Chevrépaj med pinjenötter
Äter ni vegetariskt? Vi försöker äta det ett par gånger i veckan, den här pajen var jättegod som är gjord på mandelbotten. Det blir knaprigt och gott! Jag hade chevréost, pinjenötter och en fyllning med ägg, ost och gräslök. Toppa den sedan med en god olivolja och lite ruccola till.
Supergott!
Knaprig paj med chevré och pinjenötter
Pajdeg: HÄR
Fyllning:
-3 dl grädde
-3 ägg
-1 dl riven parmesanost
-1 dl riven stark ost
-salt, peppar
-1 msk hackad gräslök
-100 gram chevreost
-ca 1 msk pinjenötter eller mer (vill du så kan du rosta pinjenötterna i en panna före och stössla på dem efteråt. Smaken kommer fram när du rostar dem.)
Gör så här:
Förgrädda pajskalet enligt recept ovan. Vispa under tiden ihop ägg och grädde, vänd ner ost, gräslök, salt och peppar i en skål. Ta ut pajen ur ugnen och häll i fyllningen. Gratinera pajen med fyllningen på 200 grader mitten av ugnen ca 20 min. Akta så det inte bränns. Lägg på chevrebitar och pinjenötter de sista 10 minuterna och gratinera i ugnen igen.
Förgrädda skalet ca 10 min 175 grader. Hacka i botten så blir det perfekt.
Ni kan inte ana doften, det var så gott! Jag älskar pinjenötterna till. En lite lättare lunch som är god som den är eller varför inte på buffén.
Gillar ni paj? Måste tipsa er om ett nytt recept jag fick av en god vän. Ska testa den i morgon tror jag, en grönsakspaj med extra allt. Skönt att göra en god paj utan vitt mjöl, du slipper kolhydrater och du blir inte lika plufsigt mätt.
Smaklig måltid!
Nu blir det gymmet, har aldrig längtat så mycket efter att få träna, hostan börjar äntligen ge sig nu kör vi. Har jobbat med kunder på salongen, jobbat vid datorn och fixat med en del andra projekt kring filmerna jag håller på med. Jag är så taggad för detta och älskar jobba med nya människor och nya utmaningar. I morgon är det filmdag igen och då blir det köket som är min lilla studio.
Onsdag= onsdagsmys och idag blir det charkbrickan!