• 2017-03-07, 11:00
  • 20

Frukosten är dagens viktigast mål mat, får vi alltid höra. Om det nu stämmer så gillar jag att skjuta upp det viktigaste en stund så jag kan njuta av frukosten ordentligt. Jag älskar att ta en löprunda eller en powerwalk före frukost!

Hur gör ni med frukosten? Rejält, lätt, på en gång, efter en stund? Berätta gärna!

För mig är världens bästa start på dagen att träna. Nåja, allra först en kopp kaffe så både kropp och hjärna är vakna. Men jag äter sällan frukost direkt när jag vaknar, helst vill jag ha hunnit med att springa eller ta en powerwalk på mellan trekvart och en timma. Jag älskar att komma ut före frukost! Både hemma och på semestern. 

Sedan kan jag ta en rejäl frukost med gott samvete. Ägg för proteinet, smoothies för att det är både gott och nyttigt. Jag häller i ingefära, särskilt nu i förkylningstider, nyponpulver, kokosfett och en massa annat gott. Alla mina recept på smoothies hittar ni HÄR.

Om jag inte tränar så äter jag sällan frukost före klockan elva. Ju längre jag väntar, desto mindre sugen blir jag på att stoppa i mig något extra under dagen. Kroppen är fantastisk, det går att ändra sina vanor och få bort sitt sötsug. Rör du på dig mer så utsöndrar kroppen måbrahormoner och börjar ställa om sig. Med mer muskelmassa så börjar kroppen skrika efter bra mat i stället för onyttigheter.

 

Börjar man jobba tidigt och har dagislämning så är det förstås svårt att hinna med träning för frukost. Vänta då till helgen och testa, men har du svårt att komma igång, eller hålla igång, med träningen så är det verkligen värt att testa. Numera blir jag inte människa och kan jobba ordentligt förrän jag fått min morgonträning.

Nu har jag och Lucy varit ute på en långrunda i ett kallt Göteborg.

Har du provat att morgonträna? Berätta hur det gick!

 

Kommentarer

Annika 4 år sen

Jag kan inte springa på tom mage. Behöver energi för att orka. Är ingen morgonmänniska alls så det kanske spelar in?
Till vardags äter jag min frukost vid 9-9.30 på jobbet och på helgerna nånstans vid halv elva.

Sussie 4 år sen

ALLTSÅ, JAG ÄLSKAR TRÄNING PÅ MORGONEN!!!!!!
Det gör min dag❤
En härlig PW på 6-10 km och sedan en god frukost på det, CHECK!
Nu tyvärr så har jag fått arbetstider på vardagar så tidigt, men längtar till helgerna då jag kan utföra dessa PW:n
Mot våren o sommaren tar man och kör lite på utegymmet eller lite cardio på gräset.
ÅHHH VAD JAG LÄNGTAR!!!!!!

Lotta 4 år sen

Trodde inte att jag kunde träna före frukost men efter en träningsresa i höstas då det va yoga eller powerwalk före frukost kom jag igång. Det går ju jättebra att träna före frukost! Väldigt mysigt att äta en lång o mysig frukost efteråt?.

Malin klaar 4 år sen

Måste bara säga att jag tycker du är grym som hjälper Annicka. Det finns många där ute som hade behövt en som dig bredvid sig. Jag är oxå från Skövde så man blir lite glad och se allt du gör för henne.. Ville bara säga att det är sjukt fint det du gör. Önskar dig och henne allt gott i livet.

Carolin 4 år sen

Hur ser du på att gymma innan frukost? Är det dumt?

Anna melberg 4 år sen

Jag älskar morgonträning… På mitt gym har dom spinning 30 min o CX Work 30 minuter mellan 6-7 på morgonen. så göööt o så en god frukost efter det. Jag har sån bra energi på morgonen, kroppen känns lättare än efter en dag på jobbet. Kram o tack för en bra peppande blogg med bra tips.

maria 4 år sen

Alltså det snygga linnet(det randiga) med shortsen från Adidas. Var är linnet i från??

Gourmettjejenblogg 4 år sen

Eller denna gröna härligheten. Fylld med näring!
http://nouw.com/gourmettjejen/halsosam-smoothie-26857413

Hoppas du gillar och tack för en grym blogg!
Kram

Gourmettjejenblogg 4 år sen

Jag älskar också smoothies. Detta är min absoluta favorit!
http://nouw.com/gourmettjejen/smoothie-med-smak-av-jordnot-24154797

Gourmettjejenblogg 4 år sen

Jag älskar att träna innan frukost. Då har jag mest energi!

Gammfinnen 4 år sen

Jag läste någonstans att ju senare man äter frukost, desto mindre hungrig är man resten av dagen…det lät helskumt först, men stämmer faktiskt!

Emma 4 år sen

Mina dagar är i stort sett alltid såhär:
8.00 Rida en häst, mocka och en liten promenad.
11.00 Frukost.
12.00 Styrketräning på gymmet plus cardio.
14.00 Lunch.
15.00 Jobb till 21.00. Mellis vid 17.00. Middag vid 20.00.
22.00 Hemma. In med hästar. Kvällsmål.

Trivs väldigt bra med det! ?

Serenity 4 år sen

Vaknar alltid med ljummet citronvatten,sen kaffe & träningen på morron är bästa .Löpning,pw eller yoga upp till en timme brukar det bli,sen är det gott med frukost .

Louise W 4 år sen

Tränar gärna före frukost men ALLTID en kaffe först! Älskar morgonkaffet och kan ligga och längta på kvällen efter att få dricka den där koppen (tantvarning kanske, haha)
För mig brukar det blir en runda på 5-6 km, det är vad jag hinner med på morgonen. Att sedan komma hem, ta en dusch och äta god frukost är ljuvligt. 2 Finn Crisp med avocado och kokt ägg, naturell yoghurt med bär och nötter är min frukost som jag äter varje dag,

Frida 4 år sen

Jag kör oxå alltid morgon cardio innan frukost. Underbart att starta dagen så! Sen blir det en stadig frukost på ägg, smörgås och lite lättfil med halv dl müsli. Snart 4 kg har jag gått ner och har 6 kvar. Det borde jag klara fram till midsommar som jag har som mål!

Maria 4 år sen

Såg din video när du lockar håret. Vad jag blev imponerad. Första gången jag hörde din röst. Du verkar jättetrevlig. O så naturlig. Jättekul med videos. Gärna kanske med sminkning. Kram.

Gun FILIPSSON 4 år sen

Älskar att träna på morronen,man tänker sej för under resten av dagen, och så mår man ju så bra.

Lotte 4 år sen

Nja, jag kan springa om jag äter ett par ägg och dricker kaffe först. Men annars måste jag äta ganska omgående när jag vaknat för annars tryter humöret haha.
http://www.lotte4.blogspot.se

En annan Nina 4 år sen

Duktig Lucy som morgontränat. Undertecknad gillar också tidiga morgonpromenader och sen frukost.

Ann behrenfors 4 år sen

Hej!Jag funkar så åxå!Först träning på tom mage ,sedan en nyttigt frukost å man står sig läääänge! Numer har jag börjat äta kvarg med bär ,!
Tack för en bra insta o blogg! Älskar kläder o träning!!!

kram kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…