ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fredagsmys med kycklingspett

/


Marinerade kycklingspett med grillade grönsaker och vitlökskräm är mitt fredagstips till er! Jag älskar mat som man enkelt kan servera vid soffan, det är mysigt att sitta med sina barn eller tonåringar och plocka till fredagsmyset. Detta är enkelt att svänga ihop och det känns härligt att smygstarta med lite sommarmat. Även om det ser mycket ut med flera moment gick det snabbt!
Vi gjorde det till vårt onsdagsmys i förrgår och tjejerna älskade det.


Yoghurtmarinerade kycklingspett med rotgrönsaker och vitlökskräm 4 port 
4 kycklingfileér
potatis (gärna ekologisk delikatess)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 majskolv
1 knippe salladslök
1 zucchini
vilöksklyftor
tomater på kvist


Marinad: (Libanesiskt)
2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kummin
1 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,5 dl olivolja
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och lägg i kycklingen.


Gör så här: 
1. Dela kycklingfilén i två delar och gör marinaden. Lägg i fileérna i marinaden och låt stå minst 1 timma. (ju mer det få stå desto mer smak)
2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen till halvor och lägg på plåt. Häll lite olivolja, salt och rosmarin över potatisen.
3. Rosta potatisen i ca 15 minuter, ta ut plåten och lägg på grönsakerna och vitlök. Blanda ihop allt på plåten (även potatisen) och rosta i ca 15 minuter, rör om då och då.
4. Efter kycklingen legat i marinaden trä dem på spett och lägg på en plåt.
5. Stek kycklingspetten i ugnen under grönsakerna. Flytta upp kycklingen det sista för att få mer färg. Strö lite sesamfrön på om du har det hemma. Kycklingen tar ca 20 min i ugnen.



Vitlökskräm: 
2 dl creme fraiche
2 pressade vilöksklyftor
lite pressad citron
1 krm  cayenpeppar
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
Rör ihop och låt stå i kyl en stund före servering





Hoppas ni får en riktigt mysig kväll i TVsoffan och att ni gillar maten. Visst är det underbart med fredag!






7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00