• 2017-03-01, 11:32
  • 11

Vad roligt att ni vill se mer film! Jag är supertaggad och jobbar redan med nästa klipp som ska redigeras. Det tar en hel del tid, men övning ger färdighet. Det är därför jag gärna tipsar er om till exempel lockar eller enkla hårtips som många tycker är svårt och tar tid. Ju mer du gör det, desto snabbare blir du med några smarta tips på vägen. Precis som när jag försöker klippa film i stället för hår.

Är det något mer du vill att jag ska göra en liten film om? Tipsa mig gärna så gör jag mitt bästa!

Flera av er har frågat hur man får lockar att hålla och hur man får den naturliga looken. Titta på filmen i föregående inlägg HÄR så visar jag. 

En annan vanlig fråga är vilken locktång jag använder. Jag kör helst med GHD Curve Classic Curl. (OBS! Detta är inte reklam, jag får inte en spänn av dem men har däremot betalat mycket för deras produkter genom åren.) Jag älskar GHD:s locktänger för lockarna håller och blir blankare. Det funkar även för kortare hår. Jag har den klassiska locktången som har 26 mm omkrets. Det finns en större också, men jag gillar den klassiska. Ju mer hår du tar när du lockar, desto större blir lockarna. 

Glöm inte värmeskydd! Jag gillar både spray och krämform, köp en som är anpassad för just ditt hår. Den jag har är från Joico, som tar ner frissen och ger ett bra skydd.

Jag använder alltid olja, ni kan se i filmen hur jag arbetar in den ordentligt, annars lägger den sig utanpå hårstrået. Jag älskar den från vår shop, Arganmidas olja, som ni hittar HÄR. Den doftar ljuvligt!

Är det något mer du vill veta om hårvård? Fråga mig här på bloggen!

I samarbete med johannashop.se

Kommentarer

Sigrid 4 år sen

Hej fina Johanna! Jag undrar om denna hårolja är gul eller genomskinlig?
Har blont hår och har hört att blondiner ej ska använda “gula” håroljor som gör blont hår gult i tonen nämligen, stämmer det?
Tusen tack för att du börjat lägga ut filmer om hur man lockar håret, det är mycket uppskattat!!

Andrea 4 år sen

Tack för tipsen, vill ha fler :)
Beställde oljan i din shop för att testa om den är så bra som du säger
Kramis

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad roligt! Åh, den är så bra. Jag älskar doften. KRAM

Mia 4 år sen

Sammanställ frågorna…och i en del filmer kan du visa hur man gör…och i en del berättar du bara…lite beroende av vad läsarna frågar om :-) känns lite roligare än att bara läsa svaren :-)

EB 4 år sen

Hej Johanna,
Efter ett kraftigt skov av psoriasis i hårbotten har jag fått kass hårkvalitet, massa avslitna hårstrån uppe vid hjässan, resultat av både skorv och starka medel. Har alltid haft supertjockt och lockigt hår.. förr kunde det ta 40 min att gå igenom håret med plattång, idag 10 – 15 min.. då förstår du hur mycket som försvunnit :( Det börjar bli något bättre och hårstråna börjar sakteliga växa ut igen, men det ser inte roligt ut.. Vet du någon bra produkt för att rädda upp riktigt ledset hår? Någon bra inpackning, serum etc? Tusen tack för hjälpen och ha en fin dag!

Susanne 4 år sen

Toppen med film som visar hur man kan fixa håret ?
Tips på enkla och lätta uppsättningar vore kul att se framöver.
Ha en bra dag!
Kram

Marie T 4 år sen

Hej Johanna!
Tack för en bra blogg, kikar in här dagligen.
Jag är på gång att köpa mig en ny hårfön. Vad ska man tänka på? Behöver lite tips och råd i föndjungeln…
Tack på förhand!

Annika 4 år sen

Så fort jag ens snuddar vid en olja när jag har lockat håret så raknar det fortare än jag hinner säga ordet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Då tar du antingen för mycket eller också fel olja. Har du ett tunt och fint hår som är väldigt mjukt? Anpassa produkterna efter din kvalite.
Rör aldrig håret före det svalnar.

kram Johanna

Annika 4 år sen

Nej inte alls utan en riktig hårman med självfall. Grovt hår, inget lent fintlir på den här skallen. Tar inte mycket olja. Har en från Sebastian (heter den så, klos hos frisören iaf).

Linda 4 år sen

Hej Johanna, jag har självlockigt, torrt hår. Har just nu en längre uppklippt page. Jag vill ha en produkt att ha i håret efter att jag tvättat det och låter det självtorka. Utan fön eller tång, men så jag tillför fukt och behåller lockarna. Tips? tack,

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är det inte långt kvar till mellofinalen! Ska ni hitta på något kul? På middag eller fest? Eller bara hemma och mysa? Snygga lockar som håller hela mellokvällen är…

Innehåller annonslänk till Blueco, Cubus och Lyko  Oj vad många som frågade efter mina hårband och hur man sätter fast dem. Köp vanliga diadem som ser ut som band, jättepopulärt nu. Fint…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…