• 2017-02-11, 22:38
  • 30

Idag är det 5 år sedan jag och Janne träffades och jag glömmer aldrig den dagen. Pirrig satte jag mig på tåget för en efterlängtad dejt nere i Göteborg. Vi skulle äta middag på Novotel, dricka champagne och titta på Mellon. Dejten blev så underbar som jag hade hoppats på och sedan dess är det vi.

Nu är vi på semester på Gran Canaria med våra tjejer, vem vet, vi kanske gifter oss? Janne skojade en gång och sa -Vi gifter oss på lördag för du kommer annars vara den jobbigaste bridezillan någonsin.

Den här resan är dock ingen planerad bröllopsresa utan en efterlängtad semester med tjejerna. Men spontanitet är alltid kul.

Flygresan gick bra och vi bor i Puerto Rico på hotell Vistamar, den södra sidan är den solsäkra sidan på ön och veckan ser lovande ut. Vi flög redan 07 i morse så vi har bara tagit det lugnt på hotellet idag. Men hotellet blev en fullträff.

Dra mig baklänges vilken utsikt. Hotellet ligger högt upp på en klippa och jag kan inte sluta titta på den vackra vyn från balkongen. Tjejerna är överlyckliga för de tycker allt är så fint. De rusade upp på takterassen i bikini så fort vi kom fram. Våra kroppar skriker efter sol just nu men vi ska vara försiktiga. Vi är nästan i Afrika och solen är stark.

Vi kommer ta oss ut en hel del och göra små utflykter, har ni roliga tips får ni gärna komma med dem?

 

Jag har fått en del mysiga restaurangtips mm, här finns ju så mycket att göra. Men vi ska framförallt sola och bada. Hotellet har en magisk takpool med utsikt över hela Atlanten, jag vill knappt gå därifrån. Ska fota massor och tipsa er om vi hittar några små goa pärlor. Janne har varit här många gånger innan men för mig är det faktiskt premiär.

(Många frågade efter bikinin vart den kommer från, det kommer inlägg och tips, den är superfin.)

Suddig bild men enda bilden jag fick fota när tjejerna var med och den är jag rädd om, haha. Vill ju egentligen fota dem hela tiden och visa vad fina de är men icke, de vill inte vara med. -I slutet av veckan sa dem och skrattade, efter lite mer bränna får du fota.

Puss och kram från oss nu stupar vi i säng

 

2017-02-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Anki 3 år sen

Hej. Finns en lite restaurang som har fantastisk gambas, heter Vistamar. Gå förbi Amadorres stranden, förbi parkeringen upp över den lilla bergsbacken, då ser man ner längs stranden och där ligger den. Man vill inte äta gambas någon annanstans efter dessa. Lite svårt att ta sig dit, dom anlägger ny strand framför, troligtvis kommer restaurangen att stängas pga att det ska bli marina där. Smaklig spis

Frida 3 år sen

Restaurangen längst bort på Amadoresstranden är skitbra. Har varit där mååånga gånger och har varit sjukt nöjd. Kan vara lite dyrare men sååå värt det. Hoppas ni får riktigt trevligt! Ladda lite solenergi för mig också!

Carina 3 år sen

Å jag vill veta var den svarta bomber jackan kommer ifrån, jättefin :)
Hoppas ni får en härlig semester

Carin 3 år sen

Har bott på det hotellet i april förra året…det är riktigt bra. Om ni ändå vill äta ute någon kväll så rekommenderar jag “Silver Sand” som ligger på Amadoresstranden. Riktigt god mat och tjejen som har den är jättetrevlig ?
Tycker också som andra skrivit att Puerto Mogan var mysigt och även Arguinegin.

Bettan 3 år sen

Som redan är skrivet… Missa inte Puerto Mogan!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja vi ska dit! Underbart!

Jenny 3 år sen

Älskar Riu vistamar. Har varit där tre gånger! Bästa hotellet på gran can. Även bästa all inclusive-maten om man nu vill äta den. Varje gång när jag varit där har jag hört andra tala om andra hotell de varit på och då har maten varit sisådär. Folk har blivit sjuka osv. Men maten på vistamar är otroligt fräsch!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja, herregud! Jag läste faktiskt din kommentar när vi satt på middagen och läste upp den för de andra.
Jag smäller av så bra mat här! Helt otroligt.
Vi är så imponerade.
Vi äter ute lite också men det vi har ätit har varit sjukt bra.

Skulle nog äta halvt ihjäl mig tror jag om jag bodde här några veckor, haha. Just för det är så vällagat, fräscht och trevlig mat.

Anna 3 år sen

Och Amadores stranden är mycket mysigare och trevligare än stranden mitt i stan ??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja! Där var vi idag :)

Anna 3 år sen

Läser din härliga blogg men aldrig kommenterat, men nu ? Åh älskar Puerto Rico ? Ni måste åka till Puerto de Mogan, underbar ort som har marknad på fredagar ??? ta båten från Puerto rico, mysig tur som tar knappt 25-30 min ? Ha en trevlig semester

Annika 3 år sen

Fantastiskt hotell! Har också bott där och det var helt otroligt.

Ingrid 3 år sen

Har varit många gånger i Puerto Rico. Älskar det. Bra träning. . . många trappor att gå i. :-)

Marie 3 år sen

Sedan några år tillbaka bokar vi alltid rum med egen pool direkt från terrassen, verkligen att rekommendera. Men dessa rum blir alltid snabbt uppbokade så man måste vara ute i mycket god tid. För några veckor sedan bodde vi på ett sådant hotell i den lilla orten Playa de Cura som ligger mellan Puerto Rico och Mogan. Som många skriver….Mogan är ett måste! Sååå mysigt. Gran Canarias bästa restaurang ligger också där, Que Tal som serverar en magisk 9-rätters med tillhörande vinpaket. Alltid mycket folk i Mogan dagtid och kaos på fredagar då det är en stor populär marknad där. Dock lugnare kvällstid. Annars är en tur inåt mitten av ön för att besöka någon vingård att rekommendera. Ha nu en fortsatt härlig och avkopplande semester

Marita 3 år sen

Vilket fantastiskt ställe , ännu mer fantastiskt skulle det ju va och kika in här nästa gång med överskriften NYGIFTA :)) hoppas ni slår till fina Johanna o Janne ❤️

Marie 3 år sen

SNÄLLA skriv skriv skriv vart bikinin finns!

Svar på kommentaren:
Anna 3 år sen

Finns på idasjostedt.com

theres spångberg 3 år sen

https://www.facebook.com/tangotapas/ bästa tapasen på GC

Sara 3 år sen

Å va fint ställe! Ser underbart ut :) Var på Lanzarote förra veckan och saknar värmen! Kram!

Petra 3 år sen

Jag var i Playa de Amadores, grannbyn, i januari, gick i stort sett varje morgon till hamnen i Puerto Rico, precis när du kommer fram, kiosk på vänster sida, ta trappan ner till vattnet och kolla till vänster, där sitter sjukt många krabbor och har morgonmöte innan de går ut och nyper turisterna i tårna! Kan även tipsa om att ta båten till Puerto de Mogán från Puerto Rico, vi gjorde det en fredag, då var det marknad, kan tänka mig att det är bättre att åka en annan dag :) Gillar ni minigolf så finns det en 18-hålsbana i Amadores

Lollo 3 år sen

Vilken utsikt, kikade på hotellet. Verkar ju vara hur fint som helst! Ha det underbart!

Åsa Johansson 3 år sen

Älskar gran canaria bott både på bahi , Taurito Arguineguin och i nov bodde vi på ett Riu hotell i las Meloneras. Allt fanns på detta lyxiga hotell men det bästa var att jag kunde springa varje morgon på strandpromenaden som låg precis brevid! Magisk att springa och höra hur vågorna slå in mot land medan solen håller på att gå upp. Där emot besöker jag alltid vackra Mogan…älskar husen där blommor hänger ner….man kan tro man är i Grekland❤️ Ha en underbar semester på bästa gran canaria…här i Piteå hade vi -19,9 i morse när jag gick hem från nattjobbet?

Lena 3 år sen

Vad härligt med sol och värme! Vi har också varit till Kanarieöarna många gånger, första gången reste vi till Playa Ingles- vilken mardröm! Sååå 80-tal och hemskt!!! Åkte taxi varje dag till Meloneras! Men vi reste runt och ön är verkligen underbar, så det har blivit många vinterresor dit. Puerto rico, Meloneras och Mogan är våra favorit ställen.

Lena Åhrlin 3 år sen

Härligt!!? Om ni får tid, så åk öturen. Upplev fyra årstider på en och samma resa!! ?? Har åkt den flera gånger. Det är häftigt att åka från varm sommar och sen några timmar senare vara i vintern!!???

Anna 3 år sen

Ta en taxi till fiskebyn Puerto Mogan, mysigt ställe. Man kan åka båt därifrån längs med kusten och hoppa av där man vill.

Anette Wilson 3 år sen

Ser underbart ut!
Jag har varit i Puerto Rico flera gånger och ni måste åka till den lilla mysiga staden Puerto Mogan.
Där är det så jättemysigt, inte alls som inne i Puerto Ricos centrum.
Ha en underbar resa :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja absolut! Janne har varit här många gånger, så vi kommer åka ut varje dag men valde bo här för det är fantastiskt hotell med den utsikten.
Mogan ska vi till, även shoppa i Meloneras och lite sånt.
Tack för tips! kram Johanna

Mikkan 3 år sen

WOW!! Hur fint som helst, vilken härlig semester ni är på.
Snälla skriv skriv vart bikinin är någonstans.

Ha en underbara vecka!

Camilla 3 år sen

Mysigt! Ser jättefint ut! Är det ett all-inclusivehotell? Ha det så skönt! Kramkram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Ja det är verkligen helt fantastiskt, vi bor jättehögt upp på en klippa så vi valde hotellet för den vackra utsikten.
Det är även All-inclusive, det ville vi inte ha men gick bara boka det här.
Vi äter hellre på olika restauranger och åker iväg.
Men vi kommer äta luncherna här på dagarna och tjejerna gillar förstås att bara gå och hämta allt när man vill. ;-)

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Är ni på Gran Canaria eller ska åka dit? Vi var där två gånger förra året, det var toppen! Inte så lång flygresa, det tar bara runt 6 timmar och ska man…

I samarbete med Topphälsa  Jag sitter och planerar hösten och förhoppningsvis är jag med på fler resor med Topphälsa då. Ni som inte åkt på en träningsresa någon gång, gör det. Jag…