• 2017-03-10, 09:18
  • 12

Hemmagjord pizza med parmaskinka, gorgonzola och pinjenötter blir veckans fredagsmys! Vi gjorde den igår och det är mysigt att sitta vid TV-soffan och äta tillsammans. Skär upp i bitar och ät som den är.

Botten utan vitt mjöl blir ännu godare, jag brukar göra denna botten som är tunnare men igår gjorde vi ett nytt recept som blev lite högre som tjejerna gillade.

Åh, det är så gott så nu blir jag sugen igen, haha. Det doftar underbart.

Pizza med parmaskinka och gorgonzola 4-6 port 

Pizzabotten:
3 ägg
2 dl Creme fraiche
1 msk vatten
2,5 dl mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön
1,5 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1/2 tsk oregano
1/2 tsk rosmarin
1/2 salt

Gör så här: 

Vispa ihop ägg, vatten och creme fraiche. Tillsätt resten av ingredienserna, häll sedan ner smeten på plåten och sätt in i ugnen på 180 grader i 10 min. Akta så den inte bränns. Ta ut botten och lägg på vad du önskar, lägg sedan in den i ugnen igen och höj upp till 225-250 grader beroende på ugn. Osten ska smälta.

Jag hade tomatås i botten, riven ost, skivade färsk champinjoner, färsk sparris, tomathalvor, gorgonzola i bitar. Jag lägger på rostade pinjenötter och parmaskinka efteråt. Strö på oregano och pizzakrydda.

Låt den stå en stund innan du skär upp bitarna så går det lättare.

Ett glas gott rödvin eller cola zero är godast till tycker jag.

Njut av en jättegod pizzakväll!

 

2017-03-10 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Annie 3 år sen

Den ser ju naturligtvis mycket god ut!! Blir än mer nyfiken när jag läser receptet på pizzabotten! Detta ska jag absolut prova. TACK. Ha en bra dag!

Hanna Nordström 3 år sen

Mmm den verkar kanongod! Får bli söndagspizza idag☺

Marie 3 år sen

Tack för tipset om pizzabotten! Äter inte vetemjöl sedan ett par år tillbaka & den här varianten som inte skulle jäsa var ju toppen ✌️?

Sandra 3 år sen

Eller cola light som är EXAKT samma… ;-) (Började visst med att light var riktat till kv. o zero till män…) Bra du inte DRICKER socker o tomma kcal iaf som ju är helt onödigt när man kan välja.
Ett annat tips är Santa Marias pizzatortillas som nån kanske testat, om man inte är jätterädd för MJÖL som iaf jag inte är… Ena utesluter ju inte andra, MÄNGDEN är ändå viktigast. Gräddas på förvärmd plåt kort tid på hög temp o blir väldigt knapriga! Hoppas fullkorn kommer så småningom.

Kul tipsa varann om mat/recept här!

Barbro 3 år sen

Ser ju jättegott ut-vad är för gott vin du dricker till?
Kul med lite vintips också i emellan åt.
Ha en bra fredag./Kram

Fia 3 år sen

Mmm har gjort pizza efter ditt recept tidigare, jättegott!!
Bilderna är fina och aptitretande som vanligt!

Eva 3 år sen

Ååh dina matbilder alltså…ser mumsigt ut! Önskar dig en härlig helg!

maj-Lis ahlqvist 3 år sen

Den ska jag göra ikväll till oss två, tack för tipset :)

Anna 3 år sen

Måste göra den! Ser jättegott ut, dina matbilder alltså…..

Linda 3 år sen

Älskar älskar dina fredagstips! Detta ska jag göra ikväll till barnen och mannen.
kram Linda

Ulrika 3 år sen

Prova lägg på Parmaskinkan innan gräddning nästa gång, den blir så knaprig och god då : )

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Jag har gjort det men tyckte inte riktigt om det, men tack för att du tipsar. Andra kanske gillar det!
kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken skön söndag, solen skiner och luften är underbar nu. Har ni haft en bra helg? Nu kommer bloggen återgå till det vanliga, har varit fullt ös den här veckan inför releasefesten…