroppen och framför allt i armarna. När jag går på shape ex jobbar jag med 2, max 3 kg´s hantlar. Är det då ens möjligt för mig att delta på ett bodypump pass? Tacksam för svar, från vem som helst som vet.
Vill så gärna prova, men jag kanske inte har något där att göra.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

JA!! Självklart ska du testa Bodypump! Du tar på lättare vikter i början, det är underbart pass. Lovar du kommer klara det!
Bara ta mindre vikter i början och sedan kommer du vilja lägga på allt eftersom.

kram!

Lo-Lo 4 år sen

Åhhh, träna!!! Längtar SÅ till att jag kan börja träna igen.
Drog av hälsenan innan jul, å från att varit på gymmet 5 gånger i veckan till att inte träna alls har varit hemskt!!!
Jag mår såååå mycke bättre när jag tränar! Blir pigg, får massor av energi å är inte lika arg! Alla borde träna…
Må gott å ha en fin dag!

Stina 4 år sen

Men du.. höll inte du på att läsa till PT? Eller minns jag fel?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag läste tre delar, skrev slutprov men jag gjorde inte den allra sista delen, där pajade mina knän och därför avvaktade jag med det. Men den utbildningen har jag stor nytta av när jag tipsar om allt här inne för er.

Om du tänkte på att jag skrev att jag ska köra med PT i veckan så gör även en utbildad PT det. Alla kör för någon annan då och då för man ska utvecklas.

Stina 4 år sen

Nejdå, förstår att PT själva kör med PT också ? Har du förresten, på tal om onda knän, kolla på vad man kan köra för övning som jobbar med samma muskelgrupp som burpees gör? Har förstått att burpees är väldigt bra, men jag upplever det alldeles för svår och känner av i knäna av att göra det, så vore skönt att hitta en alternativ övning. Gissar att jag gör övningen fel, att det är därför.

Pernilla 4 år sen

Håller med dig om cx-works, det ger bra träning. Kombinerat med sprint eller grit, sedan är livet på topp.
Har aldrig testat PT, men efter tre barn och 20 gravidkilo och alltid ont i ryggen tog jag tag i mig själv. Nu muskulös och stark med superkondis. Jag är stolt över mitt val och att jag orkat kämpa.
Ikväll är det dock träningsfritt och mys med familjen.
Ha en under bra och tack för en bra blogg.

Gourmettjejen 4 år sen

Så sant. Träning är det bästa som hänt mig. När jag skaffade PT hände något med mig. Bästa investeringen för mig. Tack för en inspirerande blogg.
Ha en fin dag ♡
Kram

Gourmettjejen 4 år sen

Så sant. Jag har varit en soffpotatis MEN träningen har blivit som ett gift för mig. Älskar det! Nu får man istället dra i bromsen så det inte blir för mycket av de goda.
Tack flr en inspirerande blogg.
Ha en fin dag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…